icon

Čo si myslíte o osirelých medvieďatách?

19. feb 2026

Určite ste postrehli "kauzu".

Po zastrelení medvedice zostali jej mláďatá bez mamy. Aktuálne sú umiestnené v ZOO, no jedno z nich už museli uspať.

Čo si o tom myslíte?
Mne ich bolo nesmierne ľúto, na druhú stranu budú v ZOO :-/
Do ZOO nechodíme, je mi ľúto tých zvierať tých mini klietkach, výbehoch.
V prírode by ich zas možno časom čakal osud ich matky :-/

Strana
z3
anonym_455cc5
20. feb 2026
@misiak7777

@anonym_455cc5 som z poľovníckej rodiny a môj starý otec chodil po horách, keď ten napadnutý "poľovník" ešte lietal tatkovi v guliach. Neexistovalo aby navnadiska pre vysokú boli tak blízko ľudských obydlí. Teraz bežne vidím ako sa strieľa zver z áut.
A ťažko uveriť, že dotyčný nemal prehľad o brlohu medvedice 😉 horár, poľovník svoj les pozná. A ísť so psom k brlohu je buď totálna tupost alebo vedeli čo robia, len výsledok bol iný..😉

@misiak7777
To vieš alebo sa domnievaš?
Ak vieš,je tvojou povinnosťou oznámiť trestný čin pytliactva,keď ti je všetko tak jasné a nie tu vypisovať.
Len tak na margo, v čase tvojho st.otca bolo medveďov tak 1/4 ako teraz.
Teraz sa medveď kľudne objaví aj pri Nitre( Jelšovce, Dražovce a pod.)

misiak7777
20. feb 2026
@anonym_455cc5

@misiak7777
To vieš alebo sa domnievaš?
Ak vieš,je tvojou povinnosťou oznámiť trestný čin pytliactva,keď ti je všetko tak jasné a nie tu vypisovať.
Len tak na margo, v čase tvojho st.otca bolo medveďov tak 1/4 ako teraz.
Teraz sa medveď kľudne objaví aj pri Nitre( Jelšovce, Dražovce a pod.)

@anonym_455cc5 pokiaľ viem, páni sú už vyšetrovaní 🙂 možno boli uvedení do omylu 😉

anonym_7a9386
20. feb 2026
@anonym_455cc5

@anonym_7a9386
A na to si došla ako?
Boli na svojom pozemku,nie v parku v BA.
Poľovný pes nemusí byť na vodítku.
A podľa teba sa mal nechať zmrzačiť alebo zabiť?
Veď si to niekedy vyskúšaj a nevypisuj debiliny ,keď tomu nerozumieš, ty pytliačka.
Zbraň bola použitá zjavne v sebaobrane.

@anonym_455cc5 Mas tam medvede s mladymi, tak tam skratka nelez vecer potme s navolno pustenym psom cvicenym na durenie medvedov a neprovokuj! Si myslis, ze enviropolicia zacala len tak zo srandy vysetrovat trestny cin pytliactva? Tak asi tam nejake znaky su!
Vacsina napadnutych ludi medvedom si to sposobila svojim nedbalym spravanim, ked liezli niekam kam nemali a nedodrzavali zakladne pravidla bezpecnosti a respektu k ostatnym zivym bytostiam. A polovnici by ich mali poznat.

Ze aj ty si z takejto pytliac... pardon polovnickej rodiny.

betulinka1
20. feb 2026

@anonym_autor moj nazor je taky, ze medvede su premnožené. Na km2, ktore ma Slovensko by malo byt max 500 medveďov. To je štúdia zverejnená na nete. Rok si nepamatam ale je stara. Mame ich o niekolko tisic viac, samice stale rodia a nie jedno mlada. Útoky sa stupňujú, nie len clovek medved ale aj medved -medved. Takto premnoženym , sa nežije dobre ani im na tomto malom území. Je mi luto mláďat, ze skončia v zoo, radsej mohli zomrieť s matkou. Ale je mi luto aj vsetkych ludi, ktorych napadli medvede, ničia im stáda, robia skody na majetku. Teraz vidite pekných malych mackov a uz je tu ľútosť a hranie ludom na city. Ale ludia v horách, ziju inu realitu. Medvede su problem a je treba ich zregulovat.

misiak7777
20. feb 2026
@tundra

@misiak7777 ked to bezne vidis a si z polovnickej rodiny,preco nazavolas na 158?

@tundra a tak vieme ako to funguje na Slovensku 🙂😉

anonym_ff3767
20. feb 2026

Pochádzam z poľovníckej rodiny,moja mama stále poluje. Nikdy mimo poľovačky nenosí do lesa zbraň, v ich revíry je nepísané pravidlo,ze samice sa nastrieľaju. Obrovskú chybu robí človek, pocas tejto kauzy mi vyskočil príspevok ako bolo vnadisko urobene cca meter od turistického chodníka. Je jasné,ze aj zvieratá si uľahčujú život a takýto zdroj potravy je pre nich jednoduchší. Vďaka našim politikom je téma medveď témou,ktorá veľmi polarizuje našu spoločnosť. Nie som vyslovene proti odstrelu problémových zvierat,ale nesúhlasím s tým aby človek mohol vsetko. Kde inde už má byť ten medveď ak nie v lese? Načo tam ti ľudia chodia? Aj my chodíme na prechádzky, v lese mame vcely (mali sme aj medvediu navstevu),ale správame sa tak ako sa v lese ma. Niekedy rozmýšľam dokedy nam to ako ľuďom bude tolerovane či nas nečaká niečo zlé,keď sa pohár náplní.

misiak7777
20. feb 2026
@anonym_ff3767

Pochádzam z poľovníckej rodiny,moja mama stále poluje. Nikdy mimo poľovačky nenosí do lesa zbraň, v ich revíry je nepísané pravidlo,ze samice sa nastrieľaju. Obrovskú chybu robí človek, pocas tejto kauzy mi vyskočil príspevok ako bolo vnadisko urobene cca meter od turistického chodníka. Je jasné,ze aj zvieratá si uľahčujú život a takýto zdroj potravy je pre nich jednoduchší. Vďaka našim politikom je téma medveď témou,ktorá veľmi polarizuje našu spoločnosť. Nie som vyslovene proti odstrelu problémových zvierat,ale nesúhlasím s tým aby človek mohol vsetko. Kde inde už má byť ten medveď ak nie v lese? Načo tam ti ľudia chodia? Aj my chodíme na prechádzky, v lese mame vcely (mali sme aj medvediu navstevu),ale správame sa tak ako sa v lese ma. Niekedy rozmýšľam dokedy nam to ako ľuďom bude tolerovane či nas nečaká niečo zlé,keď sa pohár náplní.

@anonym_ff3767 presne. Rodinného známeho napadol medveď 3 krát, za 40 rokov čo chodí po horách. A vždy povie, bola to moja chyba, je to ich domov a ja som bol malo opatrný - hlučný. Vždy ho medveď napadol, lebo ho zaskočil

anonym_455cc5
20. feb 2026
@anonym_7a9386

@anonym_455cc5 Mas tam medvede s mladymi, tak tam skratka nelez vecer potme s navolno pustenym psom cvicenym na durenie medvedov a neprovokuj! Si myslis, ze enviropolicia zacala len tak zo srandy vysetrovat trestny cin pytliactva? Tak asi tam nejake znaky su!
Vacsina napadnutych ludi medvedom si to sposobila svojim nedbalym spravanim, ked liezli niekam kam nemali a nedodrzavali zakladne pravidla bezpecnosti a respektu k ostatnym zivym bytostiam. A polovnici by ich mali poznat.

Ze aj ty si z takejto pytliac... pardon polovnickej rodiny.

@anonym_7a9386
Vieš o tom veľké ho.no,ty sídlisková odborníčka.Keď je zastrelené chránené zviera,polícia musí!!!konať zo zákona a zahájiť TS vo veci.
A že ľudia nemajú liezť kam nemajú?
Buď si tak totálne vymletá alebo musiš byť Tamara Stohlová...
Medvede napadli a zranili ľudí aj na turist.chodníkoch a dokonca blízko ich vl.obydlí ,aj v blízkosti hospod.budov a domácich zvierat.
V rodine, v Hriňovej sa medveď vlámal priamo do obydlia a bez pozvánky,si predstav.Asi ho mali vítať chlebom a soľou...ak by si stretla živého medveďa,by si sa posrala až za ušami,ty internet.sídlisková aktivistka.
Ja ti len prajem,aby ti maco raz poriadne natrhol riť,aby si prestala písať také debiliny.

anonym_7a9386
20. feb 2026
@anonym_455cc5

@anonym_7a9386
Vieš o tom veľké ho.no,ty sídlisková odborníčka.Keď je zastrelené chránené zviera,polícia musí!!!konať zo zákona a zahájiť TS vo veci.
A že ľudia nemajú liezť kam nemajú?
Buď si tak totálne vymletá alebo musiš byť Tamara Stohlová...
Medvede napadli a zranili ľudí aj na turist.chodníkoch a dokonca blízko ich vl.obydlí ,aj v blízkosti hospod.budov a domácich zvierat.
V rodine, v Hriňovej sa medveď vlámal priamo do obydlia a bez pozvánky,si predstav.Asi ho mali vítať chlebom a soľou...ak by si stretla živého medveďa,by si sa posrala až za ušami,ty internet.sídlisková aktivistka.
Ja ti len prajem,aby ti maco raz poriadne natrhol riť,aby si prestala písať také debiliny.

@anonym_455cc5 Ty sa v prvom rade zacni vyjadrovat slusne. Takuto osobu ako ty, co nema argumenty, tak si vymysla, uraza druhych, nadava a vyjadruje sa ako v 4. cenovej mozem len polutovat.

anonym_455cc5
20. feb 2026
@misiak7777

@anonym_ff3767 presne. Rodinného známeho napadol medveď 3 krát, za 40 rokov čo chodí po horách. A vždy povie, bola to moja chyba, je to ich domov a ja som bol malo opatrný - hlučný. Vždy ho medveď napadol, lebo ho zaskočil

@misiak7777
Aj sa mu ,dúfam,poďakoval.

anonym_455cc5
20. feb 2026
@anonym_7a9386

@anonym_455cc5 Ty sa v prvom rade zacni vyjadrovat slusne. Takuto osobu ako ty, co nema argumenty, tak si vymysla, uraza druhych, nadava a vyjadruje sa ako v 4. cenovej mozem len polutovat.

@anonym_7a9386
No isto.
Ty si svoje argumenty vycucla akurát tak z inetu a z aktivistických drístov.
A o slušnom vyjadr.radšej pomlč,keďže si ma nazvala pytliakom= polovníkom.

anonym_455cc5
20. feb 2026
@vondolina

Je to hrozné, že im zabili matku, ktorú ešte potrebujú. Nech je situácia akákoľvek s ich výskytom, toto sa nesmie diať. Neverím, že poľovník netušil, že tam má brloh a má malé. To je čo za poľovníka? A ešte ide v takom čase do lesa, s pusteným psom na voľno, ktorý je šľachtený ako durič medveďov... Naozaj si myslíme, že toto je tá správna cesta, ako obmedziť výskyt medveďov?

@vondolina
Je úplne nepodstatné,čomu ty veríš alebo nie.
Medvedicu odstrelili v sebaobrane,keď bol ohrozený život človeka a to zákon kladie vždy na 1.miesto,na rozdiel od
vypatlaných environment.,tým je to zjavne jedno...lebo 1medvieďa so zápalom pľúc uhynulo a poľovník,otec rodiny preźil...

anonym_455cc5
20. feb 2026
@fajnova

@anonym_7a9386 hajzli hnusní, vôbec mi ich nie je ľúto. Jasne, že to boli pytliaci a boli tam s nekalým zámerom. Chudera medvedica a chúďatko to malé, čo to neprežilo. Sledujem túto kauzu s veľkou ľútosťou a znechutenim

@fajnova
Takže otca rodiny,kt.medvedica dokaličila ti ľúto nie je ,ale chorého medvieďaťa, 1 z 3ano, všetko vieš,sú to hajzli a pytliaci...
Len si kladiem otázku,čo zač si potom ty?
Nejaká antihumánna entita.
Ty musíš byť dôkladne indoktrinovaná Schutzom.

misiak7777
20. feb 2026
@anonym_455cc5

@misiak7777
Aj sa mu ,dúfam,poďakoval.

@anonym_455cc5 no nebol demetny, že ku... zviera v lese 😉😉😉 bral to ako milovník hôr 😘😘😘

anonym_455cc5
20. feb 2026
@anonym_dc9064

@marsmykkok presne!! a vyhrazat sa nam, ako nam ho zastrelia. Ja som raz s jednym cakala na policiu, sa rozhodol, ze na nas zavola, tak som povedala, nech zavola.. :DDD zasmiali sa vsetci, pan polovnik bordovy od nervov, som mu iba povedala, ze sa nieco mojmu psovi v lese stane, viem za kym pojdem a nech si ma nezela... viac si usta neotvoril ked sme ho stretli.

@anonym_dc9064
Aká si hustá na pc...A čo by si spravila???
Nič.
Ak by tvoj čokek pobehoval v lese,sorry,ale kľudne by ho mohol odstreliť.Zákon mu to dovoľuje.
Ty si svojho čokla,keď ideš do lesa uviaž a máš pokoj.
Vy ,psíčkari,ste zvlástna fajta ignorantov.
Nikto,len váš pes...
Pre 3t.dom bol v Patrii na Štrbskom a okolo jazera každý 2.čokel na vôľno...

anonym_dc9064
20. feb 2026
@anonym_455cc5

@anonym_dc9064
Aká si hustá na pc...A čo by si spravila???
Nič.
Ak by tvoj čokek pobehoval v lese,sorry,ale kľudne by ho mohol odstreliť.Zákon mu to dovoľuje.
Ty si svojho čokla,keď ideš do lesa uviaž a máš pokoj.
Vy ,psíčkari,ste zvlástna fajta ignorantov.
Nikto,len váš pes...
Pre 3t.dom bol v Patrii na Štrbskom a okolo jazera každý 2.čokel na vôľno...

@anonym_455cc5 husta som od pc, tak ako ty tu teraz. Pes na volno behat moze, to ze sa z toho par frflosov ide potentovat, je ich problem. Pes sa chodi vybehat von a nie chodit uviazany. Fakt ste niektori dost mimo. Pomaly ani macka, ani pes, ani nic nikde, lebo zvieeera uteka niekde na volno :DD Nebeham s nim ani okolo turistov, ani pri strbskom plese a aj keby, ak ti to vadi ostan doma :D Ale ak ma pri dome bude nejaky zakomplexovany akoze polovnik (hej laska k zvieratam z neho srsi) obmedzovat, tak sa urcite nedam. A ano ja viem co mozem, ak by bezdovodne niekto zastrelil psa a velmi dobre vie aj polovnik, ze nemoze len ak po hocicom strielat. Nie zakon mu nic take nedovoluje, jedine ze by nahanal alebo ohrozoval zver, a tiez iba ak nie je pes riadne reflexne oznaceny a caka sa na odvolanie majitelom. Inak nie. Nauc sa, a kontroluj si vyjadrovanie. Ja sa netravim, ze nikto okrem mojho psa nie je.

anonym_61ea90
20. feb 2026

Ja si nemyslím že tam šli s úmyslom poľovat, lebo na to nemali vhodné zbrane. Žijem neďaleko odtiaľ a bohužiaľ medveďov je tu toľko, že každý kto má zbraň, už radšej chodí so zbraňou do lesa. Boli to ľudia z urbaru, kontrolovali ťažbu. Robia to vo voľnom čase, nie sú za to platení, preto to robia po večeroch a víkendoch. Bolo 17h, neviem či žijete v Rusku ale u nás je o piatej ešte svetlo, veď už nie je december. Než to všetko prebehlo a došli záchranári, tak už bola tma, preto sú fotky potme. S tým psom spravili chybu, mali ho držať pri sebe, asi pes odbehol príliš ďaleko a vyprovokoval medveďa. Nikto sa nepozastavuje nad tým, že medvedica mala 3 mladé, to kedysi vôbec nebolo, za to môže prebytok stravy a vnadiská. Medvede by normálne mali mať len jedno mladé, teraz sa naozaj príliš rýchlo množia a za posledné roky je tých útokov naozaj priveľa, malo by sa s tým niečo robiť.

anonym_eca143
20. feb 2026

Nejdem sa vyjadrovať k tomu konkrétnemu prípadu, len teda sledujem najmä vyjadrenia ľudí, ktorí v dotknutých miestach ziju. nemás chodiť, lebo majú mladé, nemáš chodiť, lebo ešte nespia, nemáš chodiť, lebo už nespia... Zvykla som chodiť do Tatier na jedno konkrétne miesto, ubytovanie v Novej Lesnej, raz sme sa vrátili so synom z prechádzky v obci! (leto, mohlo byť cca 7 hodín) a majitelia na nás vystrašene pozerali, či nám šibe, lebo medveď (doslova), všimli si ich priamo v intravilane obce pár dní predtym.Takže OK, nejdem do lesa, nejdem podporiť nikoho nenažraného, len doslova sa zdržím prakticky celý čas v dedine, aby som vychutnala výhľad na hory a čerstvý vzduch, ale už aj tam je to vyslovene nebezpečné, tak potom kam mám vlastne ísť? Kašľať na hory úplne? V Košiciach sme mali nejaký čas premnožené diviaky, boli ešte aj v centre mesta, známy jedneho zrazil v noci, v meste, a keď to nahlasoval poistivni, mysleli si, že si z nich robí srandu.

anonym_455cc5
21. feb 2026
@anonym_dc9064

@anonym_455cc5 husta som od pc, tak ako ty tu teraz. Pes na volno behat moze, to ze sa z toho par frflosov ide potentovat, je ich problem. Pes sa chodi vybehat von a nie chodit uviazany. Fakt ste niektori dost mimo. Pomaly ani macka, ani pes, ani nic nikde, lebo zvieeera uteka niekde na volno :DD Nebeham s nim ani okolo turistov, ani pri strbskom plese a aj keby, ak ti to vadi ostan doma :D Ale ak ma pri dome bude nejaky zakomplexovany akoze polovnik (hej laska k zvieratam z neho srsi) obmedzovat, tak sa urcite nedam. A ano ja viem co mozem, ak by bezdovodne niekto zastrelil psa a velmi dobre vie aj polovnik, ze nemoze len ak po hocicom strielat. Nie zakon mu nic take nedovoluje, jedine ze by nahanal alebo ohrozoval zver, a tiez iba ak nie je pes riadne reflexne oznaceny a caka sa na odvolanie majitelom. Inak nie. Nauc sa, a kontroluj si vyjadrovanie. Ja sa netravim, ze nikto okrem mojho psa nie je.

@anonym_dc9064
Práveže to tvrdíš.
Si psičkarka ignorantka- tvoj čokel forever!
A vieš moja,že existuje aj niečo ako VZN, kde je exaktne uvedený zákaz voľného pohybu čoklov na verejných priestranstvách?
O hovnách po nich ani nepíšem.
Voľný pohyb- to je ten bez vodítka,to ti asi treba vysvetliť.
Polovica psíčkarov sú arogantní ignoranti.
Ty si jasný príklad,ten čokel za to nemôže,že má hlúpeho pána/ pani.

Strana
z3