Čo vás najviac znechucuje v reštaurácii?
Ahojte, čo vás dokáže v reštaurácii najviac nahnevať a znechutiť? Je niečo, čo by vás prinútilo vstať od stola a odísť?
@demografka to, ze im daju do ruky mobil/tablet neznamena, ze dieta je na tom zariadeni nonstop a nedokaze sa bez neho najest. My ked sme v restauracii a vidim, ze sa schyluje k tomu, ze dieta bude vrieskat alebo inak vystrajat, dam mu mobil do ruky a viem, ze vystrajat nebude, pretoze ho zaujme rozpravka, ktoru mu tam zapnem. Je to kvoli tomu, aby nerusilo ostatnych. Inak telefon v ruke nemava.
@diewcatqoo hovorim o deckach co presedia cely pobyt v restike na mobile, to mohli aj doma ostat pozerat, to dieta netusi co vklada do ust a ani sa neuci stolovat, spravat pri stole... preco by malo dieta vrieskat ci vystrajat? ak je to nahodna situacia vyriesit sa da aj bez mobilu predsa...
Upistane deti a to pisem ako matka ktora take dieta mala. Prave preto som brala ohlad na ludi ktory sa chcu vklude najest a netahala syna po restauraciach az do veku kym bol kludnejsi. Sli sme bud s muzom len ked sme mali strazenie alebo sme si objednali jedlo domov.
Ale len raz som zazila fakt velky šok v jednej velmi dobrej restike, kde bol párik s 3mi malymi detmi co by nevadilo keby tie deti neskakali,nevrestali a nevyhadzali celi nakup z igelitky na schody ktoru mala matka pri nohach a hrali sa s tymi potravinami. Na schodoch boli rozky, pomarance a deti sa s tym hrali. Rodicia si to absolutne nevsimali, proste akoby nic. Bolo naozaj vidiet ze to velmi ludom naokolo vadi pretoze sa tam nedalo ani tym padom chodit.
🙄
tie čo pišete, že deti. Vaše deti s vami do restik nechodia? Ci Vás čakajú pred dverami? :D
@anonym_5c7540 moje chodilo, ale sedelo za stolom a vedelo, že pri jedle sa sedí a rozprávame sa potichu. Pri hre v kútiku vždy jeden z nás naň dohliadal. Nikdy sme ho nenechali hulákať a behať po reštaurácii. No a teraz keď nemám malé deti nevidím dôvod sedieť niekde, kde sú. Prečo aj, keď môžem ísť tam kde nie sú a mať kľud.
@anonym_autor Ak deti v reštaurácii vystrájajú po celý čas, rodičia alebo ich dozor si ich absolútne nevšíma, nereaguje na ich chovanie. Žiadne upozornenie, navigovanie, ako sa chovať v "spoločnosti". To som sama mama dvoch malých detí. 🙆 A jedno má tiež problémy, ale ak by nastala krízová situácia, ktorá sa nedá zvládnuť, odchádzame, nechcem rušiť ostatných a to sa týka aj výletov, posedení na terase, kultúrnych podujatí a pod... Proste, ak je ozaj zle - dvíhame sa a ideme.
@zmrzlinka2021 vieš čo, ja mám dieťa ADHD, autizmus, vychovávame ju 100x viac ako bežné mamičky, chodí do špeciálnej triedy, berie lieky od psychiatra a vieš, vyzerá úplne normálne nie je retardovaná, je to trieda pre deti s NKS a teraz čo, kde mám ísť sa jesť, vonku ako pes? Ok, sú aj deti nevychovane, ale aj to moje dieťa ja stále upozorňujem, stále, stále, aj mne je z toho tazko. Fakt pri deťoch nemôžeš povedať, či majú alebo nemajú diagnózu, hlavne keď sú väčšie. Lebo vyzerajú na prvý pohľad normálne. Viac ľudskosti by sa zišlo. Ten fajčiar sa vie ovládať, aj personál, ale choré dieťa nie.
@anonym_e4f7e7 ale na ludoch, ktori maju chore deti a pracuju s nimi (klobuk dole pred vami) vidno, ze to dieta to nerobi schvalne, aj v restauracii ste v strehu, venujete sa im... toto je skor o detoch kde ich maju rodicia v pazi, lietaju, kricia v kutikoch, skor sa na toto myslelo
vadi mi zla obsluha, spina na tanieri ci v jedle a mne osobne vadia aj deti nielen co behaju, ale aj tie na mobiloch, strasne to vyzera ak clovek neposedi a nenaje sa bez cumenia do displeja... boli sme minuly tyzden na obed, dosli dve mamky a dve deti cca do 2 rokov mali, ten maly ju trieskal, vrieskal, posadili do stoliciek a zapli tablet a bol klud 🙈 no des toto
@demografka to som si vsimla, boli sme v kupeloch vacsina deti cumela pri stole do mobilu. Ale maju to tak aj doma. A asi kazdy pri stole cumi do mobilu, nielen deti.
Neviem co by sa muselo stat, aby som vstala od stola a odisla. Este sa mi to nestalo. A ano, vadia mi vsetky tieto veci co spominate. Ale ked uz sa niekde pridem najest, tak uz sa tam najem. 😀
@anonym_autor jednoznacne deti a telefón na plnú restiky a ešte pocuvat cudzie hovory
@demografka to som si vsimla, boli sme v kupeloch vacsina deti cumela pri stole do mobilu. Ale maju to tak aj doma. A asi kazdy pri stole cumi do mobilu, nielen deti.
@viestta kazdy sa vyhovara na dobu, no kazdy si tu dobu tvori sam...
@anonym_e4f7e7 ale na ludoch, ktori maju chore deti a pracuju s nimi (klobuk dole pred vami) vidno, ze to dieta to nerobi schvalne, aj v restauracii ste v strehu, venujete sa im... toto je skor o detoch kde ich maju rodicia v pazi, lietaju, kricia v kutikoch, skor sa na toto myslelo
@demografka ano presne tak, v kuse ju učím, že nemá kričať, keď niečo nie je tak ako chce, sedí pri mne a mužovi a hneď ju usmerňujeme a chodiť musí medzi ľudí, aby si zvykla na ľudí a nemala z toho potom záchvaty. Aby sa socializovala a zvykla, že keď je jedlo horúce,nezačnem revať, ale počkám a pofúkam, ale tak to je práca každý deň, znova a znova to isté dookola.
@anonym_5c7540 melanta má veľa smiešnych názorov. Na to sme si už zvykli🙋. Ale vieš čo Melanta ja mám pre teba pochopenie. Aj ľudia so smiešnymi názormi majú plné právo prezentovať ich verejne.😘 Ako aj ľudia a hendikepovanými deťmi majú právo jesť v reštauráciách.
@anonym_e4f7e7 Melanta má hlavne v tomto prípade pravdu.
@anonym_5c7540 melanta má veľa smiešnych názorov. Na to sme si už zvykli🙋. Ale vieš čo Melanta ja mám pre teba pochopenie. Aj ľudia so smiešnymi názormi majú plné právo prezentovať ich verejne.😘 Ako aj ľudia a hendikepovanými deťmi majú právo jesť v reštauráciách.
@anonym_e4f7e7
To najpodstatnejsie: @melanta sa tu neskrýva za anonym a svoje nazory prezentuje pod svojim nickom, aj napriek hrozbe vysmechu a urazaniu od tych anonymov, ktori tu mozno pod svojim nickom vystupuju chrumkavo, ale anonymne tu nazory inych nazyvaju "smiesne".
Po druhe - je to proste mudra zena.
A tretie: čo je "právo"? Ak v divadle zacne človek vyrušovať a naburáva celé predstavenie (a je jedno aky je dovod), proste ide von zo sály.
Nemáme len práva, máme aj nejaký elementárny respekt voči okoliu.
@anonym_autor nepríjemná obsluha, vreskot detí, smrad , špinavé poháre/taniere/ príbor.
@anonym_e4f7e7 Melanta má hlavne v tomto prípade pravdu.
@anonym_66bb97 si to ty Melanta?? 😁
@viestta kazdy sa vyhovara na dobu, no kazdy si tu dobu tvori sam...
@demografka nas mal obdobie, ked sa "nevedel dockat", a sili s nim pri stole vsetci certi. Tak jeden s nim siel von a druhy cakal pri stole, kym donesu jedlo. Casom sa naucil aj slusne sediet pri stole, cakat. Da sa dieta zabavit aj inac ako mobilom a tak aby nerusilo ostatnych.
@anonym_e4f7e7 Nie, ja som to, len som zapla anonym. A sama mám deti, ale tam, kde je hluk od detí a to akýchkoľvek detí, odchádzam.
Veru prvy dojem robi "smrad". Niekedy je to čista "pražiareň".
A obsluha. Juj niekolkokrat sme sa zdvihli ked nas ani po 10-15min neprisli obsluzit.
No a naposledy vlas v polievke. Isla slm vratit dali mi dalsiu a znova vlas. Neviem ci si robila zo mna srandu. Alebo dala tu istu. Alebo.... ten vlas tam bol. Nemam preco klamat ved som sa prisla najest.... este na mna ze ja si vymyslam ze ona tam vlas nenasla 🙈🙈🤮
Neznasam doma ked mam na tanieri svoj vlas. Nieto ešte cudzi. Tam sa už proste nikdy nevratime. A pišeme aj recenzie.
tie čo pišete, že deti. Vaše deti s vami do restik nechodia? Ci Vás čakajú pred dverami? :D
@anonym_5c7540 nam rozpravali v nasej oblubenej orientalnej restike (maju dost zuzeny intimny priestor a relativne malo miest), ze mame super vychovane deti, lebo zvacsia riesia to, ze im tie deti skacu po pohovkach (aj v zablatenych topankach), ocapavaju im obrazy na stenach a snazia sa dostal ku dekoracii, raz sa im dokonca jedno dieta zavesilo na lampu, popripade chodia od stola k stolu a nakukaju do tanierov a rodicia ignor.....a nase normalne sedia, cakaju a jedia.🤷♀️
@anonym_e4f7e7 nie nie, ja nikdy neodpovedám ako anonym 😉
@demografka nas mal obdobie, ked sa "nevedel dockat", a sili s nim pri stole vsetci certi. Tak jeden s nim siel von a druhy cakal pri stole, kym donesu jedlo. Casom sa naucil aj slusne sediet pri stole, cakat. Da sa dieta zabavit aj inac ako mobilom a tak aby nerusilo ostatnych.
@viestta veru, nosili sme male knizky, drobne hracky, rozpravali... dnes vidis uz rocne s mobilmi, mna to doslova desi... mam blizko 11-rocne zavisle dieta, ono nespravi bez mobilu dokopy nic, ved to je strasne
Mne vadí studene (rozumej nie horuce) jedlo. Uz sa mi stlo viackrat, ze to bolo ako psi cumak studene, pislala som ich ohriať to v mikrovlnke
@anonym_e4f7e7 Nie, ja som to, len som zapla anonym. A sama mám deti, ale tam, kde je hluk od detí a to akýchkoľvek detí, odchádzam.
@diamand2326 mňa by Melanta zaujímalo, či by si hendikepované deti aj z dopravných prostriedkov vykázala, veď predsa každý chce kľudne cestovať nie sa na postihnuté dieťa, čo si zakričí pozerať. Alebo napríklad z obchodov, vyhradiť pre matky s hendikepovanými deťmi otváracie hodiny po záverečnej, aby sa zdraví a múdri ľudia nemuseli pozerať a chudáci trpieť takéto deti. ?? Keď už sa raz za takú múdri pokladáš, tak nám ostatným daj vedieť. 😁🙋
@diamand2326 mňa by Melanta zaujímalo, či by si hendikepované deti aj z dopravných prostriedkov vykázala, veď predsa každý chce kľudne cestovať nie sa na postihnuté dieťa, čo si zakričí pozerať. Alebo napríklad z obchodov, vyhradiť pre matky s hendikepovanými deťmi otváracie hodiny po záverečnej, aby sa zdraví a múdri ľudia nemuseli pozerať a chudáci trpieť takéto deti. ?? Keď už sa raz za takú múdri pokladáš, tak nám ostatným daj vedieť. 😁🙋
@anonym_e4f7e7
Sorry ale začínas dost trepat a domyslať si.
@anonym_autor dalsia troliia tema? chodte do prdele.
@anonym_e4f7e7 nie nie, ja nikdy neodpovedám ako anonym 😉
@melanta Som sa dozvedela, že ty si vlastne ja, či ja som ty? 🤔🙂
@anonym_e4f7e7 zbytočne to hrotíš. Kazdý pochopil, ako to myslela.
@anonym_e4f7e7 rovnako ako hlupáci majú právo skrývať sa za anonym keď hejtujú niekoho, koho ani nevedia označiť. Úbohé. Rovnako ako je úbohé sa odvolávať na právo hendikepovaných detí chodiť do reštaurácií. Iste, majú právo. A niektoré majú aj rozumných rodičov, ktorí vedia posúdiť situáciu a nemyslieť len na seba a na to, že nikto nie je viac ako matka hendikepovaného dieťaťa. Chcete pochopenie a práva, ale vy to pochopenie dávať neviete.
Personal ktory sa ku mne nesprava z mojho pohladu dost uctivo,nevazi si ze som k nim.prisla minut oeniaze,neusmieva sa,nie je usluzny.
Naposledy ma nasrala rodinka, ktora rozpravala tak hlasno, ze pri odchode som mala chut pridat moju aportaciu ku ich konverzaciu. A to boli vcelku slusne vychovani, dieta pekne sedelo a komunikovalo aj jedlo, a v hlucnejsom lokale by som si ich nevsimla, ale lokal bol vcelku tichy na nase pomery, ale im to nejako nedopinalo. Az ked zacali rozpravat o tom ako svagor ide poslat na nich kosovarcov koli dedicstvu, tak trochu znizili zvuk - co som mala tik im povedat, ze nech teraz nestisuju ked to zacina byt zaujimave😂😂😂😂. Ale v podstate zalezi od lokalu do akeho idem, tak ma moze vytocit jedno alebo druhe

Ked vojdem do restauracie a ta je "vyzdobena" kvantom pracholapacov, tak spozorniem, pretoze tam bude vo vseobecnosti problem s poriadkom a cistotou, pretoze ked neupratuju (co pochybujem, ze pravidelne upratuju) priestory pre zakaznika ako to potom vyzera v kuchyni?
Pobehujuce a vrestiace deti nie su obrazom restauracie a personalu, tie su obrazom ich rodicov. S tymi personal vela narobit nemoze.
A este ma desia prazdne restauracie. Ked nemaju zakaznikov, niekde musi byt dovod. Zvycajne v mizernej kuchyni. To ale tiez neznamena, ze preplnena restauracia ponuka top gastronomiu.