icon

Dá sa reklamovať notebook cez digitálneho žiaka?

daniel_12
30. nov 2023

Da sa reklamovať notebook cez digitálneho žiaka?Pýtam sa preto lebo včera mi jeden pán povedal v Datarte že sa dá, dnes som bol zase tam ten pán tam nebol. Tak mi povedali ze sa nedá. Tak ja už neviem.

Ďakujem.

zitaje
•
30. nov 2023

@daniel_12 nevidím dôvod, prečo by sa nedalo reklamovať, veď záruka je zo zákona, nie?

katariiinkaa
•
30. nov 2023

Nech sa páči: https://digitalnyziak.sk/casto-kladene-otazky/

15. Aké sú podmienky reklamácie/vrátenia digitálneho zariadenia, v prípade potreby?

Reklamácie zariadení, zakúpených s využitím digitálneho príspevku, fungujú v štandardnom režime. Zákazník je povinný predajcovi predložiť všetky doklady potvrdzujúce zakúpenie zariadenia. V prípade, že je zariadenie neopraviteľné, predajca ho vymení buď za rovnaký model, prípadne vyšší, s doplatkom.
V súlade s obchodnými podmienkami jednotlivých predajcov je stanovená aj lehota na prípadné vrátenie či výmenu zakúpeného tovaru. Pri zariadeniach zakúpených s využitím digitálneho príspevku platí v tomto prípade rovnaký režim ako pri akciovom tovare, a teda, výmena a vrátenie tovaru možné je, avšak predajca zákazníkovi fyzicky vracia len sumu zaplatenú nad rámec príspevku. V prípade, že sa zákazník na mieste rozhodne príspevok neuplatniť na nákup iného zariadenia, príde oň.

daniel_12
autor
•
30. nov 2023

@zitaje Samozrejme že je tam záruka musí byť.
Som chcel vymeniť notebook za tablet tak mi povedali že sa nedá na digitálneho žiaka. Tak ja už neviem.

katariiinkaa
•
30. nov 2023

@daniel_12 reklamácia a výmena sú dva rozdielne úkony.. pýtali ste sa na reklamáciu a teraz hovoríte, že ste chceli výmenu.

slavomira236
•
30. nov 2023

@daniel_12 tak to je rozdiel..sj ked je zakupene nie na digitalneho ziaka obchod to urobit memusi..teda myslim vymenu

vulka
•
30. nov 2023

@daniel_12 Vymeniť neznamená reklamovať. Reklamuješ nejakú závadu, ktorú odstránia alebo Ti dajú nové zariadenie. A nie vymenia, za niečo úplne iné.

luccija
•
30. nov 2023

@daniel_12 podľa mňa výmena sa už nedá.

maranco
•
30. nov 2023

@daniel_12 notebook sa lepšie využije na školské veci ako tablet

judar
•
3. dec 2023

Hmmm aspon uz chapem preco je poslednu dobu po bazaroch tolko notebookov a tabletov :D