icon

Čo si myslíte o súčasnom trende prezentovať obezitu ako normálnu?

annm81
16. jan 2023

Ahojte,

prečítala som si tu jednu diskusiu a celkom ma zaujíma, aký je postoj iných žien. Zakladám novú diskusiu, lebo tamtá sa zvrtla na sprosté nadávky a urážky. Čo si myslíte o súčasnom trende prezentovať obezitu ako normálnu, dokonca ako peknú? Najmä v kontexte vzorov pre deti. Prosím slušne a vecne.

Kedysi boli v móde úplne anorektické typy žien, ktoré boli v každom časopise a každej reklame. Po čase prišiel trend, že sa začali viac presadzovať normálne vyzerajúce ženy. Mnohé matky, najmä dievčat v puberte, to privítali ako niečo, čo konečne ukáže, ako má vyzerať zdravá žena. Teraz sa to ale preklopilo do opačného extrému a bežne vídame modelky a influencerky trpiace silnou obezitou s odkazom, že aj to je krásne, normálne a v poriadku. Nebojíte sa, že vaše dcéry si namiesto toho, aby sa snažili o zdravé telo, povedia, že nadváha nevadí a budú kašľať na šport a stravu? Ak ste na svojom dieťati začali vidieť, že priberá, ako ste reagovali a riešili situáciu? Nemusíme zachádzať k tomu, že smiať sa iným pre vzhľad nie je pekné - to je snáď základ slušného správania. Zaujíma ma postoj k prípadnej vlastnej obezite (vlastného partnera, detí), nie k vzhľadu cudzích ľudí.

Strana
z6
thoughtfulweirdo
16. jan 2023

Ja sa budem hlavne snažiť o to, aby na dcérin (ale ani synov) pohľad na vlastné telo a váhu nemalo najsilnejší vplyv vonkajšie okolie. Nechcem, aby si strážila váhu a snažila sa byť zdravá, aby sa vyrovnala iným, či už internetovým modelkám, herečkám alebo kamoškám. Snažím sa o to, aby jej motivácia byť zdravou bola z väčšej miery vnútorná. Ak bude mať aktívny a zdravý životný štýl v sebe zapísaný ako bežnú normu a bežný každodenný život, bude menej ovplyvniteľná premenlivými trendami. Skutočne nechcem, aby jej motiváciou udržať si váhu v zdravých hraniciach bolo to, ako vyzerajú ostatní a čo je v móde. Chcem, aby tou motiváciou bolo, že zdravé telo je silné, umožňuje jej žiť aktívne a ponúka oveľa viac možností. Ak sa mi to podarí, potom nebude až tak záležať na aktuálnych trendoch.

panelacikova
17. jan 2023

@thoughtfulweirdo Nešťastne formulovaná tvoja druhá veta.... 🙂 to nič v zlom.

nikoleta1234
17. jan 2023

@annm81 po dvoch pôrodoch som zostala obezna a vôbec sa mi to nepáči. Samozrejme nie je to správne ani normálne.

thoughtfulweirdo
17. jan 2023

@panelacikova No, už bolo veľa hodín, písala som ako tatar 🤭 je to snáď aj tak zrozumiteľné 😄

luscious
Autor odpoveď zmazal
panelacikova
17. jan 2023

@thoughtfulweirdo ja som pochopila 😁

maialeo
17. jan 2023

Zaujímavé, že v čase brutálnej životnej krízy niekto má vôbec snahu riešiť tak zbytočnú vec ako je obezita niekoho iného. Málo, málo...stále málo problémov 😀

beronsche
17. jan 2023

@maialeo zaujimave, ze v case krizy, riesi niekto to, co povazuje za problem niekto iny.. Malo problemov? 😁

Mimochodom, dostala sa uz aj k tebe informacia, ze pandemia obezity, najma u deti, je celosvetovy problem? 😉

maialeo
17. jan 2023

@beronsche nijak ma pandemia obezity u deti nezaujima. Nečudujem sa tomu, keďže je v populácií toľko nízkych duší... rozumej.... ich rodičov. Nie je to teda problém detí ale ich rodičov.

Nedávno som videla kdesi na Instagrame nejaku bloggerku, či ako sa volajú... nejaká česká Sugar alebo tak niečo... a stála pred zrkadlom v spodnom prádle. Fakt nechutný pohľad... rovnako tak môže fanúšiť tučných žien hovoriť o anorektičkách, že sú fakt nechutné. Nad tým sa ale pozastavovať nemusíme. 😀

ninah1486
23. nov 2023
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

nie je to podla mna vôbec normalne, je to totalne nezdrave

Strana
z6