icon

Čo treba vedieť pri výbere epilátora?

lutia
17. máj 2012

ahojte, chcela by som vediet co je potrebne vediet alebo ake informacie mat pri vybere epilatora, bude to moj prvy a skusala som aj nete cosik kuknut ale nepodarilo sa mi to....
dakujem za rady

halienka
17. máj 2012

@lutia No v prvom rade zistiť, či nemáš príliš hrubé, pevné a husté chĺpky, lebo pri takých je to epilovanie skutočné utrpenie a epilátor po 3 pokusoch skončí zamknutý v skrinke, tak ako to bolo u mňa. To sa proste nedalo vydržať. Myslím, že epilátory sú dobré na jemnejšie a redšie chĺpky, tam sa naozaj môže dosiahnuť ten efekt, že vydržíš aj 4 týždne bez ďalšieho epilovania, u mňa už po týždni a pol začali vykúkať nové chĺpky a keďže sú tmavé, tak to hneď je vidno, takže žiadne 4 týždne to u mňa neboli. A to nehovorím o tom ako sa mi zarastali chĺpky a zapalovala pokožka. Myslím, že to všetko bolo spôsobené tým, že mám proste veľmi silné a husté tie chĺpky a tento spôsob bol nadmieru dráždivý, to samé sa dialo keď som šla pár krát na depiláciu voskom. Takže ja som sa pekne krásne vrátila ku klasickým žiletkám a gélu na holenie, iba na intímne partie a podpazušie si dávam Veet krém. Ten je super, lebo to potom vôbec nesvrbí keď znovu rastú a je to rýchle a bezbolestné. 🙂 Viem že epilátory sa robia už aj s nejakým chladiacim prúžkom alebo že sa dajú do chladničky a potom tá chladná plôžka pri holení znecitlivuje akoby tú pokožku aby to menej boelo, ale myslím, že to nie je nejaký moc veľký efekt, možno fakt pri tých jemnejších chĺpkoch, inak neviem poradiť 🙂

lutia
autor
17. máj 2012

@halienka no ved to ze ja mam tmave a huste ochlpenie na nohach a chcela som aby leto bolo letom a nie stale nosit dlhe nohavice lebo mne to je uz vidno za den a este k tomu mam asik citlivu kozu takze holit si kazdi treti den nemozem lebo by som sa len dorezala...

halienka
17. máj 2012

@lutia a neskúšala si v nejakej kozmetike dať spraviť depiláciu voskom? Možno by to stálo za to, by si videla, že asi aké by to bolo tým epilátorom aj ako tvoja pokožka na to reaguje. Síce to depilovanie voskom je rýchlejšie ako epilátorom, lebo to jednoducho prudko strhnú, ale je to vlastne tiež trhanie toho chĺpku, kdežto holenei je akoby "odrezanie" chĺpku. Takže je to podobné tomu epilátoru, aj to ako potom chĺpky rastú je v podstate tá istá rýchlosť ako po epilácii epilátorom. By si si to tak akoby trochu vyskúšala a potom sa môžeš rozhodnúť či vôbec ísť do toho. Akurát bolesť pri epiltore trvá dlhšie, lebo zaberá malú plochu, mne trvalo jedno lýtko vyepilovať hádam 20 minút a bolelo to dosť. Inak sú aj nejaké akoby peny, ktoré si nastriekaš na nohy, počkáš a potom len osprechuješ a chĺpky zídu, neskúšala si niečo také?

viera27
17. máj 2012

@lutia bolesti sa nelakaj, to k tomu patri. Prve razy budes vidiet cerveno, ale bude to coraz menej bolestive. Navyse mam odskusane, ze najviac to boli pri dlhych chlpkoch rovnakej velkosti. Takze teraz mam postup, ze holim hocikedy kedy ma napadne, nie ked mam uz chlpate nohy. So strojcekom su to max 2min a chlpky nestihaju dorastat, uz to ani necitim. Na zarastajuce chlpky velmi pomaha telovy peeling. Ja by som sa uz k ziletke nevratila, takto mam krasne nohy nonstop a nie chlpy kazde tri dni.
No a k praktickemu vyberu. Cim sirsia hlava a viac pinziet, tym lepsie. Dalej aspon dve rychlosti aby mal. Ja som volila nabijatelny model, nemusim byt pripojena k zasuvke. Vezmem si na zahradu kavu, strojcek a vec je vybavena. Ak mas byt a teda holit sa na zahrade nebudes, tak si kludne vezmi lacnejsi do zastrcky. A pri prislusenstve velmi ocenujem holiacu hlavicu, s tym krasne a bez bolesti a pohodlne vyholujem bikiny, podpazusie a veru aj ine veci 😀 😀.

lutia
autor
18. máj 2012

@halienka nie neskusala som ist ku kozmeticke na depilaciu...ale davnejsie som si to vyskusala domacky - kupila som si gel a sup...takze viem ake to je 🙂 ale priznam sa ze som to nedokoncila
co sa tyka tej peny mam tiez vyskusane, mna to zacalo palit a potom to aj tak nebolo dokonale a povedala som si ze taku chemikaliu na nohu nedam uz

lutia
autor
18. máj 2012

@viera27 prave ze preto sa rozhodujem lebo mam teraz dlhsie chlpky a myslela som si ze cim dlhsie tym lepsie sa uchytia a bude to dokladne...
mame dom ale tak zas vonku by som si to nevyskusala 🙂 a kolko pinziet mas ty?

viera27
18. máj 2012

@lutia ja mam tento http://www.philips.sk/c/odstranovanie-chlpkov/s... .
dokladne ich vydepilujes, ale len prvy krat a bude to bolestive. Depiluj to vecer, budes mat cele nohy cervene, tak nech si cez noc oddychnu. Potom uz len "dodepilovavaj", to bude pohoda. Dokladne to je aj pri kratkych chlpkoch, o to sa neboj.

mirka822
21. okt 2015

Ono asi úplně nejlepší je si někde vyzkoušet, jestli vůbec epilaci sneseš. Mám dvě kamarádky, které měly po epilaci nohy poseté flíčky, které jim zmizely asi až po 14 dnech. Každopádně já doporučuju Braun, pokud jsi citlivá a bojíš se bolesti, tak pořiď nějaký do sprchy. Já mám tento https://www.holime.eu/braun-silk-epil-7-561-wet... a jsem s ním naprosto spokojená. Epiluje rychle a po několika použitích v podstatě bezbolestně. 😉

nyusika
21. okt 2015

@mirka822 uplny suhlas, najlepsi, podla mna, na trhu.
ale nesklbem sa v sprche, normalne nasucho epilujem

mirka822
27. okt 2015

@nyusika já také epiluju na sucho, ale chtěla jsem tento, abych ho mohla používat bez připojeného kabelu 🙂