icon

Čo si myslíte o zbierkach na nečakané situácie?

14. aug 2024

Nechcem nikoho pohoršit len som sa tak zamyslela…
To už na čo vsetko sú ľudia schopní zbierať peniaze?
Je mi úprimne ľúto čo sa stalo mladému chalanovi… ale predsa jeho žena ešte pracuje, neskôr rodicak, pisu že jej pomáha rodina.. pisu tam o dome ,. Tak keď na to už nemám tak predám dom a idem s dieťatkom do bytu … akože som mierne v šoku na čo vsetko sa už zbierajú peniaze na dokončenie domu??? Splatenie hypotéky??

Čo si o tom myslite?

Strana
z4
mamina7070
15. aug 2024
pieksamaki
15. aug 2024

@oslo1. To je pekne......ze ste to dali na hospice....to by mňa nenapadlo asi...v UK je to asi častejšie.....paliativna starostlivosť.....

autor
15. aug 2024

@mamina7070 fuuha.. no pekne.. ešte že som neprispela na ňu lebo by som akurát nervy mala .. no hnus

miskakyska
15. aug 2024

@mamina7070 a ako sa vie krásne vyjadrovať..som radšej skupinu odpustila,lebo človeku tam zdvihnú tlak s tými "podnikateľkami"

A staré príbehy niekoľko rokov kolom dookola uverejňujú, už majú v tom taký guláš, že nevedia, čo pod akú fotku píšu,minule na fotke chlapec a orodovali zdieľania pre dievčatko...chodia fotiť do prázdnych čakárni,pred onkologiu😡

oslo1
15. aug 2024

@pieksamaki
Ano, je to bezne.
Kazdy jeden terminalne chory clovek (rakovina, zlyhanie srdca, dementia) je automatic referovany palliative team. A ten spada pod hospice. My potom (district nurses) s nimi uzko spolupracujeme .
Mojho manzela , jeho strasnu bolest, iba Oni dokazali zmanazovat. Prisli sme tam (uz o nas vedeli), team na neho cakal, pan professor mu hned Dal akupunkturu a vzapati uz Isla pumpa.
Liecba Bola holistic a starali SA aj o mna a aj o syna. Ja ma nich nemozem krive slovo povedat.

ekira1
16. aug 2024

K tej hypo, bez poistenia prípadu úmrtia banka hypo nedá, ale.. poistený je len žiadateľ, takže ak hypo brala ona, poistka jej nič nezaplatí.

simca06022011
16. aug 2024

Nepozastavujem sa nad takymito vyzvami, kto chce prispeje, kto nie nie.. moze si vybrat kazdy komu pomoze, co povazuje za nutne. Ano, mne to pride zvlastne tiez, nie tuto zbierku by som si nevybrala na prispenie, nakolko 1. mali mat hypo poistenu 2. presne ako pises, ma rodinu, je zdrava, pracuje, dom moze predat - teraz zbierka a potom kto jej bude na ten dom prispievat? 3. vela zbierok povazujem za ucelovych, len nazbierat (teraz nepisem o konkretne tejto, nepoznam ich, za to poznam ine zeny, ktore sizbierky urobili, pritom sa maju dobre, len im je fajn doma s nejakou diagnozou a detmi + zarobok hladaju online formou, takto z domu.. cize sa hraju na influencerky, popri tom zbierky, popri tom insta a pod kanaly s roznym zaberom zaujmov - len nech to trochu zaraba).
A este k tomu, radsej naozaj prispievam overenym ludom, kotrych poznam, alebo rodine. Nie je mi jedno kam sa moje peniaze dostanu, nepadaju mi z neba.

simca06022011
16. aug 2024

a k poisteniu, ja mam hypo uplne bez poistenia, uplne. Banka vobec nic neziadala. ani pri refinancovani.

ekira1
16. aug 2024

@simca06022011 my sme brali pred 11 rokmi a poistku nám dali automaticky pre stratu prace, chorobu, úmrtie.. ale len žiadateľ, ak sa niečo stane spolužiadateľovi, smola. Tak teda zrejme sú banky, čo to majú inak.

april171
16. aug 2024

@lienka.7 Ako vieš, že tu zbierku si založila sama? Poznáš ju? Čo ja viem, založili to jej blízki, ktorí jej takto chcú pomôcť. Ale nakladas jej riadne, pritom to vôbec nemusel byť jej nápad.

autor
16. aug 2024

@april171 súhlasiť s tým musela keďže sa celý príbeh písal na internet plus ich osobne fotky… a to je jedno či ona alebo niekto iný.. tak či tak mi to príde vypočítavé v takejto situácii ľudia sú v oveľa väčších “sračkách” že to tak nazvem… ona ma rodinu dom určite aj úspory… neprišla o strechu nad hlavou s dieťaťom v bruchu

lienka.7
16. aug 2024

@april171 musela s tým súhlasít, to len tak na okraj. A sorry, ale ako jej nakladam??? Ze sa hrá na sociálny prípad, ktorým vôbec nie je???

simca06022011
16. aug 2024

@april171 ak to zalozili jej blizki, tak by som to dala okamzite zrusit, ja by som sa hanbila ako pes, keby na mna niekto robil zbierku, taketo sukromne veci vytahoval a propagoval.
Ine by bolo keby islo o chorobu v rodine a fakt existencne problemy, ale toto nie je tne pripad, aby som sa ja dala napriklad na vypytovanie penazi od ludi.
je to ale samozrejme na kazdom, co mu pride ok a co nie. Ako som pisala, kto chce prispeje, kto nie nie 🙂

misanthropicdann
19. aug 2024

Neviem v akej babke vám to povedali ale bud ste sa nepochopili alebo neviem. Mam úver aj hypo bez poistenia. Poistenie nehnuteľnosti je povinné pri hypotéke ale to poistenie je proti vyhoreniu poškodeniu nehnuteľnosti a nie proti smrti dlžníka.

princezna_bosorka
21. aug 2024

bolo by im urcite lepsie, ak by mali poistku, no zbierka mi nepride nijak scestna. odhliadnuc od toho - pre psychiku tej zeny je mozno lepsie, ak bude moct zit tam, kde si to so svojim muzom vybrala (pre inu by mozno bolo lepsie predat).

banderaska29
21. aug 2024

autorka, čítam tvoje úbohé slová a zatrpknutosť v nich, normálne sa pýtam sama seba, o čo si ty v živote bola ukátená (asi o lásku, rodinu, asi o všetko morálne, keďže ti to chýba) že dokážeš založiť takúto tému. teba štve, že sa pomôže pár eurami slobodnej mladej mame, ktorej prišiel o život v sekunde muž. výborne. prajem Ti, aby si sa do takej situácie ty, alebo tvoje deti, nikdy nedostala, hoci niektorým ľudom by som z princípu priala stretnúť samych seba. Slováci, najzávideniahodnejší národ opäť nesklamal. môžeš sa hanbiť.

hara_vara
21. aug 2024

každý raz môže byť v srač....
ale ja by som to nerobila 😏

lucia147852
21. aug 2024

bud rada, ze nie si na jej mieste. Mozno by si hovorila inak. Nepači sa ti? Neprispievaj.... Ozaj uz kazdu blbost musime riešiť na fore? Ozaj uz zavidíme aj tragediu a nestastie?

Strana
z4