Dá sa nahlásiť vodič za nepríjemné správanie?
Mám viacero blbých skúseností s týmto pánom, často sa ku mne nepríjemne správa a to úplne bezdôvodne. Dnes som nastúpila po škole na bus a tešila som sa domov, videla som ho, ale nečakala som, že sa ma pred celým autobusom bude snažiť strápniť?? Len som si pýtala lístok a on na celý bus zahúkal "To čo máš?? Bolí ťa to? Mám ti to vybrať?"
Samozrejme myslel moje piercingy - ktoré ale už veľakrát videl, takže, to bola prehnaná reakcia. Najlepšie na tom, že to je dedinský autobus, tak to spravil pred ľuďmi, ktorí sa navzájom poznajú, takže si viete predstaviť asi aké to bolo nepríjemne. :// Už je pre mňa unavujúce nasadať na autobus s ním a čakať, že čo mi zase povie. Viem, autobusári sú často otrávení a vedia byť dosť drzí, ale on už viackrát prekročil moje hranice.
@anonymny333 takéto reči som počúval dlhé roky na dlhé vlas, piercingy, tunely. Vždy som to bral ako vtipné spestrenie nudného dňa. 😀 Niekto si doberal mňa tak som mu to vždy patrične vrátil podobnými trapnymi komentármi na vzhľad. Niekto sa urazil a dal mi pokoj a niekto vybuchol zlostou a ja som to gradoval ďalej nech ho naseriem ešte viac a doserem mu deň. A ďalší deň ho s úsmevom na tvári pozdravím ako najlepšieho kamaráta. 😀
@anonymny333 Urcite sa stazuj a ak si studentka,tak by mali zasiahnut rodicia a par teplych slov mu venovat osobne. Mali sme autobusara burana,vsetci z neho mali pokazeny den,vela ludia sa stazovalo. Nepomohlo to,lebo autobusarov bolo malo,nemali ho kam prelozit a ani vyhodit ho nemohli kvoli nizkym stavom zamestnancov.
Popracuj na sebavedomi a nebudes sa citit dotknuta..
on ho tiez nema bohvie ako vysoke ked si ho zdvihuje zhadzovanim druhych.
Ja by som mu najblizise doniesla cokoladu a povedala—- asi vam cukor chyba-paci daco na nervy😁
…. Alebo pri nevhodnej poznamke povedala: ako ste to mysleli? …ako prosim?nerozumela som..a usmev od ucha k uchu…
@misanthropicdann Poslednú dobu, čo sa snažím napraviť si sebavedomie, som tiež začala podobne reagovať,. Nie je to pre mňa ľahké, lebo som sa často cítila za to zle 😅. Ale uvedomujem si, že na niektorých ľudí to zapôsobí lepšie, než by som si to mala nechať. Rozhodne ale na tom musím popracovať, nie vždy viem rýchlo zareagovať.
@anonymny333 samozrejme
máš to aj v autobuse napísané
@anonymny333 To je sila. Dost ze je vela sikany na skolach este aj autobusar sa bude vyvrsovat na cestujucich.
Prosim naber odvahu a ries to. Toto iste moze tobit aj 8 rocnemu dietatu, ktore sa nevie v takych situaciach branit. Napis na prepravnu spolocnost. Kludne aj viackrat. Ak poznas viac ludi co sa citia neprijemne, nech napisu aj oni. Ja som drza a hned by som povedala ze to budem riesit oficialnou cestou cez zamestnavatela. Ale ak nechces sa s nim bavit - telefonat email je ponerne anonymny. Pytaj si vyjadrenie spolocnosti s poznamkou aby si vedela aky dalsi postup budes volit v pripade neriesenia. Ak si neplnoleta urcite to povedz rodicom aj to ze sa citis neprijemne a ponizene a ze chces aby to riesili. Prosim nenechaj to tak. Netoleruj to aj ked su to len hlupe poznamky sofera tak si nema take co dovolit. A ked to robi tebe tak to robi aj detom aj dochodcom a to su skupiny ktore sa naozaj nevedia branit.
@anonymny333 - 90. roky - pamätám si dvoch šoférov z mojich stredoškolských čias. Vtedy bývala v autobusoch tlačenica, že sme sa ani držať nemuseli. Ľudia sa báli, že sa nepretlačia dopredu, keď budú vystupovať. Vzadu takmer vždy pomenej ľudí. Jeho prvá fáza bola postaviť sa a zakričať: "Vzadu v uličke niekto leží?" Keď sa neposunuli, pred ďalšou zastávkou prudko brzdil a pridával viackrát za sebou, aby tú masu padajúcich ľudí raz doprava, raz doľava primäl k tomu, že sa posunú.
Druhý bol Ing. Asi ho nikde inde nezamestnali, bol frustrovaný. Keď sa postavil, bol mohutný na šírku a na výšku. Podobne znel jeho hlas. Šoféroval pamätný autobus s odchodom 12.40 v piatok. Vonku čakajúcich 50-70 ľudí hneď na prvej zastávke. Všetci sa tlačili ako diví. Každý chcel miestečko na sedenie. A on vymyslel spôsob ako v tej "zombie apokalypse" uvoľniť tlak. Uprostred tlačenice jednoducho zavrel autobus. Ak sa študenti včas neuhli, sem- tam ostala nejaká ruka či noha trčať vonku. V čase dažďa to boli dáždniky, niekedy aj s rukou. Ak sa niekto niekto odvážil papuľovať, o 10 km ďalej odbočil na miesto na zastávku rovno na policajnú stanicu a tam ich prinútil vystúpiť. Ak sa ešte zdráhali, vystúpil on, zamkol nás vo vnútri a o chvíľu prišiel s policajtmi. Také boli moji študentské časy 🙂
@anonymny333 ja som zazila ze vzadu boli fagani hluční, vyvadzali . Šofér zastavil pri ceste, isiel dozadu, prefackal ich a spokojne soferoval dalej.

@jarmilaj dobre mu dala 😛