Dá sa v Košiciach kúpiť Halal mäso?

didikoka
10. apr 2010

moze mi niektora z dam poradit ci sa da kupit halal maso v kosiciach dakujem vopred za pomoc

monika1905
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dsnadja
7. nov 2010

ja nie som vegetarianka,nerobim zo seba svätu,ale toto je tyranie podla mňa.....chuďa zviera....kvoli nejakemu naboženstvu.....no hroza.....a to je minimum že si to pozriete posediačky,lebo mne sa aj žaludok obratil a aj nervozna som zostala.....by som vyfackala každeho čo je toto schopny urobiť.....

monika1905
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
monika1905
9. nov 2010

Chapem, ze v ramci snahy o nenarusenie vlastneho sebaklamu, vymazali ste moj prispevok. Mate moj sucit. Avsak pre dobro bdelejsich osob si kladiem za moralnu povinnost aj napriek tomuto faktu upozornit na povod a definiciu masa oznacovaneho privlastkom "halal" :

http://frantisekmatejka.blog.idnes.cz/c/158932/...
http://www.truthtube.tv/play.php?vid=4224

dsnadja
9. nov 2010

nechápem prečo sa to video vymazalo,veď keď sa jedná o "halal" mäso,tak tam sa jedná o podrezávanie nie?prečo by to bolo odbočenie od pôvodnej témy?

kaja73
9. nov 2010

suhlsim s predchadzajucim prispevkom.Tak zrušte-zamknite celu temu,ked je to sadisticke a nevhodne.

suzi4
9. nov 2010

Ahojte baby,

ja neviem čo za video tu bolo...ale len pre ozrejmenie pojmu halal mäsa by som rada uviedla že je to obdoba kóšer mäsa... A nevidím na tom nič nevhodné ani sadistické... Bežne tak robili naši predkovia, dokonca na dedinách sa bežne takto zabíjajú zvieratá... Je to humánny prístup, rýchle preťatie žíl a následné vypustenie krvi... Dokonca z hygienického hľadiska je pre konzumáciu oveľa zdravšie ako mäso zvierat, kt. sú usmrtené elektickým prúdom...

Pre zakladateľku témy: halal mäso dostať v niektorých obch. reťazcoch, resp. sa dá dohodnúť s niekým na dedine... jahňa, kačky, atď.

lenkakravcova
12. máj 2021

@didikoka Ak by niekto ešte i teraz hľadal, tak Hlavná 70/107
https://www.google.com/maps/place/Halal+obchod/...
Alebo v Metre majú halal kuracie mäso (vzadu v mrazákoch je aj mrazené kuracie a aj chladené - stačí sa opýtať, predavači vedia 🙂 ).

lenkakravcova
12. máj 2021

@dsnadja Podrezaním sa zabíjajú zvieratá na dedinách na Slovensku dodnes. Pobúri to jedine tak vegánov (pochopiteľne, nič v zlom). Mäso nerastie na strome a zvieratá musia zomrieť pred tým než ich zjeme.