Čo si myslíte o psoch v obchode?
Co si myslite o psoch v obchode? Podla mna zvierata do obchodov nepatria.
Ak je pes vychovaný nevadí mi nikde . Dnes som bola cvičiť vo fitku a tam sa po mne pri cvičení váľalo nejaké malé kabelkové prevedie 😁 bol perfektný. Sedel tam v kúte a čušal, k človeku prišiel až keď ho k sebe zavolal... Ak je pes nevychovaný tak mi vadí aj v parku či na ulici .. psy čo sa vrhnú na človeka keď náhodou prechádza okolo má strašne štvú, alebo má skôr štvú ich majitelia.
@beata_k dnes v praci som sa dozvedela o 2 jedincoch, ktori sa sprchuju asi len 3x do tyzdna 🤢🤢 a pracuju manualne. Dvihaju tazke debnicky (cca 20kg jedna ). Vraj to je kvoli tomu, ze nemaju sprchu, ale "len" vanu a im sa to nechce napustat kazdy den .. 🙄 rozumiem, ze clovek je obcas tak unaveny, ze hned po prichode domov odkvecne, ale ked sa zobudi, tak hned ide do sprchy. Ale oni nie 🤢 ked si predstavim, ze aj v lete to takto maju, tak mi je z toho nevolno 🤮
Suhlasim, pes do obchodu nepatri, vlastne v podstate vseobecne do interieru, az na nejake vynimky, ale nic s tym neurobime. Su uz doslavo vsade a za posledne roky ich extremne popribudalo, co uz 🤷♀️
Ešte k celej všeobecne téme..čo už vonkoncom nenávidím-porovnávanie psa/zvieraťa/ s človekom..
Keď psa v obchode stretnem, nezazerám škaredo na majiteľa. Ani nespisujem petície za zákazy pre psov. Ale pocitovo rozhodne preferujem aby majitelia nechávali psov pred obchodmi. Najskôr to bude na základe mojej skúsenosti, že po fajčiaroch sú majitelia psov snáď najmenej tolerantná skupina ľudí, resp. majú veľmi biednu citlivosť na to, kedy už obťažujú okolie.
@beata_k s tou alergiou to nie je také jednoduché. Alergény priľnú napr. aj na oblečenie, šíria sa aj vzduchom a pod. (to ani nie je alergia na chlpy, ale na iné alergény priľnuté napr. aj na tých chlpoch). Alergia nie je sranda a žiaľ to nie je také ľahké vyhnúť sa alergénom bez ohľadu na to, či ten napr. pes vstúpil do OC al. nie. Ďalej tu máme aj alergikov napr. na roztoče (koľko obchodov na to myslí?), na pele, napr. aj silne alergizujúcej paliny a ambrózie (a to každoročne mestá ale aj iní majitelia pozemkov na to kašlú) atď atď.. Tým nehovorím, že to nie je problém. Píšem to ako človek čo si s alergiou vytrpel svoje, mesiace každý rok prekýchané (pomohla mi imunoterapia)... Hovorím len to, že alergii je xyz, pozerajú tak ľudia aj na iné druhy alergií, či len na túto konkrétnu ako argument prečo pes nie tam alebo onam? a zároveň to, že žiaľ, problém alergie nie je úplne tak ľahko riešiteľný týmto spôsobom vzhľadom na schopnosť šírenia alergénov.
Vychovaní pes mi nevadí nikde
Mne to vadí. Psy nech sú vonku.
Za mna by mali mat pristup vsade, samozrejme zalezi aj od majitela, tiez by som nebola nadsena keby tam je zablseny ustekany nebezpecny pes. Ale to su aj niektori ludia vsakze, ano kludne ich zrovnam 🙂
V taliansku nie vo vsetkych mestach ale, mozu ist aj do potravin, to je co, a ludia sa usmievaju a maju pekny den. Nikto to neriesi
Mojho psa netaham vsade, ale vadi mi ked ju musim nechat priviazanu pred obchodom, ked sa proste stane ze ju mam so mnou a cestou sa stavim niekde kde nemoze ist dnu. Je to clen rodiny, pre mna nie obycajne zviera
A som rada ze ako cas bezi, tak to stale ide do popredia a postupne sa uvolnuju tie obmedzenia 🙂 aj letecke spolocnosti niektore dovolia aj vacsieho psa hore a nie do batozinoveho. Ako vo vsetkych temach vzdy budu tabory pre a proti, takze tak
A ja zas nesúhlasím s nechávaním psov pred obchodom. Čokoľvek sa môže udiať jednak aj psovi, ale aj ľuďom. Ľudia často siahajú na psov bez dovolenia (alebo aj keď je takto bez dozoru), nechávajú cudzieho psa ísť k druhému len tak atď.. A ani náhubok by nemusel pomôcť - pes môže skočiť napr. na cudzie dieťa, hoc od radosti, zhodiť ho... buchnúť tým náhubkom, ktorý je často kovový a teda náraz je riadny.. môže prísť k napadnutiu druhým psom a uviazaný pes ešte aj s náhubkom no nič moc... môže povoliť karabína a utrhnúť sa.. Proste čokoľvek. A zodpovedný za všetko bude majiteľ, ktorý si nakupuje a ani by nemal nechať psa bez dozoru na verejnom priestranstve...
Vôbec mi nevadia. Absolútne. Ani v reštaurácii pokiaľ sú vychovaní a slušne čakajú pod stolom.
A rada vidím v obchodoch skutočných poriadnych psov, nie prachovky 😀
V zasade mi nevadia, ak su vychovane, skor mi na nervy lezu ludia, ktori si bez svojho psa uz ani neprdnu a myslia si, ze sa z neho vsetci maju posikat a dovolia mu pchat nos do mojho taniera ci lezat mi pod nohami.
Vytrenovany, slušne vychovaný čistý pes snáď nikomu nemôže vadiť. Problémom sú majitelia neschopní pochopiť že ich domáce zvieratá tieto kritériá nespĺňajú. A preto tie zákazy vstupu do niektorých obchodov.
Zalezi, ci ho mozem pohladkat 😂😂😂
Srandujem. Nevadia mi, aj ked priznavam, ze stretnut v lidli spacirovat troch psov na voditku, by bolo asi trosku cudne a riskantne, najma pre tych psov. Ludia nevedia byt ohladuplni ani k sebe, a psa kdesi medzi nakupnymi vozikmi by akurat tak zrazili, sliapli nanho alebo zakopli o voditko. Takze toto sa fakt nehodi. A v nakupnych centrach - opat, mne to nevadi, ale ci to tych psov bavi, to neviem… dopriala by som psovi lepsi a vhodnejsi program ako nakupy.
V obchodných centrách, kaviarňach ani reštauráciách mi nevadia pokiaľ je pes vycvičený a čistý. Pre psov je to super socializačný tréning a aj ich to viac psychicky unaví ako prechádzka niekde osamote. Viac ako pes mi niekedy vadí nejaký smradľavý človek napr. predomnou v rade. 🤣 A samozrejme pes všade má byť na zemi, už som videla ako v "luxusnejšej" kaviarni dali psa na stoličku, čo ani doma by som nedovolila.
Ak je pes vychovaný a majiteľ sa oňho stará, tak mi pes nevadí, nech je kdekoľvek. Hygienické riziko určite nehrozí. Vychovaný pes nebude predsa značkovať regále. Ale je zase pravdou, že uličky v obchodoch sú často úzke a taký urastený nemecký ovčiak môže mať problém pohybovať sa tam tak aby niečo nepozrážal, najmä chvostom. Ale všetko je individuálne a majiteľ psa musí najlepšie posúdiť, kam je vhodné psa zobrať a kam nie. Mne osobne psy nikde nevadia. Kedysi sme mali veľkého nemeckého ovčiaka a ešte keď bol mladý tak sa nám stalo, že sme išli do jedného nemenovaného obchodu, kde boli úzke uličky a kvôli tomu sme ho nechali pred predajňou. Po chvíli však usúdil, že mu je tam smutno a vybral sa za nami. Napriek tomu, že bol nadšený z toho, že nás našiel a chvostom mával dosť intenzívne, tak nič nezhodil. Ako hovorím, je to silno individuálne. Psy nie sú problém. To čo je problémom je nedostatok rešpektu a ohľaduplnosti. Či už na strane tých, ktorí psov nemajú radi, ale aj psíčkarov.
Mne vadi kazdy pes. Proste ich neznesiem nikde.
Ja dám z pohľadu bývalej brigádnicky v kaviarni. Majiteľ s tým nemal problém, tak ku nám mohli chodiť. Ale stávalo sa, že to boli aj väčšie plemená, a v taký daždivý deň, nehnevajte sa, či sa to páči či nie, takého väčšieho psa aj bolo dosť cítiť. Nie každý pes bol úplne čistotný a cistý, ale keď sme už dovolili vojsť jednému, druhého sme nemohli vykázať. A čo mi ešte vadilo, keď sa majitelia dožadovali misiek pre nich, alebo tie malé chceli dať na stoličky, Tam sme sa uz ohradili a oni boli potom nepríjemní a zbytočne sa robilo dusno. Neboli sme psia hladkáren, len kaviareň, ktorá rešpektuje, ak niekto príde so psom, vybavenie ako misky, a pod. sme nemali. A snáď je každému jasné, že sme im nedávali vodu v porcelanových miskách, z ktorých potom ľudia podvečer jedli krekry.
a ja zase čakám, kedy sa táto krajina stane dog friendly a budem môcť ísť so psom všade, samozrejme okrem potravín. V zahraničí nie je problém, to len tu ľudia prežívajú. My cestujeme so psami veľa a bola by som rada, keby sa so psom mohlo všade.
Mne psi ako taki nevadia.. len nevidím zmysel čo takému psovi dá to, že sa prechádza po obchodnom centre, alebo napríklad po plných vianočnych trhoch, kde je toľko ľudí že ho niekto môže pristúpiť a predsa som tam videla už toľko krát nejakého psa že mi to hlava nebrala.. jednoducho si myslím že pes sa má najlepšie na prechádzke kde sa môže naháňať, behať a nuchat.. chápem ak niekto náhodou potrebuje zbehnút niečo kúpiť a tak ide aj so psom.. ale nemyslim si že drvivá väčšina prípadov čo sa prechádza so psom v obchode alebo v dave tam bola náhodne.. no avsak nech si robí každý čo chce, len by mal viac myslieť na svojho psa..
@sandrasstini veru s Talianskom máme aj my dobré skúsenosti. V nákupnom centre úplne v pohode. Jediné, kde sme nešli so psom boli potraviny, to mi prišlo divné tam ísť so psom, ale ináč sme boli všade. Náš ešte dokonca Taliani upozornili, keď sme odchádzali od psa v aute v podzemnej garáži, že ho môžeme zobrať so sebou. My ak musím e ísť cestou do obchodu, tak je jeden pri psoch v aute a druhý rýchlo zbehne kúpiť čo treba.
Včera som videla v obchode bezdomovca. U nás v meste je známy tým, že sa neumyval asi 300 rokov, hniju mu nohy,doslova, smrdí na desať kilometrov,pomoc akúkoľvek odmieta.
. Stál pri časopisoch, každý jeden chytil, asi čítal.chytal rôzne tovary do tých špinavých rúk, obzeral.. Mal košík. Celý obchod z neho smrdel. Pochybujem, že po ňom niečo vyčistili.. takže, radšej pes v obchode, ako toto.
A na otázku, kde si ma nakúpiť rovno odpovedám, že on nechodí nakupovať, iba sa ohrievať ... A roznášať baktérie a smrad.
@really8
V reštaurácii záleží hlavne zrovna od majiteľa a jeho základnej slušnosti a inteligencie, chápania.
Pokial je pre nich pes Boh = nema výcvik, výchovu a nechajú ho robiť si co chce v restike, vyhodila by som majiteľom psa.
Už som ale zazila aj tých normálnych. O psa sa super starali, mal výcvik, vedel sa chovatvaj v reštaurácii lepšie ako podaktorí ľudia.
Co mňa vytočil do nepricetnosti, su dementi, ktori nechajú tu uichvustekanu metlu ležať v strede nech zavádza čašníkov. Keď im ešte vbehne pod nohy a kuknem ich, jacia že ich fifinkevstupili na labenku a ona sa len brani@
No letela by fifinka aj s jej kučeravé majiteľkou.
Radšej psov v obchode ako nevychovane decka ktoré si rodičia nevšímajú.
Áno vadia . Vojdu bez opytania bez náhubku a naposledy sa pes vysmykol a behal nám po obchode ,lebo panička si musela obchytkávať veci . Ďalšia čo nám vosla so psom do obchodu tak sa vyčural a jasné že umyť to už nechcela. Takže za mňa psy do obchodu nepatria. A to píšem ako človek čo má trvalé následky po útoku psom ,lebo však načo dávať náhubok psovi keď je viac ako človek.

je to asi vec jedinca. psickari su zastanci svojich milacikov a biju sa za nich. ostatny su bud proti nim , alebo to neriesia