Čo znamená Bidenovo povolenie pre Ukrajinu?
Biden dal Ukrajine povolenie použiť americke rakety dlhého doletu proti Rusku. Čo to pre nás znamená? Je to nejaké riziko aj pre nás všetkých ?
@ahhola Svoj zdroj na tieto bláboly si mi dala minule a dokázala si, že vnímanie počutého s porozumením nie je tvoja silná stránka.
Načo potrebuješ moju teóriu o NS? Nie som konšpirátor, čo je presvedčený, že odhalil najväčšie sprisahanie sveta. Kým sa nič bližšie nevedelo, nemala som tušenia, kto to reálne bol, lebo v zásade to bola win-win situácia pre úplne všetky strany. Dnes sa už vie dosť podrobností o skupinke potápačov, ktorá tú sabotáž vykonala - či ani tu neveríš skazenej západnej propagande?
Tak vela svedci, co je Rusko zac, tym ze spolupracuje s takou Severnou Koreou, ci Iranom, podporujuci teroristicke organizacie na Blizkom vychode. Inak, Rusko s koaliciou to nakoniec nevydrzi, rozputa vojnu na Blizkom vychode tym, ze zautoci na Izrael, no tam Rusko utrpi zdrvujucu porazku.
Kazdopadne co sa problemov sveta tyka, bude sa to este zhorsovat.
@hiro Ak by to naozaj pomohlo, preco nie. Ale pochybujem ze to situaciu vyriesi.
Nikto nepise o korejcoch nevkladaj reci ktore nikto nepovedal.
Navyse zjavne si nepochopil, ako to bolo Trumpom myslene. To nebolo skoncenie vojny “podme sa dohodnut, potlapkat po pleci”. Bolo to ze by ich ekonomicky usa polozilo. Staci znizit ceny energii. Ale to je rozsiahla tema
@cafelatte Bože, keby ste vy konšpirátori do toho vložili aspoň trocha logiky. Vieš, čo by spravili Američania, keby chceli vojnu v Európe? Povedia Putinovi, nech má, čo si žiada. Ak by si si nespomínala na jeho podmienky, tak ti pripomínam, že chce aby pobaltie, Poľsko, ČR, SR, Maďarsko aj krajiny balkánu vystúpili z NATO. Takže sa celé NATO stiahne späť na západ, Rusko dobyje Ukrajinu, SR a HU prejdú pod jeho sféru vplyvu dobrovoľne a keď sa bude časť obyvateľstva búriť, pošlú bratskú pomoc.. Na Poľsko si netrúfnu, takže toho sa vzdajú, ČR sa do Ruska tiež práve nehrnie, tak sa medzi nami postaví železná opona - to bude studená vojna. Následne Rusi vojensky napadnú pobaltie a pripoja si ho k svojej ríši, to bude horúca fáza vojny. To je tá vaša nainvná predstava mieru, že?
@hiro putin je stary a onedlho zomrie, to ta tesi??????to vazne, lebo este militantnejsi su v moskve,takze si myslet ze vojna sa skonci lebo putin nebude je absolutne zcestne, jedine ze by si to sledopval len po povrchu a nie aj rozne vyhlasenia a vyroky ostatnych napr. medvedeva
@annm81 teba to stale bavi nadavat do konspiratorov, a to je uplne nepodstatne, podstatne su predsa nase rodiny a nase deti nemyslis? Aby sme zili v mieri a nemusli utekat s detmi s igelitkou, ale vojnovým stvacom to dojde az v tedy, zial..vidím ze ty si tiež jedna co sa teší z vojny aby si ešte aj ty neutekala zo zahraničia mimo E, možno potom ti to dôjde...ak si myslíš, ze toto povolenie Bidena je podla teba krok k mieru, si bud taka hlupa alebo naivna. Ak si si nevšimla ďalšia konspiracia sa stáva realitou. Bud taka láskavá a nereaguj na mňa, príspevok na ktorý si sa chytila (ako inak)nebol adresovaný tebe.
@autor ahoj. Doterajsia pomoc Ukrajine bola o obrane krajiny.
Ako pisu aktuality:
"Ukrajinské ozbrojené sily dostali povolenie používať americké rakety dlhého doletu na útoky proti ruským jednotkám priamo na území Ruskej federácie. Toto rozhodnutie znamená zásadný odklon od doterajšej americkej politiky, ktorá striktne obmedzovala použitie amerických zbraní výlučne na území Ukrajiny."
Ak to Rusi budu brat ako zapojenie sa USA do vojny a zareaguju spatne na ich uzemie, tak Severoatlanticka zmluva definuje, co to pre nas znamena. Kludne si ju precitaj.
Ale co sa stane, ako sa stane, na to veru nemam vestecku gulu. Snad to pre nas nebude znamenat nic.
@cafelatte Čo je nepodstatné? Že tvoja predstava toho, ako dosiahnuť mier je hlúpa? Putin osobne povedal, že podmienkou mierových rokovaní je aj naše vystúpenie z NATO. Takže toto je podla teba cesta k mieru? Vystúpime z NATO a potom sa Rusi ukľudnia a nechajú nás v pokoji žiť. A ty im to veríš a vôbec ťa nevyrušujú všetky ostatné fakty, ako že Rusi začali vojnu, dlhodobo financujú rozdeľovanie európskych spoločnosti, uskutočňujú útoky na sklady NATO, financujú útoky na civilnú infraštruktúru v Európe, vyhrážajú sa nám jadrovým útokom, tajne podplácajú politikov v Európe atď.atď. Môžeš aj stokrát zopakovať aký som vojnový štváč a nezmeni to nič na tom, že tvoja predstava fungovania sveta je naivná, hlúpa a nie je v súlade ani so súčasnou realitou ani s historickou skúsenosťou ani s logikou.
Jadrova vojna nie je v zaujme nikoho, aj ten najväčší radikal má rodinu a aj keby je to niekomu z nich celé jedno, pouzitie tychto zbraní nestoji na prste jedného človeka. Osobne si myslím, že NATO musí ukázať, že nie je také impotentné ako možno na základe doterajších skúseností Rusko predpoklada. Trumpa bude musiet svet len prežiť. A odveta v najpravdepodobnejšom scenari bude hybridná...este viac dezinformacii, este viac konfliktov, az do vyčerpania alebo novych impulzov...teraz si už len počkám, ktorý trol do mňa za toto skočí 🕊
@annm81 najviac sa mi "paci" od tychto "mierotvorcov " ta hlaska, ze Zapad podporovanim Ukrajiny len predlzuje vojnu a ze nechce mier. Ale nejak zabudaju na to, ze rusko napadlo Ukrajinu, nie opacne, a ze podpora Ukrajiny sa deje nie preto, aby sa predlzila vojna, ale aby sa Ukrajina mohla ubranit.
@mateson2004 a naco sa potom synovia ruskych matiek tlacia na Ukrajinu umierat?
@natalyya 🤦 jasné, sami se tam tlačí. Všichni chlapi co kdy bojovali ve válkách že tam sami tlačili.
@mateson2004 novidis, takze hned mas aj vinnika
@mateson2004 A inak si v poriadku, áno? Či len ďalší chcimírovec, ktorý donemoty opakuje, že všetci, ktorí vidia, kto je agresor, chcú vojnu?
Vojna je za rohom - tá konvenčná. Hybridná je tu. Nie, ja som na nikoho nezaútočila. Ani som nevolila politikov, ktorí si myslia, že ich krajina je primalá. Ani neopakujem propagandu z ruských trollích fariem, ktorých cieľom je nechať padnúť novú železnú oponu. Aj ty môžeš povedať to isté? Či len sa tváriš, že keď všetci budeme ustupovať, tak zasa bude dobre? Nie si tak náhodou členom národa, ktorí utláčal národnostnú menšinu na svojom území a tak tam museli nabehnúť nemecké tanky, aby ich oslobodili? Historická pamäť nula bodov, čo? '68 už ani nespomínam.
Áno, mám syna. Vďaka Rusom sa pravdepodobne dočkám toho, že ak bude chcieť ostať v Európe, bude musieť podstúpili povinnú vojenskú službu - v tom lepšom prípade. A v tom horšom, keď Ukrajina padne? Či to bude o pol roka, alebo o 10 rokov, on má vďaka dvojitému občianstvu kam ísť. Kam bude utekať tvoj syn, až ruské tanky prídu k vám?
@annm81 a takhle jsi kvičela vždycky když nejaký stát někde zaútočil? Když humanitárne bombardovali? Ty jsi politický fanatik jak vyšitý. A ti byli vždy nebezpeční.
@mateson2004 Dokážeš zo seba dostať aj nejaký argument, či len osobné útoky? Nie, takto som nekvičala doteraz nikdy. Pretože ešte nikdy za môjho života nebola vojna tak blízko. Alebo ak bola blízko (Juhoslávia) nebola globálna situácia nikdy ani zďaleka taká zlá. Ešte nikdy v mojom živote nebola fašistická strana najsilnejšou stranou v mojej krajine.
Ešte nikdy som z úst oficiálneho predstaviteľa cudzieho štátu nepočula, aby prikazoval krajine, ktorej som občanom, že má opustiť spojeneckú obrannú alianciu. Ani som nepočula, aby sa v štátnych televíziách iných krajín pravidelne vyjadrovali, že na nás hodia atómovú bombu. Nečítala som denne varovania tajných služieb o tom, čo všetko hrozí Európe, o ďalšom dezinfomédiu, ktoré bolo pristihnuté pri preberaní úplatku z Ruska, o ďalšom politikovi, ktorému bolo také tajné financovanie dokázané, ani správy o sabotážach civilnej infraštruktúry (naposledy dva káble)....Takže otázka na teba je - si platený troll alebo vôbec nevnímaš, kde sme sa ocitli?
@annm81 ja len jedno k tebe- ma udivuje, ako neochvejne veris politikom zapadnych krajin, ked v poslednych dvoch rokoch predstavitelia dvoch najsilnejsich statov si isli uplne vlastnu individualnu politiku s vlastnymi presvedceniami a cielami nezavisle na voli ludu a postavili nas, celu europu, na kolena. A zachvilu sa obaja zdekuju do teplucka za statne bez postihnutia a robte si tu vospolok, co chcete. A nie, putin to nebol....

@ahhola tebe tie dezinformačné a konšpiračné rusofilné weby fakt nerobia dobre, dávaj si pozor, ako vidieť, dokážu negatívne ovplyvniť mentálne zdravie. Príkladom nie si len ty, lebo ty tomu očividne ani veľmi nerozumieš, ale aj takí exoti ako Blaha, Danko, Fico...