icon

Čo urobiť so starými náboženskými predmetmi?

6. aug 2024

Čo urobiť s vecami ako sú starý, zničený ruženec, modlitebná knižka atď.. Je mi blbé to vyhodiť, od viacerých ludi som počula, že veci s náboženskou tématikou by sa vyhodiť nemali, no ale čo s tým? Kočky poraďte. Ďakujem!

doriiis
•
6. aug 2024

A čo je na tom blbé? Spevník do papiera,ostatné čo treba separovať a zvyšok do komunálu.Vybavena vec

maca1984
•
6. aug 2024

Vyhodila som. Nie sme veriaci, neskladujem veci.

ziarifka
•
6. aug 2024

Spáliť, zakopať. Tak radil aj biskup. Kamoš minule pálil drevený krížik, kde bolo kovové telo. Zhorelo aj to.

autor
•
6. aug 2024

@ziarifka uf, a preco?

ziarifka
•
6. aug 2024
gir
•
6. aug 2024

Nechaj v nejakom kostole alebo kaplnke

martinka13
•
6. aug 2024

@gir presne... Nechala by som to v kostole

panonia
•
6. aug 2024

Môžeš ich spáliť alebo ich odnes do kostola.

panonia
•
6. aug 2024

Pália sa preto, aby nedošlo k ich zneúcteniu.

maja22
•
6. aug 2024

U nas sa take veci davali do truhly k mrtvemu, aby to bolo zakopane a podlahlo prirodzenemu rozkladu. Alebo spalit.

saxana000
•
6. aug 2024

Motlitebne knizky a spevniky po babkach sa nosili vzdy do kostola..ruzenec asi tiez by som odniesla tam.. niekedy farar pochovava aj nemajetnych a ruzenec sa dava do truhly pri krestanskom pohrebe..mozno nejakeho chudaka by na poslednejnceste odprevadili s tym...

kacena4
•
6. aug 2024

dolezite je ci su posvatene ak ano tak zanes do kostola popr. spal ako pisu vyssie vyhodením sa dopustat "svatokradeze" ci ako sa to odborne povie.

estellas
•
6. aug 2024

Nevyhadzuj, dala by som do kostola do kaplnky. Modlitebnú knižku kľudne môžeš nechať v kostole budú sa modliť z nej ľudia. U nás je veľa knižiek nechávajú ich v lavici.

blaazi
•
7. aug 2024

Viem tak, ze spalit alebo dat dalej, kde posluzia.

30katrusa40
•
7. aug 2024

Keby ťa poprosím hodila by si mi fotku tej knižky do správy prípadne aj sem ? Ďakujem

alickapusinka
•
7. aug 2024

@ziarifka chorý človek na hlavu.

ziarifka
•
7. aug 2024

@alickapusinka ktorý a prečo?

alickapusinka
•
7. aug 2024

@ziarifka spaliť križ no no asi v poriadku nebude mať v hlave

ziarifka
•
7. aug 2024

@alickapusinka fúha. No, tento to v hlave zrovnané dobre. Išlo o vypratavanie nehnuteľnosti po pozostalom. Tých krížov má v jeho okolí každý naozaj veľa, nedá sa všetko hromadiť. Spálenie je legitímny spôsob, ako sa nadbytočných a prípadne poškodených predmetov zbaviť.

Skôr nie je v poriadku takto dehostujúco hodnotiť človeka. Potom že sme my kresťania na posmech a pohoršenie.

alexis617
•
8. aug 2024

Daruj do múzea je to minulosť