Čo znamená cítiť sa šťastná?

30. jún 2022

Ahojte, ...baby, ako prezivate stastie? Jasne, šťastie, ze dieta je zdrave, ze vy ste zdrave...atd. No taky ten ozajstný pocit šťastia...smiat sa tak z chuti, ...ja neviem...dnes som sa tak zamyslela...Naozaj mi nic nechyba...taky normálny v pohode život...v podstate ma nema co trapit.Nie som bohata, vsetko co mam, na vsetko som si zarobila sama .No necitim take spontánne stastie,spokojnost...mate to aj vy?? Ci som len nevdacna a neviem si uzivat zivot???

54tinka54
30. jún 2022

Skús sa vedome tešiť, častejšie si pripomínať, čo všetko máš, už len to že si zdravá, že ťa netrápia nejaké ťažké životné situácie, že si sa vôbec ráno zobudila do nového dňa. 🙂 To sú také tie “bežné veci všedného dňa”, žiaľ berú sa už ako samozrejmosť. Ak si to človek častejšie pripomína, myslím, že sa zvyšuje taký ten pocit šťastného života.
Jasne že situácie spontánneho šťastia sú iné, keď sa ti niečo podarí a pod. To sú také chvíľkové šťastné okamihy a je to tak v poriadku. 🙂

viestta
30. jún 2022

Co je stesti? Muška jenom zlata... 😊
Definovať šťastie neviem, ale v konečnom dôsledku môžem prehlásiť, že napriek všetkým problémom a starostiam som šťastná a spokojná.

autor
30. jún 2022

@54tinka54 mas pravdu....a asi mi chyba to spontanne šťastie.. . Skusim nieco pomenit 🙂😘

vanda323
30. jún 2022

Ja som šťastná keď nikomu neublizim....
Snažím sa , som veľmi pyšná a namyslená a veľakrát poviem niečo niekomu a ublizim mu tým...preto sa snažím toto zo svojho života odstrániť aby bol somnou Boh spokojný

sasitimi17
30. jún 2022

Ja som dnes cela happy a vysmiata lebo dcéra išla na prázdniny a ja budem mat týždeň free🥳 a ďalšia vec chystám pre ňu oslavu na narodeniny tak aj to ma napĺňa šťastím keďže my robíme väčšie oslavy so všetkým čo k tomu patrí 🤪 takze sa už neviem dočkať, stretneme sa bližšia rodina…

Vraj si vždy treba plánovať niečo nové či už to bude oslava, dovolenka, párty v meste s kamoškami, rande alebo čokoľvek a vedome sa na to budes tesit že vypadneš z každodenného stereotypu

marianarem
30. jún 2022

Kazdy ma sice ine prezivanie, ale ja by som povedala, ze ked ma clovek vsetko potrebne, nic extra ho netrapi, tak sa vacsinu casu citi tak "normalne", nie nejako extra stastne. Pocit stastia pride skor vtedy, ked sa stane nieco vynimocne potesujuce.
Ale ak si chces vylepsit celkove naladenie, tak si skus kazdy den na chvilku pripomenut, za co vsetko si v zivote vdacna.
A tiez odporucam skusit robit nieco, co je pre teba tazke. Nieco nove, coho sa napriklad bojis, alebo o tom snivas alebo tak. Ked sa clovek prekona, prekvapi sam seba, neda sa odradit neuspechmi a nakoniec sa mu nieco podari a trochu podrastie, tak to podla mna prinasa pocit stastia.

autor
30. jún 2022

@marianarem dakujem, toto ma dost zaujalo ...asi budem hladat niekde tam...

dagmarovita
30. jún 2022

Ked sa cítim bezpečne.

junova
30. jún 2022

@marianarem to je pravda, napríklad ja som prekonala strach zo šoférovania a takú eufóriu som potom cítila. Vždy keď sadám do auta cítim trému ale aj šťastie, radosť, že to sama zvládam.

mikadooo
30. jún 2022

Šťastie je moment, alebo nejaký krátky úsek, keď sa niečo významne pozitívne strane. Nemôžeš byť večne šťastná, to sa nedá. Spokojnosť, to už je o inom, to sa dá. Ale tiež veľa závisí od povahy, niekto je prefekcionista, večne nespokojný, iný je flegmoš, život je gombička aj keď mu firma krachuje a strecha domu padá na hlavu, tak v podstate "nema problema"... 🤷🤷🤷. Poľav zo svojich nárokov (na seba, na muža, na deti, na kolegov, ...) a možno sa ti podarí byť spokojnejšia, keď príjmeš nedokonalosti svojho okolia 🤷.

sjuzi
1. júl 2022

Ahoj, pre mňa je to pokoj v duši, keď je všetko naokolo v poriadku aspoň na chvíľku, nemusím sa nikam nahliť a naháňať (samozrejme zdravie blízkych, spokojnosť v práci sem rátam automaticky). A keď chcem instantný pocit šťastia, idem do prírody, zabehať si, na bicykel previezť sa cez rozkvitnuté polia, milujem to.

lenkalea7
9. júl 2022

Ahoj cítim sa momentálne veľmi podobne ako ty. Zažila som psychické aj fyzické týranie, od otca mojej staršej dcéry. Potom som asi 8rokov bola sama s dcérou. Pred rokom aj niečo som vtedy spoznala dokonalého muža ktorý chcel to po čom som ja celý život túžila..rodinu takú ozajstnú....teraz som za behom roka už s mojim manželom stihla zobrať narodila sa nám dcéra a presťahovali sme sa do väčšieho bytu. Človek by si povedal že život ako má byť.... ale niesom šťastná...niečo mi v tom našom vzťahu chýba...:(