Čo si myslíte o žene bez vodičského preukazu?
Čo si myslíte o žene, ktorá nemá vodičský preukaz?
Kedy ste si vodičak robili vy. Dokážete fungovať aj bez auta?
Napíšte prosím
V mojom okoli je vela zien,co nemaju a funguju. Ja mam uz dlhe roky,ale aj som tie dlhe roky nejazdila. Vzdy soferoval muz. Problem nastal,ked zrazu nemohol. Vtedy som bola vdacna,ze ho mam a zacala som znova jazdit. Priznam sa,je to z povinnosti,jazdim denne a dost to setri cas. Nesetri mi to vsak nervy,lebo vela vodicov je absolutne arogantnych,netolerantnych,netrpezlivych, co ma prekvapuje,ze aj zeny. Nehovoriac o nervoch s nedostatkom parkovacich miest.Takze jazdim z povinnosti,ale neuzivam si to.
@nela22323 moja mama si robila vodičak v 18, teraz má 50 a za volantom sedela 2x
Ja mam od 18r, jazdim denne.
O zenach bez vodicaku, ako takych, si nemyslim nic. V niektorych pripadoch sa na chvilu zacudujem (kvoli miestu, kde zijem - zufala dostupnost busmi, ziaden vlak), viac neriesim.
Ja s muzom by sme logistiku rodiny bez vodicakov, zvladali len s obrovskymi problemami.
1. absolutne nic. Ked si mysli, ze to nevie, alebo proste nechce, tak radsej nech za volant nesada. Keby sa toho drzal kazdy. A nie len zeny, ale aj chlapi. Aspon by bolo menej blaznov na cestach. A sviatocny vodici su kategoria sama o sebe.
2. v 29. A posledy som za volantom sedela pred vyse 10. rokmi. Necitim sa nato, ja a volant dohromady proste nejde. Teoriu ti vysukam z rukava kludne o polnoci, ale na prax sa jednoducho necitim. A kedze nemam v plane ohrozovat svoj vlastny ani cudzie zivoty, tak za ten volant proste nezelem.
3. celkovo bez auta nie, ale osobne prezijem aj bez neho. Frcim na biku.
O žene ci mužovi, ktorí nemajú vodičak si nemyslím nič. Zato o niektorých na ceste sa zamýšľam, akým omylom ho dostali. Mam vodičak od 18. Nechutne dlho. Jazdím rada a veľa. Ani MHD ma celkom nepresvedčila zmierniť (trochu áno, ale to skôr možnosti a ceny parkovania). Auto je môj kamarát a životná nutnosť.
ja by som bez auta nefungovala, chlap robi mimo mesta, s detmi k lekarovi a na kruzky to riesim ja, aj ked na velke vzdialenosti by som si netrufla
Inak, napada mi este jedna vec - ze casto je za tym strach..
Ze niekto tvrdi, ze by nemohol soferovat, ale nikdy to vlastne neskusil..
Ja by som skor odporucila kazdemu, nech to skusi a potom sa rozhodne.
@nela22323 Ja som si vodičský robila ako 23-ročná a za celých 10 rokov mám najazdených 6 km😅…Milujem cestovať vlakom, autobusom…Vybavím vždy, čo treba a keď mi ide autobus za hodinu, tak sadnem na kávu a čítam knihu, ktorú nosím takmer stále v kabelke…Život je prekrásny aj bez auta…
@drahomirrra mna tam muz hodi s laskou, je vdacny za cas, ktory spolu travime - kdekolvek, kedykolvek, aj cestou do Lidla. Mimochodom, jest potrebuje aj on, takze ma nevezie za zabavou (bez problemov ma odvezie aj tam), ale za potrebou celej rodiny.
Nemam vodicak, nemame auto a normalne fungujeme
Ja som si robila vodičák po skončení strednej školy, ale v podstate som vedela vtedy už aj jazdiť, skúšala som to na poľnej ceste a od mala som pozorovala ako šoférujú iní. Celkom sa mi to páčilo, len som nechápala, že napr.ujo keď som s ním išla domov, stihol popri šoférovaní zdraviť všetkých známych na ceste, ja sa najradšej venujem jednej činnosti.
Je to veľmi nápomocné hlavne pri dieťati, ale kým som nemala vodičák tak sa mi celkom pozdávalo chodiť vlakom alebo rýchlikom.
O žene, ktorá nemá vodičský si nemyslím nič, tak isté ako o žene, ktorá nevie štrikovať, šiť na šijacom stroji a pod. A odpovede na tvoje otázky:
1. keď som mala 18
2. nedokážem... denne dochádzam 28 km do práce, po práci vyzdvihnem deti zo školy/škôlky, vozím deti na krúžky a potom domov (prácu, školu a škôlku máme v inom meste ako bývame)
@mandzula to tu niekto pisal? 😁
Ja si napr. myslim, ze to cele velmi zavisi od miesta, kde byvas a pracujes.
Niekde je to fakt bez auta o drzku - a ze takych miest na Slovensku je! Nemusi to byt ani vyslovene zapadakovo..
Vo vacsom meste, prip. tam, kde je dobre autobusove/ vlakove spojenie, je to zase moze byt uplne v pohode. 🙂
@mandzula Och maj got, zase sa tu ktosi zadrapí do každého slova, všetko prevráti dokonca to špekulatívne stočí na lásku za spoločný čas, no mňa drbne. Výborne, za ten čas, čo sa ja samostatne odveziem do lidla a nakúpim, môj muž zatiaľ doma urobí iné potrebné práce, alebo na stavbe nášho domu a nemusí sa zdržiavať vozením mojej osoby. Poznám osoby, ktoré pred odchodom do práce obvolajú celú rodinu, susedov a širšie okolie, či "niekto náhodou nejde tým smerom".
Ja som to aj napísala, že je to každého vec, rozumiem, keď sa ľudia vozia mhd, busmi a podobne, nakoľko sa boja šoférovať, avšak za názorom, že keď takíto ľudia otravujú iných aby ich vyvážali, že sú nesamostatní - si stojím.
Tak ak nešoférujem z vlastného rozhodnutia, neotravujem iných. Ja osobne ani môjho manžela, sme tím, a každý robí niečo a láska s tým vonkoncom nič nemá. Niesom decko, o ktoré sa môj muž musí starať. To je za mňa asi všetko k téme. Nabitú zbraň nemusíš odisťovať, veď choď teda autobusom.
@drahomirrra preco by som mala ist busom, ked zbrojak na zbran ma muz? Mimochodom, chodim aj tym busom, ked treba. A nesamostatna nie som, len som zodpovedna - k sebe aj inym, preto z vlastneho rozhodnutia nesoferujem a rada sa necham odviezt. Nerada by som bola z tych, co sposobia nehodu a potom sa najdu mudriasi, co sa budu pytat, ze naco henta sada za volant, ked to nevie a kto jej dal, preboha, vodicak.
@mandzula Dobre. Tak stojíme na úplne opačnej strane spektra. Okej.
Ja keď by som sa bála šoférovať, nebudem otravovať iných a budem si riešiť dopravu inak. Ani muža nebudem riešiť, len preto, že "ja sa bojím".
Ty robíš opak a berieš to tak, že muž ťa má zviezť, tak ok. Ak je s tým v pohode a neotravuje ho to, nech ťa vozí. Každého vec.
Ja mam sice vodicak ale nesoferujem. Ja sa necham vyvazat ako princezna.
Najradsej chodim aj tak pesi a zivot som si zariadila aby som mala vsetko po ruke.
Ja zasa nechapem hnidy, ktore by sa najradsej isli na aute aj na zachod.
@drahomirrra presne tak, ako ja pre neho robim mnohe veci, ktore zas nerobi on, tak on mnohe robi pre mna a sme s tym spokojni, ani jeden z nas toho druheho nevnima ako nesamostatneho prizivnika.
@mandzula aha, lebo ja to nevidim.. 🙂🙂
To, co pisala @drahomirrra som skor pochopila tak, ze pise vyslovene o otravnych vyuzivacoch, nie o normalnom zvezeni sa v ramci rodiny.
Ale musim priznat, ze ja osobne by som sa citila bez auta velmi obmedzovana, trochu mozno veru aj trochu nesamostatna. Zase uplne chapem, ze to sa neda vseobecne aplikovat a ze niekto iny to ma inak.. a je to ok. 🙂

@nela22323 co by som si o nej mala mysliet? moja kolegyna nema a pripada mi celkom normalna, nic mimoriadne si kvoli tej informacii o nej nemyslim. ja soferujem od 18 a dnes uz to vnimam ako nutnost byt mobilna. nie kazdy to tak ma. poznam aj chlapa po 30tke, co nema vodicak a zatial ani neplanuje mat - proste nepotrebuje