Čo si myslíte o tehotenstve po 20-ke?
Takze o5 otvaram novu diskusiu, baby co si myslite o tehotenstve kratko po 20-ke? 🙂
@gubcikova ja takisto ako @katecameron poznám skôr prípady, kedy sú starí rodičia a príbuzní nad únosnú mieru využívaní a zneužívaní. Ty máš v rodine šťastie
@gubcikova 😉 pekne napisane, ja si tiez nemyslim, ze je to dake ,,pravidlo", ze mladsie rodinky sa na niekom prizivuju, nie je to pravda, poznam aj ovela starsich ludi, ktorí stale byvaju so svojim rodicmi, a aj takych co maju 30-36 a byvaju u rodicov aj s detmi, ale samozrejme nezazlievam im to, vacsina z nich si proste odklada peniazky a rodicom poctivo platia na energie, atd. my byvame samy, nie sme zavislí od rodicov, s mojimi som velmi malo, tak 1-2 krat za mesiac, a so svokrovcami sa nestretavame vobec... 🙂
@katecameron možno si to správne pripísala veku. Ľudia starnú a starí rodičia obzvlášť. K tým prvým deťom si oni utvoria vzťah keď ešte vládzu, tie ich dostatočne vyšťavia, naviažu na seba citovo a pre Tvoje dieťa , ktoré prišlo o 10 rokov neskôr toho už veľa neostane, starí rodičia sú už umorení a zafixovaní inde 😀 Surovo povedané ale je to asi tak
@jafnka mas pravdu, ja poznam maminku, ktora od troch mesiacov pratala do dietatka vsetky mozne prikrmy -pri com kojila a v 4.mesiaci sa mi dokonca pochvalila s tym, ze jej dcerka papa divinu 😖 a ta zena ma 36 rokov, su aj matky - ako moja svokra, co sa o svoje dieta (mojho priatela) nestarala vobec ani po citovej, ani po financnej stranke,a pri tom maju motorest s restikou a penazi plne vrecka, synovi ani oblecko nekupovali, vsetko mu platila moja mama, cez skolu,stravu, az po to oblecenie.
Mna mala moja mamina v 19-tich, mala rok po mature, ale vzdy sa starala perfektne, zodpovednost nie je o veku
@gubcikova tak presne toto sa mi nepaci ze niekto ma dieta a chodia sami na dovolenky atd len zial ja mam skusenosti ze taketo mamicky maju skor menej ako viac rookov ale netvrdím ze je to pravidlo kludne to moze byt aj naopak ja som napr.otehotnela v 23 a moja svokra mi povedala ze som stara ze by som nemala mat uz deti kym ona sa v 18vydavala o svojho syna mojho muza sa do 3rokov vobec nestarala lebo si potrebovala uzivat zo nsvojim muzom a o mm sa stzarala stara mama teraz je to tak ze zo synom nemaju ziaden vztah je jej jedno ci je chory ci mu alebo rodine netreba pomoct proste mala dieta mlada a potom zistial ze mat dieta je poriadna zodpovednost a starosti a ojna si este nestihla mladost uzit
@maggie2 ale to u mna nesedí moje deti su totizto starsie takze svokra sa mala stavit potom pri mojich 😀
@stvura to teda nedam a asi som preto tam kde som mas pravdu keby som pocuvala svokru tak ako moja svagrinka mozno by sa aj o moje deti starala svokra svagrinke aj mena pre detiska nadiktovala a ona dsamozrejeme dala take ako svokra povedala myslís ze ked dikjtovala mena mne ze som svojim krpcom dala tie mena??? ani bohovy povedala som jej ze su to moje deti a mena im dam ja s mojim manzelom 😀 😀 😀 😀 takze asi aj preto nikdy nebudem dobra
@jafnka 🙂 zodpovednost je viac o povahe, ako ked vidis tie vselijake spravy v telke, ze ta a ta dieta vyhodila do smetiska, len zriedka ide o mlade maminy, a aj do hniezda zachrany davaju deti skor ,,starsie" maminy, na potraty tiez chodi malo mladych bab, ja z mojho okolia poznam jednu, ktora si nechcela znicit studium dietatom na krku 😠 ale bude to teraz lutovat cely zivot, ale tu na koniku a dokonca aj na pokeci som spoznala velmi vela mladych maminiek tak vo veku 19-20 rokov a kazda jedna z nich je velmi zodpovedna, a o deticky sa staraju krasne...ja nie som ziadny diskotyp, ja som vzdy bola radsej doma, pri knihach, vzdy lepsie ako to robia moje rovesnicky, co chodia na diskoteky, domov sa dovalia ozrate a na druhy den ani nevedia s kym sa vyspali 😒 je to zial aj o zlej vychove rodicov, a ty rodicia teda ani zdaleka nemaju 18 rokov, a nevedia si ustrazit deti 🙄 takze isto to nie je o veku.
A co sa tyka toho strazenia, ja osobne si neviem predstavit ani den bez mojho drobca, ale ked idem do skoly na skusky strazi mi ho bud priatel alebo babicka, nevidim na tom nic zle, ved nech si krpca uziju 😀 ale veru na cely den by som ho len tak nikomu nezverila
@katecameron Takže tam je pes zakopaný 😀
aj ked budete neviemako kalkulovat, kedy je najvhodnejsie mat deti , aj tak to nemusi vyjst 🙂 zivot sa neda nakalkulovat
a preco si myslite, ze zit s rodicmi je prizivovanie sa? 😕
@reanda nemyslim si to 🙂 ja mam taky nazor, ze niektorí ludia sa ozaj prizivuju, ale nejde len o mladych, 33-rocny chlap byva s mamou, nikdy jej nic nezaplatil za byt, ani neprispel na stravu a to uz je prizivovanie sa, ale na druhej strane poznam mlade rodinky, ktore zial v tejto dobe radsej odkladaju ako minat na najom, ale rodicom prispievaju na domacnost a pomahaju im. Mne by to ale teda dost prekazalo byvat s rodicmi, ja som stastna, ze je to tak ako to je 😀 to sukromie je na nezaplatenie 😎
@reanda no zAs budem rýpat vo svojej rodine ale moja materska cela suma ide len na jedlo pre 5ludí kym svagrinka cela jej materska ci rodicovsky dokazala si nakupit smínky ist do kina handry na seba kupit a estre aj usetrila na gaucovu supravu tak nieje toto prizivnictvo???? 😕 😕 😕 a samozrejme ako píse ela poznam osobne 35rocnych muzov ktorí rodicom nedaju ani cent este aj cigarety im mater kupi
moja starká mala maminu v 18, moja mamina mala moju staršiu sestru keď mala 22 rokov a sestra mala prvú dcéru v 24. všetky si to veľmi pochvaľujú. mamina si okrem vlastných detí vládze užiť aj vnúčence, a starká tá má aj pravnúčatá na čo je patrične hrdá. takže aj toto by som videla celkom ako plus toho mať detičky trochu skôr
u nás by sa priživovala skôr svokra ako my...
@ela2710 ano, niekto ma radsej sukromie a niekomu vyhovuje zit vo viacgeneracnej rodine.. niektorym rodicom mozno pride normalne, najma, ak nemaju problem s peniazmi, ze pomahaju svojim detom a neberu to ako prizivnictvo
@katecameron no hej, niektori ludia su proste taki, ale myslim, ze to nesuvisi ani s vekom, ani s tym, ci ziju u rodicov.. a je to vec aj tych rodicov, u ktorych ziju, preco si to nechaju? chapem, ze ta to asi serie, ale dokazala by si ty byt taka? keby ti to aj niekto toleroval? asi nie.. to je proste povaha
@reanda ja nie my sme u svokry byvali 3mesiace a to nam vykrikovali ze sa tam prizivujeme podotykam akurat sme skoncili VS obidvaja sme boli na socialke vtedy este 1300sk sme dostavali mesacne no a oni kazdí denvykrikovali ze nech chovaju bolo mi to velmi trapne ze vlastne nemame inu moznost len sa nimi nechat zivit no trevalo to 3mesiace potom mm siel do prace ja do nemocnice a uz sme sa tam nikdy nevratili neverím ze svagrinej nevyvolavaju ze ich zivia obaja su nezamestnany maju 7 a 4rocne detvaky ale im to nevadí ze ich púosielaju prec a tak jednoducho vedia ze keby z tade odisli skoncili by nadobro deti v detskom domove asi ale vravím ja natoto nemam zaludok
Ja tiez nevidim nic zle na tom, ked clovek dcera, syn, byva u rodicov. Ja som teda otehotnela tesne ako 18 rocna, este som chodila do skoly, a byvala som u rodicov kym som neporodila, pretoze mm chodil na tyzdnovky, a vobec som si nepripadala ako prizivnicka 😕 . Hned ako sa mi dcera narodila tak sme sli byvat sami do svojho. Vacsinu casu som bola sama s dcerou a neskor ked sa narodil syn tak sama s detmi, kedze mm chodil v tom case na tyzdnovky a vzdy sme si sami vystacili co ine nam ostavalo, ked rodicia obocho boli pracujuci. Nikdy som nevidela problem, ze by ma dieta tak v mladom veku obmedzovalo. Ono je to skor v pohovahe cloveka. Aj to kedy sa clovek na dietatko citi. Ja som sa na dietatko v 18 uz v pohode citila a vedela som ze ho zvladneme 😀 A napr. mam sestru, ma 28 rokov a este stale sa na deti neciti, este jej nebiju biologicke hodinky 😉 Takze kazdy sme ini. Aj to nie vzdy sa nam zadari ked to prave chceme.
tak, aby som sa vratila k povodnej otazke zakladatelky...🙂.....myslim si, ze mat dieta po 20tke, ak su na to obaja pripraveni,obaja dietatko chcu, je v pohode....viem, ze dnes je ina doba (co sa tyka vzdelania, financii, bytov a pod. ), ja sa skor vyjadrim k telesnej stranke.......vela zien z mojho okolia sa rozhodlo mat dieta az po 30tke a vacsina mala problemy bud s otehotnenim , donosenim aelbo komplikaciami pri porode (ked som rodila, tak predcasne narodene deti boli vyslovene u zien okolo 35)....takze z tohto pohladu, radsej mat dieta po 20tke, ako sa trapit po 30tke alebo ho nemat......ja som xcela prve dieta okolo 25tky (co sa mi aj podarilo🙂)...myslim, ze to uz je vek,kedy sa da aj dostudovat, aj co to nasetrit aj na to dieta pripravit..... 😉
ahojte tak sa k vam pridam aj ja patrim medzi mlade maminy,otehotnela som v 19 rokoch v maturitnom rocniku krasne som v 5.mesiaci zmaturovala,dnes mam 21 rokov a Emmuška ma 21 mesiacov nasa krasna mala bambulka,zijeme sami v nasom byte ideme sa o 2 tyzdne brat kedze sme nechceli sobas v theotnestve a stahovali sme nepomaha nam nikto,akurat svokry obe robia nerf 😀 nie som typ co chodi na diskoteky chodila som na ne uz v 16 takze som si ich uzila dost radsej som bola aj tak doma a som clovek ktory je doslova rodinny typ a nemenila by som aj ked mi spoluziacky obcas napisu ze ci mi nechyba sloboda,intrak a diskoteky vzdy s hrdostou poviem ze nie lebo doma mam ovela vacsi pokladik 😵 a suhlasim s @sorciera24 naozaj je to tak ja som mala krasne,bezproblemove tehotenstvo a bambulka sa nam rodila s vahou 3390 g za hodinku aj 40 minut so vsetkym a moja svagrina ktora ma 36 obe deticky mali po IUI (vstreknutie spermii priamo do maternice) odkladali,odkladali a nakoniec deticky prisli na svet AZ takto a o porode 10 hodinovom ani nevravim...kazdy sme ini typ inak nastaveni,inak vsetko citime ... a hlavne kazdy ma ini "prah" zodpovednosti a zoberte si to aj s tej stranky ze ja budem mat 35 rokov moja dcera bude mat uz 16 rokov,bude samostatna pubertacka velka a moje spoluziacky a rovesnicky budu "utierat zadocky" 😝
@mishel33 Ja som mala drcobca ked som mala 21 teraz ma 4 roky a som spokojna, velmi 😉 Teraz by sme chceli druhe mimi. Aj ked tu niektore baby pisu ze po 20 to uz nie je nejake ze skoro, ja mam dost zlych skusenosti... hlavne nikto neveri ze som babo chcela automaticky kazdy predpoklada ze to bola len nehoda 😠
a dost blbych poznamok som si vypocula dokonca aj od lekarov co uz mi pride fakt cudne. V kazdom pripade je idealny cas vtedy ked sa na to citis, tuzis po tom a si pripravena na celozivotny zavazok... niekto na to nie je zrely ani v 40tke takze nejak skatulkovat podla veku nie je spravne podla mna je to velmi individualne, jasne ma to vyhody aj nevyhody, ako vsetko 😉
@kormelia11 Ahoj 🙂 , aj ja som na tom podobne, teraz cakam babatko a nechcem cakat ani odkladat babatko kvoli kariere
Ahojte 🙂 ja si myslim, ze ked sa zena aj v mladsom veku citi na to, aby vychovavala dieta, tak preco nie. Vela krat su mlade mamicky vo vychove dietatka svedomitejsie ako tie "zrele". Sama poznam niekolko pripadov. Ja som otehotnela ked som mala 20 rokov, s priatelom sme sa rozhodli mat dietatko a vobec toho nelutujem 🙂 bolo tu pisane o "zneuzivani" starych rodicov,...v nasom pripade to takto vobec nieje. Bohuzial, 4 mesiace pred narodenim nasho synceka mi umrela maminka, a otec sa o nas moc nezaujima. A z priatelovej strany je to podobne, az na to, ze on ma obidvoch rodicov, ale,,.jeho otca ani nepoznam a mamu som videla dokopy asi 2krat. Takze, nas drobcek nema to stastie, ze by mal milujucich starych rodicov. Ja s priatelom sme na jeho vychovu uplne samy, ale je to to najkrajsie co ma mohlo v zivote stretnut, neviem si predstavit zivot bez mojho synceka. Teraz mam 23 rokov, a pokym moje rovesnicky behaju po diskotekach, ja sa naplno venujem syncekovy, a som ta najstastnejsia maminka na svete 🙂 <3

ja mám tiež nie dobrú skúsenosť z rodiny, ale v tomto prípade je to trochu inak. dieťa mala v 26 (mám pocit, že ani presne nevie s kým) a teraz keď má 36 tak by chcela ďalšie a ani o to prvé sa poriadne nestará. takže tak. ono je to fakt individuálne. niekto je v 20 dospelejší než iný čo má 30. preto si myslím, že je na každom nech si určí ten správny čas. niekedy sa však bohužiaľ stane, že dotyční si myslia, že to zvládnu, ale skutočnosť je iná. s tým sa však asi nedá nič robiť