icon

Čo si myslíte o žene bez vodičského preukazu?

nela22323
7. nov 2023

Čo si myslíte o žene, ktorá nemá vodičský preukaz?
Kedy ste si vodičak robili vy. Dokážete fungovať aj bez auta?
Napíšte prosím

Strana
z4
drahomirrra
8. nov 2023

@beronsche Áno, pochopila si ma správne.

7miriam77
8. nov 2023

Nemám vodičák, nemám k tomu absolútne vzťah, a bojím sa toho, v iných veciach som dosť odvážna. Mne auto nechýba, a to aj podnikám, no človek proste keď nemá, normálne žije bez toho. Mňa nikdy ani nenapadlo, že mi auto chýba. Na výlety atď chodíme s mojím partnerom, on je vášnivý šofér 👍

mandzula
8. nov 2023

@beronsche vies co, ja velmi tuzim vediet bezpecne soferovat, zavidim ludom, co to robia s jednym prstom v nose, no pre mna je to taky stres, az ma potom sanka boli, co zatinam zuby, casto som skoncila s migrenou, takze som zhodnotila, ze to nie je pre mna. Nastastie mam manzela z neba poslaneho, takze to mame vyladene tak, ze to nikoho z nas nijako zasadne neobmedzuje.
Len ma proste irituje, ked sa soferovanie povazuje za automaticku vec, ktoru musi zvladat kazdy a ak nie, povazuje sa za leniveho, vyuzivacneho a neviem akeho, hoci vie inak zariadit certa, diabla.🙂

petronelag
8. nov 2023

@beronsche Aj mne by to chýbalo, lebo keď bol syn malý tak som ho zaviezla do škôlky, potom išla do práce, potom som nakúpila aj väčší nákup a jeho som vybrala, to by som autobusom ťažko bola zvládla. Alebo som ešte bola vybrať objednané balíky na pošte, keď kurier chodil doobeda. Muž býval dosť dlho v práci a keby som bola musela na neho čakať. Alebo sme si zbalili potrebné veci a išli na návštevu na Liptov a zase naspäť, kedy nám vyhovovalo. Ale napr. do Bratislavy som nechodila, tam chodil muž, lebo on to poznal z práce tie cesty.

jesenzima
8. nov 2023

@nela22323 robila som si v 30 vodičák, dodnes nejazdim. Muž na to frfle, ale zatiaľ takto dokážem žiť, a čo si myslia ostatní, to mi jt jedno ...

slavomira236
8. nov 2023

@nela22323 mam 45 nemam a ani neplanujem. Sme v malom meste celorocne chodim na biku. Nemyslim si nic ani chlap nemA . Nemame vTah k autam. Ma 5 surodenciv vsetci maju on nie

beronsche
8. nov 2023

Este k tomu strachu zo sofetovania - ja mam pocit, ze nehody sposobuju viac ti, co su si sebou isti a tak jazdia ako blazni. A este rychlost vo vseobecnosti, unava a chlast.
Normalna miera strachu je fajn, clovek sa aspon bezhlavo nevrha do situacii, mozno trocha viac predvida, je opatrnejsi..

Samozrejme, to nemyslim nad mieru vystresovanych ludi, co zbrklotahaju volantom a nepremyslene reaguju...

ptvw
8. nov 2023

@nela22323 nemám vodičak a to mam pred 40tkou a nikdy mi ho nebolo treba 🤷‍♀️ vybrala som si cestu nezabijania ľudí lebo to by pri mne hrozilo keby ten vodičak mam

petronelag
8. nov 2023

Nedávno som išla MHD, čakala som na zástavke a sadol si na lavičku ku mne taký 10 ročný chlapec, išiel zo školy, stále si pozeral telefon, tak som mu začala hovoriť, že netreba stále pozerať tie hry a potom som sa s ním rozprávala, bol z Ukrajiny,
v našom meste bývajú, tak hovoril, že ja viem šoférovať od 5 rokov, otec ma naučil, že robí teraz tiež v našom meste šoféra. Takto sa to asi naučí najrýchlejšie, keď vidí, ako to niekto robí. Na to, že tu žijú len rok vedel celkom dobre po slovensky. Skoro som mala z neho komplexy, lebo to by som ani ja nedokázala.

saxana000
8. nov 2023

Ze ho asi doteraz nepotrebovala.v mojom.okoli.je takych vela a este viac takych co vodicak maju uz davno a 20-30 rokov v aute nesedeli.

90909
8. nov 2023

@beronsche tak ja sa hlásim k tým, čo to skúsili a stále nevedia prekonať ten odpor k šoférovaniu. Dokonca som chvíľu pracovala v zamestnaní, kde som musela sem tam šoférovať. Nikdy som ten strach neprekonala a pokiaľ si to situácia nevyžaduje, naozaj nešoférujem. A to mi muž vraví, že som dobrá vodička, ale toto je jediná vec, pri ktorej ma chytá doslova paralýza. Neviem, prečo to tak mám, ľudia na mňa skúšali už kadečo, nič to nezmenilo.

mamatroch
8. nov 2023

@nela22323 mam 42 rokov, tri deti a nemam vodicak. Ked boli deti mensie, bol by sa zisiel, musela som vsetko riesit tak sama a niekedy to bolo narocne - myslim dni, kedy bolo potrebne ist s detmi k lekarovi. Kym boli v kociku, este ok, horsie, ked museli chore k lekarovi s vysokou teplotou a kocik uz nebol k dispozicii. Manzel nas vozil iba k lekarovi do ineho mesta.
Teraz ma najmensi 4 roky a uz zvladame sami aj lekarov v inom meste verejnou dopravou, takze uz sme za vodou a teraz mi uz vodicak nechyba.
Snazim sa aj deti viest k tomu, aby sme chodili pesi / na kolobezkach / bicykloch aj ked je manzel doma a teda auto so soferom k dispozicii.
Doteraz radi chodia vlakom a verejnou dopravou.

markus1
Odpoveď bola odstránená
kacena2022
8. nov 2023

Vodičák som si spravila v 20tke hneď ako som si naň nasporila.Po pol roku som si kúpila auto a odvtedy jazdím skoro dennodenne.Neviem si predstaviť život bez auta,keď niečo potrebujem len sadnem si a hneď idem.Nemusim čakať na vlak alebo autobus,nemusím niesť ťažké nákupy v ruke.A hlavne keď treba s deťmi k lekárovi alebo niečo vybaviť je to na nezaplatenie.

petronelag
8. nov 2023

@kacena2022 To je tak najlepšie, ja som tiež najprv chodila len po známych uliciach, potom po celom meste a čím viac chodí, tým si to lepšie nacvičí a potom to už ide.

avicii18
8. nov 2023

Tak keď už musí robiť taxikárku alebo jazdiť na autobuse, tak povedzme. Ale nie je to sexi.

denisah6
Autor odpoveď zmazal
zuzi0911
8. nov 2023

Nemám vodičák a je to otrava . Nakoľko nebývam priamo v meste ,musím sa spoliehať na spoj . Niekedy akútne potrebujem ísť do mesta a proste mi nejde 😅 ...
Počas tehotenstva som mala napr problémy čiže muž musel odísť z roboty či voľno atď ...ale bojím sa ...už som si x krát povedala ,idem na to ...ale strach je silnejší

Strana
z4