icon

Čo vnímate ako gýč?

20. jún 2022

Čo vnímate ako gýč? Mám zadanie do školy odfotiť gýč a nejak ma nič nenapadá okrem detských gýčových outfitov. Bola by som rada ak by ste mi dali nejakú inšpiráciu

zuzandela
21. jún 2022

gycova svadba s tymi naj vymyslancami nepotrebnymi 😂

h2
21. jún 2022

Za mňa niečo takéto. Prípadne verzia s jednorožcami, či aspoň koňmi s rozviatou hrivou, alebo tigre, labute, orol... K tomu samozrejme žiarivé (s trblietavými náterom) slnko, či mesiac, vodopád, morské vlny...

andreatytler
21. jún 2022

@jankalukasova Uplnu pravdu mas😀😀... a ja ze kde som tie obrovske masle uz videla, ked som to zbadala prvy krat na hlavkach deti... bolo mi to povedome.

b3e3l
21. jún 2022

Za mna tigrovane a leopardie deky v byte na posteli alebo na sedacke a plysove potahy v aute- najlepsie so zvieracim motyvom😮

denithestrange1993
21. jún 2022

Gyc sa tazko definuje,lebo pre kazdeho je nieco ine gycove. Co je pre jedneho super cute,druhy uz chyta zachvaty smiechu 😂. Pre mna su to tricka s akoze vtipnym napisom- Nikto nebude Jankovi hovoriť,kolko moze Janko vypit atd🙄 taktiez asi 90% veci co najdem v darcekovych obchodoch - akoze vtipne upomienkove predmety k jubileu,robusne odveci dekoracie,vsetko s citatom a samozrejme kvazy eroticke darceky na rozlucky zo slobodou. Najgycovejsie su obrazky svatych,kvetiniek,krajiniek,deti...na fb a k tomu velavravny srdcervuci citat. Pre mna je gyc aj slovo ŽIVIÓ 🥴

janka1011
21. jún 2022

Prečítala som komentáre a zistila som, že pre vás je gýčom snáď asi všetko...takže ťažko povedať, čo je naozaj ten gýč...

andreatytler
21. jún 2022

@janka1011 Ved prave, ak niekto byva na samote v drevenici ktora vyzera ako pernikova chalupka, tak ten trpaslik v zahrade tam bude krasne pasovat, ale ak niekto byva v modernom dome v meste, tak je trpaslik zarucene gyc. Je to castokrat velmi subjektivne.

viestta
21. jún 2022

@janka1011 máš pravdu, gycov je veľa a ich podoby sú veľmi pestré. Už len z tejto debaty by vznikol dlhý zoznam. A Š každou položkou suhladim

gladys_07
21. jún 2022

Oh este mi napadlo - plienkove torty, uplne najviac su v tvare macika alebo KOCIKA.

zooeynka
21. jún 2022

@gladys_07 tak plienkove torty za mna nie su gyc. Sice som nikdy ziadnu nedostala, ale predsa rozoberies a prakticky vyuzijes, nie? Nezostane z nej nic, celkom prakticke

andreatytler
21. jún 2022

@gladys_07 Vazne? Mne sa to naramne paci. Jednak je to prakticke a zaroven zaujimave.

zuziiiii
21. jún 2022

Anjeli sošky, elektrické krby

viestta
21. jún 2022

@gladys_07 niekedy je to síce "podivná až zrak prechazi" ale lepšie ako mydlova kytica. S tou sa ani fusakle vyprat nedaju

jankalukasova
21. jún 2022

@zooeynka
@andreatytler pre mňa plienková torta síce nie gýč ale nie je to ani žiadna výhra. Sú v nej nejaké plienky a dieťaťu nemusia sedieť. Čo je pre mňa ale o dosť horšie, je to, že každú jednu niekto veľmi dôkladne ochytal, aby ju dostal do požadovaného tvaru...😖

suzitok
21. jún 2022

@jankalukasova alebo do nich este pozakrucaju peniaze, aj to som uz videla 🙈🙈

andreatytler
21. jún 2022

@jankalukasova To ma nenapadlo s tym chytanim... mas pravdu.

bielavila
21. jún 2022

Vela ludi vnima ako gyc taky provensalsky styl v dome, ruzicky, cipky, krajky, osuchane dekoracie,ja to milujem, cely dom mam v provence style😂🙈 babka ked bola na navsteve mi davala peniaze na nove skrinky a ja som 2000 e dala za taky naschval osuchany nabytok😂😂😂 za mna gyc je napr fejkove guci tricka, trpaslici v zahradke, alebo zlatom malovane steny, ako v zamku, tiez mi pridi gycove ozdoby v obyvacky typu porcelanove ryby, mydlove kytice, sosky jelenov, psikov, maciciek….atd, hranica medzi gycom a estetikou je velmi tenka a vkus mame kazdy iny😊

bielavila
21. jún 2022

@jankalukasova moja dcera je potom kon😂 milujem jej davat take masle, je hrozne chutna😜

amarilka26
21. jún 2022

Pre mna je gyc take tie sadrove figurky do zahradky a umele kvety plus tie mydlove ruze, co vsade teraz na FB ponukaju pre pani ucitelky.

gladys_07
21. jún 2022

@zooeynka
@andreatytler no vidite, komu hus, komu prasa 😅
My sme dostali prvu z muzovej roboty, plienky trojky. Ked som ju rozobrala samozrejme vsetky plienky treba najprv vyrovnat lebo su stocene. A maly bol drobny, kym dorastol do trojok plienok, par mesiacov som v malom byte prekladala skatulu.
A druha - to sa ma svagrina pytala co malemu na vianoce. Plne kojeny, hraciek plna ona, oblecenie podedene. Tak vravim plienky, tato velkost, tato znacka. Ok. Drrrrb torta v tvare macika. Skoro mi cievka v oku praskla.

Ale ja som asi aj moc pragmaticka 🤷‍♀️

gladys_07
21. jún 2022

@viestta neoperu? Tak mi nemusi byt luto tych dvoch co som nahodou stratila pri stahovani a/alebo rozbila? 😈😈

viestta
21. jún 2022

@gladys_07 no účinok nič moc. Seba by som s tým neumyla, predmacat zahradove fusakle som skúsila, ale zázrak sa nekonal

jankalukasova
21. jún 2022

@bielavila veď to je v poriadku. Každému sa ne/páči niečo iné. 😊

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elementissa
22. jún 2022

Ale podľa odpovedí tu, keďže podľa tohto zoznamu je vrchol nevkusu a gýču všetko :D tak usudzujem, že všetky prispievajúce majú byty zariadené v industrialnom minimalizme a obliekajú sa iba do neutrálnych farieb a prírodných látok. Lebo podľa odpovedí na týchto 4 stranách je gýč úplne že všetko ;) čo ale v skutočnosti nie je pravda, lebo gýč je pre každého niečo iné a z umeleckého hľadiska gýč spĺňa iné atribúty ako zo subjektívneho vnímania vkusu. Pre mňa je tiež veľa vecí nevkus, ale gýč musí spĺňať špecifické parametre. Napríklad tieto dve fotky - ten rokokovy nábytok je vrchol nevkusu pre mňa, úplne, že môj mozog odumiera pri pohľade na to. Ale tá ružová kuchyňa - tá nie je škaredá a nevkusná v pravom slova zmysle- len je to absolútne gýčové, človek si musí len povedať "no ty vole" a zasmiať sa

h2
22. jún 2022

@elementissa Nemám dom zariadený v industriálnom minimalizme, práveže skôr naopak. To, čo je gýč pre mňa, tam nemám. To, čo je gýč pre niekoho iného a mne sa páči, možno zase mám. To, že sme sa tu z rôznych odpovedí dostali k tomu, že gýč môže byť úplne hocičo, neznamená, že pre každého je gýč všetko. Mne sa práveže minimalizmus nepáči, príde mi neútulný. Hoci má nepochybne svoje výhody, hlavne, čo sa udržiavania poriadku týka.

viestta
22. jún 2022

@elementissa nie, nemám byt zariadený minimalistický, ale úspešne sa mi podarilo minimalizovať bezúčelne zbytočnosti, ktoré sú podľa mňa najväčším gycom. A v živote nikomu takú bezucelnu zbytocnost nekúpim ani ako darček.

jana_eyre_2
22. jún 2022

Keď sa už téma zvrtla na štýl bývania, ja by som mala najradšej dom zariadený ako weaslyovsky brloh, taký štýl sa mi páči najviac 😅 a verím tomu že pre mnohé by to bol najväčší gýč, ale nevadí, mne by sa to páčilo.. a vlastne doma od toho nemám ďaleko, len neviem aky to má názov.. staroanglicky vidiek? 😁

n1982
22. jún 2022

Za mna zaramovane puzzle zavesene na stene.