Čo vám zo školských čias chýba najviac?
Je niečo, čo vám zo školských čias chýba? Ak áno, čo je to?
Ja keď som chodila na základnú, tak sme každý rok mali Noc v škole a to mala som najradšej. Jediný krát v roku, kedy som si užívala byť v škole. Bola to zábava a doteraz mi to niekedy chýba.
Na ZŠ učiteľky som mala rada a na druhom stupni aj učenie ..
Na SŠ mi chýba prax a ľudia z nej + spolužiak /kamarát a tiež učenie mala som to proste rada
ZŠ ešte krúžky výtvarnú + učiteľka a 2kamosov ,a turisticky z triedou na druhom stupni .
Rodičia...
Minimum zodpovednosti, presne urcene, co sa odomna ocakava (urobis a ides s cistou hlavou po svojej zabave), letne a zimne prazdniny a poobedne hry a behanie po meste s kamaratmi.
Ale aj niektore ucitelky, ich predmety a sposob vyucby. A atmosfera prveho stupna, ktory som absolvovala este v historickej budove skoly z 20. rokov. Bola to ta klasicka murovana budova, aku vidat vo filmoch z tridsiatych rokov. Z ktorej dychala autorita a vaznost, vsetko malo svoje ucebne, kam sme chodili (napr. kresliaren na vytvarku. velka, svetlom a slnkom presvietena rohova trieda, co mala okna z troch stran. Boli tam kresliarske stoly a stojany, ako v ateliery. Davno predtym sa tej skole povodne ucili strojari.). A okolo nej boli vysadene stromy a zahrada, kde sme mali policka na pestovatelske prace. Bolo to velke a utulne zaroven. Zboznovala som to tam. A mala stastie na dobre ucitelky (co je na prvom stupni klucove, ci budete skolu mat radi, alebo neznasat).
Este si spominam, ze sme na povinne poplachove cvicenia chodili do pivnice a boli nadseni, ze mozeme vidiet priestory, kam inak smel len skolnik a mali sme ich prisne zakazane.
Milovala som koncorocne vylety😍 to mi fakt chyba, ale iba zo ZS, tie boli uzasne🙂
Cestovanie do školy. 🙂
Na jar to bolo úplne super. Ešte taká ranná rosa, ticho, kľud, len vtáčiky v pozadí a autobus, sluchátka do uší a bezstarostnosť 🙂
Prazdniny.
Kedysi mi škola chýbala v mnohom. Dnes by som sa do školy už nevrátila a som rada, že som v životnom období v akom som.
Ale ak by som musela niečo napísať, tak by to boli asi dve veci - taká tá "cykličnosť", "oddelené celky", neviem ako inak by som to nazvala - ale také to, že ok, teraz je začiatok šk. roka/semestra, teraz sú písomky/skúšky, teraz sú prázdniny a tak. Že ten rok bol taký nejaký členitý a malo to nejaký cieľ (či už ukončenie šk.roka/semestra alebo celkovo školy). Teraz mi to príde, že je to také "v celku" a viac mi vyhovovala tá "členitosť". Neviem, či ma niekto v tomto pochopí 😂
A druhé sú výlety. Hlavne zo strednej sme veľmi často niekde boli. Či už divadlá, múzeá, kino, vianočné trhy kade tade .. ale aj poznávačky v zahraničí, výlety za hranice. A síce to môžem aj teraz, ale cez školu to bolo také bez starostí - vybavil to niekto iný, stačilo len sadnúť do busu 😁
@wolf_ to predelenie bolo super a to chýba človeku v práci, tam je jeden kolotoč. V škole máš štvrťrok, polročné vysvedčenie, další štvrťok, koncoročné vysvedčenie, prázdniny a potom zase iný ročník.
Matika, fyzika, olympiády. Co mi nechýba sú spolužiaci. S nikým sa našťastie nemusím stretávať 😅
NIČ
sloboda

pokrik rodičov - žiacku na stôl.... 😝
@deti95060810 😅
mliečna desiata,, prírodovedný krúžok, každý mesiac na stretnutie pionierov a mládeže v našom kraji.- pioniersky štáb. Robili sme program. V škole cez prestávku bolo veselo. občas me i karty hrali😉 Poobede sme sa stretli - partia na ulici- hrali loptové hry, chodili do lesíka, na bicykloch po okolí... Veľa zábavy. Skákali na švihadle- škôlku.. kto najdlhšie vydrží, na gumu, navečer na skovávačku, pri bráne "čapa lapa bum, cukor, káva, čaj rum bum.. na sochy, hrali badminton na ceste ( v tom čase málo aut jazdilo navečer)