Čo si myslíte o tom, čo sa stalo 11 ročnému dievčatku pri Miloslavove?
@daniela2202 a kedze nespalo, ale bolo vymyselne a chcelo sa ozrat so starsimi, tak malo byt zato takto choro potrestane? Surovo zbite a zneuzite?! 😲🤮
@mamina0078 ako to nájdem na insta?
@yollanda co myslis? Zaznam z toho live neviem, ci je ulozeny ale vysielali na insta vcera okolo polnoci...
Chyba rodičov. Takto to dopadne keď sa rodičia nestarajú o deti. Decka na seba upozorňujú rôznymi spôsobmi. Tam sa musí niečo diať v rodine. Milovane dieťa, ktoré ma oporu u rodičov a laskyplny život toto nespraví. Decka si uľavuju od frustrácie.
@yollanda ja si myslím že tie deti mali od rodičov "lásky" až moc, evidentne mali všetko a od roztopase už vymýšľali kde akú zlotu robiť, veď si boli isté, že sa im všetko prepecie, že rodičia vybavia, lebo sú niečo viac...
Pamätám si takých desnych rovesníkov spred 30 rokov, ale teda vtedy sa nenatacalo, stačilo zmeniť skolu a dieťa mohlo začať život akoby odznova.
Ja si myslím, že je dobré že to hlúpučké decká natočili a medializovalo sa to, inak by zostal takýto prípad nepotrestaný ako mnohé z ďalších. Určite vysoké tresty čakať nemôžme, no už len tá hanba rodičov a v škole musí byť nepríjemná. Podľa mňa je to prípad pre socialku.
Skusme si teda predstaviť tie "decká" ako ju bijú do krvi fotia a nalieva ju alkoholom, každá matka nech si to predstaví bože takú ohavnost co z tých detí bude o pár rokov. O pár rokov ich napadne že chcú vraždiť? Nechcem aby to znelo ako scifi no toto sa vôbec nemalo stať. Nejde o to ze tam šlo je jasné že ma chybu na tom aj ona resp. rodič keďže ju pustil do inej dediny no nešlo tam za účelom zbit ju do krvi a opiť ju do nemoty a všetko s tým súvisiace. Nieje normálne co sa udialo a malo by sa začať od rodičov. V dnešnom svete a uponáhľanej dobe rodičia nemajú čas deti sa živia sociálnymi sieťami a takto to dopadá. Deti majú očividne veľmi vážny problém ja byť matkou jedného z nich ani sa nevyjadrujem a chodím po kanáloch resp. Niekto za toto musí vziať zodpovednosť to sa vôbec nemalo stať keď si to reálne fakt predstavíte a jedno dieťa je vaše fúu je mi z toho zle
U nas sa reakcie k danemu incidentu neprejednavali. My dospeli mame na to svoj nazor, a tym to zhaslo.
Ibaze najmladsie ratolesti sa k tymto info nakoniec poobede dostali cez kamaratov a reakcie youtuberov (svet je maly).
Dosli za mnou v soku, ze sa take nieco mohlo stat a urobili to, resp. stalo sa to deckam vo veku, ktory im je blizky.
Musim povedat, ze ich to dost rozrusilo a mali sme o tom niekolkohodinovy rozhovor. Prebehli nimi vsetky emocie od slz, az po zlost. A to bol stav, ktory hodne kopiroval reakcie dospelych tu na MK napriklad.
Takze sme si museli ujasnit postoj k takymto info, ako s nimi jednat a ako ich spracovat. (Pretoze naozaj Sudca Lynch nie je riesenie. Aj ked vyplavenie negativnych agresivnych emocii aspon slovne je nutne.)
Hlavne sme vsak museli vyriesit fakt (ktory bol potichu v pozadi toho celeho), ze im to naburalo pocit bezpecia. Nie zeby boli naivne a doteraz si mysleli, ake je svet pekne miesto. Ale predsa len agresiu v takom rozsahu, ktoru si clovek spaja skor s dospelymi, mali zrazu spojenu s okruhom svojej vekovej skupiny. A to bolo pre nich matuce a sokujuce.
Lebo je normalne, ze dieta ako dospieva, sa postupne vymanuje z toho naivneho pohladu na svet a postupne sa vzdava pocitu istoty a bezpecia, ktory pozna doma s rodinou. Postupne si uvedomuje, ze veci nie su ciernobiele, svet vie byt zly a nebezpecny, treba opatrnost, predvidavost. Ale prichadza to postupne a ono ma cas sa s tym stotoznovat a vstrebat to. Takze mu to nerobi traumy a stres. Jednoducho ako dusevne dozrieva, tak sa tymto faktom prisposobuje.
Toto bol taky skok, kedze sa to vyskytlo zrazu “blizko”, “v dosahu” (u deti v ich vekovom okruhu).
Veci, ktore zvycajne su asociovane s dospelymi.
Tak okrem hnevu na to, co sa stalo, sa pozaujimajte aj o nazory na danu situaciu u svojich deti. Clovek nikdy nevie, co im vezme kusok detstva rychlejsie nez cakal a aky to moze mat na nase dieta vplyv, aj ked je to len sprava a nebolo tomu incidentu osobne pritomne.
Aj ked nahlas doma nic o tom nepovie.
@moonlight1210 ja mám 10-rocnu a viem že to nedá, nezvládne pozerať a ani nepochopí také správanie (veľmi citlivé, nežné dieťa) ale mám aj 21 ročnú dcéru a veci z videa mi prídu veľmi podobné tomu, čo mi hovorila že zažívala na stredoškolskom internáte... Dúfam, že si naša 10-rocna teraz nepozrela správy na telke u starých rodičov, fakt to nepotrebuje.
@dazdovka nuz, moje sa k tomu dostali cez kamosov. Videli videa, poculi nazory youtuberov, kamosov a hodne to v nich zarezonovalo.
A som rada, ze prisli, ze o tom chceli hovorit. Inak by som mozno netusila, ze to vedia a ani, co citia a ako s tym nalozili (ako to spracovali).
Rozoberame doma kadeco, s cim pridu, co videli, poculi. Preto som si povedala, ze zase nemusime uplne vsetko a nebudem ich tymto zatazovat, vytahovat to na nich.
Ale cestu si to k nim naslo.
Ak by mal niekto záujem , podpíšte Peticiu aby boli páchatelia súdený ako dospelý.
@miskaleonorbi Myslíš si, že niečo také pomôže? Osobne by som bola rada, lebo ako už sa vravelo, že to nebol prvý taký skutok, ktorý tie deti napáchali. Mali by dostať poriadny trest, aby to bolo celé kvázy mementom pre celú spoločnosť. Takéto veci sa diať nemôžu a už vôbec nie medzi deťmi
@27dianka možno áno a možno nie , keď áno , aspoň budeš na seba pyšná že si to podporila … a budeš vedieť že si pomohla …
lebo toto je des 🤦🏼♀️
teda ja si to aspoň tak beriem …
@miskaleonorbi Toto je pekná ukážka toho, prečo sa v celej diskusii snažím poukázať na to, aby si ľudia udržali zdravý rozum, nie len hnev a pohoršenie, ktoré je úplne kontraproduktívne.
Takáto petícia je nezmyselná. Po prvé, ako môžete petíciou vyjadriť, že páchatelia konali pri plnom vedomí?? Aké vzdelanie a aké podklady na to máte? A po druhé, takáto petícia nespĺňa zákonné normy. Petíciou sa totiž podľa zákona nesmie zasahovať do nezávislosti súdu.
Keby ľudia trochu rozmýšľali, mali nejaké vedomosti k veci a naozaj chceli pomôcť, začali by sa dožadovať systémových riešení, nie lynčovania. Riešili by kompetencie a povinnosť škôl, úradov a polície v prípade hlásenia organizovaného násilia medzi deťmi a podobné veci, nie takúto hlúpu petíciu.
@annm81 ďakujem za názor .
Buď podpis alebo ignoruj . Každý má svoju hlavu , ten kto nechce nepodpíše a ten čo chce , podpise .
@miskaleonorbi To nie je názor. To je informácia pre ľudí, že podpisovať takúto petíciu nemá najmenší význam, keďže priamo odporuje zákonu.
@annm81 každý urobi tak , ako uzná za vhodne 😊
Prajem ti pekný zvyšok dňa
@miskaleonorbi Iste, a potom sa davy zas budú pohoršovať, ako sa ich petíciou (teda prípadom) nik nezaoberá, pritom sa ňou kompetentní ani zaoberať zo zákona nemôžu. Aby to nakoniec aj s tým doterajším tutlaním so strany polície nebolo tak, že celá dedina si šepkala, aké problémové tie deti sú, ale nik nebol ochotný zájsť na políciu a oznámiť to.
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/612559-i...
Cela ta banda ma teraz viac pozornosti, ako by si zelala. Uz ide po nich Kollar, Zilinka, poslanci, minister vnutra. Ale tym fetakom a dementnym pubertakom to je asi aj tak jedno.
@bloger Panebože ľudia, veď trochu rozmýšľajte a využite, že máte prístup na internet https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/1...
@annm81 200podpisanych ľudí s tvojim názorom určite nesúhlasi . Nech spravodlivosť zvíťazí …
A kludne petíciu nepodpíš .. len ti chcem odkázať , že s týmito tvojimi “informáciami “ nepriamo navádzaš ľudí , aby petíciu nepodpísali.
Keď sa ti petícia nepáči , ignoruj ju a nechaj ľudí samých aby sa rozhodli či petíciu podpisu alebo nie .
Však sú to dospelý ľudia .
Ja ju podpisem aj za cenu , že ju tam hore nebudú brat vážne .
Aspoň viem , že som sa zúčastnila petície zato , aby si deti nemysleli že im všetko prejde a keď sú neplnoletý že im nič nehrozí .
Tie deti budú mat deti a tie deti zas deti .
Keď im to prejde , Koľko agresívnych deti si povie, že však nič nám nehrozí , pome dobiť niekoho .
A nemusia utocit len na deti , môžu zaútočiť napríklad na tvoju rodinu . A to mi ver , že sa ti to páčiť nebude a bude ti jedno, že petíciu nebudú brat tam hore vážne , aj tak ju urobíš a budeš bojovať zato , aby boli trestaný .

11 ročné "dievčatko " malo pozrieť večerník a ísť spať..... kde sú jeho rodičia? 👉👉👉