icon

Čo si myslíte o zbierkach na nečakané situácie?

14. aug 2024

Nechcem nikoho pohoršit len som sa tak zamyslela…
To už na čo vsetko sú ľudia schopní zbierať peniaze?
Je mi úprimne ľúto čo sa stalo mladému chalanovi… ale predsa jeho žena ešte pracuje, neskôr rodicak, pisu že jej pomáha rodina.. pisu tam o dome ,. Tak keď na to už nemám tak predám dom a idem s dieťatkom do bytu … akože som mierne v šoku na čo vsetko sa už zbierajú peniaze na dokončenie domu??? Splatenie hypotéky??

Čo si o tom myslite?

autor
14. aug 2024

@lonely66 Veľmi pekne napísané..

jankalukasova
14. aug 2024

Tému som nahlásila. Toto teraz fakt nepotrebujú.

autor
14. aug 2024

Tak som si vypočula vaše názory kľudne tému nahláste nech ju vymažú alebo ju vymazem ja.. vôbec som nechcela na tu mladú budúcu mamičku útočiť chcela som len názor Vás ľudí či by ste v takej situácii žiadali o pomoc.. mne to teda ako som už povedala prišlo cez čiaru.. ale to je môj názor… a každý kto prispeje určite prispeje na dobrú vec 🙂 majte sa

jankalukasova
14. aug 2024

Vieš, čo .. predstav si, že si tehotná, Tvoj chlap mŕtvi... A nejaká.. o Tebe začne polemizovať, čo by bolo keby...

bluka2
14. aug 2024

Keď si predstavím všetky tie maminy bez partnera a bez majetku, ktoré sa obracajú a samé sa starajú o dve deti aj viac… a to ešte ostávam mysľou len na Slovensku, dalej radšej nerozmyslam, aby som to napísala v pomerne priateľskom duchu…. tak by som si práve túto zbierku nevybrala pre môj dar a celkovo by mi bolo trápne mať pri takejto zbierke svoje fotky a fotky zosnulého manžela. Ale ľudia rozmýšľajú očividne inak a dnes po zbierke podľa zákona o ochrane osobných údajoch môžu prísť k peniazom a následne nechať to z internetu a Googlu vymazať. Aj tak by som to nerobila, pokiaľ mám dať deťom čo jesť. Takže súhlasím a som zvedavá, ako dlho téma vydrží.
Nešťastie, ale oni sa to tou zbierkou rozhodli zverejniť. Napriek tomuto úprimnú sústrasť

bluka2
14. aug 2024

Inak dobrá téma, o tom, aká zbierka je ešte etická. Lebo chápem aj pohľadu, že pol textu z toho je dosť hranie ľudom na city za účelom finančného benefitu… o čistej láske zo základnej školy atd., pričom koľko ľudí je v horšej situácii. Ano, tu sa da naozaj zamyslieť o etike tejto zbierky

lindous
14. aug 2024

Ja si neviem predstaviť situáciu, kedy by som ja osobne o pomoc takouto formou žiadala, ale zároveň mi je jedno, keby niekto založil zbierku ja neviem, na nové auto len tak pre radosť napr., krása je totižto v tom, že prispeje len kto chce, napísali ako to je a ďalej je to už na každom, či daruje alebo nie

janulik2008
14. aug 2024

My sme mali v robote pripad ze ostal chlap sam s detmi a tiez dom postaveny a hypoteka. Zbierali sme sa mu na ten "zaciatok" a nikomu nenapadlo riesit ze mu rodina pomoze. Kazdy dal kolko mohol a chcel. Jeho odpoved na to ked mu peniaze davali bolo ze on chce naspat zenu ze jemu peniaze zenu nevratia ... takze asi tak

doriiis
14. aug 2024

A nie je zo zákona náhodou tak,že každá hypotéka ma už povinné aj poistenie? Presne pre takéto prípady?

sissy27
14. aug 2024

@lonely66 citujem: “ ja náhodou často prispievam.. na choré detičky, aj tomu chalanovi čo ma rakovinu a chce žiť chce sa liečiť v Nemecku aby mohol žiť so svojim synom” … uznavam, moze byt viac “chalanov s rakovinou, co chcu liecbu v DE aby mohli zit so svojimi synmi”, ale uplnou nahodou to sedi na ten pripad, na ktory narazam ja… vyzvu maju na viacerych portaloch, velmi vela ludi to zdiela. Ako rakovina je svina, nevybera si a urcite aj tento chalan si zasluzi kvalitnu liecbu, ci uz tu alebo v zahranici, len je to take trosku zvlastne, ked o financnu pomoc poziada jeho partnerka, ktora je na tom uplne inak ako ta buduca mamicka z uvodneho prispevku..

bluka2
14. aug 2024

@janulik2008 asi ste ale na internet nehodili jeho fotky so ženou? To je iný prípad, tu s tým ta žena musela súhlasiť… vás kolega by s tým zrejme nesúhlasil

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
doriiis
14. aug 2024

@lonely66 ...neviem ani ja.My máme obyčajný spotrebak a aj ten máme poistený na tento spôsob.Ak môj muž umre,spotrebak sa splatí.Ak zomriem ja,dostane peniaze z poistky a môže ho vyplatiť.Nechapem,ako je možné,že niekto si nepoisti tak veľkú sumu ako je hypo

tilly
14. aug 2024

Nemusíš prispievať, keď nechceš a či prispeje niekto iný, to nie je tvoj problém.
Skús sa trošku vžiť do tej ženy. Behom sekundy príde o muža, je tehotná, ty by si vedela pracovať? Kým sa vyrieši poistka, dedičstvo, to bude dlho trvať. Ako by ti bolo? A ako by ti bolo, keby si ešte niekde čítala takúto diskusiu?
Vieš sa vôbec pozrieť do zrkadla???

lenkakravcova
14. aug 2024

Nemusí byť každá hypotéka ošetrená poistením v neschopnosti splácať?

palicka
14. aug 2024

Tak neviem. Snáď si chcela len urobiť “reklamu” či zopakovať danú zbierku. Lebo ak nie, smrdí to istou dávkou závisti. Je to zbierka, nikto nikomu nič neprikazuje, ale prosí… a úplne sa stotožňujem s názorom, že toto je sok pre mladú maminku, veľmi náročná situácia. Okrem toho, že sa musí vysporiadať so stratou partnera, otca, myslieť na babo… posledné, čo jej môžu DObROvOLNiCI pomôcť, je preklenúť obdobie, kedy nerieši praktické veci… asi si ešte nebola v situácii, kedy aj kebyže pól sveta padne, je ti to v tej chvíli jedno… je mi ľúto jej straty

lenkakravcova
14. aug 2024

@doriiis
Presne nám banka nechcela dať hypo bez poistenia.

oslo1
14. aug 2024

To nemali poistenu hypoteku? To say da hypoteka Bez poisky?
Ja Sama som vdova s malym dietatom a prave poistka hypoteku nam zachranila strechu and hlavou. A to nam ju vyplatili Este za zivota manzela.
Som velmi rada, ze aj o byvanie SA nemusim starat, lebo tie palky za druzinu, Denny tabor a childminder si ako dalsia hypoteka.

autor
14. aug 2024

Nechcela som sa už zapájať, ale áno ani len spotrebný úver sa nedá zobrať len poistenia .. teda takto mi to bolo povedané v banke.. vsetko už musí byt poistené.. a to nehovorím o hypotéke na dom… tam je to snáď jasne

autor
14. aug 2024

Bez poistenia*

oslo1
14. aug 2024

Inak, manzel ked Mal pohreb, tak sme nechceli kvety. Namiesto toho Bola vyhlasena online a cash zbierka. Ludia boli velmi ochotni dat peniaze a dost sme aj vyzbierali. Vsetko islo na hospice, lebo manzel tam Mal tip top starostlivost. Ja som to potom dorovnala a s Vratkom sme cash isli odniest a podakovat sa.

sissy27
14. aug 2024

@lonely66 mne to vyskakuje vsade, ludia to zdielaju (tych 100k followerov spravi svoje) vo velkom, aj tusim v novom case ci kde to bolo.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
tamitamitami
14. aug 2024

Je to normálna zbierka.....mňa osobne tento príbeh zaujal natoľko že som sa rozhodla pomôcť aj ja. Človek nikdy nevie kedy bude potrebovať pomoc. Pani určite zažíva ťažké chvíle a keď sa jej dá pomôcť aspoň takto nevidím na tom nič zlé....

oslo1
14. aug 2024

@lonely66
Dakujem, normalne si ma dojala (teraz v dobrom) x
Aj ja prajem have Vela zdravia.

bluka2
14. aug 2024

+1 k tomu, čo pisala @lonely66 tebe @oslo1