icon

Čo si myslíte o prípade Vajdovej?

16. aug 2024

Co hovoríte na Vajdovu? Celkom som z toho prekvapená, vie ze ma problém roky, bola na liečení. Tam vložila nádej do muža s rovnakým problémom, už toto je riziko. A ona si veselo sadne za volant s dietatom 😱 Toto už vôbec mi hlava neberie. Jednak ju vidí syn naliatu, už to je tragédia 😢, nezoberie si taxík, ďalšia blbosť z jej strany a ešte je aj znama, už len z toho titulu by sa mohla auta vzdať nech ju nenapadne vôbec šoférovať, v tomto stave, lebo určite jej to na nálade nepridá, ze sa to rozoberá. To nemá rodinu, priateľov, nikoho kto by jej povedal, názor na toto? Nechcem byť zlá, ani súdiť, aj keď asi to teraz robím, ale hlava mi to neberie. Koľko toho musela vypiť aby mala 2 promile? 🙄 Zázrak, že tukla len na parkovisku.

matkahelka
16. aug 2024

Moja dcera ma spoluziacku, ktorej matka zacala enormne pit, ked si jej partner nasiel inu a nechal ju. Alkoholizmus je choroba, sialena, cloveka stiahne na same dno, malokto sa odrazi a zvacsa sa v tom chlaste utopi. V pripade tej dcerinej spoluziacky zasiahli rodicia matky alkoholicky. Jej dceru si vzali k sebe, prave preto, ze ked je clovek ozraty, neuvazuje a nedopatrenim zabije nielen seba, ale aj to dieta. Vo Vajdovej pripade mi chyba presne taketo racio zo strany jej rodicov. Ked viem, ze dcera je v bludnom kruhu, oziera sa, tak jej nenecham male dieta. Ved to nie je len o soferovani, ved to je o zapnutom plyne, vode, cokolvek sa tomu dietatu moze stat pri takejto matke.

domiklik
16. aug 2024

@ivik4 z alkoholizmu sa nevyliecis, nedá sa to, môžeš maximálne celý život abstinovat

matkahelka
16. aug 2024

@chvostik1 ma najtazsi stupen PAS

akyia
16. aug 2024

To že sadla za volant v podnapitom stave ešte k tomu so svojim synom je neospravedlniteľné, tie čo ju tu obhajujú že ale ona za to nemôže a blablabla človek nie je až tak mimo aby nevedel ze sada do auta so svojim DIEŤAŤOM, tiež mám depresie ale aj keď som si vypila stále som vedela uvažovať, pokial by išlo len o mňa je mi to jedno ale vlastne dieťa takto ohrozovať 🤦🏻‍♀️ a viem čo to je alkoholizmus, tiež ho mame v rodine

toso2007
Autor odpoveď zmazal
ivik4
16. aug 2024

@toso2007 ja rozumiem mala som mentalnu anorexiu a sla som sama dobrovolne na liecenie ako 19rocna soplana a vyliecila som sa. To som ani nemala na zodpovednost dieta. Prepac ale moj nazor tu nik nezmeni, moze si za alkoholizmus sama . Za ohrozovanie dietata duplom. Hnus

deti95060810
16. aug 2024

@domiklik úspešnosť liečenia je len 20 perc...
ako vyliečení sa berú pacienti čo nepijú min. 20 rokov a viac...
aj 5 rokov je málo - ešte stále môže spadnúť do alkoholového bludu..

bubuska
16. aug 2024

Ona sa dala dobrovoľne hospitalizovať v februári v Pezinku. Alkohol či depresie? Takže snaha tu bola ale …

pribinak
16. aug 2024

@chvostik1 má viac diagnóz.

bubuska
16. aug 2024

@pribinak tak má Moorova dobrú dohodu s médiami, von sa nič nedostalo.

nikpa
16. aug 2024

@matkahelka @pribinak Morova ma syna s PAS? 😳 To počujem prvýkrát.

toso2007
16. aug 2024

@ivik4 som to zmazala, nechcem sa naťahovat, len ma trochu vytočilo že tiež si hazardovala so svojím zdravím a toto napíšeš, s tým pokračovaním, že ohrozuje vlastne dieťa suhlasim

pribinak
16. aug 2024

@bubuska múdro že ho chráni

pribinak
16. aug 2024

@nikpa 🤷‍♀️

barborachors
16. aug 2024

Ja nie som prekvapená, praveze alkoholici mávajú často relaps cize recidívu. Tusim aj Mojsej to tak mal… Alkoholizmus je nevyliečiteľna choroba, je to uz do konca zivota.

matkahelka
16. aug 2024

@nikpa ano, su spoluziaci v speci skole s Belanyiovej Saskiou. Belanyiova bez problemov priznava, ze dcera ma tazku formu PAS

ivik4
16. aug 2024

@toso2007 wau
Teda fakt by ma nenapadlo zeby tu niekto vytiahol chorobu ktoru som dostala akonahle som porodila svoje mrtve dieta( co musis vediet). .. nasledne sa sla rychlo liecit.
A este sa vytocil ze JA si dovolujem mat na nu taky nazor a porovnaval to.
Dobre , vsak ok
Pozname sa tu , neprekvapuje ma to ,som s tym v poriadku. Ahoj

nikpa
16. aug 2024

@matkahelka áno, Belanyiova o tom sama verejne hovorí, to som postrehla. No Morova je taka držka, vdzy mi príde otvorená, preto sa divím, že za tie roky je ticho a ani média o tom nepíšu. Ale chápem, je to chulostiva vec a každý to spracováva a nesie inak.

apolka77
16. aug 2024

@akyia Kto ju tu obhajuje?
Zrejme mas problém prečítať text s porozumením.
Každá jedna tu napísala zobrať vodičák ..

abbey1
16. aug 2024

Tragédia, ako u každého človeka so závislosťou. Treba pomôcť, ale neospravedlňovať. Môžu na to doplatiť aj cudzí, nevinní ľudia, nie len rodina.
Bohužiaľ, u alkoholikov platí, že márne sa bude okolie snažiť, ak on sám nechce.
A v rodine vždy o to horšie, ak sú tam deti.

lienka.7
16. aug 2024

@autorka bohužiaľ... Petra ma problém s alkoholom už veľmi dlho. A je vidno, že je to jednoducho silnejšie ako ona...
1x tvrdila, že sa poucila, urobila to aj 2x, resp.to ju iba chytili... za mna je stopkou to, ze mohla ublížiť aj vlastnému dietatu. Vodicak by som jej zobrala dozivotne a nariadila riadnu liečbu s dohľadom, inak to môže dopadnúť ešte horšie.

pribinak
16. aug 2024

@matkahelka belanyovej dcéra má PAS? Čo ja viem tak má metabolické ochorenie súvisiace s mental. retardaciou

toso2007
16. aug 2024

@ivik4 nie, nevedela som čo spustilo tvoje ochorenie, tak ako netuším, čo spôsobilo jej diagnózu, preto by som také slová nenapísala nikomu koho osobne nepoznám.

11bodka11
Autor odpoveď zmazal
huginko
16. aug 2024

@zmrzlinka2021 nik nevravi, té dieťa mat nemala...

matkahelka
16. aug 2024

@pribinak ci ma metabolicke ochorenie neviem, ale autistka je a pri tazsich PAS je predsa MR uplne bezna. Nedavno s nou bol aj nejaky clanok v bulvari, tusim skrz narodenin jej dcery, kde hovorila, ze dcere darovala dalsi ruksak, lebo "zbiera" ruksaky a doslova v tom clanku bolo "pri autistoch je normalne, ze sa extremne fixuju na nejake predmety a tie potom nepustia z ruk. Moja dcera s ruksakmi aj spava."

ivanaks
Autor odpoveď zmazal
luccija
17. aug 2024

@maminkasisa
@chvostik1 má nejakú genetickú poruchu neviem teraz ako sa to volá ma tak blízko oči malý nos atď..nie je v poriadku má opatrovateľku.

rebellefleur
17. aug 2024

Dozivotne odobrat vodicak, bez debaty a bude este stastna, ak ju nebude riesit socialka..luto nam jej moze byt, ale zial.. sadnut s 2mi promile za volant, je nonsens a mat tam este 5r dieta 🙈 darmo tu budu podaktori pisat, ze jej treba pomoct..to musi chciet clovek sam, ked nechce, okolie sa moze aj na hlavu postavit
@matkahelka, @pribinak ti dobre pise..syn mi rok chodil do tej skoly..

autor
17. aug 2024

Teraz som si uvedomila koľko veľa známych žien má postihnuté alebo nejakým spôsobom iné dieťatko Mórova, Belanyiova, Timková... Tuším každá zostala len pri jednom.