icon

Cudzie mačky

20. máj 2023

Ahojte, bývame v dome na dedine a stále tu pribúdajú nejaké mačky ktoré nám kedykoľvek vojdú do domu po stromoch sa vyšplhajú aj na balkón a robia všade capky, kakajú,vracajú nám na nábytok vonku, do črepnikov nosia kadejaké hlodavce (položivé) a neraz sa stalo že sa dostali s tými hlodavcami aj do domu keďže máme dvierka pre psíka, nevieme si s nimi dať rady. Nie sú naše stále prichádzajú ďalšie a ďalšie. Čo mám robiť ? Som už zúfalá nenavidim mačky. Susedia vraj mačky nemajú nie sú to ich. Už mám pocit že sa na našú ulicu ľudia chodia zbavovať mačiek.

Strana
z2
simca06022011
21. máj 2023

@elmivelmi tak napr v jednej relácii vykastrovali a pustili... ale je zbytočné tu o tom laminátová, tancovanie chcú si cestu nájdu.

janulik2008
21. máj 2023

@simca06022011 to som videla na jednom programe tiež že chytili, dali vykastrovať a pustili

@elmivelmi strarú a bezzubú mačku? Na Tiktoku mi nabehlo neraz video kde je tuším 15 ročná mačka slepá, tak ju mali dať vonku takúto? Keby že sa k Tebe zatúla chorá mačka necháš ju tak? My sme mali psa dnu keď bol po narkóze, včera nám kocúr otvoril vchodové dvere a lebo má úchylku dvere otvárať momentálne 😁 mačky majú vlastnú hlavu a odohnať ich sa podarí najskor keď si zaobstará autorka psa alebo kocúra ... hoc napr náš pes mačky oblizuje 🤣🤣🤣

elmivelmi
21. máj 2023

@simca06022011 tak to je pk sposob,ale najviac tu budu bedakat mackofilky ale cudzej macke asi nepomohli,zaujimaju sa o svoje len.

elmivelmi
21. máj 2023

@janulik2008 a kolko ,cudzich maciek si ty zachranila?Odchytavas ich a davas kastrovat alebo zanesies do utulku?
Kebyze ku mne prode stara macka ju vyzeniem,ja zo zahrady macky vyhanam,nemam rada ked si tu robia wcko.Ty pre mna ,za mna maj si ich kolko chces ale aj pomahaj nielen kritizuj.

janulik2008
21. máj 2023

@elmivelmi bývam na dedine takže tu máme mačky bežne ... koľko som zachránila? Ráta sa kocúr, ktorý ku mne prišiel a mňaukal? Ráta sa aj ten ktorý je prr Teba gaučový povaľač ale bol zavretý v komore v bytovke? Ráta sa kocúr s kt. sme utekali na veterinu lebo sa dusil? K nám cudzie mačky nechodia, nakoľko máme psa a mačky a tie si svoje územie chránia. Raz nám zrazilo auto kotnú mačku, po 4tej nočnej som vzala lopatu a z kraju cesty som ju vzala k nám do komory a pochovali sme ju. Do útulku mačky nenosievam, prečo by som mala? A opakujem ešte raz, na náš dvor iné nechodia keďže máme zvieratá tak ich odplašia. Ty ich plašiš a keď vidím na ulici mačku tak idem k nej, pokiaľ sa nebojí tak ju aj pohladkám 😁 kritizovať? To práve myslím že robíš ty, v každej diskusii o zvieratách sa dušuješ že zvieratá chované vnútri sú týrané a potrebujú byť vonku stoj čo stoj. Každé zviera chované vnútri je pre Teba zviera ktoré trpí, a raz som Ti to písala už ale zopakujem ... máme momentálne 2och kocúrov, jeden je tučnejší a žerie menej ako druhý ktorý by zjedol aj klince ale nepriberie. A áno sem tam ich berieme aj von na vôdzke keď je teplo 😁

marca12
21. máj 2023

S mackami mame aj my problemy. Chodia kadejake cudzie,vyvaluju sa na terase po stole,gauci. Vsetko smradlave,ostate. Nas pes ich odhana,ale ked spi tak sa tu promenaduju. Hlavne v noci. Tento rok som nasadila tie rastliny,co by mali odpudzovat macky,no zatial nevidim,ze by sa nieco zmenilo.

elmivelmi
21. máj 2023

@janulik2008 ale tak chod po dedine a kastruj,pomahaj.Dve macky to je nic,tu tu pises aka si superhrdinka a milovnicka zvierat,rada radis ako sa spravat k zvieratam,nad susedou co dostala bonuseove macky krutis a moralizujes ale tiez ta nezaujimaju ine z ierata okrem tych tvojich zda sa.No mohl si dat susede 700€ a potom moralizuj.
No jasne ze vyhabam macky,ja ich nemusim,tak preco by som ich mala vitat ked su mi protivne?
A problem s tymi mackami si robite len vy,vy co milujete a chovate macky,je to jedine Vas problem ze su premnozene a potom sa cudujes ze niekto ich zanesie do lesa.
Ten kto doma nema zviera ,ho skratka nepremnozi tak ze sa potom tulanu kade,tade a nicia ludom zahrady,vid majitelke obsieraju terasu,zaclony.No bud brdink a chod ich zachranit,ked si tak milovnicka,napis jej spravu a ponukni sa ze jej problem vyriesis a potom mozes ochkat a znechucovat sa nad niekym,kto si poradil s divymi mackami po s ojom.

sinusoida
22. máj 2023

Účinná pomoc: energický pes, lebo inak to budeš mať, ako teraz.

janulik2008
22. máj 2023

@elmivelmi aha takže podľa teba milovník mačiek má chodiť a zachraňovať ... My premnozujeme? My? Keď niekto napíše že kastruje mačky tak sa idete pototo lebo je to proti prírode ... Mačka sa kastráciou práve vyhýba nechceným mačiatkam tak tu nerieš kto koľko mačiek zachránil, pre teba sú mačky len tie ktoré sú vonku lebo neexistuje aby bola mačka vnútri lebo to je pre teba týranie ... A existujú OZ kde mačku vezmú, vykastruju a pustia von, rozumieš ... Pustia na SLO-BO-DU ... to som písala o dvoch, vieš koľko zvierat kto zachráni? Len sa tým nechváli? Či to je trz v móde vycapiť všade že aha koľko mačiek som zachránil? Neraz jednej známej hodili mačku cez plot a vzali sme si ju, nie raz. Tak tu nemoralizuj a nerob z mačiek chovaných doma týrané zvieratá ... Autorka odpovede dostala a to je obstarať si mačku alebo psa. A ešte naposledy kastrovana mačka sa nemnoži, na to je kastrácia

elmivelmi
22. máj 2023

@janulik2008 A kto iny?Ten co macku v zivote nemal asi ju nepremnozuje-logika.

janulik2008
22. máj 2023

@elmivelmi ty nerozumieš asi, tak ešte raz človek ktorý mačky odchytáva ich väčšinou aj sterilizovať dáva resp kastrovať takže za to že sú premnožené môžu tí ... ehm ... ktorí mačky nedávajú kastrovať a majú mačky len na to aby mali 2x ročne mačiatka ktoré speňažia ... Okrem toho je XY ľudí ktorí mačky len kŕmia, keď sme boli v CZ v decembri minulého roka tak v kríkoch som videla búdku, misky pre túlavé mačky, takže človek doma mačku mať nemusí stačí že ich nakŕmi napr ...

dodovadomacnost
Odpoveď bola odstránená
dodovadomacnost
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2