icon

Čoho sa najviac bojíte?

13. aug 2025

Čoho sa najviac bojíte?
Ahojte, napadla mi dnes taká otázka – každý z nás má niečo, z čoho má rešpekt alebo strach.
Niekto sa bojí o zdravie svojich blízkych, iný má strach z chorôb, samoty, výšok či uzavretých priestorov. Ja osobne sa najviac bojím že by som skončila na ulici ako bezdomovkyňa. A čo vy? Čo je pre vás tá najväčšia obava?

Strana
z3
terina25
15. aug 2025

@anonym_autor bojim sa smrti blizkych

jamimo
15. aug 2025
@diamand2326

@jamimo Do bodky súhlasím, konečne to niekto napísal, ako to je.

@diamand2326 veru... Ja pomenúvam veci tak, ako sú🤷‍♀️

sowhat
15. aug 2025
@ewell13

@sowhat
Presne z tohto mam aj ja stav úzkosti len si na to spomeniem. Ale mám to už od mojich 5 rokov keď som sa nad tým prvý krát zamyslela.
Desí ma to nekonečno keď zomriem. Že už navždy nebude nič?

@ewell13 dost skoro si sa nad tym zacala zamyslat 🙂 ja asi az okolo 30ky, aj ked nemam stres zo starnutia, skor si to uzivam, no tieto myslienky sa obcas objavia a premozu ma. Asi na to nie je riesenie, len to vytesnit a zit skor pre sucasnost a okamih

anonym_3be83e
15. aug 2025

@anonym_autor smrti blizkej osoby :( zial

anonym_85fefb
16. aug 2025

@anonym_autor respekt je pozitivna vec podla mna.

Strach, hrozu , mam napriklad z niektorych pavukov, alebo aj z ludi, ochromujucich situacii a z toho ochromenia samotneho.

Ale tiez jeden moj obrovsky strach prave sledujem priebezne - zena, ktorej manzel si o svadbe zvolil novu, velmi neistu karieru, kde zo zaciatku nema ani prijem,
a ona musi byt doma s dvomi malymi detmi. A aj potom ako mala zdravotny problem a v nemocnici povedali, ze by nemala dvihat na ruky deti,
on sa stale tvari, ze on ma prilis vela "prace" a do istej miery je to jej problem.

Taka situacia... uplna hroza, lebo kam ma ona odist, aj s detmi...

angelinja
16. aug 2025
@anonym_36bdee

@anonym_autor ja sa bojím, že moje deti nikdy nebudú mať vlastné bývanie, v tomto štáte. Lebo šetrím jak blázon a stále to ma nensiu hodnotu a menšiu. Ten, kto stihol kúpiť byty ešte za prijateľné ceny, má vyhraté. Teraz už hypotéka bude len pre vyvolených. Keď pozerám tie ceny 3izb bytov. Mam chuť vyskočiť aj s deťmi z okna (neurobím to)

@anonym_36bdee prečo tam zahŕňas deti.neboj oni chceli žiť v tomto období takze majú nato aby to zvládli

sara07
16. aug 2025
@jamimo

@anonym_80472e pekné od teba ak sa snažíš žiť eko, no nepomôže. Je nás jednoducho veľa, "bordelu" a odpadu mnoho. Napr. ja tvrdím, aj keby som žila v jaskyni v jednej fertuche do konca života, nezmení to nič. Stačí mi vidieť odpad na Balkáne, v Indii, Afrike, Tatrách, skládky, spaľovne, niečo brutálne...To ja nespasím s celou našou rodinou, ani republikou.

@jamimo prečo nie je sama, ked aspon zlomok ludi bude ekologicky zmyšlat a žit pomôže to trochu, to je ako zrnko k zrnku ,,

sara07
16. aug 2025
@anonym_3be83e

@anonym_autor smrti blizkej osoby :( zial

@anonym_3be83e tak bud s blizkymi čo najviac sa dá aby ste si stihli povedať všetko čo potrebujete, a zažit všetko čo citite

jamimo
17. aug 2025
@sara07

@jamimo prečo nie je sama, ked aspon zlomok ludi bude ekologicky zmyšlat a žit pomôže to trochu, to je ako zrnko k zrnku ,,

@sara07 som už roky presvedčená, že nepomôže. My triedime odpad, na Slovensku som chodila dobrovoľne čistiť okolo riek, lesoparku, alebo nejakú mestskú časť.. A vieš čo? Každý rok bolo toho bordelu a chlievu viac a viac. 🤦 V iných krajinách detto. Dovolenka v Grécku, Turecku, Bali atď... tie krajiny sú jednoducho smetiská. Ja môžem recyklovať a žiť neviem ako eko-bio je to stále prd do vody. Takisto debaty o greendeale, elektromobilite, pasívnych domoch, secondhandy, bla, bla, bla. Preto.
https://www.martinus.sk/735307-zelene-klamstvo/...

sara07
17. aug 2025
@jamimo

@sara07 som už roky presvedčená, že nepomôže. My triedime odpad, na Slovensku som chodila dobrovoľne čistiť okolo riek, lesoparku, alebo nejakú mestskú časť.. A vieš čo? Každý rok bolo toho bordelu a chlievu viac a viac. 🤦 V iných krajinách detto. Dovolenka v Grécku, Turecku, Bali atď... tie krajiny sú jednoducho smetiská. Ja môžem recyklovať a žiť neviem ako eko-bio je to stále prd do vody. Takisto debaty o greendeale, elektromobilite, pasívnych domoch, secondhandy, bla, bla, bla. Preto.
https://www.martinus.sk/735307-zelene-klamstvo/...

@jamimo mna zaujíma čo ja robím hlavne, zvyšok sveta neovlpyvniš
ale aspon určity životny svoj štyl alebo šetrenie sa dá aj bez toho ako sa sprava zvyšok sveta
ano aj mne vadí, že vyzbieraš a o rok rovnako, s tury si proste nezoberu obaly ani keby čo bolo zo sebou atd

Strana
z3