Čo ste sa v živote naučili?
Za mňa napríklad to, že nemám čakať na "niečo lepšie" v živote, je to strata času, niekedy sa pristihnem, ako premýšľam, že potom raz urobím to či tamto alebo pôjdem niekam ďaleko a potom sa zarazím, veď teraz žijem, teraz je to " lepšie", prečo to odsúvať na neurčito? ďalšia vec, snažím sa nesúdiť ľudí, par. pri tele, nechápavých, nepekných, aj keď toto je asi ťažšie, keďže tiež sa niekedy pristihnem, že premýšľam nad ľuďmi, ako mohli napr. vypotiť taký nezmysel, potom si uvedomím, mohli niekoho stratiť, dozvedeli sa že majú nejakú vážnu chorobu, pohádali sa s partnerom a vtedy by som veru bola aj ja poriadne mimo...
@salamistka _ ja som sa v živote naučila, že to že sa niekto k tebe pekne správa, neznamená že ťa
Mne v zivote vychadza, ze co das to aj zoznes, skor ci neskor.
Uz niekedy som neverila, ze sa mi moze nieco vratit alebo niekomu inemu, ale je fakt, ze bozie mlyny melu.
Že mi nepristanú čierne linky, studené farby, čierne vlasy a ofina 😂 A že sa vždy dostanem len do takých problémov, z ktorých som schopná sa vyhrabať.
Že tráva nie je nikdy inde zelenšia...že netreba robiť druhým to,čo nechceš,aby robili Tebe...že treba dopriať a bude Ti dopriate...že múdrosť prichádza s vekom...a že láska oči zaslepuje tak,že človek ani nepočuje 🙂
@salamistka ze dokonalost neexistuje, ze spravna cesta je vzdy len ta zlata a teda ze vsetkeho moc aj malo skodi, ze clovek sa uci na vlastnych chybach a cudzie su iba vykricnikom v cervenom trojuholniku, ze ludia nebudu nikdy spokojny a ze ludska zavist,zloba a ine negativne prejavy su sucastou kazdej ludskej duse..a nakoniec - ak nieco chcem, potrebujem, nieco mi chyba znamena to, ze zijem,ze vzdy je dovod snazit sa, tuzit a byt tu. A tiez,ze dobro a zlo bez seba nemozu existovat, vsetko je sucastou vlastneho kolobehu, vsetko sa od niecoho odvija a vyvija, na vsetko je ospravedlnenie ci vysvetlenie...
Že jediným človekom, s ktorým musím stráviť život, som ja sama. A preto konať tak, aby som sa vždy mohla pozrieť do zrkadla.
...že nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie, že zdravie (a pre mňa hlavne zdravie detí) je fakt najdôležitejšie, že niekedy niečo nie je tak, ako to celé roky vyzerá, že niekto nie je ten, za ktorého sa celé tie roky vydával a že niekedy aj to najväčšie životné sklamanie môže byť dôvodom začiatku niečoho nového a krajšieho...a teda v konečnom dôsledku - ,,Všetko je tak, ako má byť a všetko má svoj dôvod,, ...
... a že niekedy sa môžeš aj roztrhať a nikdy nebudeš niekomu dosť dobrá, že najviac Ti dokážu ublížiť tí, ktorí sú Ti najbližší, že občas sa môžeš o niečo veľmi snažiť a nevýde to, že sú veci v živote, ktoré neovplyvníme, že peniaze nie sú všetko, že všetci muži sú (asi) rovnakí...jooj, dalo by sa toho popísať 😊
Naučila som sa, že sa neoplatí trápiť názormi iných, to že ti povedia niečo nepríjemné je častokrát ich problém a nie tvoj.
Ze nechcem mat na nahrobku napisane: Vsetkym sa pacilo, ako som zila, iba mne nie.
Takze cudzie nazory su mi ukradnute, lebo aj tak vsetkym nikdy nevyhoviem. Vzdy sa najde niekto s nadradenym, posmesnym uskrnom.
Ze ked mi nieco vadi, mam prestat struhat studene tvare a hadzat tvrde/ubolene pohlady, aby si ten druhy domyslel/pochopil a nemam cakat, ze ten druhy urobi prvy krok.
Ak to vadi mne, musim to zacat riesit ja.
A ze je lepsie zacat pokusom o zmier, teda prekrocit svoj tien (hrdost) a vyjst prva v ustrety.
Ak to nezaberie je to signal, ze nic dalsie nema zmysel. Mozem to rovno odpiskat. Nestracat dalej cas.
A hlavne prestat si mysliet, ze hrdost sa prejavuje hlavou vysoko zdvihnutou. Obycajne slusne spravanie a statie si za svojim (za vecami predstavujucimi pre mna moje hodnoty a priority) ukaze druhemu hranice a jeho miesto viac, ako akekolvek demostrativne gesta. Pretoze na to narazi ako na pilier z dialnicneho betonu.
A este, ze ak sa ma snazi niekto niecim urazit, tak mi casto ukazuje svoje slabiny.
Su to zvycajne veci, co by urazili jeho. Preto ich pouziva, lebo si mysli, ze ak by to zabolelo jeho, tak musi i druhych.
Taktiez, ze reagovat na to s rozvahou mu vyrazi karty z ruky, alebo donuti sa na to vykaslat. Lebo to nema ziadany ucinok.
@moonlight1210 zaujímavé, ja som sa skôr stretla s tým, že keď som niekomu ukázala svoje slabé stránky vedome či nevedome, nabudúce ich proti mne použil

Naučila som sa, že nie je dobré odkladať veci, stretnutia na neskôr, ani telefonáty, najmä keď ide o kontakt s blízkymi.