Dá sa kúpiť auto do 7 000 eur?
Ahojte,
Potrebujem si kupit prakticke auto...robim si len prehlad...max do 7 000...da sa za to kupit nieco aj na prevoz napr.deti?
Dakujem za rady
Tak cena a ze chces vozit deti nie je zrovna info roka. Kolko deti? Kolko kilometrov denne? Mesto/dedina? Tam su aj poistky, spotreba, co musis zaratavat potom do beznych rodinnych nakladov, takze cena - kupim lacne auto, ktore mi pri dnesnych cenach benzinu/diezla bude zrat strasne peniaze, tak clovek moc neusetril... a teda ako pise kocka vyssie, za tu cenu nekupis nove auto.
Urcite ano,nie je to vela,no ani malo…kukni autobazar Auto PDK,vedia aj pozhanat podla poziadaviek…uz par rokov su jednotkou na SK trhu s autami. Ja mam od nich uz dve,aj kamoska a par kolegov…len nie cez AAA auto…
@anjelicek26 jedno mame diesel..toto by malo sluzit mne do prace...iba tak mesto....ale rada by som aby zvladlo aj 1000 km naraz...fakt sa iba zorientovavam....ano doteraz som nechcela...lebo kym som bola na materskej....som nechcela naklad na poistku atak...ale uz mi to prekaza..ako manzel zlenivel a o nic sa nesnazi....musim si kupit ja...
@ibajaanikiny dik...popozeram
@evkamotka hej.....ani som netusila....myslela som ze nejake suzuki nove by sa dalo kupit...ale teda asi som ....
Bezne kratke trasy v meste je asi lepsi benzin, alebo velmi moderny diesel, to ti ale financne nevyjde na tuto generaciu. Mensie tiez fajn, kvoli parkovaniu, ale jasne kvoli detom 4 dvere, najidealnejsie posuvne (nemas otrieskane dvere ostatnym autam, ked deti vystupuju)... ale to zas bude kategoria, ze do 7000 to nebude... hladala by som nieco, co sa stavia v Europe a to aj teraz - treba rozmyslat logicky - nahradne diely inak clovek caka vecnost, aj co sa tyka siete servisov je to lepsie... 5 rocny seat ibiza ci fabiu vies za tu cenu zohnat slusnu. su to spolahlive auta s malymi nakladmi na opravu... maju normalny kufor a deti priestor, dobre sa na nich jazdi...
dacia
S kupou auta by si sa mala poradit s niekym skusenym a precitat mnozstvo diskusii. Neviem,ci je vhodne sa pytat na mamickovskom fore,kde je kazda mudra do vsetkeho. Da sa v tejto cene kupit auto,len si musis davat pozor na typ motora. Niektore motory su kazive a to uz skuseny servisak vie,ktoremu sa vyhnut. Spominala si suzuki. V tejto cene vies kupit sx4,co je slusne auto.
Dacia určite.
Ahoj tu by som si absolútne nedala poradiť, ved vieš, že my ženy a auta to nejde dokopy, porad sa s nejakým servisakom, a taktiež nech ide s tebou na obhliadku, aby si sa vyhla prípadným komplikáciám.....
@ivet294 hej...to urcite...ale nikoho nepoznam....a ja doverujem zenam...zase su tu sktivne soferky....a co to uz maju nazor na auto.....to aj 3 mesiace kym sa rozhodnem...ako sa poznam
S obmedzenym budgetom sa hlada tazsie ale mozne to je. Ja by som ti odporucil obzerat sa po autach ktore maju dobry track record ( historiu spolahlivosti ).
Kedysi roky dozadu to bol VW Golf IV. To boli auta ktore proste aj po rokoch boli velmi dobre a spolahlive. Vela ludi na nich jazdi dodnes. Golf nie je jednym z najpredavanejsich VW modelov len tak nahodou.
Ja osobne by som ti odporucal stary golf ( samozrejme v dobrom stave ) alebo skodu ( najlepsie octavia combi ).
Ja sam som mal dvojkovu octaviu a uplne super. Inak dobry orientacny bod su aj importy z Azie. Ci uz Honda, Mitsubishi, Suzuki, Toyota....kazde z nich ma aspon jeden model ktory sa da pokladat za "tank"
Nie je ziadna nahoda, ze teroristi Talibanu jazdia na toyotach a nie na BMW 😉
tak my mame novu 7miestnu daciu za 12 tis. Tak mensia by snad..m
Dacia uberies obrovsky s komfortu, bezpecnosti a normalnych veci za tu cenu, touto cestou by som urcite nesla, ked vozim deti.
za mna osobne VW Golf ojazdeny, ohladom kupy by som sa radila s niekym skusenejsim, ale to auto je proste parada. pre mestku zenu uplne najlepsie:
1. je mensie, ale nie tak male ako napr fiat 500, cize v pohode jednym odvozom mas deti na zadnych sedadlach (predpokladam, ze mas 2) ... a zaroven aj dost velky nakup v kufri a este mas volne miesto spolujazdca na kabelku a zaroven s parkovanim nebudes mat vobec problem
2. VW su zname svojou nazvime to bezpecnostou, spotreba idealna
Aj ja som vyberala auto. Ale nové, spomedzi troch značiek. Urobila som si tabuľku, kde som vpísala každého parametre a výbavu a podľa toho sme sa už s manželom rozhodli. Na ojazdené treba fakt odborníka.
Ja mam z AAA som nadmieru spokojná..
VW Golf ako mestské auto pre ženu a na prevoz detí ako stvorené, už roky naň nedáme doma dopustiť, skúsenosti s 3 radami golfíka.
Ja mam 10 rocny c1 citroen. Dve deti, nakup, skola, kruzky. Staci mi. Stal 2900€ , jazdenka. Spotreba minimalna, som spoko.
Ja mam Volkswagen CC, benzín a som spokojná, práve zvažujem ho predávať, nakoľko chcem audi a diesel koli cestovaniu 🙂
My mame Hyundai i20, ale uz teda staru sunku. Kupili sme 3 rocnu jazdenku za 6k, Bola za 7, ale sme predtym povedali, ze 6k je budget.
Je to idealne auto do mesta, mam s nim prejazdeny cely Londyn. Je pravda, ze na dialnici hici, ale v pohode zvladne 3 hodinovu streku na vylet.
My sme vyberali podla toho, aby sa tam zmestil moj 2 metrovy manzel.
Teraz sme chceli ist kupit novu Daciu, aby sme stihli Este absolvovat nejake vylety s manzelom.
Bohuzial ma tazku kinetozu, motion sickness, tak sa kupa auta oddialuje do bolestivej buducnosti.
Skid Este kuknut Hyundai i30, tiez je to dobre auto.
za 7 tisíc e nekúpiš ani novú Dáciu... 😉
Dacie išli hore s cenou, kvôli nariadeniam EU - museli namontovať kde aké prístroje ktoré cenu poriadne zdvihli...
Hlavne nekupuj v tej cene nové auto, hadam nechceš jazdiť v najhoršom a najmenej bezpečnom aute čo asi tak je na trhu.. s detmi.
Z bazáru kúpiš v takej cene celkom kvalitne auto. Určite sa poraď s niekym kto sa vyzná.
Napr. Su na to aj odborníci napr. Autopomocnik, auto poradia, ak si vyberieš sama skontrolujú, vyskusaju. Do 7t iba jazdene auto a treba dobre vybrať. 7t na jazdene auto nie je málo, takze iste bude na výber.
@gleep1 S tou bezpečnosťou by som to tak nehrotil, každé dnes predávané nové auto je na tom s bezpečnosťou dobre (to nie je ako stará Felicia) a hviezdičky v testoch strácajú akurát za rôznych asistentov a pod. Ono trocha predvídavosti a cviku pridá na bezpečnosti viac než 10 tisíc na cene auta.
Ale k veci, ja osobne by som to spravil tak, že by som kúpil zachovalé auto za 4 tisíc (strieľam, čo ja viem takéto: https://www.autobazar.eu/mercedes-a-trieda-150-..., alebo niečo iné podobnej veľkosti, keď je to najmä do mesta) a zvyšné 3 by som si odložil (!) na prípadné opravy. Najhoršie je, keď človek kúpi auto nad svoje možnosti za posledné peniaze a potom ho každá drobnosť rozhodí. To samozrejme neplatí pre nové auto, to má záruku pár rokov, ale za 7000 sa dnes kúpiť nedá nijaké nové. Ani Dacia Logan, ani Toyota Aygo, ani nič.
Samozrejme ojazdené kúpiš do 7000 .v dnešnej dobe by som pozerala hlavne na autá s nízkou spotrebou . Pri kúpe sa treba pozerať že či na vek auta sedia km .samozrejme si auto overiť cez net (6€ až 12€) samozrejme na kúpu auta zo sebou poháňať nezáväzne mechanika a aby auto hodil na notebook ( taký obhliadajúci mechanik 100/150€) plus pozerať že či sú šruby originál či je čelné sklo originál to ti pozre ten mechanik nakoľko je veľa áut po buračke a neriešili to cez poistku tak ti to nehodí ani na nete .( Tiež som bola pozrieť auto všetko vyzeralo byť ok bola som s otcom a potom sme si to všimli že vnútri ako su pánty je šrub poškodený , auto bolo búrane a to som ja také nechcela ) hlavne si daj načas nekupuj hneď prvé ktoré ti padne do očí .čo môžem ale odporučiť ber auto ktoré nemá náhradné diely drahé lebo auto si sem tam pýta niečo vymeniť a keď budeš mať platiť 800/1000 v servise lebo diel bol dráhy tak si budeš búchať hlavu o stenu. Naj sú škoda a wolsvagen
.
Hlavne nekupuj v bazáre o autách vedia veľké prt naj kupovať od súkromnej osoby , menšia šanca na pretočene km
@hefo jasne, aj thalia splnala nejake bezpečnostné “štandardy”. V lacnom aute proste havarovať nechceš. Ani šmyk dostať ani nič. A keď vozim deti mám bezpečnosť na prvom mieste. Tak isto ako pri autosedačke ktoré mimochodom tiež musia spĺňať “štandardy” a 90% z nich sú šuvixy take len aby boli.
7000 je pekná suma na schopné auto, takže dá sa nájsť a jedine buď pozrieť na autobazáre a zakliknúť si do filtra nejaké požiadavky alebo obehnúť pár bazárov.

Za sedem nove nekupis, za sedemnast ano. Takze ojazdene