icon

Čo vám pomáha mať všeobecný prehľad?

13. aug 2022
Strana
z2
zuzanka.zuzu
13. aug 2022

ty si tu zase? nezmazali ťa už? 🙄

bloger
13. aug 2022

TA3

viestta
13. aug 2022

Čítať, ale nie evitovky. Sledovať telku, ale nie telenovely.

tamara_234
13. aug 2022

Spravodajské podcasty sú fajn na počúvanie, takisto aj rôzne cestivatelské alebo ekonomické podcasty

mandzula
13. aug 2022

Mat tak vseobecne otvorene oci a usi.

autor
13. aug 2022

@zuzanka.zuzu asi myslíš toho čo zakladá rôzne dotazníkové témy však? 😂😂 Ale nie som to ja.. ja sa len obávam, že zakrpatiem a čítala som diskusiu kde hovorili, že napríklad Viestta má všeobecný prehľad tak mi napadlo sa opýtať že čo ostatným ženám pomáha mať prehľad a nejakú takú všeobecnú inteligenciu.. ale chápem že bez popisu, čisto len tá otázka v nadpise vyzerala všelijako 😂

autor
13. aug 2022

@viestta čo napríklad čítaš? Nejakú populárno-náučnú literatúru?

autor
13. aug 2022

@tamara_234 máš nejaký tip na ekonomický podcast? 🙂

jana_eyre_2
13. aug 2022

Nooo, minule tu jedna pani tvrdila že vramci všeobecného rozhľadu treba poznať pár influencerov, tak asi treba začať na instagrame 🤣

mandzula
13. aug 2022

@jana_eyre_2 kurnik, instagram nemam, som stratena🥴😀

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
viestta
13. aug 2022

Všetko, už od detstva.

viestta
13. aug 2022

@jana_eyre_2
@mandzula
Ja sa tiež pridávam do klubu stratených.

sssss123
13. aug 2022

ani ja nemám instagram, a nepoznám influencerov, a nemyslím si, že to patrí k všeobecnému rozhľadu

veľa čítam, všetko možné, občas televízne noviny pozriem, prípadne mám zapnuté rádio a mnohokrát stačí rozhovor s kolegami, to sa vždy dozviem niečo zaujímavé

mandzula
13. aug 2022

Este je dolezite (aspon pre mna) obklopovat sa spravnymi ludmi, a tym nemyslim len takymi, ktori maju rovnake nazory ako ja, ale aj takymi, ktori ich maju ine. To ma nuti rozmyslat a analyzovat informacie. A hlavne mam stastie, ze moj muz je chodiaca (pravidelne aktualizovana) encyklopedia.

pinkgirl
13. aug 2022

Navštevujem múzeá, výstavy, historické pamiatky, cestujem, sledujem Discovery Channel, Animal planet, Prima Zoom, Spectrum, ČT2 dáva dobré dokumenty, čítam cestopisy, biografie. A veľa informácií som si "osviežila" pri učení s deťmi😁.

martinkatinka
13. aug 2022

Citam, nielen na internete, ale vseobecne, vsetko, co sa naskytne. Pozeram TA3 a ine spravodajske ... Mam rada kulturne a cestopisne programy.

vsauce_
13. aug 2022

Niekomu stačí všeobecný prehlad cez hore spomínaných influencerov 🙃🙃 niekomu slobodný vysielač 😂 a niekomu pomáhajú knihy a dokumenty. Kto chce, spôsob si nájde. Hlavne ak ťa baví mať prehlad vo všetkom, v literatúre toho nájdeš celú hromadu od kvantovej fyziky, cez umenie až po forenznú psychológiu. A samozrejme sa obklopovat rovnako naladenými ľudmi. Darmo mi niekto bude hovoriť o Plačkovej káve, keď sa radšej s iným porozprávam napríklad o filmoch Miloša Formana 🤷🏻‍♀️

jana_eyre_2
13. aug 2022

A tak nech vyzerám seriózne 🤪, ja získavam informácie rada okrem rozličných kníh, muzei, rozhovorov s blízkymi aj tým že sa deti zaujímajú o svet.. čiže vďaka tomu že sa často pýtajú doslova na čokoľvek, tak sa snažím nájsť vhodnú odpoveď a info si vyhladam na nete.. inklinujem k témam príroda, hmyz, rastliny, počasie, vesmír, história, umenie a architektúra.. muž je zase na technické veci, on o tom rád rozpráva čiže takéto záležitosti tiež počúvam, síce nie úplne dobrovoľne.. takže viem cosi aj o autách, počítačoch, nabijackach a solárnych paneloch..

No a ešte musím aj ten Instagram spomenúť, pár zaujímavých ľudí sa nájde naozaj aj tam ale nie sú to zrovna ti ktorých myslela žena čo spomínam 🤣

niekto2hy
13. aug 2022

Vedieť sa správne pytat a vyhľadať si informácie.

zmrzlinka2021
13. aug 2022

Sposob zivota.

Niekto zije na telenovelach, topkach, novom case, reality show a dezolatskych weboch. Ja uprednosnutjem veci, kde sa dozvedam nieco nove, co ma posuva dopredu, rada sa ucim, cestujem...

andrejka1974
13. aug 2022

Všeobecný prehľad mám čo má život naučí o politiku sa nezaujíma ja sa lepšie budem mať len vďaka sebe a mojej šikovnosti

kiwi3
13. aug 2022

tiez by som povedala, ze zivot. ak sa toto pytas niekedy po 20tke, tak to uz zrejme nikdy nedobehnes. pravdepodobne ta veci naokolo nikdy az tak nezaujimali, nepatrala si ako co funguje, co s cim suvisi, kam veci vedu. najdolezitejsia vlastnost v tomto zmysle je zvedavost. a ak to chces podporit vo svojich detoch, urcite rieste co najviac knizky, nielen encyklopedie ale aj fikciu. len este nastava dalsie uskalie - ist detom prikladom, to menej vzdelani ludia obvykle nerobia (a teraz naozaj nemyslim na institucionalne vzdelavanie).

lauriik
13. aug 2022

Ja hlavne z podcastov, vedomostnych hier, rozhovory s inspirativnymi ludmi, tedex a urcite knizky. Da sa podchytit aj na instagrame veci ale musis sledovat cloveka co pise o nejakej zaujimavej teme (nie babenku co ukazuje svoje 25 gace tento mesiac z AboutYou 🤣) Vzdy si najdem nejaku oblast, ktora ma aktualne zaujima a nacitam si o tom strasne vela. Az som toho presytena a idem na nieco ine ☺️

gabika128
13. aug 2022

Momentálne tiež podcasty, pustím si ekonomický, pre mamičky, spravodajský, historický, zo zdravotníctva a technologický (ten mám naozaj veľmi rada). Potom rôzne diskusie, je fajn vypočuť si aj iné názory a iný pohľad na veci. Rôzne psychologické podcasty a na oddych mám tiež zopár odľubenych.😊
Na instagrame sledujem profily lekárov, zubárov, pediatrov, novinárov, niektorých poslancov, fyzioterapeutov atď.

alexka89
13. aug 2022

Internet

autor
14. aug 2022

@gabika128 ak sa ti chce, kľudne napíš svoje obľúbené podcasty.. ja pravidelne počúvam Doktor má Filipa, niekedy si aj staršie časti pustím znova, keď mi už nové došli 😂😂

andreatytler
14. aug 2022

Nic specialne nerobim. Nepotrebujem mat neviem aky vseobecny prehlad.
V dnesnej dobe sa na teba informacie chrlia z kazdej strany. Vravim si ze ak je nieco dolezite, tak sa to ku mne dostane a ani nemusim nejak specialne za tym ist.
Ak ma nieco zaujima, tak si to studujem najma z internetu a radim sa s ludmi.

gabika128
14. aug 2022

Klik, tech_fm, index, zdravie, zoom, index, dejiny, piatoček, dobre ráno, na rovinu, vinohradska 12, aktuality.sk, denník n, startitup, lužifčak, sexuálna výchova, odsúdený na neúspech, 13 hrichu rodičovstvi, medzi nami, ľudskosť, kuriéris, fotroviny, mlíko v hlave, mimoza, 90-60-90, mama gang, svetlo uprostred tunela, jauuu ps to bolelo a Dr má Filipa.

tenerifka
14. aug 2022

Zhrniem to-pomaha, alebo teda hlavnym aspektom je hlad po vedomostiach, prirodzena zvedavost

Strana
z2