Cosmos discovery výstava

kikavadi
15. apr 2023

Ahojte. Boli ste niekto na tejto výstave? Páčilo sa Vám? Myslíte, že zaujme aj 3,5 rocne dieťa? Staršia ma 6, tej by sa to.mohlo páčiť, len neviem, či je to vhodné aj pre menšie detičky. Ďakujem za skúsenosť

dupinka
15. apr 2023

@kikavadi pre tak malé deti nie. Je tam síce veľa exponátov, ale aj veľa písaného textu k tomu na tabuliach. To by ich nebavilo počúvať. Nie všetko si vieš chytiť, vyskúšať... Staršie jedine ak mu ty prerozprávaš ten sprievodný text hravou formou.

kikavadi
autor
15. apr 2023

@dupinka ďakujem pekne 😊

lucik194
15. apr 2023

tych 6 rokov je taka hranica

milanemila
15. apr 2023

@kikavadi manzel dnes bol s 3 rocnou a este ju to velmi nezaujalo, resp ona ma rada vesmir, planety a tak a vystava je vylozene o “cestovani” do vesmiru, cize rakety, pristavacie moduly, lunar rover atd.

luliu
15. apr 2023

@kikavadi to nie je výstava pre tak malé deti 😉

yoxinka
15. apr 2023

Boli sme s deťmi 11, 6 a 3,5 roka. Najmenšiu sme brali len preto, lebo som výstavu chcela vidieť aj ja, inak by som ju tam neťahala. Nakoniec s nami šli aj kamoši, tak 3,5 ročná sa tam motala s kamoškinou malou, nejaká raketa ju zaujala, sem tam niečo, ale keby tam nemá kamošku, tak by ma len ťahala za ruku ďalej a preč. Určite to nie je vhodné pre tak malé deti. Choďte len jeden rodič so staršou dcérou 😉.

abbey1
15. apr 2023

@yoxinka My sa tam chystame. Kolko casu cca zaberie vystava? Dakujem.

yoxinka
15. apr 2023

@abbey1
Koľko chcete. Keby som tam sama s najstarším synom, motáme sa tam aj pol dňa 🤣. Ale ja som veľký fanda vesmírnych letov a skúmania vesmíru, syn tiež. So všetkými deťmi sme tam boli tak okolo dvoch hodín.

sandra163
15. apr 2023

@kikavadi my sme boli, deti 13,10 a 2apol roka. Najmenšiu to vôbec nebavilo, čo je pochopiteľné. Po pravde, ani staršie deti z toho neboli paf. Aj ja som očakávala od výstavy viac. Najviac ich bavilo na konci výstavy boli také 3D atrakcie, keď si nasadili tie okuliare a buď im tam zapli nejakú hru, alebo sedeli a to ich akože prenieslo do vesmíru a pod. Samozrejme nebolo to zadarmo, treba si kúpiť žetóny, 1 žetón v hodnote 2 €= jedna hra. Keby tam toto nebolo, výstava ich nebavila. Treba tam veľa čítať, exponátov sa nesmiete dotýkať, čo chápem, no celkovo to bolo nudné.

yoxinka
15. apr 2023

@sandra163
Tie 3D atrakcie tam, podľa mňa, ani nemali byť. Boli to v podstate virtuálna realita a videohry a z toho, čo som videla, mnohé nemali s vesmírom nič spoločné. Výstava o výskume vesmíru nie zábavný park. Samozrejme, že tam bolo treba čítať (mali aj audio guida, takže sa dalo aj počúvať), veď tam ste mali na kúsku zhrnutý obrovský kus histórie. Ja som od detstva nadšenec vesmíru a letov do vesmíru a môj 11 ročný syn tam bol úplne nadšený.

kika831
15. apr 2023

@kikavadi boli sme s detmi ale mladsie ako 6 podla mna len ak je to maniak na vesmir a kozmonautiku .

abbey1
15. apr 2023

@yoxinka Dakujem.

deniseee
15. apr 2023

Ja by som tam nebrala ani tu 6 rocnu. Resp. velmi zalezi, ako to vsetko bavi a zaujima teba. My sme boli tak, ze s dospelym synom sme sa suchtali, pretoze sme si chceli co najviac precitat, mensich to rychlo omrzelo, viac ich zaujali len exponaty (a to pritom maju vesmir a pod. Radi si o tom doma citaju v knihach, ale detska pozornost nie je taka, aby si ju udrzala slimacim tempom sa pohybovat prilis dlho a vsetko si citat, je tam toho dost). Moj muz tiez chcel ist rychlejsie, deti si utekali peciatkovat harok papiera, vracali sa po nas, kedy uz pojdeme… mam stryka, ktory je od detstva obrovskym nadsencom do tychto veci, ten isiel radsej samostatne, pretoze jemu bol jeden den malo. Cize za mna: ak ides s dietatom, rataj s tym, ze ak nie si velkym nadsencom, tak ok. Ak si velkym nadsencom, dieta ta bude pohanat a odisdes omnoho rychlejsie, nez ti je mile. Ak si uplnym maniakom (ako moj stryko), tak si ten vylet naplanuj bez deti, alebo s rovnakym maniakom.

jana_eyre_2
15. apr 2023

Bola som tam s 3ma (11,9 a 6r) mojich to zaujalo, páčilo sa im to, starší čítali mladšiemu.. ako poznám svoje deti bavilo by ich to aj v menšom veku, ale to je asi individuálne.. napríklad švagriná tam bola so 6r a 3r a nebavilo to vraj ani toho staršieho.. a to je pritom expert na vesmír..

zuzanaam
15. apr 2023

@abbey1 dcéra tam bola 2x, oba razy po min. 6 hodín. Prvý raz som bola s ňou, nemám pocit, že by sme sa nejako extra zdržiavali. Je to veľké.

sandra163
17. apr 2023

@yoxinka no práveže aj my sme nadšenci vesmíru, inak by sme sa netrepali z Michaloviec do Bratislavy 😁 nás to skrátka sklamalo. Na to, aké promo mala táto výstava, to bolo slabé. Keby sme si o vesmíre chceli čítať, tak doma v knižnici máme kvantum kníh o vesmíre a v telke nevynecháme ani jednu reláciu týkajúcu sa kozmu. Načítané máme dosť, asi sme si mysleli, že deti budú môcť skúšať, dotknúť sa, zažiť, skrátka aspoň akože vyskúšať si byť kozmonautom. A tie atrakcie máš pravdu, to sa nepáčilo ani mne, strieľačky hry, ktoré tam boli bol vrchol. Ale koľko ľudí, toľko chutí, čo sa nepáčilo napr nám, iní si prídu na svoje. Treba vyskúšať, zažiť na vlastnej koži a urobiť si vlastný záver.

kikavadi
autor
17. apr 2023

Ďakujem veľmi pekne za názory a skúsenosti, aspoň viem, že sa tam zbytočne s deťmi nepotrepeme. A teda tie videohry akože nechápem načo sú tam dobré.