icon

Dali by ste si urobiť nejakú službu v byte Rómovi?

micusa2222
18. júl 2023
Strana
z2
pribinak
18. júl 2023

@micusa2222 podľa toho akému…..kto mi dal kontakt, aké má referencie, cenu, ….

babovka2321
18. júl 2023

@micusa2222 ako co, napriklad polozit podlahu? Sikovnemu samozrejme.

oli18
18. júl 2023

Nam Romovia robili, ale to ich mm zamestnaval vo svojej firme. Boli na urovni. Inak by som nedala.

vanilkovazmrzka
18. júl 2023

Ja by som ani bielemu v dome nedovolila robit nic, keby nemal odporucania od doveryhodnych ludi ;)

pribinak
18. júl 2023

To čo som uviedla k rómskemu majstrovi patrí aj k “bielemu” majstrovi
Zalezi od koho mam kontakt, aké má referencie, cenu, …

lucka_ke
18. júl 2023

nám robil omietku v obývačke a jednak ju nedokončil, musela som hľadať iného majstra a ako to vyzerá... katastrofa, za mňa nikdy viac (odporúčania mal)

dusankomoj
18. júl 2023

NIE, na základe vlastnej a drahej skúsenosti.

syslik81
18. júl 2023

tak ako moze nieco pokazit "biely" tak moze aj rom .. rovnako sikovny mozu byt .. nezalezi na tom aky maju povod ... tu v anglicku ma jeden rom firmu na prerabky a susede-litevke robilm kupelnu- jedna velka parada .nadhera .. za to anglanovi by som nezverila nic 😀

laurita285
Odpoveď bola odstránená
marsmykkok
18. júl 2023

Celkovo by som po skúsenostiach nedala už nič robiť takýmto samozvaným murárom, čo sú oficiálne nezamestnaný, nemajú náradie, skúsenosti, často ani auto. Len preháňajú človeka po materiál alebo ak majú auto tak sami sa vozia neustále, naschvál nakúpia menej, behať po obchodoch je lepšia robota ako makať a naťahujú tak čas. Kvalita práce samozrejme tiež bieda. Mám skúsenosť aj s tmavým aj bielym takýmto šuflikantom.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
miskamicha
18. júl 2023

@micusa2222 dala..slusnemu preco nie? 🙂 nemams tym vobec problem.

maca1984
18. júl 2023

Dala... teda aj sme si dali .
Na odporúčanie kamarátky a boli sme aj sme stále veľmi spokojní. Ak má dobré recenzie-odporúčanie, je mi fuk či je to rom ,afričan alebo ír.

lindous
18. júl 2023

Nikdy sme pri hľadaní majstra nezisťovali dopredu jeho rasu 😅

marsmykkok
18. júl 2023

@maca1984 No vidíš, ja už nebudem nikoho nikdy odporúčať. Nám biely urobil celkom dobre, nebolo a nie je to síce do učebnice pre murárov precízne, ale celkom ok. Mal tie maniere, že predlžoval čas neustálymi nákupmi, že naschvál kúpil málo, nakoniec pýtal trocha viac, ale celkovo neľutujem. Na to aké tam boli stiesnené podmienky a tak si dal záležať. No a odporučila som kamarátke, tej všetko dodrbal, oklamal ju na peniazoch a tak. Fakt je to risk takýto majstri samozvaní.

peter0123
18. júl 2023

@micusa2222 Áno aj som dala, nie samozvanému kutilovy, ale odobrníkovi s dobrými referenciami a vlastnou firmou. Na svoju prácu dal záruku 5rokov, všetko v pohode aj po 15r.

matkahelka
18. júl 2023

@micusa2222 samozrejme. moj muz ma stavebnu firmu a zamestnava aj romov. su to slusni, spolahlivi, sikovni chlapi. my mame uz par rokov pana na dochodku, tiez roma, co sa nam stara o zahradu. ma zlate ruky.

kacena4
18. júl 2023

totálne rasisticka otazka. prepac. nie je jedno ci je cierny, biely ci fialovy? ak si spraví dobre robotu??

marsmykkok
18. júl 2023

@matkahelka Ja myslím, že autorka sa skôr pýta na tých akože majstrov na hmotnej núdzi, čo si takto chcú privyrobiť eurá a tvária sa, že sú akože murári a majú akože kopu skúseností. A pritom často ani nevedia ako sa drží kelňa v ruke. Firma stavebná, kde sú zamestnanci, to je iné.

kate_cs
18. júl 2023

@micusa2222 nám tak robil vaňu, opravu. Nevedela som kto je, mal dobré odporúčania, referencie, nabitý kalendár. Ráno som ho čakala a až keď prišiel som zistila, že je Róm. Ešte som mu aj kávičku urobila. Prečo nie?

matkahelka
18. júl 2023

@marsmykkok ale ti zamestnanci mojho muza tiez chodia po vikendoch "na cierno" kadeco robit, aj jadra v bytoch, aj pokladat zamkove dlazby, aj stavat oplotenia. robia sami za seba, nie pod hlavickou firmy. je uplne jedno, ci je niekto biely, cierny, zeleny. ak je sikovny, urobi to dobre. ak nie a chce ofajcit, tak ofajci.

marsmykkok
18. júl 2023

@matkahelka Tak ale robia v stavebnej firme, sú z fachu. Ale takíto v hmotnej núdzi majú maximálne zo stavby skúsenosť, že kopali kanál, odbornejšiu robotu ani nevideli robiť, nie, že by ju ešte robili. Ale samozrejme, ak sa opýtaš že či niečo vedia alebo už robili, tak áno, celý život to robia.

maca1984
18. júl 2023

@marsmykkok Tak s týmto sme my problém absolútne nemali. Bolo všetko tak, ako popísala kamoška.
Tento "náš" to robil kedysi pod firmou, potom odišliel do zahraničia a začal sa venovať inému a tieto stavebné-murárske práce robí len ako "bokovky". Materiál bol nakúpiť s nami, poradil, doporučil.
Bavíme sa ale teda o niekom, kto sa vyzná, pracuje s tým. Nie o Dežovi z osady čo ukradol cement niekomu na stavbe a stal sa z neho murár.

matkahelka
18. júl 2023

@marsmykkok ja nikde v prispevku od autorky nevidim info, ze rom je pracovnik VPP, ci je poberatel hmotnej nudze. to si vydedukovala len ty. autorka sa pytala na roma a s tymi ja (ani vid dalsie prispevky od inych zien) problem nemam. a teda, len pre tvoju info, hmotnu nudzu poberaju, resp.asocialne ziju aj "bieli", nielen romovia. si zjavne jedna z tych, co radi skatulkuju.

deninka233
18. júl 2023

Rómovia nám prerobili celý dom, resp. len polovicu, ktorú sme zobytňovali. Rýchli, spoľahliví, milí, makači. Keď
napríklad chceli starú vodovodnú batériu, dali si ju bokom a keď sme došli kontrolovať práce, tak sa opýtali, či si ju môžu vziať. Ten ich vedúci chodil sám za nami s návrhmi na zlepšenie, ako by sa čo dalo urobiť. Kopali a osádzali nám septik, vytvárali celú kúpeľňu (v dome predtým nebola) elektriku menili, vysekali podlahu až na hlinu a spravili novú, urobili kachličky, geberit, položili parkety… Jediný “biely” bol majiteľ firmy toho sme videli len keď kasíroval peniažky…

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
andreagajewska
18. júl 2023

Áno. Bez problémov. A prečo nie?

babababka
18. júl 2023

Samozrejme.

zooeynka
18. júl 2023

Samozrejme ze nie.

maranco