icon

Čoraz viac žien končí s behom pre strach z útokov a zo sexizmu

22. máj 2025

Francúzsky denník Le Monde priniesol svedectvá žien, ktoré sa pre strach zo sexistických poznámok a z útokov počas behu vzdávajú svojej obľúbenej športovej aktivity a zároveň hľadajú spôsoby, ako získať verejný priestor opäť pre seba.

https://dennikn.sk/4650860/namiesto-znizenia-st...

Strana
z4
dahliaa
23. máj 2025
@selest

@lenkakravcova pointa je v tom ze ked narazis na uchylaka je jedno ci si naha alebo mas skafander..

@selest Ale vybere si pravděpodobněji tu nahou nebo tu ve skafandru? Hm? 😉

selest
23. máj 2025
@dahliaa

@selest Ale vybere si pravděpodobněji tu nahou nebo tu ve skafandru? Hm? 😉

@dahliaa vybere si tu ktora sa mu zda ako lahsia obet, urcite si nevybera podla toho ci ma zarezane elastaky. Ja som bola obtazovana najviac v case ked som nosila siroke rifle a dlhe mikiny, taka siva mys. Paradoxne ked som sa zacala obliekat ako zena do minisukni a topu a posobila sebavedome, muzi si tolko nedovolovali. Ked ale stretnes uchylaka v parku pri behu je mu jedno co mas na sebe, tak asi vezme tu kt bezi pomalsie..nahe zeny po parku nebehaju zas neprehanajme.

dahliaa
23. máj 2025
@selest

@dahliaa vybere si tu ktora sa mu zda ako lahsia obet, urcite si nevybera podla toho ci ma zarezane elastaky. Ja som bola obtazovana najviac v case ked som nosila siroke rifle a dlhe mikiny, taka siva mys. Paradoxne ked som sa zacala obliekat ako zena do minisukni a topu a posobila sebavedome, muzi si tolko nedovolovali. Ked ale stretnes uchylaka v parku pri behu je mu jedno co mas na sebe, tak asi vezme tu kt bezi pomalsie..nahe zeny po parku nebehaju zas neprehanajme.

@selest Napsala jsi to naprosto přesně. vybere si tu ktora sa mu zda ako lahsia obet... A pochopitelně i tu, která je vzhledově přitažlivější. A to se netýká jen běhacích kalhot, ale i minisukní, crop topů atd. 🙂 Na takovou se se sexuálním podtextem podívá každý chlap raději než na ženu v delší sukni a volném tričku. A kdo tvrdí opak, tak buďto kecá (chlap) nebo je dost naivní (ženská)

kremlicka250
23. máj 2025
@dahliaa

@selest Napsala jsi to naprosto přesně. vybere si tu ktora sa mu zda ako lahsia obet... A pochopitelně i tu, která je vzhledově přitažlivější. A to se netýká jen běhacích kalhot, ale i minisukní, crop topů atd. 🙂 Na takovou se se sexuálním podtextem podívá každý chlap raději než na ženu v delší sukni a volném tričku. A kdo tvrdí opak, tak buďto kecá (chlap) nebo je dost naivní (ženská)

@dahliaa k tomu mas nejaku statistiku, ci lebo si ty myslis?

kremlicka250
23. máj 2025
@dahliaa

dahliaa
23. máj 2025
@kremlicka250

@dahliaa k tomu mas nejaku statistiku, ci lebo si ty myslis?

@kremlicka250 Statistiku.))) Stačí se podívat okolo sebe na koho a kam se muži rádi v létě podívaj.))

selest
23. máj 2025
@dahliaa

@dahliaa vyberie si lahsiu korist, fyzicky menej zdatnu, lahsie premozitelnu. Pretoze presne o to mu ide premoct tu zenu, nie sa na nu pozerat aka je pekna..

kremlicka250
23. máj 2025
@dahliaa

@kremlicka250 Statistiku.))) Stačí se podívat okolo sebe na koho a kam se muži rádi v létě podívaj.))

@dahliaa takze dokaz nemas, len sa to domnievas...to mi staci, dakujem

selest
23. máj 2025
@dahliaa

@dahliaa ale tu sa predsa nebavime o divani sa ale o sexualnom nasili a obtazovani zien ktore si len idu napr zabehat..

dahliaa
23. máj 2025
@selest

@dahliaa vyberie si lahsiu korist, fyzicky menej zdatnu, lahsie premozitelnu. Pretoze presne o to mu ide premoct tu zenu, nie sa na nu pozerat aka je pekna..

@selest Tak jasně, že obtloustlá dvoumetrová ženská si většinou minikraťásky a minisukni z které leze zadek nevezme (i když i to jsem viděla).

mamickalisticka
23. máj 2025

Ja sa stále bojím chodievať sama po ulici po tme, ale aj skoro ráno.. a to bývam v malom meste. Ale vykrikuje na ženy kde kto furt.. takže na grc. Vždy sa obzerám a keď vidim postavu za mnou, ponáhľam sa. Necítim sa bezpečne nikde.

selest
23. máj 2025
@dahliaa

@selest Tak jasně, že obtloustlá dvoumetrová ženská si většinou minikraťásky a minisukni z které leze zadek nevezme (i když i to jsem viděla).

@dahliaa potom by ale mala byt pred uchylakmi v bezpeci ked podla vas sa staci vhodne sa obliect. Preco to tak ale nie je, preco su potom obtazovane a napadnute aj take zeny a nie len modelky v minisukniach. Asi preto ze to nieje o tej zene ani o obleceni ale cisto o nasilnikovi a jeho tuzbe pachat nasilie a o tom kam az si dovoli zajst a pokial mu to spolocnost toleruje..

dahliaa
23. máj 2025
@kremlicka250

@dahliaa takze dokaz nemas, len sa to domnievas...to mi staci, dakujem

@kremlicka250 Nedomnívám, to jsou zkušenosti.)) Tomu snad ani sama nevěříš, že chlap bude raději očumovat a slintat nad ženou ve volných dlouhých kalhotách s dlouhým trikem než nad ženou v kraťáskách a prsama vykukujícími z push upky... A že chlapi takoví bohužel jsou. A pokud bude mít čas a příležitost si vybrat, tak je volba jasná.

dahliaa
23. máj 2025
@selest

@dahliaa potom by ale mala byt pred uchylakmi v bezpeci ked podla vas sa staci vhodne sa obliect. Preco to tak ale nie je, preco su potom obtazovane a napadnute aj take zeny a nie len modelky v minisukniach. Asi preto ze to nieje o tej zene ani o obleceni ale cisto o nasilnikovi a jeho tuzbe pachat nasilie a o tom kam az si dovoli zajst a pokial mu to spolocnost toleruje..

@selest Ale tady nikdo neříká, že nemůže být obtěžovaná i zahalená žena... Píšu o tom, že vyzývavé oblečení pravděpodobnost obtěžování nebo útoku jednoznačně zvyšuje.

kremlicka250
23. máj 2025
@dahliaa

@kremlicka250 Nedomnívám, to jsou zkušenosti.)) Tomu snad ani sama nevěříš, že chlap bude raději očumovat a slintat nad ženou ve volných dlouhých kalhotách s dlouhým trikem než nad ženou v kraťáskách a prsama vykukujícími z push upky... A že chlapi takoví bohužel jsou. A pokud bude mít čas a příležitost si vybrat, tak je volba jasná.

@dahliaa chlap ktory chce znasilnit , znasilni a je mu jedno co mas oblecenie....nejde sa s tebou milovat a sepkat ti do ucha komplimenty o tvojom sexy vzhlade .

bessie12
23. máj 2025

Tie, ktoré obviňujú ženy, že si za to môžu samé, tak by si mali dať facku. Aj keby nejaká žena bola nahá, tak chlap nemá právo sa jej i čo len dotknúť a nie to este znásilniť. Uchyl a debil v jednom zostane uchylom a debilom aj keby ta žena mala skafander a pas cudnosti k tomu. Takym somarom je jedno co ma obeť na sebe. Častokrát je to obyčajne oblečenie a nič vyzývave, ale aj keby, tak to mu nedáva právo jej ublížiť ...

Strana
z4