icon

Čo si myslíte o zbierkach na nečakané situácie?

14. aug 2024

Nechcem nikoho pohoršit len som sa tak zamyslela…
To už na čo vsetko sú ľudia schopní zbierať peniaze?
Je mi úprimne ľúto čo sa stalo mladému chalanovi… ale predsa jeho žena ešte pracuje, neskôr rodicak, pisu že jej pomáha rodina.. pisu tam o dome ,. Tak keď na to už nemám tak predám dom a idem s dieťatkom do bytu … akože som mierne v šoku na čo vsetko sa už zbierajú peniaze na dokončenie domu??? Splatenie hypotéky??

Čo si o tom myslite?

svetlonos
14. aug 2024

Nech si kazdy robi čo chce, každý má svoje predstavy o zlej situacii.
Ja by som sa hanbila. Áno bola by som strašne nestastna, zufaka a isto ny sa mi zrútil svet. Je to hrozna situácia. Ale zrovna vtedy by som asi prepla a snažila sa nehnuteľnosť predať. Tam city idú stranou a mat vysnívaný dom a byt v mínuse alebo predať a žiť z toho co mam, je pre mna osobne rozdiel.
A úprimne- mája úžasná kamaratka a výborná mama, ma 2 postihnuté deti. Jedno fyzicky, druhe ma dg, pri ktorej potrebuje starostlivosť 24/7.
Tu obdivujem. A aj v takomto pripade by sim myslela na také ako ona. Ze su na tom ľudia aj omnoho horšie.
Ale to je len môj názor, bez odsudzovali iných.

domiklik
14. aug 2024

pri všetkej úcte... 2 deti, rozostavaný dom, žena na materskej a žiadna poistka, to je také slovenské kombo... Sak dobri ľudia sa poskladaju

tilly
15. aug 2024

Kočky a kde sa spomína hypotéka? Nie je povinnosť mať hypotéku. Možno stavali z toho, čo zarobili a teraz to ona potrebuje dotiahnuť.

la_dolce_vita
15. aug 2024

@tilly pozri na co pojde zbierka... v tej vyzve.

domiklik
15. aug 2024

@tilly no ešte lepšie... tie existenčné problémy dokáže človek s priemerným eq pochopiť... Ale nový dom je podľa mňa nadštandard, alebo aj luxus...

zafir01
15. aug 2024

Tak napríklad môj známy ,ktorý mi chvíľu robil trénera mal na donio zbierku ,aby mohol štartovať na najťažšom tridtlonovom preteku na svete , a mal ambíciu byť v top 10 . Keďže podpora športu na sk minimálna,a on si inak zarába tým ,že sa venuje deťom a športu ,a tiež má svoju rodinu , poprosil takto o sponzorov. Lebo pretek aj výbava je drahší . Štartoval , veľmi ťažký pretek zvládol ,a skončil 19 . Reprezentoval nás krásne .
Podporili sme ho .
Ale
Sú tam dobrovoľne zbierky a kľudne tam môže napísať ktokoľvek , napríklad ,že si chce splniť veľký sen a ísť k moru , a sú ľudia ,ktorí na tento sen prispejú .

lienka.7
15. aug 2024

@autorka ja s tebou uplne súhlasím... pokojne ma tu zhejtujte, ze som zla, zavistliva a pod. Ale všetky tieto zbierky na hypotéku a pod.su mi proste proti srsti. Na jednej strane umrel človek, ano, ale hypo je na 20-30 rokov...
Nevravím, že neprispiet jej možno teraz na preklenutie ťažkého obdobia, ale má predsa rodinu, pomáhajú jej, snáď nebude doma 20 rokov teraz, peniaze si bude zarábať a bude splácať teda bývanie ďalej si sama snáď. Pokial na neho nema, tak nech si nájde niečo, čo finančné jej vyjde.
To by potom sme mohli splácať hypo/najmy všetkým slobodným matkám napr., ktorých deti nemajú otca... hoci jej zomrel chlap, nie je na tomto svete sama a odkázaná na zbierky.

tilly
15. aug 2024

@la_dolce_vita čítala som to, ale buď som to prehliadla alebo to tam nie je.

tilly
15. aug 2024

@domiklik prečo luxus alebo nadštandard. Nie každý si môže dovoliť hypotéku. Možno pozemok dostali q postupne si z nasetreneho stavali, robili, makali, všetko si odopierali a dávali do domu... netreba hneď závidieť. Ale to sú len dohady, nevieme ako to je.

autor
15. aug 2024

@lienka.7 asi tak.. a najviac ma zarazilo keď som si uvedomila že vlastne oni ten dom museli mať poistený už ani spotrebak nechcú dať bez poistenia.. tak potom načo je vlastne ta zbierka.. nechápem už vôbec

autor
15. aug 2024

@tilly majú hypotéku na ten dom je to v texte

tilly
15. aug 2024

Tak som to prehliadla...

autor
15. aug 2024
lienka.7
15. aug 2024

@autorka tak prispejú jej 20-30k, možno aj viac. Vsak sa jej hodia, každému by sa hodili, nie? Mimochodom, kde má nejaké úspory? Ci zili ako je oblubene "na doraz"? Nečítala som to cele ale snáď aspoň bolia manželmi, tak nech si vybavi sirotský a vdovske (viem, nie je to terno, ale tiež aspoň nieco), plus ma rodinu, priateľov... za mna nie je odkázaná na zbierky.
Ja poznám oveľa, oveľa horšie prípady a nerobia zeny zbierky na hypo. Tiez radšej prispejem žene, ktorá je na tom zle, ako tu už bolo písané o tej rodine, ktorá vyrába ozdobky. Alebo kúpim oblecko, od maminy, ktorá sa aspoň snaží si situáciu zlepšiť sitim a vyrabanim niečoho. a nielen iba natrca ruku... ale to je môj pohľad a názor. Nemusí ho každý zdielat a súhlasiť samozrejme.

domiklik
15. aug 2024

@tilly keď ma niekto odvahu stavať dom so ženou na materskej, s deťmi, mal by mat aj dostatok úsudku na to, aby svoju rodinu v prípade takejto katastrofy aj zabezpečil, teda uzavrieť poistku aspoň na hodnotu hypotéky. Bežne žijú ľudia s deťmi v malých bytoch kde nemajú ani detskú izbu, uskromnuju sa, odkladajú peniaze, ved co ak sa niečo stane, správajú sa podľa toho na čo reálne majú. Aj ja prispievam, ale nie na hypoteky.

tilly
15. aug 2024

Ako viete, že to nemali poistené... Aj on mohol mať životnú poistku, ale to nebudú mať o týždeň vyplatené a dovtedy čo?
Nechápem, kam zmizla empatia. Veď si skúste len predstaviť tú situáciu. Naozaj nikdy nemôžte povedať, mne sa to nemôže stať...
Niektoré závidíte ešte aj smrť 🤦‍♀️.
Ešte raz, nikto vás nenúti prispieť a ani nemáte právo posudzovať, či je zbierka etická a už vôbec nemáte právo súdiť mladú vdovu.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
15. aug 2024

Vôbec to nieje o závisti… a áno je to dobrovoľne.. mňa len úprimne zaskočilo keď som videla ten clanok, že na čo vsetko sa už vedia zbierať peniaze… ako prišlo mi to ako totálny vrchol už… na hypotéku?? Na narodenie dieťaťa?
Dieťa už ma aj meno tak tipujem, ze čo to už musia mať pokúpené, pripadne sa da kúpiť z bazarikov lacné veci.. rodina určite pomôže tiež
To že chalan bol makač som nemyslela ironicky ako tu niekto poznamenal, ale len som napísala ako písali v článku.. určite musia mať nejaké úspory.. a navyše hypotéka musí mať poistená to v dnešnej dobe neexist aby nebolo.. tak reálne k čomu zbierka?
Sú fakt prípady kde matka s deťmi príde o strechu nad hlavou alebo niekto nemá na liečbu rakoviny v zahraničí… proste oveľa oveľa horsie prípady… preto mi tento prišiel priam až smiešny - tým nemyslím to čo sa stalo mladému chalanovi, ale to, že sa šikovno urobila zbierka napísal sa srdcervuci príbeh o vzťahu zo základky či ako to tam bolo.. za mňa absolútne nepotrebuje zbierku a príde mi to ako trochu vypočítavosť hneď to hodiť na internet však dobrí ludia prispejú ..

85miska
15. aug 2024

Je mi ľúto keď sa toto stane mladým ľudom. Ale aj my s manželom máme už 2 deti a hlavne máme životné poistky. Presne pre toto ze čo keď sa niečo stane. Ja takéto zbierky nepodporujem lebo keď berú hypotéku majú sa poistiť.

autor
15. aug 2024

@85miska na 99.9% ta hypotéka aj poistená byt musí.. mne nechceli dať spotrebak bez poistenia.. obyčajný spotrebak.. tu sa bavíme o hypotéke na dom

85miska
15. aug 2024

Neviem my hypotéku nemáme neviem ako sa poisťuje. Ale určite taká obyčajná poistky v banke ku hypotéke je veľmi jednoduchá. My sme si dali vypracovať životne poistky pre nás na mieru aby sme vedeli žiť keby sa jednému z nás alebo obom niečo stane.
Určite sa dá dať odklad splátok aspoň kým prebehne dedicske konanie a tak aby sa mamička dostala k peniazom.

tilly
15. aug 2024

@lonely66 jasne, že je to o závisti, veď sama píšeš, že by ti to tiež pomohlo...
Veď si to skus len predstaviť...
ja napr. som teda v úplne inej situácii, financie by som našťastie neriešila, ale psychicky by som bola určite na dne a navyše bezradná. Nevedela by som napr. spustiť kúrenie, bazén, závlahy apod. a vôbec si neviem predstaviť, že by niekto pindal na to, že mi niekto iný príde pomôcť, choré...

baby, veď buďte rady, že nemáte svoje existenčné problémy a neriešte pomoc iných iným. Nie je to vaša vec.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
mamina7070
15. aug 2024

Prosim ta tu ine bandy co si z charity urobili biznis vladnu a toto je ich princezna https://www1.pluska.sk/regiony/tazko-chora-jank...

za tri roky hodne nad 100 000€ jej to hodilo k tomu obchodik atd

tilly
15. aug 2024

@lonely66 vôbec nie, tiež je to pomoc... a pomoc ako pomoc. Niekto potrebuje financie, niekto fyzickú pomoc chlapa.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
15. aug 2024

Peniaze jej aj tak nevrátia manžela ..v jej situácii by som bola úplne mimo a na peniaze by som ani nepomyslela..

autor
15. aug 2024

@mamina7070 túto poznám tiež z rôznych príspevkov kde žiada o pomoc.. prečo myslíš že je to nejaká podvodníčka? 143€ dôchodok… chorí rodičia.. ona v zlom stave..

lienka.7
15. aug 2024

@tilly pani ale existenčné problémy nema, len sa snazi rychlo pôsobiť na city a vytrieskat zo situácie co najviac pre seba. Ma predsa rodinu a priateľov, ktorý jej pomáhajú, za mna je preto jej výzva bezpredmetna.
Btw, co jej akoze mame závidieť? Keby ten chlap nezomrel, ale by ju napr.opustil, aj vtedy by napisala príbeh, aby sa jej ľudia skladali na hypoteku na dom, lebo ona ju nevie platit?
A asi keď stávajú dom a ona na materskej, tak snáď majú nejaký finančný vankúš, či? Nie nadarmo v každej biznis téme prizvukuju, ze mat odložené financie na 3-6 mesiacov, keby dá niečo stalo. To len Slováci musia ísť "na doraz".
Dedičské netrvá rok a viac, aby sa nedostala k peniazom. K svojim pristup predsa ma, takže nie je na tom tak, žeby mala existencie problémy.

mamina7070
15. aug 2024

ano jasna podvodnicka je to aj cele OZ pre Dobro
tie zbierky funguju ako charitne MLM to zaňena ze ty posles 100 € na chore dieta z toho 50€ si necha predsednicka zdruzenia ktora z toho zije aj s partnerom dalsich 20-40% ide tej co zdiela prispevok na soc sieti (preto tie rozne variabily) a zvysok chorym
Janka ma ucelarku chodi raz za osem tyzdnov na infuzku ma obchod v zlatych moravciach a za posledne roky dostala okolo 150 tisic eur takze sky mesacny prijem 143 €
pravidelne sa vyvaza taxikmi jedava v restikach atd
a aj tie ostatne pripady vyberali aj na vymyslene osoby, na mrtvych, na babetko, ktore je uz realne na druhom stupni VS
na fcb je skupina o podvodnikovh klidne si pocitaj