icon

Čo si myslíte o tom, ak niekto predáva tovar, ktorý ste mu predali?

zuzuliennka1
28. jan 2020

čo si všeobecne myslíte o ľudoch/ženách, ktoré si cez bazár na internete, fb,
čokoľvek - kúpia oblečenie, topánky a potom si ten “svoj” tovar nájdete, že ho dotyčná predáva ďalej? za oveľa viac.

sklamana15
28. jan 2020

@zuzuliennka1 - neriešim takéto veci, vobec to nehĺadám na bazári, či ich niekto ponúka, nie je to už moje, tak ma to vobec netrápi a nezaujíma, voľný čas je pre mňa luxus, nie že ho budem zabíjať hľadaním mojich predaných vecí na bazári. A ako "na tebe" dotyčná zarába ? veď ty si si predtým tiež mohla stanoviť takú sumu, za akú to ponúka ona, ona tebe zaplatila to, akú cenu si si nahodila. To, že teba teraz štve, že ona za to dostala viac ako ty, je tvoj problém. Mohla to predať aj za tisícku, ak nájde ochotnú osobu, nech sa páči. Ale to isté si mohla predtým urobiť aj ty. Mimochodom 26 z tvojich 44 aktuálnych inzerátov sú lacné značky- ako si ich ty nazvala- PEPCO, lupilu, HaM, veci v cene od 2 do 12 eur, takže keby to aj predala so 100 percentnou prirážkou, tak o akom zárobku sa tu vlastne bavíme? A ak ste kamarátky, tak jej dopraj, nabudúce kúp od nej niečo ty a predaj to tiež tak a budete 1:1 🙂

sante81
28. jan 2020

@zuzuliennka1 veci už nepredavam, nemám na to čas ani priestor, darujem, posúvam ďalej..ak by to aj niekto potom predával, je mi to jedno, ja mám pocit že som možno niekomu pomohla a vráti sa to napr v zdraví na detoch 👍

kittykat22
28. jan 2020

@zuzuliennka1 Prva vec je, ze ponukat a predat su dve velmi rozdielne veci. To, ze ty si predala saty za 10e je super. To, ze ona chce za ne 15 - neznamena ze ich dostane. Druha vec je, najst zaujemcu je tazke. Takto kupi 5 veci po 5e = 25e. Chce predat za 7. Musi predat aspon 3.5 veci, aby vobec bola na nule, a ten posledny jej ostane so ziskom. Ale moze sa stat, ze sa jej nebude darit, a bude musiet znizit cenu, alebo nepreda ani za tu cenu za ktoru kupila. A posledna vec je - vies kolko prace je s predavanim, meranim, dohadovanim - koli par eur je to hrozna makacka. Bud rada ze si predala.

derdia
28. jan 2020

@zuzuliennka1 no je to vychcanost, ale aj to,ze si niekto da zadarmo vodu z vodovodu...doma ju predsa tiez nemame zadarmo!!ale mna neprekvapi uz nic...ani to,ked si zachvilu ludia zacnu brat za manzela a manzelku svoje psy a macky....

zuzuliennka1
autor
28. jan 2020

@sklamana15 praveze som to ani hladat nemusela... a po druhe, nepisem o
detskych veciach, ktore mam tu. takze ty sa vyjadrujes k niecomu ale ze uplne inemu 😂 kebyze to, co tu mam, niekto predava dalej, tak to v prvom
rade asi logicky ja uz nemam a teda by som to ani v bazare nenasla....

lula313
28. jan 2020

Podľa mna sa musis veľmi nudit, keď riešiš takéto hlúposti🤦🏽‍♀️ Ja som darovala napr 5 banánových krabíc kníh do antikvariatu, čo jednu predávajú za 2-5 EUR a tiež ich mám nazvať prizivovacmi? Bola som rada, že sa tie knihy ešte využijú, ja som nemala čas ich fotit a takto možno ešte niekomu poslúžia, spravia radost.. rovnako sme kopec oblečenia darovali do ekocharity, či humany a niektoré veci boli dizajnérske znacky(čiže nie handry), rovnako sme dali kopec značkových tenisiek bezdomovcom atd. Práveže je fajn, že sa veci ešte využijú ako by doma mali len tak nevyužité zaberať miesto..

zuzuliennka1
autor
28. jan 2020

@lula313 o nic menej, ako ty, ze sa k tomu vyjadrujes..... pytala som sa, odpoved som dostala, aj tak si myslim svoje .... vdaka za nazor

lula313
28. jan 2020

@zuzuliennka1 ja sa len pozastavujem nad ľudskou hlúposťou a jesitnostou..

jakoma
28. jan 2020

@zuzuliennka1 tak neviem.. uz som aj videla inzerat, nieco ako: “darujem veci sikovnej mamicke,ktora ich vie lacno predat a pomoct si,ja na to nemam cas a nervy”..

selest
28. jan 2020

Ked si ho kupi a zaplati zan je to jej tovar a je len na nej ci s nim urobi.

sklamana15
29. jan 2020

@zuzuliennka1 tak povedz, co si take ine predala, ze na tebe tvoja kamoska tak zarobila? nehovorim o veciach, ktore mas na bazariku, ze si ich predala 🙈ale predpokladam, ze ked pises na MK o tom, ako veci predavas a niekto ich kupuje dalej, ze sa jedna o detske oblecenie , event. detsky tovar 😂 Vies staci si pozriet spektrum veci a vidim, ze nie su to ziadne krkolomne znacky. Ked si predavala nie tu, tak preco sa potom nestazujes na inom portali, ale tu? Uz si sa zamotala riadne do toho. Jasne, ked ti tu nepritakavame s nenadavame na dotycnu, ze ako si to moze dovolit, tak uz sa pustas do nas. Kritika sa tazko pocuva. Ako bolo pisane vyssie, musis sa velmi nudit, ze rozoberas taketo blbosti....

zuzuliennka1
autor
29. jan 2020

@sklamana15 do nicoho som sa nezamotala, pytala som sa na nazor, dostala som, vdaka, pre mna je to uzavrete

ferala
29. jan 2020

Vôbec by som to neriešila. Ty si tovar predala, takže ho už nemáš, nie je tvoj a čo si s ním robí druhá osoba, tak to je už jej vec. Ak je šikovná a podarí sa jej to predať za viac, tak je to len o šikovnosti človeka.

derdia
29. jan 2020

Baby dcere som o jedala z Ali sluchatka bezdrotove....za 8 eur...a na nete u nas su v zlave zo 66 eur na 28🤣🤣🤣🤣🤣

kiwi3
29. jan 2020

@derdia tak to je aj dost velka hlupost tych, co to kupuju. druha vec je, ze niektori nevedia z aliexpressu ani objednat... tak nech si zaplatia, ked su neschopni, co na to povedat...

miskamilka
29. jan 2020

Vadilo by mi to, iba ak by som nieco darovala. Ak som to predala, za cenu aku som si urcila, tak by mi to bolo jedno..

miriam11
Odpoveď bola odstránená
dominikamacakova
29. jan 2020

Keď si raz niečo kúpim za 5eur a doma s tým umyjem okná, postrihám na pásiky a predám za 30eur tak to nemá absolútne koho čo zaujímať. Je moje rozhodnutie čo urobím so svojimi vecami, ktoré som kúpila. Logicky... Nechápem že toto naozaj niekto napísal a ešte k tomu má bazár na ktorom predáva veci a čítajú si to potencionálne "zákazníčky".

alexandraalexandrova
29. jan 2020

@zuzuliennka1 lenze ona si na tebe nazaraba, lebo si tie veci od teba normalne kupila a zaplatila za ne a tym padom su to legalne jej veci, ty nemas co riesit co sa s nimi nadalej deje. Kamoska nezaraba na tebe, zaraba jedine na vlastej sikovnosti a akokolvek sa to snazis zamaskovat za nieco ine, proste jej zavidis...je to malicherne a hlupe riesit co ona s tymi vecami urobila dalej a kydat tu na nu vo verejnej teme lebo sa opovazila tie veci predat za viac nez ty...

zuzuliennka1
autor
29. jan 2020

@alexandraalexandrova netyka sa to absolutne bazaru tu, ani veci tu, a na nikoho tu nekydam :D opytala som sa, co si o tom myslia ostatni, kedze mne to pride ako vychcanost..... a uz vobec nemam komu co zavidiet :D

alexandraalexandrova
30. jan 2020

@zuzuliennka1 precitaj si po sebe svoje komentare, len tak z nich srsi aka si nastvana a ako sa ti nepaci ze tu s tebou vacsina nesuhlasi 😉

sklamana15
30. jan 2020

@alexandraalexandrova toto presne som pisala vyssie, ale asi to nie je tak, ako vypisuje, ze sa to netyka veci na tomto bazari na MK, ked vcera bolo v jej bazariku 44 inzeratov, dnes uz len 1 aktivny. Tak ale mozno, ze jej tato diskusia pomohla najst 43 mamiciek, ktore si kupili tie ostatne veci po precitani tejto zmysluplnej hodnotnej diskusie 😉 Zivot je plny dolezitejsich a podstatnejsich veci, povedali sme si svoje nazory, mozno autorka prehodnotila pohlad na danu vec, mozno nie, zivot ide dalej

alexandraalexandrova
30. jan 2020

@sklamana15 ja mam pocit ze zalozila tuto temu, lebo cakala ze vsetci jej tu napisu aka je to vychcanost, aka je ta kamoska hnusna a bez chrbtovej kosti ze ju takto "okradla"...a ked sa nestalo, tak je z toho rozcarovana a snazi sa tvarit ze ona je vlastne nad vecou...
ale ano, zivot ide dalej 🙂

zuzuliennka1
autor
31. jan 2020

@alexandraalexandrova ano, som nastvana, ze som predala veci a osoba ich ani nemala na sebe a vsetky som naraz nasla ako ich predava..... ale aj to je uz vyriesene..... ja hold taka povaha nie som, aby som kupovala pouzite veci a vzapati na nich zarabala, ale ako vidim, niektori su s tym v pohode, no ich svedomie

zuzuliennka1
autor
Autor odpoveď zmazal
zuzuliennka1
autor
31. jan 2020

@sklamana15 este raz, skusim pomaly. pytala som sa na nazor, ze ked niekomu veci predate... predate:.. a potom ich najdete...a kedze som ich tu dovcera stale mala, teda logicky neboli predane (zatial chapes?) - tak sa to asi netykalo tychto, NEPREDANYCH veci..... precitaj si to pomaly znova, mozno pochopis.... vymazala som to tu, lebo je to vsetko v humane hodene uz

lula313
31. jan 2020

@zuzuliennka1 zvláštne, že je to hodené v humánne, keď tá už aspoň rok nemá ziaden kontajner umiestnený na SK(viem to, lebo som zvykla takýmto štýlom darovavat veci)

zuzuliennka1
autor
31. jan 2020

@lula313 tak neviem teraz presne nazov, ten kontajner mam po ceste, dokonca su dva vedla seba

maciatkolulu
31. jan 2020

@zuzuliennka1 že zverstvo😂😂😂😂, to snáď nie...

simca06022011
31. jan 2020

Mozno im tie veci nie su dobre, alebo ich nepouzivaju... ja by som to neriesila, cenu treba dat taku, aby ta to nemrzelo a neriesit. Pri tom ako "ide" bazar, tak sa moze stat ze jej tie veci ak ich od teba mala iba "na predaj" budu lezat doma.. bud rada, ze to nemusis ty skladovat 🙂 Ja sa uz pol roka chystam fotit veci na bazar a absolutne nemam cas :D hlavne ked viem, ze to tam bude rok dva trcat... Ja ani nemam cas obzerat inym ludom bazariky, nie to este aby som svoje veci na nom hladala 😇