ČO si myslíte o koronavíruse?
Ahojte je to vsade v spravach na internete. Robite si nejake zasoby? Naozaj tak panikarite? Len ma to zaujima co si o tom myslite. Dakujem
@ledgerka urcite tu je akoze co sme tu my vynimka?neni oficialne potrdeny ale si myslite akoze ze tu nikto nakazeny nevstupil na nase uzemie??ved sme chodia rakusania, taliani, kopu ludi sa vratilo z dovoleniek...atd atd atd..ved hadam si nemyslite ze nad slovenskom je nejaky mrak ktory nepusta virusy..ked vsade okolo to je
@ericka2503 prepac ale my co mame deti asi radsej myslime na seba a na deti...vdakabohu vraj to nejde na deti ale deti potrebuju rodicov ci nie?????
@ericka2503 okrem toho prepac mohzno to je hrozne co poviem ale skor mi je onko luto mladych ako nejakych 80 rocnych..som hnusna?nie len som realistka..mladi maju zivot pred sebou
@diewcatqoo
Myslela som,že je to pokojná diskusia.A nie súťaž,kto má ostrejsi jazyk🙂.Konkrétne o letákoch písala ,že v Nemecku boli letaky.Aj tu na sk dávajú informácie-slovne,asi zatiaľ,cez médiá,ale nie všetci počúvajú a pozerajú rovnaké a možno ani nemajú čas,alebo prilezitost.Ja som to konkrétne počula na stv1 a nejaké info vysielajú aj v rádiu tiež Slovensko.
@angelinja Určite je to aj tu... je to ako chrípka, niekto ju má silnejšiu, niekto slabšiu, niekto nemusí mať príznaky vôbec 🙂 Myslím, že za to, že sa hlási tak málo ľudí môže "naša mentalita". Radšej budem ticho, aby si náhodou niekto nemyslel, že to mám, musím chodiť do roboty, nemôžem si dovoliť byť 2 týždne PN a pod... Nehovorím, že ja to tak robím, hovorím, že je to naša slovenská mentalila 🙂 To, že je v taliansku toľko pacientov znamená len to, že testujú každého, kto o to požiada... Prejde humbuk z volieb a budúci týždeň budú plné správy o corone na Slovensku, to však neznamená, že treba robiť paniku 🙂 Treba si zvýšiť imunitu a nestresovať sa zbytočne 🙂
@arabeska boze prestante s tou drn chripkou ...ale chripku len tak lahko zas nechytis ja neivme na toto nepotrebujem ani statistiku ani nic lebo sa to tak nesiri ako toto...a ked ani neiveme co to robi ako bude reagovat a podobne..to mohzte povedat aj to ze v afrike tisice ludi zomru vlastne na tie ich vseliake exoticke choroby...uzje to trapne s tou chripkou lebo ste to niekde oculi tak to opakujete jak remiska v telke ze ludia umeiraju na odvratitelne choroby a teraz po volbach zrazu ministerstvo zdravotnictva nikto nechce..ale tak treba hlupakom slovakom ktori sa daju opit rozkom a nemaju vlastnu hlavu tak isto aj teaz..kto mal iq normalne si kupil uz ked boil prve pripady v europe minimalne
@angelinja Áno,presne aj o tých som písala o onko pacientoch,detickach,mladých,nielen o starých.Ti sú tiež dôležití a treba ich chrániť,preto by bolo najlepšie keby sa to tu vôbec nedostslo.Aj otázku som dala,čo sú to starí ľudia.Moja mama ma 64.
@ericka2503 ovorodenectvo od narodenia do 1 roku (novorodenec do 1. mesiaca života)
mladší predškolský vek 1 - 3 roky
starší predškolský vek 3 - 6 rokov
mladší školský vek 6 - 11 rokov
stredný školský vek 12 - 15 rokov
starší školský vek 15 - 18 rokov (mladistvý, adolescent)
ranný vek dospelosti 19 - 25 rokov
stredný vek dospelosti 25 - 45 rokov
neskorý vek dospelosti 45 - 65 rokov
staroba 65 - 80 rokov
starectvo, senium nad 80 rokov
@angelinja nemas pravdu, tento virus je pomerne velky a je tazsie sa nim nakazit... preto je tak MALO nakazenych a vazne chorych. Nedostane to clovek na ulici ked sa prejde okolo choreho, ani nijak inak bez priameho kontaktu... cize netreba strasit.. ale treba izolovat chorych.
@angelinja ešte raz to zopakujem, vyjadrila som sa na príspevok, kde pan napísal že na chrípku sa neumiera, tak som mu vysvetlila, že to není pravda. Zvyšok si si do myslela.
Ľudia sa majú správať zodpovedne pri každej jednej chorobe! Pretože to čo je pre nás len angína, chrípka, atď môže byť pre ľudí s imunodeficitom a starých smrteľne. Ja sa zodpovedne správam stále.
@angelinja Mám 83 ročnú susedku,strašne dobrá žena,múdra,veľa vie poradiť.Velmi by mi chýbala.Chripku prekonáva každoročne koncom roka a min.rok mala aj na jar,vyzerala strašne,kašeľ príšerný,chvalabohu prekonala.Bez zápalu pľúc.V tomto považujem korona v.za veľkú hrozbu.Teraz nešťastne zlomila nohu,musí byť v nemocnici,tak dúfam,že bude okolo nej len zodpovedný a milý zdr.personál.
@simca06022011 Áno, bohužiaľ máš pravdu. To, že niekto cestuje "pár" km od ohniska nákazy je nezodpovedné voči sebe samému. Isť do školy a práce je nezodpovedné voči spoločnosti. A to... To, že o tom ešte otvorene hovoria, že boli pár km od ohniska je podľa mňa úplne mimo 😀 Hranie sa na hrdinov. Inak ja tej karanténe nechápem. Keďže som nikdy v žiadnej nebola a ani som sa o to nikdy nezaujímala. Ale teda teoreticky.... Bolo by vyhlásenie na odporúčanie dodržiavania karantény. A teraz čo taký bežný zamestnanec? Vezme si dovolenku? Alebo to bude brané ako PN? Proste neviem či sú v zákonníku práce nejak ošetrené mimoriadne nepredvídateľné udalosti?
@ysseba nie, je to ako prekazka v praci, ma nariadeny homeoffice a ked nevie robit z domu, tak proste je doma za plat... co je riziko karanteny a neveim ci si to ti, co nerobia nakupy uvedomuju, ze sa pravdepodobne zavru obchody, lebo tiez tam robia ludia... ale taka karantena myslim nehrozi.. pokym sa chori doma doliecia, prestane sa to sirit dalej a je klud...
@ericka2503 ale ved to je pokojna diskusia, ja sa nehadam, ani nic ine. Len teda z toho, co pani napisala, som pochopila, ze urcitu informaciu o zasobeni sa dostali aj v cesku. Nakolko tam padol argument, ze za neuposluchnutie karanteny hrozi pokuta pol miliona ceskych korun.
A vyjadrila som sa k tomu, ze zijem v cesku dlhodobo a nepostrehla som ziaden nedostok menovanych liekov, rovnako sme ani ja, ani ziadni moji znami nedostali akukolvek informaciu o zasobeni sa v pripade karanteny, pripadne informacie o neuposluchnuti pokynov pocas karanteny a pod.
Co sa tyka letakov, pani menovala Nemecko. Ja som sa ale k letakom nevyjadrovala.
@ysseba tak beriem spat, ten moj posledny prispevok: V prípade nariadenej karantény zamestnanca ospravedlní zamestnávateľ v zmysle § 141 ods. 1 Zákonníka práce jeho neprítomnosť v práci počas trvania karantény. Za tento čas nepatrí zamestnancovi náhrada mzdy, ak osobitný predpis neustanovuje ina
... a dalej cerpa zamestnanec PN...
https://www.ip.gov.sk/koronavirus-nariadena-kar...
@simca06022011 dakujem za info. No som zvedava ako to dopadne. Kazdopadne, ja sa na konci mesiaca mam vratit do prace po RD, no tak som zvedava ci sa tam realne aj dostanem, uz som sa na to konecne zacala tesit a mozno nic z toho nebude 😁
ja mam rodinu v reggiu na juhu talianska na sicilii od pondelka je tam chaoz, sestranicu nikto neosetril dosla s kaslom nikto tam enbol lekar ju poslal domov a dal jej nieco na kasel bez toho ze by jej kukol do hrdla atd...
oprava pri sicilii , nie na sicilii
@ysseba ale iste.. vraj do velkej noci by mal byt klud :DDD
@angelinja Nie si hnusná,tvoj nazor,máš naň právo a určite aj svoj dovod.Pokojní môžme byť ,čo sa týka zdravych mladých ľudí,deti,chvalabohu.Predpokladam,že rodičia malých detí sú mladí,takže by to mali v pohode zvladnut.Ked som mala 20,ľudia cez 60 sa mi zdali strašne starí ,teraz sa na to tak nepozerám.Je mi ľúto každého,hlavne normálneho ,dobrého človeka,keď mu hrozí smrť a ešte keď ma aj rodinu,ktorej potom chyba.Babka mi zomrela nemala 60,bola by som vďačná za každý jeden deň,či rok jej života naviac.
Nie, nerobim si zasoby. V ziadnej krajine nezatvorili obchody. Zasobovanie funguje. Fungujem tak ako doteraz.

@ericka2503 pisala, ze ma rodinu v cechach a jej sestra jej pisala, ze mala problem zohnat lieky. A teda neviem, ci mam problem citat s porozumenim alebo co, aale dalej pisala, ze ludia boli upozorneni, aby si spravili zasoby, pretoze v pripade karanteny bude problem vychadzat a kto neuposluchne, hrozi mu pokuta az pol miliona ceskych korun... ktorymi asi v nemecku nezaplati, ci?