icon

ČO si myslíte o koronavíruse?

7yasmine7
4. mar 2020

Ahojte je to vsade v spravach na internete. Robite si nejake zasoby? Naozaj tak panikarite? Len ma to zaujima co si o tom myslite. Dakujem

Strana
z4
kvetinka75
5. mar 2020

@ysseba dobre to dopadne. Tak ako aj ine ,,pohromy,, ktore boli minuly rok, predminuly rok ako aj tie predchadzajuce roky. Vtacia chripka, prasacia atd.

kvetinka75
5. mar 2020

@fidka79 no radsej si ani nechcem predstavit co by tu bolo v pripade ozajstnej katastrofy.

ericka2503
5. mar 2020

@diewcatqoo Chcela som tým povedať,že zrejme to boli tiez informácie len cez niektoré médiá a skôr ako rozumné odporučenie ako na STV,s poukázaním na to,že až by bola karantena,vtedy nebude dovolené, pod hrozbou vysokej pokuty, ísť si čo i len po obyčajný Paralen,že je lepšie ho už mať doma.U nás to bolo povedane,že je to zbytočne,lebo je predpoklad,že bežná rodina má doma Paralen ,aj potraviny,z ktorých vyzije aj týždeň, ktorý nemá,je rozumné tak urobiť,bez paniky.Evidentne ľudia nemajú,preto kupujú a poniektori to zrejme prehanaju,možno to sú nákupy už k veľkej noci a ostatní to zle pochopili.Ja som našla Paralen s exp.do mája 2020,ale len 12tabl.,nakoľko je nás doma viac a bežná chrípka sú zhruba 3dni teploty(ja som raz mala viac ako týždeň),nezaškodí mať krabičku naviac a niečo na prestriedanie.Mala som chrípku raz v živote a neskutočne bolesti a teplota po 3- 4hodinach stúpala,preto treba antipyretikum aj iného zlozenia,aby v takom prípade na úľavu, si mohol chorý dať skôr tabletku,ako po 6 hodinách.

zafir01
5. mar 2020

ja som tak rada, ze byvam na dedine 😀, tu sa ludia este nezblaznili a bez problemov su plne regale ( pozor... toto nie je pozvanka ) 😀 len je to mozno aj trochu od rozmyslania ludi my " sedlaci " mame vacsinou vzdy vacsie zasoby potravina liekov, kedze napr ja mam mesto 20 km, a nebudem pre kazdu drobnost behat hore dolu . obcas ked ma lenivost premoze sa v obchode neukazem aj dva tyzdne ( ani v jednote vzdialenej 5 km ) 🙂 . ale myslim ze keby nejaka pripadna karantena trvala viac ako dva tyzdne uz aj ja by som citila deficit niektorych potravin

hefo
5. mar 2020

@fidka79 Nenapísal som že žiadnu, a pre Českú republiku som čítal také štatistiky, ako som napísal (medzi rôznymi krajinami sa vyhodnocovanie príčin úmrtia robí rôzne, tak sa to zle porovnáva). Ale keby to bolo hoc aj tých 2000 na Slovensku (aký je zdroj tejto informácie?), tak je to stále o cca. rád (bežne dostupné odhady) až dva (to v prípade, že nemocnice nebudú už môcť prijať ďalšie ťažké prípady a títo teda tiež umrú) vyššia smrtnosť než pri chrípke.

Ja by som sa na to pozeral princípom "Cui bono?". Azda by Číňania uzatvorili desaťmiliónové mestá, zastavili fabriky a spôsobili si mnohomiliardové škody len tak kvôli ďalšej obyčajnej chrípke?

ericka2503
5. mar 2020

@7yasmine7 Niekto má väčší strach,niekto menší,niekto žiadny.A podľa toho sa správa.Ale keďže viaceré tu vravia,že v obchodoch je všetkého dosť,aj v lekárňach,netreba sa nad tým pozastavovat,prip.si robiť posmech,alebo odsudzovať tých,čo nakupujú podľa niekoho priveľa.Vzdy ale platilo,všetkého s mierou.U manžela v praci,ti,čo prišli zo sluzobky z Talianska sú vraj 14dni doma ,za plný plat.Podla toho,čo sa hovorí ,by to mohli preniesť už bezpriznakovom štádiu aj na svoju najbližšiu rodinu,v prípade nakazy.Ale rodina nie je v karanténe.Ma potom také niečo plný význam?

janikk54
5. mar 2020

Nie je to na smiech, nehovorim, vela ludi uz kvoli tomu virusu zomrelo ale zase myslim, ze je aj prehnane, ked si niekto kupi prilis vela potravin. Fakt s rozumom to treba brat!

hettinka
5. mar 2020

V prípade karantény napríklad celej oblasti, mesta predsa musia ľudí zásobovať, či nie?
Mne by potraviny vydržali tak týždeň, ale potom predsa ľudí nenechajú hladovať.

dzejsik
6. mar 2020

@hettinka v teple ten virus ustupi, takze kludne chodte na dovolenku v lete

horror
6. mar 2020

Ignorácia... čo sa má stať stane sa. Ajtak sa tomu neubránime.

ysseba
6. mar 2020

A uz ho tu mame. Vítame ťa nevítany koronavirus 🙄😷😬

horror
6. mar 2020

Este daco. Je tu mnoho tem o PN a podobne ale pri koronaviruse vas vraj hodia hned do karanteny na par tyzdnov... To potom ako doruci clovek PN-ku zamestnavatelovi? Ako si vybavi prechodku a pod.???

lovelizoe
6. mar 2020

@hettinka
@erienka Tatry teraz plne odporúčam. Sme tu celý tento týždeň a nie je plno. Lanovka na Hrebienok bez čakania, v lete sú rady takmer na hodinu. Električkám sa vyhýbame,ale chodia poloprázdne. Do hotela by som ja osobne nešla,ale my sme sami v domčeku a max.si to užívame. Decka vysankovane,vylyzovane,mne sa ani nechce domov😉

horror
6. mar 2020

Znama vec. Kedysi aj my sme chodievali na vylety pocas recesie a epidemii. Vsetko lacne, ziadne rady atd.

Strana
z4