Cudzie deti nám skáču na plot a cez bránu strkajú prsty a ruky našim psom
Asi kontroverzná téma ,ale Baby ako by ste riešili keby vám cudzie deti ,skákali na plot a cez bránu strkali prsty a ruky vašim psom? Ja už neviem co mám robiť 😏
Mám psov ,tzv bojové plemená, ale plne socialozovane, cvičené ..
Pri návštevách dospelých ich nechávam voľné behať,všetci sú na nich zvyknutý , každej návšteve sa tešia ,pri detských ich vždy zatváram , lebo sú to mohutné psi ,môžu zhodiť dieťa alebo podobné , neriskujem ...na ulici sa nechajú pohladkať hoc kým ,ale ...dvor v našej neprítomnosti strážia ,čo si myslím že je prirodzené ..
Raz sa už pes zahnal keď sa ho snažilo dieta ( 5rokov ) cez bránu provokovať(nepohryzol) , ide mi len o to, že nie je čivava , oni majú silný stysk papule..
A nepýtam sa na názor či také psi chovať alebo nie , sú cvičené , socialozovane , papierové a mám deti ,ktoré miluju ..
Už som vravela aj rodičom detí, ale deti chodia po ulici samé ,tak rodičia nie vždy vidia ,vedia ...a ja si na vlastnom dvore nebudem zatvárať psov do volier alebo na reťaz ..čo s tým teraz ?
Normalne vybehni a odchyt detsko. Buzeruj rodicov.
@amiaja a kamery nesmú snímať verejný priestor, nesmú mať dosah za dvor - čiže aby z toho ona ešte nemala zle, keby tento dôkaz dala na svoju obranu
@zuzanka.zuzu oni to robia naschvál a psi inak neútočia aj túto ešte majú istú dávku tolerancie ale keď tie deti neprestanú zaženie sa...určite ich nebudem utrácať
@aurina ty si puča, poprosím VIAC VYKRIČNÍKOV ale oslovenie "moja milá" si nechaj 👎
autorka - ja chápem, že to robia naschváľ ale za psa a zabezpečenie si zodpovedná ty
@zuzanka.zuzu a ako píšem keď príde niekto k nám , okamžite vedia že sú to známi ,vrtia chvostom a tešia sa návšteve , vedia že ti ľudia sú vítaný je to pre nich v poriadku , nie sú určený na stráženie ..primárne na to ,sú to domáci maznáčikovia...iba keď ich provokujú takto a to je vlastne prvý krát čo som ich videla strážiť
@aurina budeš toľkej lásky a prestaneš ma už označovať? ty si úplný fanatik... modli sa, aby tvoj psisko nepohrýzol nejaké dieťa lebo si hviezdou večerného spravodajstva. čau
@zuzanka.zuzu má pravdu
@aurina som za neho zodpovedná iba mimo dvora , to že ja riešim toto tu tak to je iba moja dobrá vôľa že to chcem riesit
Určite upozorniť tabulou na plote a aj bráne - Pozor zlý pes.....a už je na rodičovi aby si dieťa ustriehol, v prípade nehody budete vy krytí, keďže pes je na vašom pozemku a je tam aj upozornenie....
čo to musí byť za rodičov? veď keď tie deti behajú po ulici samé tak to už musia byť dostatočne rozumné na to, aby sa im dalo vysvetliť, že s takými psami nie je sranda a že majú rešpektovať cudzí pozemok. By som sa na tých rodičov obrátila s tým, že keď si deti nemienia vychovať, tak nech ich buď nepúšťajú von samé, alebo nech sa nesťažujú, že sa vrátia bez ruky, alebo vôbec. Ozaj už takto sprosto, aby im to docvaklo.
@aurina nech je ako chce.... Autorka nechce, aby jej psy zmrzacili akékoľvek dieťa... Či už vychovane viac alebo menej. Okrem súdov a zákonov máme ešte city, svedomie....... Je na nej, aby urobila všetko preto, aby sa dieťa, ani jeho ruky, ku psíkom nedostali a nestalo sa nešťastie. Ani ona by nebola šťastná, keby sa tak stalo, a právne riešenie v takom prípade je len zlomok následkov...
Vieš čo,zavolaj mestských a normálne im vysvetlí čo a ako a že nevieš ako si ošetriť takéto situácie.Tiez sme na dedine,pes,plot sme spravili plný,aj brány sú plné,ale popri pántoch máš vždy medzeru a ľudia dráždia,pritom máme len malú oriešicu.Nad bránkou máme kameru.Radsej si daj ako ti radia.Kameru aj tabuľku Ale aby som menila plot?Prispôsobovala svoj majetok,zatvárala svojich psov kvôli hlúposti iných ľudí?Tak to teda nie
@zuzanka.zuzu nase psi amputovali prst dospelemu cloveku, ktory im pchal ruku do koterca. A utrateni neboli. Vobec to nebolo posudzovane ako utok psa na cloveka. Ten clovek tam jednoducho ruky nemal pchat.
@zuzanka.zuzu Kto by donútil majiteľa psa, dať ho utratiť len preto, že sa mu cudzie decko vlámalo na dvor a pchalo psovi prsty do papule?
A prečo by malo niekoho mrzieť, že nevychované decko doplatí na svoje správanie? Chápem, že dnes je kult dieťaťa, ale toto je cez čiaru. Trestala by som rodičov, ktorí si nevedia urobiť poriadok s potomstvom, nie majiteľa psa ani zviera.
Ešte mi napadlo, že sused má cedulku s nápisom - za odhryznuté prsty/ruky neručíme (čierny humor). My sme dali tabulku s napisom a piktogramom zákaz kŕmiť.
@aandrea9 🤣🤣🤣🤣🤣
@kandelabra no tak deti majú 5rokov a benevolentnu vychovu
@aaliyah2 to je dobre že za prsty nerucime to pozriem

@aurina fakt vyrehotané smajlíky? keby tvoj pes pohrýzol dieťa máš opletačky so zákonom 🙄 a je jedno že na vlastnom dvore