icon

Cudzie deti nám skáču na plot a cez bránu strkajú prsty a ruky našim psom

28. apr 2022

Asi kontroverzná téma ,ale Baby ako by ste riešili keby vám cudzie deti ,skákali na plot a cez bránu strkali prsty a ruky vašim psom? Ja už neviem co mám robiť 😏
Mám psov ,tzv bojové plemená, ale plne socialozovane, cvičené ..
Pri návštevách dospelých ich nechávam voľné behať,všetci sú na nich zvyknutý , každej návšteve sa tešia ,pri detských ich vždy zatváram , lebo sú to mohutné psi ,môžu zhodiť dieťa alebo podobné , neriskujem ...na ulici sa nechajú pohladkať hoc kým ,ale ...dvor v našej neprítomnosti strážia ,čo si myslím že je prirodzené ..
Raz sa už pes zahnal keď sa ho snažilo dieta ( 5rokov ) cez bránu provokovať(nepohryzol) , ide mi len o to, že nie je čivava , oni majú silný stysk papule..
A nepýtam sa na názor či také psi chovať alebo nie , sú cvičené , socialozovane , papierové a mám deti ,ktoré miluju ..
Už som vravela aj rodičom detí, ale deti chodia po ulici samé ,tak rodičia nie vždy vidia ,vedia ...a ja si na vlastnom dvore nebudem zatvárať psov do volier alebo na reťaz ..čo s tým teraz ?

autor
28. apr 2022

@renab akých psov máte?

luccija
28. apr 2022

Niektorí rodičia sú retardi a nič s tým nespravis.Mame to podobné len malá rasa.3 deti stoja za bránkou a pozerajú havinka s maminou a pes sa ide ustvat ako skáče na bránku a steká.Kazdy deň niekoľko x, lebo máme veľa malých detí na ulici.Uz som minule povedala, že musí povedať máme nech si kúpia psíka.Minule som našla novú hračku na dvore gumenú čo mu sem hodili za chvíľu ju rozkusal,lebo sa chcel dostať k tomu čo tam píska.My máme hračky len iný typ viem, že gumené nevydržia.
Škoda reči ja ich už ignorujem, keď sú telce.
Išla by som za rodičmi a povedala, že si ich viac x varovala a deti tam pchaju stále prsty

autor
28. apr 2022

@luccija akoze ti naši psi vyzerajú strašné už len na pohľad 😄 to nie tutuli ,mutuli psík , nechápem ich

autor
28. apr 2022

@luccija akoze ja "bojové " plemená poznam ale ...v živote by som deťom nedovolila aby provokovali cudzieho psa... kamarátka ma také isté plemeno ,a keď prídem k deťom ,tak ho zatvára ,pretože to predsa len nie je náš pes aj keď plemeno to isté ..

amiaja
28. apr 2022

@zuzanka.zuzu ved ona bude snimat kamerami svoj dvor, svoj plot, svoj majetok.. to ze tie decka lezu na jej plot a pchaju paprce do jej dvora byt nasnimane moze.
Novy vysoky plot spravit nechce, a ani sa necudujem tak co ineho? Decka aj rodicia boli viackrat upozorneni..
Mozno ked niekoho rafne ten pes tak si zapamataju ked nemaju rozum.

luliu
28. apr 2022

@aandrea9 nechápem o čom tu píšeš. Nový plot? Tie psi sú na jej pozemku, ktorý chránia. Nie je to jej problém, ale problém rodičov nevychovanych deti

kikiballa
28. apr 2022

Ahoj neviem odkiaľ si, ale keď uvidíš decká, volaj mestských policajtov. Volaj aj xy krát. Budeš mať záznam o tom,že oni narúšajú tvoj majetok. Tak isto kamery si dajte. Nech snímajú váš plot a v takom uhle,aby bolo vidno,že pchajú ruky cez plot. Možno máte "mestské" noviny alebo facebookovú skupinu, tak napíš aj tam. Keďže máte psíkov papierových isto máte všetky očkovania. Tam to končí. Čo chces ešte viac robiť.

uglybetty1234
28. apr 2022

By som detom taku hubovu polievku navarila, ze koniec. Ked sa nahodou nieco stane, nebude to vina tvojho psa, ale aj tak ta to bude srat a budes za kravu.

autor
28. apr 2022

@kikiballa áno ockovany sú samozrejme áno , aj výcvik majú ale tak vieš chránia

autor
28. apr 2022

@uglybetty1234 veď toto a všade že moje bojové psi 🤦

autor
28. apr 2022

Inak tie psi aj do hotelov chodia , keď ideme na dlhšie preč , sú čo svorke ostatných psov a iných ľudí a nebol problem ,tak ozaj strážia len dvor

aandrea9
28. apr 2022

@luliu jj, tak nech prevychová celú ulicu od rodičov po deti. Vyjde to lacnejšie.

janulik2008
28. apr 2022

My to máme s mačkami. Prisťahovali sa k nám jedni a furt chodia za našimi mačkami hlavne v lete keď sa vyhrievaju mačky na dvore. 😒

renab
28. apr 2022

Mali sme. Ceskoslovenskych vlciakov.

macilaci
28. apr 2022

Autor@. Aké plemeno?

autor
28. apr 2022

@renab krásne psi

miriam11
Odpoveď bola odstránená
judar
28. apr 2022

Tiez mame doma jedovatych psov ovciaka aj dobermana, jeden z nich aj pohryzol lebo cudzi clovek prepchal ruku cez branu na klucku...dokonca roztrhali susedom civavu do zlomenych rebier lebo samozrejme si panicka nedavala na psa pozor ktory si dovolil chodit behat nam na pozemok a rovnako si nespravili plot a kedze plati jedna strana plota nasa starost druha susedova....su riadne ockovane, je o ne starane a nemohol mi nikto nic kedze pochybili druhe strany....a to ze deti si skacu po plote , natoc si to telefonom pre istotu do zalohy aj 3-4 videa zakazdym ked to uvidis a nikto ti nebude moct nic kedze uz len prepchata ruka cez branu je znacny prusvih, ale este pre istotu ked sa to opakuje mozes napisat staznost na obecny urad na rodicov deti ze ich nedrzia od brany a ze ti neustale slapu po plote

travelllerka
28. apr 2022

Tak neviem či pomôže, u nás zabralo, ja som na nich navrieskala ako najväčšia vrahyna, že im ruky dolamem, keď sa nám budú vešať na plot a od vtedy mám pokoj. Občas sa treba zahrať na bosorku a totálnu furiu, keď to inak nejde. A to mi ani psa nemáme, len mi vadilo že sa na plot vešajú 🙂

autor
28. apr 2022

@judar akoze naše nie sú útočné na druhých psov ,my sme dokonca tu mali aj jedného ulicana , ktorého som dala do dvora lebo nemal domov a bolo mi ho ľúto ,(potom sa adoptoval do inej rodiny) a mohol žrať z ich misky , nie sú vyslovene agresívne , tak isto chodia do hotelov kde je viacero psov ...ale za bránou strážia , ale neútočia hneď , až dlhšie keď lezú na plot a provokujú

autor
28. apr 2022

@travelllerka inak nepochopím výchovu niektorých detí , čo to je za móresy , vešať sa druhým na ploty? Moje deti si toto nedovolia a tiež má 4roky najmladší

travelllerka
28. apr 2022

Inak ešte mi napadla taká vec, že dať ku plotu živý plot z nejakého kriku, stromu čo má tŕne, ak tam máte podmienky a priestor na výsadbu.

danka56
28. apr 2022

Ja žasnem fakt. Veď to decko to muselo spraviť prvýkrát pri matke. To akože fakt matka dovolí lozit po plote alebo strkať ruky k psom, ktorého nepoznáme. Wtf?
Ja som. Mama dvoch malých detí a áno skúsili to tiež, ale teraz vedia, že to robiť nemôžu. Vedia prečo, poznajú rizika. Presne ako ti tu radia. Tabuľku, kameru, policajtov.

tncka
28. apr 2022

No co,ich problem,maju ruky tam kde nemaju mat,za tvojim plotom. Ak niekoho uhryzne a pes je tam kde ma byt tak im ukazem prostredik akurat🤭Dookola upozornovat? No kaslat na nich

lalu_sk111
28. apr 2022

ja by som mozno vyskusala kontaktovat policajtov... mozno to na tie deti zaberie, ked ich ,,postrasia,,.

simona92101
28. apr 2022

Mali sme podobny problem, mame nemeckeho ovciaka,cez den rad čuči pri branke a pozera co sa deje.bohuzial,deti si zvykli do psa hadzat kamene/snehove gule,pes zostal nevrly na vacsie deti,cize ak pocuje partiu deti,ktore idu zo skoly tak steka. X krat som zazila neskutocny scenar,ze mamicka cumela do mobilu a male dieta sa drzi plotu,hlavicka medzi tyčami, a ruky vo vnutry a nuka psa s chrumkou..a za branou steka 40kg pes,a mamicka nic 🤦‍♀️ na brane mame velku tabulu,dali sme kamery,nepomohlo..ludia su hlupi,az ked sa nieco stane,tak budu riesit 🤷‍♀️ my mame dedinsku stranku na FB,tam som dala video z kamery,s oznamom,ze ak sa nieco stane,neberieme ziadnu zodpovednost..

denda007
28. apr 2022

Zbehnite na policajnu stanicu, a poproste nejakeho milého policajta nech sa u vas zastavi a detom dohovori ,,teda ze ich vystrasi "

janulik2008
28. apr 2022

@simona92101 to vážne? :O ozaj sú tí ľudia nepoučiteľní a keby sa nedajbože niečo stane tak ty máš problém 🤬

tosomja
28. apr 2022

Píšem z pohľadu aj mamy aj majiteľa psa. Keď idem na prechádzku, nedovolím deťom hladkať cez plot žiadneho psa, ani Yorkshira, nie to ešte veľké plemeno. Máme tu takého známeho retrívera, keď ide s pánom na prechádzku, môžeš si na neho aj sadnúť, aj potahat za ucho, strčiť ruku do papule a nepohne sa. Akonahle je za plotom, breše na každého, kto siahne na bránu.
My sme mali tiež psa, tiež nemal rád, keď sa k nám niekto blížil a nebola som pri ňom. Na bráne je oznam, "pozor, pes!" A tým jasné dávam najavo, že je to jeho teritórium a každý nech ho hladká na vlastnú zodpovednosť. Aj v zoo zvieratá svojim neublížia, ty sa ich dotknúť nemôžeš. 🙂
A taká jedna historka. Môj brat robil v jednej spoločnosti, niečo ako G5. Mal v noci službu, pustil psa ako inokedy, jeho šéf mu nedal vedieť že príde, čo ho napadlo preskočiť plot a rovno pred psa. Dohrýzol ho tak, že brat z toho mal súd - ublíženie na zdraví. Okamžitá výpoveď, 2 roky basa na rok a pol podmienky, zápis v registri. Takže fakt neviem ako to je. Možno by som sa spýtala rovno na polícii, alebo neviem kde, čo v takom prípade, keď máte psa na svojom pozemku a niekto ho hladká z vonku cez plot.

simona92101
28. apr 2022

@janulik2008 pes je zvyknuty na deti,sama mam 3 r dcerku a nikdy by jej neublizil,ale za to,ako zareaguje pes,ked donho niekto hadze kamene,tak to nerucim 😏 tak isto,ak by niekto cudzi vkrocil na pozemok,pes ho uz von nepusti, na to je cviceny. S tym by ale ludia mali ratat,ze pes si strazi svoje uzemie a ak ho niekto narusi,moze sa nieco stat.ja by som si nikdy nedovolila niekomu len tak vkrocit do dvora,ani dcerke nedovolim hladkat cez plot psa..