icon

Prosíte predavačky, aby dali dole cenovky z tovaru?

Dnes o 07:18

Tak ma napadlo. Pytate predavacky, aby vam dali dole cenovky z tovaru, ktory kupujete, ci nie?
Lebo som sa stretla s tym, ze som cakala v rade a teda ludia predo mnou to pytali. Co si o tom myslite?

anonym_d858ee
Dnes o 07:24

@anonym_autor akoze kedy? Z ponoziek nie, z darceku pred zabalenim to same navrhuju

anonym_005334
Dnes o 07:28

ano ked danu vec chcem dat rovno na seba alebo pouzivat

biba_18
Dnes o 07:30

ako kedy. keď si to chcem zobrať, samozrejme nebudem chodiť s cenovkou…

autor
Dnes o 07:35

No mna by aj zaujimalo, ze co si o tom myslia predavacky 🤷 ja si totiz nemyslim, ze je to ich robota, davat dole cenovky.

lindous
Dnes o 07:36

Ak je to niečo, čo je darček a ide to rovno do darčekového balenia, tak áno, vtedy sa zvyknú aj spýtať, či majú... rovnako som tak poprosila, keď som si raz musela kúpiť topánky, do ktorých som sa rovno obula, lebo sa mi rozpadol opätok a cenovku trebalo odstrihnúť nožnicami 😅 ale bežne nie a ani som sa tým nestretla

domkakvet
Dnes o 07:38

@anonym_autor nie, cenovky si dam dole vzdy sama.

anonym_3233f1
Dnes o 07:41

Nie, nikdy som to nerobila

anonym_709405
Dnes o 07:41

Niekedy si to chcem rovno obliecť či obut a tak ich poprosím aby to dali dole
Nevidím na tom nič zle a ani žiadna predavačka z tejto požiadavky ešte neodpadla

anonym_4db880
Dnes o 07:44
@anonym_autor

No mna by aj zaujimalo, ze co si o tom myslia predavacky 🤷 ja si totiz nemyslim, ze je to ich robota, davat dole cenovky.

@anonym_autor Nie som predavačka,ale predsa napíšem svoj názor.Mozno odstrániť cenovku nie je vyslovene v popise práce predavačky, ale máš to tak,ako so slušným a prívetivým správaním.Je to bonus, kvôli ktorému sa bude zákazník vracať, alebo naopak,v prípade, že bude predavačka mrzuta,neochotna, tak sa tam zákazník nebude mať chuť vrátiť.Taka maličkosť,ako je odstránenie cenovky vie mať veľký vplyv na zákazníka

marsmykkok
Dnes o 07:51
@anonym_autor

@anonym_autor sú v práci a teoreticky cenovka je navyše prečo by mali mať problém? Hlavne vtedy človek na to myslí a nie je zlé požiadať ako potom zabudnúť na cenovku a urobiť kiks a dať darček s cenovkou.

galganka
Dnes o 07:58

Samozrejme. Kupovali sme napr. detský klobúk, ktorý si chcela dať hneď na hlavu, tašku, ktorá mala na kuse plastu cenovku a pod. Na slušné spýtanie nám ešte nikdy nikto nepovedal nie. Rovnako v hračkárstve nám pomohli otvoriť plastový obal hračky. Ak tým nezdržujeme nikoho za nami v rade, nevidím problém.

rachel36a
Dnes o 07:59

Raz som požiadala, lebo sme išli na oslavu a bol to darček...včera dom tiež poziadala, lebo moj muz so zobral rifle na vylet a bolo teplo, tak sme kupili krátke nohavice, zaplatili, požiadali o odstrihnutie cenovky a rovno si ich obliekol...ani raz mi to neprišlo nevhodné, a ani predavačky s tým nemali problem

anonym_005334
Dnes o 08:08
@anonym_autor

@anonym_autor preboha robis z toho neviem co, ved zobere spod pokladne noznice a je to praca na par sekund ked napisem 5 sekund aj to je vela🤦🏼‍♀️ nepoviem keby nejake narocne to bolo 😆

sense
Dnes o 08:17

Vždy poprosím a podakujem, ak to chcem ako darček alebo hneď použiť. Ešte sa žiadna nevarila, že ju to obťažuje. A čo si myslí , mi je jedno.

anonym_49c473
Dnes o 08:20

Obcas poprosim, aby dali cenovky a stitky dolu. K tomu, ze to nie je ich robota: celu vysku som brigadovala v obchode a predavacka robi tolko prace, co "nie je jej robota", ze odstrihnut nejake stitky je totalna drobnost.

marsmykkok
Dnes o 08:32

A ak niečo predavačky štve, tak určite nie že strávia 5 sekúnd tým že dajú dole štítok alebo cenovku, ale zľavové špekulantky čo kvôli 50 centom si dajú koleno vrtať. Napríklad kúpi objedná tovar ak je nejaká akcia, nesadne, príde po akcii do obchodu vymeniť a chce zľavu tých 50 centov alebo euro a proste musia to skúšať, volať na centrálu a tak, lebo nepovie že ak nejde nechajte to tak, ale je tam ochotná stráviť pol dňa a nech predavačky špekulujú.

anonym_a01d8e
Dnes o 08:41
@anonym_autor

@anonym_autor akoze a to je taky problem zobrat noznicky a odcvaknut, ked ich ma v supliku po ruke a zaberie jej to 5 sekund? To sa snad nemusime bavit o tom,ci to ma alebo nema v popise prace.

autor
Dnes o 08:45

Tu z niektorych odpovedi vidim tu aroganciu. A presne taku situaciu som zazila. Predavacka bola ochotna, ale ta zakaznicka. Videla za sebou rad a takym drzim tonom jej povedala "dajte mi to dole". Ani prosim, ani dakujem. Mna skor zarazil ten pristup zakaznicky.
Ale su tu aj odpovede, ze predacky poprosite. Tam je to slusnost a to sa mi paci. V tom pripade tiez nevidim problem.
Je to asi o ludoch. Malokto si asi uvedomi ako posobi na druhych.

rozculena
Dnes o 09:37
@anonym_autor

@anonym_autor nemala by som absolútne žiadny problém to dať preč,ak by niekto chcel.

ria_sprout
Dnes o 09:45
@anonym_autor

Tu z niektorych odpovedi vidim tu aroganciu. A presne taku situaciu som zazila. Predavacka bola ochotna, ale ta zakaznicka. Videla za sebou rad a takym drzim tonom jej povedala "dajte mi to dole". Ani prosim, ani dakujem. Mna skor zarazil ten pristup zakaznicky.
Ale su tu aj odpovede, ze predacky poprosite. Tam je to slusnost a to sa mi paci. V tom pripade tiez nevidim problem.
Je to asi o ludoch. Malokto si asi uvedomi ako posobi na druhych.

@anonym_autor čo sa bavím s niektorými ženami ktoré sú predavačky, hovoria že v poslednom čase sú ľudia stále viac arogantni. Nie je deň keď by neprišiel niekto neslusny, podráždený, útočný a ochotný sa hádať. Proste je to v našej spoločnosti - tak ako na internete, tak je to uz aj v skutočnosti.

mandzula
Dnes o 10:12

Nie, nevidim na to dovod.

terezka1947
Dnes o 11:29

Celkovo slušnosť je na ústupe. A najmä slušnosť z pozície nejakého statusu.

saxana000
Dnes o 11:52

Niekedy sa stane ze potrebujem narychlo tu vec napriklad sa mi rozlepili topanky behla som do prvej obuvi a rovno som v nich odchadzala alebo malu topanky odrali a potrebovala som narychlo ponozky.raz sme strasne zmokli v letnej burke a leteli sme do obchodu pre suche šaty tak vtedy ano poprosim ci mi moze cenovku odstrihnut.su to skor take vynimocne pripady.niekedy je to len somarina pre deti bublifuk babika alebo lopticka ktoru chcu hned tak aj vtedy ich poprosim.inac si ich poodcvakavam az doma ked tu vec nejdem rovno pouzivat.. v najhorsom pripade mam vzdy v kabelke švajčiarsky nožik uz velakrat ma zachranil.nožničky pilnik nožik nožnice križovy šrobovak na vymenu baterky v ovladaci od auta inak by som sa do neho nedostala velakrat aj chlapi kukali čo sa vsetko najde u ženy v kabelke 🤣

anonym_b6f55a
Dnes o 14:01

Tak cenovkú si dávam sama dolu ,alebo to trhnem . To by mi ani nenapadlo.pytat ...zato ich vždy prosím či to vyhodia 😁

anonym_3989dd
Dnes o 16:12

@anonym_autor ked kupujem zlate tehly jasne ze chcem aby mi tie cenovky z nich dole dali

lalilla
Dnes o 16:18

Kee je to nieco co si chcem rovno dat na seba alebo podobne, napr opasok som si narychlo kupila ci penazenku poprosim vzdy o noznicky ze si to odstrihnem.

elz1920
Dnes o 19:08

Mám v kabelke nožnice, takže už neprosím. 😆