Dajú sa reklamovať šperky?
Mám presteň z bieleho zlata, ktorého časť mi zožltla. Mám ho 8 mesiacov a v predajni mi povedali, že biele zlato je vlastne žlté a že sa to niečim ,,poťahuje,, alebo proste nejak spracúva nepamätám si odborný názov čo použila predavačka. Vraj to zožltne opotrebením a že oni to neopravujú. V inom obchode mi povedali že by to stálo 20 e. Stále mám bloček od nákupu. Zdá sa mi dosť málo, 8 mesiacov na opotrebenie prstena za 95 e. Neviem či mám napísať na SOI.
http://www.snubni-prsteny-lk.cz/nezazltne-moj-p...
tu píšu ,ako to je s tým zlatom 😉
ja by sopm to reklamovala......ak to ma byt raz biele zlato, ma to byt biele zlato a nie nejaka osuchanina..sak to nie je ledajaka bazarova vec.reklamovat a trvat na svojom............nenechat sa odbit.........
Biele zlato sa obvykle rodiuje, t.j. potiahne sa tenulinkou vrstvou rodia, ktore ked sa zozucha, nie je to chyba vyrobcu. Opatovne porodiovanie stoji cca tych 20e.
Presne z tohto dovodu vsetkym odporucam kupovat si nerodiovane biele zlato s vyssim poctom karatov, t.j. s inym pomerom zliatiny zlata a ostatnych kovov (striebro, palladium, patina a i.)
Ja by som to tiez reklamovala. Ako uz pisali baby predo mnou, ak sa to "osuchalo", nech to daju v ramci reklamacie opravit, potiahnut tym rhodiom. My mame s manzelom obrucky tiez z bieleho zlata, robene nasim znamym zlatnikom, mame ich uz tri roky a reklamovala by som ich i teraz, kebyze sa mi ich farba nepozdava. Dala som si predsa vyrobit biele obrucky, tak maju biele i zostat. Dva roky mas narok na reklamaciu v kazdom pripade na akykolvek tovar, nedaj sa odbit.
ja by som to reklamovala...
svadobnu obručku nosim už 4roky,je kombinovana-biele/žlte zlato a nosim ju denno-denne a je vždy krasna ako nova
Určitě bych to nějak ještě prověřila, přijde mi trochu zlé, že vás takhle odbyly, já naposledy nakupovala náušnice na http://www.eppi.cz a tam poskytují doživotní záruku na šperky
Je to dosť zvlášne, ja by som si to tiež teda preverila, pokiaľ viem, tak keď je v záruke mali by ti ho normálne reklamovať, ja som síce takýto problém nemala, ale objednávala som si jede prsteň z bieleho zlaca cez izlato, lenze keď prišiel bol sice karsny, ale na mojej ruke nie. A tá ich 100% garancia vymeny fakt funguje, bez problemov mi ho vymenili, tento mam asi pol roka a je krasny ako keď som si ho objednala, nič sa nezošuchalo.
Presne tak, treba si nabudúce dať pozor, odkiaľ objednávaš :P Súhlasím s tebou, klarika115, ja tiež poznám výmenu cez izlato.sk a nikdy žiaden problém 🙂
V predajni mali pravdu. Biele zlato je vlastne žlté. A keď to chcete mať stále biele a lesklé - treba to dať zrenovovať.
Celé to je zlé, asi by sa mala táto téma aj zamknúť a bol by pokoj..

No neviem ci by sa mal prsten opotrebit my mame obrucky kombinovane biele a zlte zlato a po piatich rokoch su stale bielo zlte. Podla mna zlato by sa nemalo opotrebovat.