icon

Dá sa predpovedať pohlavie prvého dieťaťa?

13. jún 2023

Ahojte, v poslednom čase ma zaujala téma ohľadom možnosti ovplyvnenia pohlavia dieťaťa tzv. Jonášova metóda.

Nie žeby som tomu verila, len ma to proste zaujíma 😀

No na nete som našla, že vraj pohlavie prvého dieťaťa sa takto vypočítať nedá,lebo je už dané pri zrodení matky. Prikladám aj link https://blog.sme.sk/jozefkamensky/veda-a-techni....
Nikde inde som však k tomuto vyjadreniu nevedela nájsť niečo viac.
Ak je tu niekto, kto sa tým zaoberal, alebo vie niečo o astrologii, čo by vysvetlilo ako je to myslené, alebo či sa dá predpovedať aj to prvé dieťa (aj keď sa nedá ovplyvniť) budem rada keď mi vysvetlite, pošlete link k nejakým info 😉
Ďakujem

nique
13. jún 2023

Moje prvé tehotenstvo skončilo MA, preto som si zaplatila výpočet vhodnych dni na počatie podľa Jonáša. neotehotnela som 2 roky, hoci vhodne termíny boli. Isli sme na IVF.
Ďalšie tehotenstvo potom prišlo prirodzene a pohlavie sedelo aj s Jonasovou tabuľkou, ktorá je voľne dostupná.
Takže u mňa úspešnosť 50:50, čo je podobne náhode

deti95060810
13. jún 2023

ja som čítala že dievčatá sa rodia mladším ,alebo práve naopak starším párom...
len nebolo presne definované mladší a starší vek...😉

miadi
13. jún 2023

@deti95060810 ale tak vies zenske spermie maju dlhsiu zivotnost ako muzske. Aj ked tie zvyknu byt rychlejsie. Je to o nacasovani su to preteky. Kazdy jeden z nas je otcova najrychlejsia spermia. 😁Mne je to vyberanie pohlavia nesympaticke. Clovek by mal byt rad nech mu priroda/Boh /vesmir ( kto v co veri) nadeli cokolvek.