icon

Dajú mi balík na pošte, keď sa preukážem vodičákom a nie občianskym?

gabriela1692
10. feb 2021

Vcera som stratila občiansky uz go riešim ale potebujem to vedieť prosím..
Ďakujem za odpovede

Strana
z2
misinka26
10. feb 2021

Ak ste stratila OP, tak máte potvrdenie?? vtedy by Vám to mali vydať na základe tohto potvrdenia...

tncka
10. feb 2021

@gabriela1692 ak si ho stratila,nahlasis stratu na PZ,daju ti papier a tym sa preukazes na poste. Nemyslim ze vodicak ti nejaka tetuska na poste vezme

marcela64
10. feb 2021

Pokiaľ nemáš potvrdenie z polície tak ti balík nemusia dať keď že na vodičáku nie je adresa

h2
10. feb 2021

@gabriela1692 Podľa mňa v pohode. Je to tak isto osobný doklad, ako občiansky, alebo pas.

adriana89
10. feb 2021

Mne na vodicak nedali pytali pas..ale zalezi aka tetuska tam sedi

simca06022011
10. feb 2021

vsade sa pise iba doklad totoznosti, moze to byt aj vodicak, aj pas.. ale zase to moze ako vzdy zalezat aj od konkretnej postarky, mne sa stalo ze som nabehla po zasielku a zabudla som si OP doma, a neotocila ma, ale vybavili sme to (ja som mala kartu splnomocnenca a iba fakt karty poistenca a co ja viem co, ziadny vodicak, pas... ) :D mozno "do vlastnych ruk" by som si nepomohla..

gabriela1692
autor
10. feb 2021

Ďakujem za odpovede.. Ryychle odpovede :D samozrejme hned idem riešiť tu stratu len tam maju krásne pracovné doby

nafka0483
10. feb 2021

AK sa nemylim, tak vodicak nie je doklad totoznosti. Doklad totoznosti je obciansky preukaz a pas. Vodicak je opravnenie, tym sa preukaze ze na niecom som sposobily/mam opravnenie. Nim sa nepreukazuje totoznost. Su na nom sice niektore osobne udaje ktore su aj na dokladoch totoznosti, ale nie vsetky.
Takze ak na poste odmietnu vydat zasielku na zaklade vodicaku, tak robia spravne, ine su to ich vymysli.

h2
10. feb 2021

@nafka0483 Vodičský preukaz JE doklad totožnosti.

zuzkaa1991
10. feb 2021

@h2 musim vas sklamat vodicak nie je doklad totožnosti ;) ako pas alebo op ne na poste nevydaju na zaklade vodicaku ;)

zuzkaa1991
10. feb 2021

@gabriela1692 ak vas na poste poznaju vydali by vam aj na zaklade vodicaku ale sa musite preukázať s papierom o strate z policie ....co sa tyka balika ...ak by ste chceli riešiť financie tak to by ste nepochodila ani v banke ani na poste ;) som byvaly zamestnanec

nyphadora
10. feb 2021

@gabriela1692 mozno to zavisi od posty/ postarky. Na vodicak mi nechceli dat list, bud obciansky alebo pas 🤷🏼‍♀️

gabriela1692
autor
10. feb 2021

@zuzkaa1991 rozumiem.. Ano no v pondelok idem na policiu a zaroven na postu.. Lenze ide o papier o hrubom prijme tak to potrebujem surne no.. Ale uz by mi ho nali dat ked budem mat vodicak aj ten papier ze?

elanor
10. feb 2021

papier od policie o strate OP, OP nenahradza. Len to zdrap papiera s ktorym si sprapcenim mozete na wc viete co. Takze s tym zdrapom nevybavis nikde nic, to nikto neakceptuje.
Pokial ide o doklad totoznosti - to je len OP a len pas. Nie vodicsky.
Cize ak potrebujes ist do banky, na urad, na postu pre zasielku, ak nemas OP, tak jedine s platnym pasom.

@gabriela1692
@misinka26
@tncka
@marcela64
@h2

nafka0483
10. feb 2021

@h2 nie, NIE je

Keby bol, tak sa nim preukazujes aj hocikde inde. Ale kedy ho realne potrebujes? Pri cestnej kontrole. A vtedy pyta policajt co? Aj obciansky. Ak by bol vodicak preukazom totoznosti, tak uz nepotreuje OP. OP preukazes totoznost, vodiakom opravnenost viest motorove vozidlo. V USA funguje vodicak ako doklad totoznosti, u nas nim nie je.

zuzkaa1991
10. feb 2021

@gabriela1692 môže vam prevzat zásielku manzel, rodina co ma rovnaké priezvisko a trvalu adresu ak nie je zásielka do vlastných rúk

nikpa
10. feb 2021

@gabriela1692 @h2
tak to teda nie, OP je doklad totožnosti, nahradiť ho môžete jedine Pasom ale aj to nie vsade, napr v banke nie. A papier ktorý vystavuju na polícii dočasne pri vybavovaní nového OP je tiez na pošte k ničomu, nakoľko tam nie je fotka takze sa neda hovorit o hodnovernom doklade. Ak je to zasielka ktora nie je do vlastných rúk tak by ti ju mali vydať na základe toho papiera ale vodičák je absolútne k ničomu okrem toho ze ho môžeš ukázať policajtom ked ta zastavia a aj oni si k nemu pýtajú OP...

matapo
10. feb 2021

...pas ano, vodicak nie a vodicak jedine vtedy ak mas este aj iny doklad totoznosti pri sebe, cize vodicak + iny doklad totoznosti, alebo potom pas...

mpikusova
10. feb 2021

Mne dali aj na vodicak na poste balik.

jankapepe
10. feb 2021

@h2 nie mylíš sa, vodičský nie je doklad totožnosti. Dokladom totožnosti je na sk občiansky, pas, pri cudzincoch ID.

jankapepe
10. feb 2021

@h2 nie je.

jankapepe
10. feb 2021

@elanor 🙂 pravda!

jankapepe
10. feb 2021

@mpikusova natrafila si na milú poštárku čo zodpovednosť prebrala na seba.

jankapepe
10. feb 2021

@gabriela1692 ak ťa poštárka pozná možno dá
....prevzat ho môže ak nie je do vlastných rúk aj manžel napr.
Dokladom totožnosti je op, pas.
Papierik od polície slúži len policajtom ak ťa náhodou zastavia ako vysvetlenie prečo nemáš pri sebe op. Nie je to doklad totožnosti a nevybavis s ním nič. Jedine že natrafis na milú osobou čo ťa pozná a zoberie si to na triko.

h2
10. feb 2021

OK, beriem späť. Fakt som bola presvedčená, že je. Tak pardón.

sisina4144
10. feb 2021

@h2 doklad totoznosti je iba OP a pas

tarra6
10. feb 2021

@gabriela1692 ja mimo otázky - píšeš že na políciu pôjdeš v pondelok a o strate občianskeho vieš už dnes. Ak ho niekto nájde môže ho zneužiť. Kým na polícii nezaevidujú jeho stratu, si zodpovedná za všetko čo sa udeje použitím OP. Ľudia sú veľmi dnes prešpekulovaný. Neodkladaj to a hneď zajtra ráno to porieš na polícii.

tncka
10. feb 2021

@gabriela1692 otazka..nerypem,pytam sa. Preco az v pondelok nahlasis stratu? Neskoro,cim skor tym lepsie

tncka
10. feb 2021

@tarra6 no presne to ma napadlo

rebekamarcusko
10. feb 2021

@marcela64 no ja mam uplne inu adresu na OP ako na baliku a vzdy mi dali balik.

Strana
z2