icon

Čo si myslíte o tomto grafe?

11. jún 2023

Ja mam take pocity, ze najradsej by som zo SK utiekla. Strasna hanba na nas vo svete. 😏

Čo si myslíte o tomto grafe?
Strana
z8
liljana
27. jún 2023

@starhawk Precitaj si pravidla spravania ... Temy o nasili, šírenie nenávisti, strachu a klamstiev tu nie su vhodne ... Ci mas problem s citanim a porozumenim slovenskeho textu tak ako s pisanim? Chod tieto temy o vojne a obrana ruska, ze ma "pravo" napadnut a zabijat, rozoberat niekde inde. Je na to dost stranok. Jasnejsie ti to uz neviem povedat.
https://www.modrykonik.sk/ine/kodex-spravania-sa-na-stranke/
Rasizmus, šikana, násilie a taktiež šírenie nenávisti, strachu a klamstiev za účelom manipulácie iných na koníka naozaj nepatria.

liljana
27. jún 2023

@starhawk Btw. Si nahlaseny, nechame to na admina, ci to co pises, patri sem.

viestta
27. jún 2023

@starhawk napríklad Kijev, Lvov
A Dombas chce nezávislosť od koho?

starhawk
27. jún 2023

@viestta Donbas chcel nezavislost od Ukrajiny kedze proti nim vidli dlhe roky vojnu (obciansku vojnu), odobrali im moznost pouzivat rusky jazyk v uradnom styku a Ukrajinsky prezident prehlasoval, ze deti na Donbase budu zit v pivniciach

starhawk
27. jún 2023

@liljana v poriadku, je to tvoje pravo. Som zvedavy ako admin vyhodnoti tvoje osobne utoky a nadavky na moju osobu - tiez to nie je kompatibilne s pravidlami, ale nie som snehova vlocka aby som sa z toho roztopil
Samozrejme voci urcitim nepravdivim oznacenia sa silne ohradzujem.

Aky zas rasizmus, sikana a sirenie nenavisti ? Pokial viem, tak sa tu siri silna rusofobia - nenavist voci vsetkym rusom a vsetkemu co je ruske - co je uplny nonsens

sam som zvedavy ako to moderatori vyhodnotia ked si to pozorne precitaju - kazdopadne som si ulozil celu komunikaciu ako dokaz

liljana
Autor odpoveď zmazal
liljana
Autor odpoveď zmazal
viestta
27. jún 2023

@starhawk ty si čítal to co som ti hodila link?

starhawk
27. jún 2023

@liljana
este ze som si stihol ulozit co si napisala, preventivne si to hned zmazala
Klames ty.

"Klames. Rusi mohli pouzivat rustinu. Az po utokoch to ukrajinci zmenili. Je to to iste, ako keby slovaci madarskeho povodu u nas ziadali, aby bola madarcina dalsi uradny jazyk. Potom prides na urad v Samorine a uradnicka sa odmietne s tebou bavit inak ako madarsky a ty sa to mas doucit, kedze je to oficialny uradny jazyk."

Ukrajinsky parlament znemoznil pouzivanie jazykov mensin.
To je ako keby sme tuna madarskej mensine tam kde maju dostatocne zastupenie zakazali pouzivat madarcinu uradnom styku - nie opacne ze umoznili

https://madari.sk/2015/01/02/v-ktorych-castiach...

https://fphil.uniba.sk/fileadmin/fif/katedry_pr...

a zmenili to v 2014 - vid chronologia nizsie

2014 Januar - Nulandova prebera dosadene politicke figurky
F*** the EU: Alleged audio of US diplomat Victoria Nuland swearing

https://www.youtube.com/watch?v=L2XNN0Yt6D8

2014 Februar - Maidan

2014 Februar 23 - Parlament rusi moznost pouzivat jazyky mensin
https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E...

annm81
27. jún 2023

@starhawk Príbeh o zelených mužíčkoch, čo začali občiansku vojnu a chceli samostatnosť si už počul?

A ako to bolo s tým zákazom ruštiny? Že na ulici, doma sa môže človek zhovárať ako chce? Že úradným jazykom je ukrajinčina a úradník musí najprv osloviť občana ukrajinsky a až keď občan požiada o jednanie v ruštine až vtedy môže do ruštiny prejsť aj úradník? Že ruština sa ako hlavný vyučovací jazyk môže používať v materských školách a do istého ročníka základných škôl a vyššie sa už síce musí vyučovať v ukrajinčine, ale ruština sa normálne môže vyučovať ako druhý jazyk? To je zákaz ruštiny? Vieš čo je najkomickejšie? Že človek, ktorý vlastní trollie farmy a významne sa podieľaľ napr. na šírení dezinformácii o tom, ako sú ruské deti na Ukrajine zabíjané len preto, že oslovia rodiča rusky, práve tento víkend na plnú hubu priznal, že dôvodom vojny nebola žiadna denacifikácia.

starhawk
27. jún 2023

@liljana "Ano, som nacistofob a rusofob a nehanbim sa za to."

A k tomuto, odsudzovanie celeho naroda za skutky casti vedenia je polutovania hodne.

Cize Nemcov ako takych asi nenavidis tiez ? Turkov tiez nenavidis za to co nam robili ?
Madarov tiez nenavidis za historicke krivdy ?

viestta
27. jún 2023

@starhawk najväčší "problém" pre RF po Majdane bol, že Ukrajina sa rozhodla zment orientáciu zo závislosti na Rusku na demokratické zriadenie po vzorce západu. To jediné je jej "vína" a za to jediné ju "trestajú" Rusi. A všetky tie ich "dôvody a príčiny", ktorými sa pokúšajú zdvododnit pred svojimi občanmi a aj pred zvyškom sveta svoju vojnu co vedú na ukrajinskom území sú od samého začiatku len bludy, ktorým nikto súdny neuverí.

annm81
27. jún 2023

@viestta A najkomickejšie bude, že až skončí vojna, na Ukrajinu budú zo západu prúdiť peniaze na obnovu, tak Ukrajinci vďaka tejto historickej skúsenosti nás ekonomicky a mentálne minimálne dobehnú, alebo dokonca významne predbehnú.

starhawk
27. jún 2023

@annm81 a kto to bude platit ? Natlacia sa dalsie peniaze a vytvori sa este vecsia inflacia ? Uz teraz tam prudia stovky milionov a nikto sa obcanov clenskych statov nepyta ci s tym suhlasia aby a zadlzili.

A ano, uz su plany na obnovu Ukrajiny - biznis je uz rozobraty, bol som na stretnuti kde to uradnicka z ministerstva hovorila ko sa firmi tlacia do obnovy Ukrajiny a ako si chce kazdy ukusnut z kolaca - nechutny biznis na ludskom nestasti

Mentalne neviem ci nas dobehnu - Ukrajina podla statistik bola velmi skorumpovana krajina, obavam sa aby niektore zvyky a praktiky a eventualne svoje podsvetie nepriniesli aj sem (co je mozne, ze uz sa deje)

annm81
27. jún 2023

@starhawk Mentálne sme na tom boli v 90. rokoch absolútne rovnako! Typický Slováčik, keď dávajú peniaze nám, tak som potichúčky, ale keď už sa pomáha aj iným, tak to už sa ozvem...

starhawk
27. jún 2023

@viestta
"najväčší "problém" pre RF po Majdane bol, že Ukrajina sa rozhodla zment orientáciu zo závislosti na Rusku na demokratické zriadenie po vzorce západu."

Nejak si opomenula fakt, ze Viktor Yanukovich (pro-rusky kandidat) bol regulerne a demokraticky zvoleny

https://en.wikipedia.org/wiki/2010_Ukrainian_pr...

a az nasilny prevrat podporovany zapadom (tzv Majdan) tento fakt zacal nedemokraticky menit

annm81
27. jún 2023

@starhawk Myslíš ten prevrat, po ktorom Janukovič musel pred vlastnými občanmi utiecť do RUSKA? A prečo že to ušiel? Nesľuboval pred voľbami tak náhodou integráciu do západných štruktúr a potom hopla? Akosi sa rozhodol nepodpísať asociačné dohody s EÚ?

liljana
27. jún 2023

@starhawk V 1989 to bol de facto v CSSR tiez nasilny prevrat, lebo zvrhli komunistov po 40 rokoch neslobody. Rovnako ako v celom ostbloku zvrhli komunistov dole a tym sa teda od moci prilis nechcelo. Ty si chlapce tak mimo ... Skoda reci a energie.

viestta
27. jún 2023

@starhawk a zoberme si to z druhej strany. Ak by im Rusko neznicilo infrastrukturu, vo velkej vacsine civilnu infrastrukturu, tak by nebolo treba nic obnovovat, nikto by sa na tom nemusel "nabalovat". Takze zas sa dostavame k podstate. Pricinou vsetkeho tohoto "tlacenia" penazi na Ukrajinu je to, ze Rusko zautocilo vojenskou silou. Nikto iny tam neutoci, len Rusko. Nikto iny nie je za ten priekak obrovskych dosledkov nie je zodpovedny, len verchuska z Kremla.

Strana
z8