Čoho sa najviac bojíte?
Čoho sa najviac bojíte?
Ahojte, napadla mi dnes taká otázka – každý z nás má niečo, z čoho má rešpekt alebo strach.
Niekto sa bojí o zdravie svojich blízkych, iný má strach z chorôb, samoty, výšok či uzavretých priestorov. Ja osobne sa najviac bojím že by som skončila na ulici ako bezdomovkyňa. A čo vy? Čo je pre vás tá najväčšia obava?
ja sa bojím, že nám na tom Slovensku už všetkým načisto drbe a zo dňa na deň viac a viac...
@anonym_autor ze sa deep statu podari vsadit svoje "neotrasitelne fakty" do hlav obycajnych ludi cez novinarov do takej miery, ze my Slovania sa pobijeme navzajom.
@anonym_autor dosť často rozmýšľam nad nedôstojnou starobou. Lebo na starobe fakt nie je nič dôstojné. Nemohúcnosť, slabosť, bolesť, beznádej, zvlášť keď je človek odkázaný na chabú pomoc druhých a komu sa dostane do pazúrov...Vieme ako to chodí v DSS ☝️ a je úplne jedno, či platí klient 600 alebo 1600 eur. V tomto prípade na sklonku života som za moju eutanáziu. Som realista 🤷♀️
len chorob
Najviac sa bojím uviaznutia v horiacom dome.
@hiro nemyslím takej samoty, ktorú môžeš opustiť. Ale samoty definitívnej. Predstav si, že si na celej zemi sám. Môžeš robiť čo chceš. Ale si sám. Mňa by to bavilo možno mesiac, dva, ale neviem si predstaviť niečo také roky, roky a roky, tisíce rokov. Nestretnut nikoho, neporozpravat sa s nikým, nemať možnosť milovať a byť milovaným.
Aj ja mám rada byť chvíľu len sama so sebou. Ale taká definitívna samota naveky, to by bolo pre mňa utrpenie.
@lenkakravcova ale to máš všetko absolútne hypoteticky, výhoda ludí bez náboženstva ,toto u nás odpadá tieto myšlienkové smery
@anonym_autor ze sa deep statu podari vsadit svoje "neotrasitelne fakty" do hlav obycajnych ludi cez novinarov do takej miery, ze my Slovania sa pobijeme navzajom.
@anonym_b1fc0b prečo to hádžeš na novinárov, tak ako politkov tak aj novinárov si vyfiltruješ
nemôžeš porovnavat bulvar s novinárčinou
na začiatku je vlada, politka, až potom niekde dalej novinar, novinar netvori zákony , je uplne jedno ktorý aky s kym kde sa novinar stretne alebo poda ruku
kdežto u politikov to rozhodne nie jedno
novinar netvorí zákony od ktorých sa odvija tvoj život, tvoja cena prace ,tvoje životné náklady
smrti - nedesi vas, ze po nejakych 60-80 rokoch zivota pride koniec a potom uz do nekonecna vekov nebude nasledovat nic?
@lenkakravcova ale to máš všetko absolútne hypoteticky, výhoda ludí bez náboženstva ,toto u nás odpadá tieto myšlienkové smery
@sara07 áno, možno nejaká starosť o život po smrti odpadáva neveriacim, zase ale naopak sa dá povedať, že veriacich až tak netrápi tento svet - každý má svoje starosti, ale vždy je tam ten pohľad dobudúcna 🙂
Bojím sa smrti ten pocit keď som hlboko v zemi pod hlinou mi naháňa hrôzu aj keď už vtedy o tom nebudem vediet bojím sa ze raz budem trpieť a umierať v bolestiach radšej nech zomriem v spánku a skôr ako moji blízky nech netrpim
@anonym_autor presne toho isteho co ty, a pomaky tam smerujem
Pavukov.. ja tu haved neznasam, aj ked ma len 1mm..😖
Vojny a ze moje deti budú nezvestné..
Bojím sa smrti ten pocit keď som hlboko v zemi pod hlinou mi naháňa hrôzu aj keď už vtedy o tom nebudem vediet bojím sa ze raz budem trpieť a umierať v bolestiach radšej nech zomriem v spánku a skôr ako moji blízky nech netrpim
@ma77 tak potom sa tesne pretahovat do krajiny kde je povolená eutanázia , pretože tu na sk to niekedy trva dost dlhoa a je im jedno že trpíš, morfium sa dá pichnut len do určitej hranice , najhoršie že ležíš už nevladzeš hovorit jest ale vnimaš a si tu a čakáš,čakaš
ja to urobim určite nechcem zažiť to čo bolo pri mojom dedovi , proste nie a ani nechcem aby sa o mna starali deti, neurobím im to ... halucinacie, desive sny ... prebalovanie je to najmenej a najhoršie že ta na to nik nepripraví ,
Vojny a ze moje deti budú nezvestné..
@jana_eyre_2 toto presne aj ja. Ze sa mi strati niektore z deti niekde.. mam tri vzdy ich musim mat na ociach..
@jana_eyre_2 toto presne aj ja. Ze sa mi strati niektore z deti niekde.. mam tri vzdy ich musim mat na ociach..
@xsuzannex aj ja mám tri.. to je moja nočná mora odjakživa.. a raz sa mi aj stratil na ihrisku 4r, prvý krát som si povedala, že budem pozerať od lavičky a na 5s som sa venovala najmladsiemu.. a on sa niekde schoval, bolo to najhorších 15minut v mojom živote čo som ho hľadala.. teraz sú už veľki, ale o to viac sa bojím, kedze už musia a chcú byť samostatní.. ale aspoň mamae pravidlá dohodnuté..
@xsuzannex aj ja mám tri.. to je moja nočná mora odjakživa.. a raz sa mi aj stratil na ihrisku 4r, prvý krát som si povedala, že budem pozerať od lavičky a na 5s som sa venovala najmladsiemu.. a on sa niekde schoval, bolo to najhorších 15minut v mojom živote čo som ho hľadala.. teraz sú už veľki, ale o to viac sa bojím, kedze už musia a chcú byť samostatní.. ale aspoň mamae pravidlá dohodnuté..
@jana_eyre_2 ved mne minule prostredna tiez, utekali pred nami s kamoskou zo skolky a skryli sa za roh, sranda bohovska.. a tam cusali kym my sme ako splasene behali po namesti a vykrikovali. Krvi by sa mi nedorezali
kedysi dávno som mala sen o tom , že moje deti sedeli za stolom , mali prázdne taniere a prázdne poháre a prosili ma o jedlo a ja so nemala. V tom sne som zúfalo behala po dome ktorý bol zariadený , ale nikde nebol ani kúsok chleba a v tom sne som vyšla na svoj dvor kde mám studňu a tam nebola voda. Zobudila som sa celá spotená , ústa vysušené a ledva som došla na záchod . Aj teraz keď to píšem tak mám tak nepríjemný pocit . No a do toho tieto suchá , horiaci stred a juh Európy . Následky to má také že dosť šetrím s vodou , odmietla som výstavbu bazénu , mám niekoľko nádob na zachytávanie daždovej vody a s ňou polievam , deti sa nekúpu iba sprchujú , prestala som kupovať spracované blbosti . Ano , bojím sa hladu a nedostatku vody .
ja sa nebojí politiky, nebojím sa že by som nemala peniaze , bojím sa nedostatku vody čo bohužiaľ príde a potom následne aj hladomoru vo vzťahu k mojim deťom , neskôr možno vnukom . Vojny budú vznikať kvôli vode a úrodnej pôde .
ja sa nebojí politiky, nebojím sa že by som nemala peniaze , bojím sa nedostatku vody čo bohužiaľ príde a potom následne aj hladomoru vo vzťahu k mojim deťom , neskôr možno vnukom . Vojny budú vznikať kvôli vode a úrodnej pôde .
@subartic snáď je to veľmi ďaleko ak by to raz prišlo
Ako jeden profesor na VŠ povedal: nebudú vojny o ropu, ale o vodu. Úprimný strach mám z klimatických zmien, ľudskej hlúposti, ktorá popiera fakty v čomkoľvek, za čo odmieta prijať zodpovednosť alebo to riesit, aby si zachovala komfort. Tým pádom neprijíma opatrenia, bráni sa riešeniam. Strach mám z chamtivosti, ktorú Zem nemôže uspokojiť pri rastúcom počte obyvateľov. Tým pádom súvisiacich zhoršujúcich sa podmienok života, následne zlých sociálnych vzťahov ustiacich do agresie, konfliktov a vojen. Väčšina vyspelých civilizácií zanikla...mrzí ma to najmä kvôli deťom. Snažím sa žiť čo najviac eko.
@subartic snáď je to veľmi ďaleko ak by to raz prišlo
@1andrea111 vôbec to nie je ďaleko, klimatická migràcia a utečenci už klopú na dvere.Pozri na rozsiahle suchá a brutálne požiare v Grécku (minimálne zrážky, niektoré dediny sú bez vody aj pár dní, ani hlbšie vrty nepomáhajú), Albànsku, Severnom Macedónsku, Turecku...Teploty okolo 50 st.C tu už fakt končí každá sranda 🤷♀️
Ako jeden profesor na VŠ povedal: nebudú vojny o ropu, ale o vodu. Úprimný strach mám z klimatických zmien, ľudskej hlúposti, ktorá popiera fakty v čomkoľvek, za čo odmieta prijať zodpovednosť alebo to riesit, aby si zachovala komfort. Tým pádom neprijíma opatrenia, bráni sa riešeniam. Strach mám z chamtivosti, ktorú Zem nemôže uspokojiť pri rastúcom počte obyvateľov. Tým pádom súvisiacich zhoršujúcich sa podmienok života, následne zlých sociálnych vzťahov ustiacich do agresie, konfliktov a vojen. Väčšina vyspelých civilizácií zanikla...mrzí ma to najmä kvôli deťom. Snažím sa žiť čo najviac eko.
@anonym_80472e pekné od teba ak sa snažíš žiť eko, no nepomôže. Je nás jednoducho veľa, "bordelu" a odpadu mnoho. Napr. ja tvrdím, aj keby som žila v jaskyni v jednej fertuche do konca života, nezmení to nič. Stačí mi vidieť odpad na Balkáne, v Indii, Afrike, Tatrách, skládky, spaľovne, niečo brutálne...To ja nespasím s celou našou rodinou, ani republikou.
@anonym_autor dosť často rozmýšľam nad nedôstojnou starobou. Lebo na starobe fakt nie je nič dôstojné. Nemohúcnosť, slabosť, bolesť, beznádej, zvlášť keď je človek odkázaný na chabú pomoc druhých a komu sa dostane do pazúrov...Vieme ako to chodí v DSS ☝️ a je úplne jedno, či platí klient 600 alebo 1600 eur. V tomto prípade na sklonku života som za moju eutanáziu. Som realista 🤷♀️
@jamimo Do bodky súhlasím, konečne to niekto napísal, ako to je.

Burok extrémne. Života nie. Každý deň sa o seba postará sam