Čo vás najviac znechucuje v reštaurácii?
Ahojte, čo vás dokáže v reštaurácii najviac nahnevať a znechutiť? Je niečo, čo by vás prinútilo vstať od stola a odísť?
@anonym_autor ako matka dvoch malych deti ti poviem ze...deti. Ked behaju po restauracii pistia jacia...mam rada pri jedle klud.
keď čakám na objednanie 10min , čašníci ma vidia , idú si dať cigaretku alebo sa chichotaju, očividne vedú za rohom dôležitejšiu debatu, ako ísť obslúžiť zákazníka
A to ma zaregistrovali, že som prišla!
A to som bývala čašníčka
keď čakám na objednanie 10min , čašníci ma vidia , idú si dať cigaretku alebo sa chichotaju, očividne vedú za rohom dôležitejšiu debatu, ako ísť obslúžiť zákazníka
A to ma zaregistrovali, že som prišla!
A to som bývala čašníčka
@anonym_autor vreštiace deti.
@anonym_autor drzá obsluha , ktorú obťažujem (jedno aká služba to je alebo inštitúcia ) som slušný človek , tichý ,pozdravim,poďakujem . Keď mám zlé skúsenosti , už sa tam neobjavim a rada nechám online feedback alebo vyplnim dotazník (tiež som robila s ľuďmi a viem ,že to vie vyčerpať ,ale keď je človek prívetivý ,poväčšine to iste dostane späť ). Neznášam,keď mi trhajú menu z ruky , často si ešte niečo extra objednám ,ale pozriem čo si dám nabudúce (teda,keď sa plánujem vrátiť )
Odkedy sa jedna restika( kam sme jedli) objavila v relacii na noze cca 3 roky som v restauracii nebola a ani nepojdem- ta spina v kuchyni a pozarucne potraviny co tam objavili mi sposobili dozivotnu traumu. Ale aspon som usetrila a schudla 12 kil🤣🤣
Vrieskajúce a behajúce deti. Vlastne už keď vstúpim a vidím detský kútik, spozorniem a rozmyslím si, či sa vôbec usadím. Zacapkané stoly. Obsluha, ktorá si ma dlho nevšíma. Špinavý riad. Čašníčka, ktorá má dlhé nechtiská zaborené až v tanieri. Vlas v jedle. Tam už viac nejdem.
@anonym_autor fajčiari, ktorý nemajú problém po jedle si zapáliť a fúkať dym až tak, že jeden sa jedlom zadusí, čo dýchať sa mu nedá. Povedzme, že aj tie deti by som pochopila, skrátka sú to deti, ale títo fajčiari absolútne neohladuplní, arogantní, čo by sa im stalo, keby si až vonku zapálili. Smradi.
Mňa vie najmä iritovať ignorujúci personál, jedlo ako zo školskej jedálne - ale cena ako za nóbl jedlo, nečistý príbor.. takže ja reštaurácie skoro vôbec nenavštevujem - varím doma /ušetrím a keď mi nechutí môžem sa rozdrapovať sama na seba 😂/ - ale taktiež mi vadia pobehujúce, vrešťacie deti - proste nevychované /ak majú hendikep mi to vôbec nevadí/...
DETI
tie čo pišete, že deti. Vaše deti s vami do restik nechodia? Ci Vás čakajú pred dverami? :D
tie čo pišete, že deti. Vaše deti s vami do restik nechodia? Ci Vás čakajú pred dverami? :D
@anonym_5c7540 ja myslím, že tie, čo píšu, že deti (vrátane mňa) majú deti buď vychované a sediace pri stole alebo deti, ktoré sa pokojne hrajú v detskom kútiku bez toho, aby o tom vedela celá reštaurácia alebo ideme s deťmi do reštaurácie, keď podrastu a chápu, že sa tam je a nevrieska. ja sama som matkou, ale keby mi toto dieťa robilo v reštaurácii, čo niektoré dokážu, tak tam s ním ani nevkročím. mimochodom, moje dieťa bolo mimoriadne akčné asi tak do 4 rokov (čiže tiež lietalo hore-dole). nuž, nechodili sme do reštaurácií. občas sme zašli až keď podrástlo a pochopilo, ako sa má správať.
@anonym_5c7540 myslim, ze tymm myslia nevychovane deti
@anonym_autor
Pri com by som vstala z tade?
- ignoracia časníkov
- neprisposobivi občania- a v žiadnom pripade tym nemyslim romov.
mne niekedy vyrazí dych ako sa vie obsluhujúci personál doobliekať. Nepotrebujem čelenku, zdr.obuv, čiernu sukňu a blúzku, ale trochu kultúry by som uvítala. Na druhej strane ak viem, že všetko ostatné je OK prežijem aj obtiahnuté legíny a holé brucho...taký som ja pokrytec 🙂
@anonym_5c7540 myslim, ze tymm myslia nevychovane deti
@zmrzlinka2021 vieš čo, ja mám dieťa ADHD, autizmus, vychovávame ju 100x viac ako bežné mamičky, chodí do špeciálnej triedy, berie lieky od psychiatra a vieš, vyzerá úplne normálne nie je retardovaná, je to trieda pre deti s NKS a teraz čo, kde mám ísť sa jesť, vonku ako pes? Ok, sú aj deti nevychovane, ale aj to moje dieťa ja stále upozorňujem, stále, stále, aj mne je z toho tazko. Fakt pri deťoch nemôžeš povedať, či majú alebo nemajú diagnózu, hlavne keď sú väčšie. Lebo vyzerajú na prvý pohľad normálne. Viac ľudskosti by sa zišlo. Ten fajčiar sa vie ovládať, aj personál, ale choré dieťa nie.
vadi mi zla obsluha, spina na tanieri ci v jedle a mne osobne vadia aj deti nielen co behaju, ale aj tie na mobiloch, strasne to vyzera ak clovek neposedi a nenaje sa bez cumenia do displeja... boli sme minuly tyzden na obed, dosli dve mamky a dve deti cca do 2 rokov mali, ten maly ju trieskal, vrieskal, posadili do stoliciek a zapli tablet a bol klud 🙈 no des toto
Ked sedim a 20 minut ma nikto nie je schopny obsluzit. Ked cakam hodinu na jedlo. Ked casnik/casnicka su permanentne nasrati. Ked nie su umyte pohare. Ked je zatapkany pribor. Ked je spinavy stol/obrus. Ked citim v restauracii cigaretovy dym. Ked vidim na stole vegetu alebo kecup. Ked su spinave zachody...
@anonym_5c7540 nechodime do restik. Max tak do takych kde je detsky kutik. Aj to vacsinou v lete kde je sucastou ihrisko. Nevadia mi deti ktore sedia a jedia alebo sa hraju. Vadis mi tie co behaju a vrestia. Vies ono chodit do restauracii nie je povinne ani nevyhnutne
@anonym_autor mna vie uplne vytocit obsluha, ked su neprijemni, arogantni, alebo ked sa tvaria, ze ich obtazujem. A asi ako kazdeho, ked mam spinavy pribor, nieco v jedle co tam nema byt....
@zmrzlinka2021 vieš čo, ja mám dieťa ADHD, autizmus, vychovávame ju 100x viac ako bežné mamičky, chodí do špeciálnej triedy, berie lieky od psychiatra a vieš, vyzerá úplne normálne nie je retardovaná, je to trieda pre deti s NKS a teraz čo, kde mám ísť sa jesť, vonku ako pes? Ok, sú aj deti nevychovane, ale aj to moje dieťa ja stále upozorňujem, stále, stále, aj mne je z toho tazko. Fakt pri deťoch nemôžeš povedať, či majú alebo nemajú diagnózu, hlavne keď sú väčšie. Lebo vyzerajú na prvý pohľad normálne. Viac ľudskosti by sa zišlo. Ten fajčiar sa vie ovládať, aj personál, ale choré dieťa nie.
@anonym_e4f7e7 Verim ti a velmi ta obdivujem. Sama nemam na to odpoved, ale na druhej strane chapem, ked sa ludia idu najest, v klude porozpravat a proste nevhodne spravanie autistu proste nedavaju. Je to velmi vyrusujuce, nech pozadie toho je akekolvek.
a ešte upatlane taniere, že vidíš odtlačky palcov po okrajoch a špinavý príbor a poháre. Fuj, až má napína, keď to píšem
A záchody tiež v akom stave sú, to ukáže veľa
@anonym_e4f7e7 choré dieťa sa nevie ovládať, to každý chápe. Ale má rodiča, ktorý má mať rozum a nebrať akčné dieťa niekam, kam ľudia prídu pre pokojný obed či večeru. A je úplne irelavantné, či dieťa bude robiť v reštaurácii bordel či hluk pre nevýchovu alebo pre diagnózu. Takže ak píšeš o ľudskosti, začni od seba. Prečo má 30 ľudí počúvať jedno tvoje dieťa? Ja si neviem predstaviť, ako náročné je mať takéto dieťa, takže mamičky ako ty majú môj obdiv. Ale to mi nebráni v tom mať názor, že také dieťa proste do reštaurácie nepatrí. Chodiť do reštaurácie, ako tu už odznelo, nie je povinnosť.
@anonym_e4f7e7 Verim ti a velmi ta obdivujem. Sama nemam na to odpoved, ale na druhej strane chapem, ked sa ludia idu najest, v klude porozpravat a proste nevhodne spravanie autistu proste nedavaju. Je to velmi vyrusujuce, nech pozadie toho je akekolvek.
@zmrzlinka2021 takže vlastne autisti, deti s poruchami nemôžu isť do restauracie s rodicmi ... Toto je smiešny nazor naozaj 🙈
vadi mi zla obsluha, spina na tanieri ci v jedle a mne osobne vadia aj deti nielen co behaju, ale aj tie na mobiloch, strasne to vyzera ak clovek neposedi a nenaje sa bez cumenia do displeja... boli sme minuly tyzden na obed, dosli dve mamky a dve deti cca do 2 rokov mali, ten maly ju trieskal, vrieskal, posadili do stoliciek a zapli tablet a bol klud 🙈 no des toto
@demografka to, ze im daju do ruky mobil/tablet neznamena, ze dieta je na tom zariadeni nonstop a nedokaze sa bez neho najest. My ked sme v restauracii a vidim, ze sa schyluje k tomu, ze dieta bude vrieskat alebo inak vystrajat, dam mu mobil do ruky a viem, ze vystrajat nebude, pretoze ho zaujme rozpravka, ktoru mu tam zapnem. Je to kvoli tomu, aby nerusilo ostatnych. Inak telefon v ruke nemava.
@zmrzlinka2021 takže vlastne autisti, deti s poruchami nemôžu isť do restauracie s rodicmi ... Toto je smiešny nazor naozaj 🙈
@anonym_5c7540 nie je to smiešny názor. Smiešne je to, že matky s "inými" deťmi čakajú pochopenie od všetkých, ale ty sama vlastne nemáš pochopenie, že ľudia, ktorí sa prídu v kľude najesť, tam nechcú počúvať tvoje dieťa.
@anonym_5c7540 Citas s porozumenim? Ak nie, este raz si pracitaj moju reakciu. Napisala som, ze na to nemam nazor a je to v poriadku. A tiez som napisala, ze chapem aj tu druhu stranu.
protivny personal, spinavy pribor a riad
@anonym_5c7540 melanta má veľa smiešnych názorov. Na to sme si už zvykli🙋. Ale vieš čo Melanta ja mám pre teba pochopenie. Aj ľudia so smiešnymi názormi majú plné právo prezentovať ich verejne.😘 Ako aj ľudia a hendikepovanými deťmi majú právo jesť v reštauráciách.

vadia mi neskutočne ľudia, ktorí sa tam dotrepú a sú chorí (očividne). Smrkajú, kašlú, nezakryjú si tie papule... Je jedno, či dospelý, či dieťa. Chorý človek má byť doma v posteli a nie v reštaurácii. Zo dva razy v živote som sa naozaj zdvihla a presadla si o pekných pár stolov ďalej. Zazeral dotyčný na mňa, ale bolo mi to jedno. Mne nebude nikto pľuť a chrchlať svoje hlieny poza chrbát. Fuj.