Čo znamená mať rád človeka takého aký je?
Ahojte, ako vnimate tuto vetu? Premyslam nad tym dlho, dostala som to ako "riesenie" manzelskych problemov od svokry, no pride mi to alibisticke. Viem ze sa to casto hovori, ale je to nerealne, ved do zivota prichadzaju vzdy nove a nove situacie a treba robit kompromisy, snazit sa a pracovat na sebe a neviem co. Hlavne ked vidim aky bol moj muz pred par rokmi a ako sa sprava teraz. Ako to vnimate vy? Zijete podla toho? Alebo ako mam tuto vetu spravne chapat?
Akceptovat. Nespravat sa podla toho,ako sa nam paci ci nepaci niekto..ci to co robi...ale tak ako by sme sa spravali obycajne ci ked sa sprava podla nas ten druhy vhodne a dobre....byt sam sebou bez hnevu a zaste..
A
Nie kazdeho sa da mat rad taky aky je.
A na druhej strane si treba uvedomit ze nikto nie je dokonaly.
A najst balanc medzi dokonalostou a neznesitelnostou je "mat rad cloveka taky aky je" tj. akceptovat ho aj s chybami ktore ma ale nesnazit sa ospravedlnit chrapuna, nasilnika, tyrana... ze "ved on je taky a cloveka mam mat rada taky ako je".
Ja to chápem asi tak … mať rad človeka aj s neboj negatívnymi vlastnosťami (ale pozor zas vedieť čo už je cez) napr. ja viem že môj muž nemá trpezlivosť, proste taký je, keď mu niečo dlhšie nejde začne nadávať a byt nervózny, napr keď robí nejaké zadanie do školy alebo niečo doma opravuje, vtedy viem že treba dvihnúť kotvy a nechať ho nehovoriť naňho a on do pár minút vychladne a je dobre … samozrejme iné by už bolo keby chytil take nervy že začne byt agresívny alebo zjapat ako nepríčetný to zas už nie je že “maj ho rada aký je” každá situácia ma svoje hranice 🤷♀️… na druhej strane ja som napr nie veľmi spoločenská a môj muž si rad posedí s kamaratmia lebo pozve návštevu, ale “ma ma rad aká som” tak ma nenúti do akcii a návštev a posedení ale vzdy sa ma najskôr spýta či môžme toho a toho pozvať na návštevu alebo že kamosi idú na pivo ci je ok že pôjde a ci nechcem ist s ním a led nechcem neuráža sa že je so mnou nuda ani mi nevyčíta že s ním nikam nechcem a podobne
To je len riešenie ktoré navrhuje svokra, nie zákon. Ak ti muž nevyhovuje taký aký je tak buď máš zásadný problém alebo zatneš zuby.
Ale má pravdu v tom že ho ťažko prerobíš.
Ze toho cloveka akcpeujem, prijimam so vsrtkym, s jeho vzhladom, spravanim, chybami, zvykmi... Ak ma ale take chyby, ktore neviem akceptovat, tak nemozem s takym clovekom byt. Lebo nie vsetko sa da tolerovat.
Sú veci ktoré nie je možné akceptovať ale väčšinu áno.
Akceptovať ho so všetkým čo tvorí jeho osobnosť. Stáť pri ňom v dobrom aj zlom. Bohu žiaľ to je iba začiatok. Je to neustály boj. Jeho povahu nezmeníš. Môžeš ale zmeniť jeho srdce svojou láskou a trpezlivosťou. Prajem tebe aj jemu všetko dobré.
Jedna neviete, aka je to zakazana laska, druha zas toto? Ved su to jednoduche veci, to hadam by kazdy mal vediet 🙉
V prvom rade si uvedomit, ze kazdy clovek ma chyby a vybrat si za partnera takeho, ktoreho chyby sme ochotni akceptovat. Ak sa vsak casom zmeni tak, ze chyby, ktore robi, nam ublizuju, a on s tym nie je ochotny nic robit, ochota mat ho rad s danymi chybami konci.
@oli18 Este mi asi chybaju tvoje zivotne skusenosti. Verim ale, ze to este dobehnem.

Treba ho ľúbiť či je chudý a potom priberie napr.zalezi hlavne to čo má v srdci a nie na vonok a vždy sa dá zo všetkým pracovať a miluješ ho rovnako či je taký alebo taky