Čo vás najviac znechucuje v reštaurácii?
Ahojte, čo vás dokáže v reštaurácii najviac nahnevať a znechutiť? Je niečo, čo by vás prinútilo vstať od stola a odísť?
@diamand2326 mňa by Melanta zaujímalo, či by si hendikepované deti aj z dopravných prostriedkov vykázala, veď predsa každý chce kľudne cestovať nie sa na postihnuté dieťa, čo si zakričí pozerať. Alebo napríklad z obchodov, vyhradiť pre matky s hendikepovanými deťmi otváracie hodiny po záverečnej, aby sa zdraví a múdri ľudia nemuseli pozerať a chudáci trpieť takéto deti. ?? Keď už sa raz za takú múdri pokladáš, tak nám ostatným daj vedieť. 😁🙋
@anonym_e4f7e7 si si niečoho uliala však? Cestovať hromadnou dopravou či chodiť nakupovať do obchodov je nutnosť. Ale chodiť do reštaurácii nutnosť nie je. Ak máš rozum, tak veľmi dobre vieš, ako som to celé myslela. Si len z niečoho frustrovaná, tak to hrotíš. Ja mám veľké pochopenie pre choré deti a ženy samoživiteľky a mnohé som finančne pravidelne podporujem, lebo si to môžem dovoliť a robím rada a bez toho, aby som o tom dávala statusy na FB či IG. Takže mne ozaj nemôžno vyčítať, že mám niečo voči chorým deťom. Mám ale niečo voči rodičom, ktorí očakávajú pochopenie, ale sami ho nemajú.
Vrestiace deti.
rodičia, ktorí prídu do reštaurácie vypustiť svoju divú zver, hlavne že oni sa môžu najesť. mali by sa naučiť. že reštaurácia nie je detské ihrisko, že treba sa tým deťom aj venovať a nie nechať ich tam hulákať, vrieskať a zavadzať obsluhe.
tie čo pišete, že deti. Vaše deti s vami do restik nechodia? Ci Vás čakajú pred dverami? :D
@anonym_5c7540 jasné, že moje dieťa chodilo, ale nesprávalo sa ako dobytok. A ja ako matka som si nikdy nemyslela, že každý je povinný strpieť môjho vreštiaceho zasrana. Uvítala by som rešty, kde by bol vstup deťom zakázaný.
@anonym_e4f7e7 choré dieťa sa nevie ovládať, to každý chápe. Ale má rodiča, ktorý má mať rozum a nebrať akčné dieťa niekam, kam ľudia prídu pre pokojný obed či večeru. A je úplne irelavantné, či dieťa bude robiť v reštaurácii bordel či hluk pre nevýchovu alebo pre diagnózu. Takže ak píšeš o ľudskosti, začni od seba. Prečo má 30 ľudí počúvať jedno tvoje dieťa? Ja si neviem predstaviť, ako náročné je mať takéto dieťa, takže mamičky ako ty majú môj obdiv. Ale to mi nebráni v tom mať názor, že také dieťa proste do reštaurácie nepatrí. Chodiť do reštaurácie, ako tu už odznelo, nie je povinnosť.
@melanta súhlasím s tebou. Sama mám dcéru s hendikepom, našťastie len fyzickým. Vie stolovať a aj ako sa správať v reštaurácii. Veľa času trávime v kúpeľoch alebo rehabilitačných zariadeniach, kde sa v jedalni stretávam s deťmi s rôznymi poruchami a spravanim. Tu počítam s tým, že bude hluk. Ale v reštaurácii chcem mat naozaj pokoj a prijemne prostredie, proste si to užiť. Ak vidím kričiace deti odchádzam.
Ked to tu tak citam, tak vacsine vadi to, na co personal restauracie ma skoro nulovy dosah. Obtazujuceho opilca vyhodit moze, upratat lepsie, moze tiez, aj podavat chutne a teple jedla, umyt lepsie taniere, to vsetko je zalezitost personalu, ale na to aby deti neobtazovali hosti su tam ich rodicia. Takze problem je v radoch nas, v (niektorych) zakaznikoch.
Jedine čo ma vie nasrať je, ak namna zabudne obsluha.. stalo sa mi to už viackrát a bolo to dosť nepríjemne.. vždy sa nakoniec ozvem (ja sa vždy) a nakoniec ešte oni namna pozerajú ako na netrpezlivu.. pritom keď ľuďom čo prišli po nás pomaly treti doniesli v pohode jedlo a ja som tam musela ukludnovat deti, že už budú jesť.. ale zase aspoň potom viem kam nikdy nepachnut.. a môj najstarší syn rád píše recenzie na google 😅 /po mojom skontrolovani samozrejme, lebo to píše pod mojím menom/
/A ako tak čítam diskusiu 😏 radšej dodám, že moje deti sú slušne a vychované, pretože mi na Tom vždy záležalo.. to len ak by sa nasielnniekto kto by sa chytil mojej vety v texte.. ukludnovat som myslela tak, že už bývajú hladné lebo zväčša do restiky nechodíme najedeni 😉\
Veľmi mi vadí, keď reštaurácia nemá vegetariánske/vegan označenie pri jedlách, hlavne ak to nie je hneď jasné z popisu jedla. Toto je fakt niečo, čo reálne reštauráciu nič nestojí, a mne to ušetrí skúmanie celého jedálneho lístku, len aby som našla tie 2 vege jedlá. S tým súvisí aj veľmi biedna ponúka týchto jedál v reštauráciach, hlavne v menšich mestách. Nakoniec človek zisti, že má na vyber šalát bez chuti, vyprážaný syr alebo rezance s makom. Keby tam neboli k dispozícii žiadne vege jedlá, kľudne odídem.
Inak už spomínané hlučné deti, a aj to, že človek má v ruke menu 2 minúty a už sa príde obsluha pýtať čo si dám - keďže skúmam celý lístok, je to na dlhšie. Väčšinou keď idem na obed či večeru, neponáhľam sa, tak mi je aj celkom jedno že si na jedlo či obsluhu trochu počkám.
@zmrzlinka2021 vieš čo, ja mám dieťa ADHD, autizmus, vychovávame ju 100x viac ako bežné mamičky, chodí do špeciálnej triedy, berie lieky od psychiatra a vieš, vyzerá úplne normálne nie je retardovaná, je to trieda pre deti s NKS a teraz čo, kde mám ísť sa jesť, vonku ako pes? Ok, sú aj deti nevychovane, ale aj to moje dieťa ja stále upozorňujem, stále, stále, aj mne je z toho tazko. Fakt pri deťoch nemôžeš povedať, či majú alebo nemajú diagnózu, hlavne keď sú väčšie. Lebo vyzerajú na prvý pohľad normálne. Viac ľudskosti by sa zišlo. Ten fajčiar sa vie ovládať, aj personál, ale choré dieťa nie.
@anonym_e4f7e7 pozri, trošku to berieš moc osobne.. teda všetky vrieskajúce deti, ktoré behajú hore-dole, sú vlastné "choré"? Tak asi ako každý druhý obézny človek ma problém so "štítnou žľazou"... Bohužiaľ, veľa detí čo sú hlučné niekde v spoločnosti ma rodičov čo to majú na háku.. Aj moje dieťa bolo akčné... a tiež nevyhľadávam reštaurácie alebo kaviarne s detským kútikom, lebo mi tie deti vadia...
Tak ako uz odznelo.
Vadia mi vrestiace, nevychovane deti a ich rodičia, ktorí sa tvária, že mať vrestiace, nevychovane deti je v poriadku. Podľa deti vidis aj to na akej úrovni su rodičia. Tu je jednoduchá matematika.
Ďalej ma odradí hlasná hudba, hluk a pomalá obsluha. A samozrejme, zle jedlo.
Ked to tu tak citam, tak vacsine vadi to, na co personal restauracie ma skoro nulovy dosah. Obtazujuceho opilca vyhodit moze, upratat lepsie, moze tiez, aj podavat chutne a teple jedla, umyt lepsie taniere, to vsetko je zalezitost personalu, ale na to aby deti neobtazovali hosti su tam ich rodicia. Takze problem je v radoch nas, v (niektorych) zakaznikoch.
@viestta máš aj nemáš pravdu, majiteľ reštaurácie si vie vybrať typ zákazníka, môže teda zvoliť koncept, ktorý bude pre rodičov nezaujímavý. Hoci u nás nie je oficiálne dovolené mať adults only, môže rodinám s deťmi pobyt "znepríjemniť". Nebude mať detský kútik, detské stoličky, detské menu, polovičné porcie, prebaľovací pult atď. Viem, že píšeš o personáli, no aj ten je záležitosťou majiteľa, rovnako ako ten koncept. Chápem, že ako pre personál, tak aj pre majiteľa je zložité upozorňovať rodičov, nech si upracú deti, no môžu spraviť aspoň to vyššie uvedené, tým eliminujú arogantných rodičov.
@viestta máš aj nemáš pravdu, majiteľ reštaurácie si vie vybrať typ zákazníka, môže teda zvoliť koncept, ktorý bude pre rodičov nezaujímavý. Hoci u nás nie je oficiálne dovolené mať adults only, môže rodinám s deťmi pobyt "znepríjemniť". Nebude mať detský kútik, detské stoličky, detské menu, polovičné porcie, prebaľovací pult atď. Viem, že píšeš o personáli, no aj ten je záležitosťou majiteľa, rovnako ako ten koncept. Chápem, že ako pre personál, tak aj pre majiteľa je zložité upozorňovať rodičov, nech si upracú deti, no môžu spraviť aspoň to vyššie uvedené, tým eliminujú arogantných rodičov.
@mandzula myslim si, ze by vobec nebolo treba nikoho eliminovat, stacilo by ak by sa ludia naucili spravat slusne a ucili to aj svoje deti. Viem, v dnesnej dobe nepredstavitelne...
@mandzula myslim si, ze by vobec nebolo treba nikoho eliminovat, stacilo by ak by sa ludia naucili spravat slusne a ucili to aj svoje deti. Viem, v dnesnej dobe nepredstavitelne...
@viestta veď práve, že toto ako majiteľ ovplyvniť nevieš, tak im to aspoň netreba uľahčovať. Keď si vyberám hotel na dovolenku, je to jednoznačne len adults only, v hoteli s deťmi by som mala tendenciu páchať trestné činy.😀
@anonym_autor najviac ma znechucuje netolerantnosť nervóznych, podráždených.. ľudí voči deťom.
Mne vadí či v reštaurácií alebo v kaviarni, keď si ma obsluha vôbec nevšimne... Stalo sa, že sme takto po 15min odišli. Vadia mi špinavé smradľavé WC. Ďalej neskutočné ceny a v ponuke je sám fastfood - teda rôzne rezne, vyprážaný syr, rôzne polotovary. Ďakujem neprosím.
@anonym_autor najviac ma znechucuje netolerantnosť nervóznych, podráždených.. ľudí voči deťom.
@anonym_00eac6 A čo tí ľudia robia? Vrčia, kričia? Čím ti znepríjemňujú čas oddychu? Či len v tejto téme ti prišlo vhod byť za obhajcu práv nespratných detí a ich sebeckých rodičov?
@anonym_00eac6 A čo tí ľudia robia? Vrčia, kričia? Čím ti znepríjemňujú čas oddychu? Či len v tejto téme ti prišlo vhod byť za obhajcu práv nespratných detí a ich sebeckých rodičov?
@mandzula keď ti vadia deti, tak sa stravuj doma, alebo si kúp hot dog a zjedz ho v parku kde nie sú deti.
Nikto nespomenul psa sediaceho za stolom, ktorému dávali jesť rovno z taniera? 🤢
menu o 100 jedlách mi stačí, aby som sa zvrtla na päte... 🙄
deti hadzuce sa o zem a "mamicky" ktore sa snazia do nich napchat veci ktore jest nemaju, a si ich pri tom natacaju a fotia na instagram.
Vadia vám deti ktoré sa hrajú, ktoré sa smejú a vystrajaju klasika ako deti a vadia vám aj deti ktoré sú ticho za stolom s mobilom...možno mi ten mobil rodicia dali len tam, pretože tiež občas chcú vypadnúť, ísť sa najest a inak to dieťa vystraja pretože sedenie za stolom potichu je nuda, ved na jedlo sa caka aj 20 minut, co tam ma to dieta cumiet do steny aby vas jeho hlas nerušil...fakt, z niektorých mam pocit, ze by boli najradšej keby matky s deťmi ani nevychádzali s domu, aby ich cudzie dieťa nevyrušovalo
@mandzula keď ti vadia deti, tak sa stravuj doma, alebo si kúp hot dog a zjedz ho v parku kde nie sú deti.
@anonym_00eac6 čítaš, že mi vadia vreštiace deti? A keď vreštia, pokojne sa v parku, kde nie sú dospelí, môžu najesť ony, a teda najmä ich rodičia, ktorí trpia kultom svojho dieťaťa.
Nikto nespomenul psa sediaceho za stolom, ktorému dávali jesť rovno z taniera? 🤢
@januska12323 ver ze horsie je vidiet ako mamicka dava asi rocnemu dietatu jest sushi a natacaju si ju dve umeliny na mobil. (jedna z nich to hned davala na instagram)
Vadia vám deti ktoré sa hrajú, ktoré sa smejú a vystrajaju klasika ako deti a vadia vám aj deti ktoré sú ticho za stolom s mobilom...možno mi ten mobil rodicia dali len tam, pretože tiež občas chcú vypadnúť, ísť sa najest a inak to dieťa vystraja pretože sedenie za stolom potichu je nuda, ved na jedlo sa caka aj 20 minut, co tam ma to dieta cumiet do steny aby vas jeho hlas nerušil...fakt, z niektorých mam pocit, ze by boli najradšej keby matky s deťmi ani nevychádzali s domu, aby ich cudzie dieťa nevyrušovalo
@anonym_9b8f7a ... Ti rodičia by mohli naučiť svoje deti jednu úplne jednoduchú vec. Sedieť bez mobilu a vystrajania a rozprávať sa. Normálne medzi sebou sa rozprávať. Dokážu to mnohí, určite to dokážu aj takíto rodicia
@anonym_9b8f7a nie, nie, mýliš sa, mne vadia rodičia, ktorí si myslia, že ich dieťa je stredobodom vesmíru, a pritom pravda je taká, že je dôležité len a len pre nich.
@anonym_9b8f7a ... Ti rodičia by mohli naučiť svoje deti jednu úplne jednoduchú vec. Sedieť bez mobilu a vystrajania a rozprávať sa. Normálne medzi sebou sa rozprávať. Dokážu to mnohí, určite to dokážu aj takíto rodicia
@doriiis no jasne, lebo ked v tej raštike dieta vidi detsky kútik rado zostane sedieť a rozprávať sa s rodickmi...co ho majú matky nútiť aby sedelo s nimi, to zas bude len vrešťať ze chce ísť tam
@anonym_9b8f7a nie, nie, mýliš sa, mne vadia rodičia, ktorí si myslia, že ich dieťa je stredobodom vesmíru, a pritom pravda je taká, že je dôležité len a len pre nich.
@mandzula tak pre každú matku je dieta stredobodom vesmíru...inak aj by ma zaujímalo o akých vreštiacoch deťoch píšete lebo my teda chodíme jest von niekoľko krát do týždňa a také ktoré by ma obťažovali som naozaj nezažila, nielen tu ale ani v zahranici
Ak vidim, ze sa tam neupratovalo od “vojny” prach vsade atd…chori ludia fakt nepatria v dnesnej dobe na posedenie….a deti mi nevadia…pokial uz su co obsedia, ale hluk a vsetky prejavy co baby povedali mi vadia…su restiky s kutikmi, baby friendy a tak…tam to patri…
@mandzula tak pre každú matku je dieta stredobodom vesmíru...inak aj by ma zaujímalo o akých vreštiacoch deťoch píšete lebo my teda chodíme jest von niekoľko krát do týždňa a také ktoré by ma obťažovali som naozaj nezažila, nielen tu ale ani v zahranici
@anonym_9b8f7a áno, pre matku je, nie však pre ostatných, ktorí sa prišli v pokoji najesť a to by si tá mama mala uvedomiť. Mám práve čerstvú skúsenosť a viem, že tej reštaurácii sa budem oblúkom vyhýbať. Výborne tam varia, majú fajn ceny aj príjemnú obsluhu, no, bohužiaľ, celý čas sme museli počúvať pištiace deti behajúce čašníkom popod nohy. Nie, ďakujem.

A k teme- okrem hygienickych nedostatkov, ak maju plny jedalnicek, ale v reali nemaju polku z toho. A zdvihame kotvy aj vtedy, ak nemaju kuchara- pretoze vela slovenskych restik predvara a teda, ked uz mam platit, chcem cerstve jedlo, nie predvarene a ohriane. A este jedna vec, ak vidim psa/macku (jedno aka velkost), otacam sa na pate.