icon

Dá sa naučiť nespievať falošne?

20. aug 2022
liz_lemon
20. aug 2022

kazdy moze spievat, staci mat ucitela, aj znami spevaci stale chodia na hodiny spevu, aby sa zlepsovali

simona1306
20. aug 2022

ak nemas hudobny sluch tak nie

autor
20. aug 2022

Mám hudobný sluch. Len ten spev je falošný. Tóny rozoznávam, hrám na klavír.
@simona1306

autor
20. aug 2022

@liz_lemon ďakujem za radu. Skúsim si nejakého nájsť.

martinmmartin
20. aug 2022

Nastuduj si nieco o tzv efekte pozitivnej spätnej väzby. Ide o jav ked niekto spieva falosne ze sa to fakt neda ale ked ho zaradis do zboru tak sa automaticky naladi na okolie a spieva v zbore uplne bez chyby. Je to podvedoma funkcia v mozgu a mozno to budes vediet nejako vyuzit pre seba

terezka1947
21. aug 2022

Ako môžeš spievať falošné,ak máš hudobný sluch?
Potom no nemáš,darmo hráš na klavíry.

remaadja
21. aug 2022

@terezka1947 normálne, aj ja mám hudobný sluch, aj dcera, hra na klavíri. Ale obe spievame falošne. 🤷

sella38
21. aug 2022

@terezka1947 mne sa napr stane, ze ak nevladzem hlasom nieco "vytiahnut" vysoko, tak zatiahnem falosne, pritom sa sama pocujem, ze to bolo falosne. Sluch mam... Moja mama nema sluch a ta ani nepocuje, ze spieva falosne.

terezka1947
21. aug 2022

Veľa ľudí sa naučí hrať na hudobnom nástroji.
Ešte to neznamená,že majú hudobný sluch😊
Druhá vec,často výšky,keď hlas nie je trénovaný,nedokáže človek vytiahnuť správne. Ale je to o pravidelnom cviku.
Takže nie je falošne ako falošne. Treba rozlíšiť rozospievaný, trénovaný hlas(nemusí byť profesionálne trénovaný) a hlas, občasne použitý.

terezka1947
21. aug 2022

@liz_lemon to je pravda. Každý sa vie naučiť spievať,tak isto ako každý sa vie naučiť hrať na hudobnom nástroji.
Ale je rozdiel mať talent,mať dobrý hlas,mať hudobný sluch.
Aj maľovať sa každý vie naučiť. Ale je to tiež naučené.
Čiže naučiť sa vieme všetko.
Ale naučené a mať talent,dar od Boha,to sú dve rozdielne veci.
No,určite,keď má človek chuť,prečo sa nevzdelavat v niečom,čo sa nám páči a berieme to ako obľúbený reset.

autor
21. aug 2022

Našla som si učiteľku spevu, ktorá mi bude dávať online hodiny spevu. Povedala mi, že ten spev nieje vôbec taký zlý. Ľudovky viem spievam celkom pekne a pri modernejších občas mi ten hlas "ujde".

autor
21. aug 2022

@sella38 presne. Občas je nejaký tón falošne, ale viem to presne rozlíšiť kedy. Človek bez hudobného sluchu to nedokáže.

simona1306
21. aug 2022

No ked kladies otazku, na ktoru chces odpoved alebo radu, tak treba adekvatne tu otazku aj polozit. Ak mas sluch, a vies ze spievas falosne, treba najskor zapracovat na dychu pri spievani. Naucit sa ako tony tvorit, a neskor, ako zapajat hlasivky. Stym ti pomoze hlasovy pedagog. No a dalej, hlavne spievat zo zivymi nastrojmi , a predstavovat si v hlave tony.

basska_b
21. aug 2022

Ked vies rozlisit, ze ti ton usiel a je falosne, to je uplne super. To je predpoklad pre naucenie sa. Teraz uz len trening, trening, kludne aj bez ucitela... podla nahravok

autor
21. aug 2022

@basska_b ďakujem ❤

basska_b
21. aug 2022

Ja som sa takto "vyladila" popri detskych uspavankach 😃 cvicenie robi majstra