Dali by ste byt/dom do prenájmu matke so štyrmi deťmi?
Dali by ste byt/dom do prenájmu pre matku zo štyrmi deťmi? Ak nie, zmenili by ste názor ak by sa vám zverila že je tyrana (aj deti) partnerom a potebuje doslova ujst a nemá kde?
Zaujimalo by ma iba to, z coho bude platit najom a nedoplatky na energiach 🤷 vacsina co odide od tyrana na to nema, takze bohuzial, jedine krizove centrum, kym sa trochu financne pozbiera.
@pribinak
@maranta_leuconeura ide konkrétne o mna, bohužiaľ… som na RD a zároveň pracujem, takze nájom by som zacvakať nejako vedela..
Keby som mala, tak by som dala
Ahoj, dala by som jej šancu, ale na zmluve by musel byť nájomník uvedený bez detí, či už nejaký známy, alebo čo. Kvôli evtl.neplateniu a následnej (ne)možnosti vysťahovať ich.
@mikadooo to je dobrý postreh, ďakujem možno to skúsim ponúknuť ak naberiem odvahu na niektorý podnájom zavolať
To ma mrzi. Musis ratat s tym, ze viacizbove byty su drahsie a zase pri menej izbovych lacnejsich sa pocita s mensou spotrebou energii, takze by urcite vznikali nedoplatky. Ja ako prenajimatel by som mala pochybnosti, odkial ma to matka samozivitelka vezme €. Ale vseobecne s rodinami/detmi problem nemam, najomna zmluva sa da napisat aj tak, ze nie je ani prenajimatel v nevyhode. Ale ako prvu volbu by som radila nejake krizove centrum, oni vedia aj dalej v zivote nasmerovat pripadne casom poradit sa osamostatnit, dohodnut prenajom a pod.
Kamaratka tym presla, vela samozrejme odmietlo, ale bolo z coho vyberat. ono dost spravi, ked nazivo vidia, ze normalna pracujuca zena, ziadna socka, co bude s kazdym najmom meskat.
Rodina ti nemá ako pomôcť? Veľmi komplikovana situácia
@maranta_leuconeura hmm, posledné riešenie by bolo nejake krízové centrum, ale nechcem deti ťahať hore dole, rada by som bola v niečom “našom” , v pokoji.. len my.. kým by sa zmierili s celou situáciou, neviem vôbec ako to mám riešiť
Určite to hneď na začiatku ponúkni ako možnosť. To je hlavný dôvod prečo ľudia cuknú akonáhle zistia, že sú tam maloleté deti... Držím palce ❤️
Za mňa sa zaručili priatelia. Hladala som podnajom s 5 detmi a hned na prvy šup. Stretli sme sa a urcili podmienky. Mala som male deti, ale aj som pracovala. Byt sme neznicili, skor ho este, s pomocou rodiny, zveladili. Ale vsetko je o ludoch a dohode.
@nikussss tak u nás nie je veľmi z čoho vyberať. Pozerám aj blízke mesta, len má odrádza že by museli meniť školy, škôlky.. chcela by som ich čo najviac stresovať
A nechceš krízové centrum na začiatok? Si si istá, ze aj tak nebudú musieť deti meniť školy a škôlky kvôli ich otcovi? Môže ich predsa čakať. Verím, ze nájdeš silu odísť, už len kvôli deťom, majú cely život pred sebou, neznič im ho zlým detstvom pri blbcovi, lebo následky sa odkryjú po rokoch, až si nič nevyčítaš.
Keby si šla na sociálnu kuratelu a tam sa poradila ohľadom danej situácie.
Predpokladám, že máš aj nejaký dôkaz/svedka o týraní. Vydali by predbežné opatrenie a možno by ste mohli aj vycestovať. Zas zaslúžite si nový život. Je možnosť, že si vás nájde aj v novom nájme…
Oslovila by som v tejto situacii socialny odbor na mestskom urade. Viacere mesta maju socialne byty, ktore vedia poskytnut.
@katkami123 neviem, vôbec neviem.. mám pocit že už vôbec neviem ani rozmýšľať. Chcela by som aby to bolo čo najjednoduchšie pre deti, trpia už dosť takze viem že jediná možnosť je odísť, ale zároveň viem že im tým vezmem všetko.. a to všetko budeme musiet znova budovať.. neviem čo mi odpustia ľahšie , to že tu zaostávame alebo to že budeme musieť odísť s istú dobu žiť trochu inak, ťažšie.. neviem
@daniela1911
@0silvia0 ďakujem, skúsim niečo poobvolavat, alebo ísť radšej osobne?
@daniela1911 Svedka? Možno tak max susedov, ale ti to iba počujú, nevidia nič, tak neviem
Ide aj o fyzické tyranie ?
@daniela1911 áno…
Ahoj, ja by som isla na cas do krizoveho centra a skusila nieco usetrit. Ak by ti tam poslytli aj psychologa, bolo vy to urcite dobre, mozno aj pre deti. Ak pomahaju potom aj s najdenim bytu a podobne, bolo by to fajn. Ja som v tomto dobrak a dala som podnajom jednej matke, dve deti do 4 rokov a tehotna s tretim. Prenajala som jej dom, dve izby, kuchyna, kupelna, dvor- za 100€
Ona si tam robievala alko party, lebo nezblafsla situaciu. Tretie v troch mediacoch hofila o stenu.
Ale asi by som ti aj napriek blbej skusenosti ten dom prenajala keby ho este mam 🙂 Prajem ti aby sa nasiel dobry clovek, ktory ti prenajom da. A hlavne od teraz uz vela stadtia a pokoj v zivote, tebe aj detom. Tomu kretenovi nech paprce a huba ochrnie, debil jeden. Este by mu niekto mojol fat prilezitostne poriadne do drzky, nech si tiez uzije co rozdava.
Ak ti budú vyčítať, jedine, ze si neodišla skôr… zaslúžia si kľud a aj ty. A zaslúžite si všetci nový začiatok, niekde inde. Načo navštevovať staré školy a škôlky? Treba za starým životom urobiť hrubú čiaru
Neviem z akeho si mesta, ale chod radsej osobne. Zacni na mestskom urade, naviguju ta.
@svetlonos
@katkami123
@0silvia0 baby ja som sa o tom ešte nikdy nikomu nezdôverila, pred susedmi sa nesmierne hanbím, keďže viem že oni vedia.. prvý krát o tom takto píšem.. cítim sa veľmi veľmi zle. Veľmi dlho rozmýšľam nad tým ako odtiaľto ujsť, odvahu som nenabrala, len sa snažím nejako vždy ukľudniť situáciu, čakám kedy ho to prejde a môžme sa zas týždeň pretvarovať… veľmi to boli, ani nie to ako má udrel ale všetko to ostatné. On bol iný.. ja viem že to asi hovorí každá ale naozaj. 3 deti sme mali plánované- bol to úžasný otec, starostlivý muž… kým ho nenalakali na jedno svinstvo. Stal sa zavyslim.. uz sa viac krát tváril že to bude riešiť, pôjde na liečenie.. no jasne prd z toho. 4te dieťa sme mali neplánovane, zrejme bol aj pod vplyvom. Odkedy sa narodil zhoršilo sa to 1000x… najhoršie je že deti ho aj napriek tomu milujú lebo si pamätajú aký bol. Aj teraz dvaja najstarší zaspávali s plačom a otázkami prečo sa tak zmenil a prečo taký je. Chcu odísť, aj nechcú.. chcú aby bolo všetko tak ako predtým… ja uz nemám silu absolútne na nič. Zajakávam sa pri rozprávaní, bojím sa ho len co stojí blízko mna. Bojím sa o deti ked sa snimi rozpráva…. Neviem ani komu to mám povedať, hanbím sa za to kam som to až nechala zájsť
@0silvia0 viem čítam jej príbeh a odhodlávam sa vziať toľko odvahy a začať to konečne riešiť tiež
Drzim palce, krok po kroku zacni riesit. Racionalne, bez emocii. Vypni emocie, zapni vsetky mozne moznosti.
@0silvia0 ďakujem. Áno musím..

Taka žena potrebuje aj pomoc od psychológa a sociálnych pracovníkov. Hľadala by som jej miesto v nejakej organizácii
Alebo prenajmi, ale má dostatok financií? Má 4 deti + ona + strava, oblečenie, hygiena, obuv, lieky, ….