Dali by ste si urobiť nejakú službu v byte Rómovi?
@micusa2222 takto zasadne si vyberam robotnikov/firmy podla recenzii mne znamych ludi. Na farbe povode orientacii a pod mi nezalezi. Lebo uz som sa stretla s tym ze recenzie pridavaju znami toho remeselnika a teda neboli pravdive (nie moja skusenost).
Vidim to hlavne vo FB skupinach kde remeselnik/firma zada ponuku a pod nou hned 15 odporucani od ludi ktori do skupiny pribudli v ten isty den.
@micusa2222 ja by som sa už bála dať robiť komukoľvek čokoľvek. Moja skúsenosť, s bielym obkladačom, na odporúčanie známeho (videla som jeho prácu u neho v dome), robota u mňa ok, nejaké nedostatky sa našli, ale budiž...vypýtal za robotu skoro o polovicu viac než bola pôvodná dohoda, odmietla som dať, tak mi wecko ani nedošparoval 🙄 Časom som zistila, že presne sumu, ktorú odo mňa pýtal, dlžil zrovna na nájomnom. Tak som mu padla do rany a mala mu ju vyplatiť 🤦 Nikdy nevieš, na koho natrafíš.
Nečítam komentare, ale jasne, ze ano. Bolo by mi jedno akej narodnosti je clovek pokial je z nejakej normalnej firmy, na ktoru si viem pozriet recenzie.
Nikdy sa nepozeram na cloveka ako takeho, ale na pracu ako vykonava. Sme predsa dospeli...
nie je róm ako róm...
pred pár rokmi sme si dali jednej firme z Trebišova robiť vonk. omietku. recenzie mali fajn. prišla partia cigánov veľmi veľmi šikovných.... pekne spravili všetko ako mali, ešte sme im aj navyše niečo dali za odmenu - super.
pred 2-3 rokmi si dal otec zatepliť jednu stenu darebákovi z Mt .... od otca zobral e a ani to nebol schopný dokončiť.... nikdy viac.
Áno. Chodil nám asi dva roky jeden upratovať. Mal úplne oficiálne upratovaciu firmu a talent od Boha. Po štyroch hodinách sa dom leskol ako zo škatuľky a bol vydrhnuty v každom rohu. Žiaľ, pocas corony k nám chodiť nemohol a našiel si (pochopiteľne) nových zákazníkov.
Ja by som dala robiť nieco majstrovi, na ktorého mam dobre referencie od niekoho komu doverujem...a v nasom pripade to boli zrovna romovia...ale ako som vtedy povedala tomu, co mi ho odporucil....je mi jedno, nech je to hoc aj mimozemstan, len nech to urobi poriadne...a tak aj bolo....som spokojna....cize asi tak
@lenka_aknel ....no ty si dobrá p...
Nám rómovia prerábali strechu.....majú firmu.Od kvalitných materialov cez profesionálnu prácu a prístup až po upratanie po sebe urobili všetko.Za 4 dní.Boli tu od rána do večera.
@maca1984 Tak áno, najlepší sú z odboru, ale samozrejme, ak vieš reálne, že sú z odboru, lebo že sú z odboru tvrdia všetci. Mne to bolo len ľúto potom, som pred kamoškou vyzerala ako keby som s ním dohodnutá ale čo a chcela ju oklamať, ale nám fakt neurobil zle a aj to videla. Proste neviem, či mu preskočilo koliesko v hlave, vyhorel úplne alebo čo, že jej to úplne dobabral. Na omietky mal u nás napríklad oveľa ťažšie podmienky (krivšie steny, malý priestor, vysoké stropy) a urobil nám to krásne, u nej mal nižšie stropy, rovnejšie steny, lepší priestor a urobil jej to otrasne.
@matkahelka A aj pre teba, pozri moje príspevky, rasistka isto nie som, tento bol tiež biely a aj v prvom príspevku spomínam, že takýto šuflikanti sú aj medzi bielymi aj rommi.
@micusa2222 ak na dobrú prácu a referencie kedykoľvek. Nejde o to, ci je Róm ale ako robi. Roky mame upratovacku Rómku a upratuje aj po domoch aj po firmach.
@micusa2222 dala som a oluovala
Ak by s nim mali dobre skusenosti,preco nie. No ale naozaj by mi to musel povedat niekto,komu verim. Naposledy nam jedneho poradili a lutovali sme. Mal vykopat 3 jamy na plot,teda na betonove stlpy na plot. Tam ,kde mal kopat,mu to slo tazko,tak sa posunul dalej. Ja som nevedela ako to ma byt,muz bol prec. Dostal 50e, obed,cigarety (bol tu necelych 5h) a nakoniec to muz musel opravit,kedze si tie jamy posunul o 20cm 🙈
@petulda333 🤣🤣no pomohol si
@taminka1986 hej hrozne 🤣
@micusa2222 nie,vzdy si volam firmu a preverim si ich. Akoze sikovnych Romov je plna r.t,zrovna natrafim na nejakeho suflikanta,nie dakujem. Nie som taka bohata aby som si volala Romov.
Davala som robit viacero veci a bude robit viac, ked bude cas. Je sikovny a ked bolo treba splasil si aj pomocnika, a aj material vybavil, Nemala som problem, ze pracoval a nikto nebol doma. Mal velmi dobre referencie.
@kittykat22 to akoze u teba Rom ako fetak? 😃
@micusa2222 a teraz si predstav,ze ides menit strechu...zavolas majitelovi firmy,on pride,rozumie sa,vyborne referencie,objedna,prepocita,zabezpeci...o par dni na to pridu jeho robotníci zhadzovat azbest...upevnovat krov, robiť komplet celu strechu...a vsetko Romovia...no...a co teraz...verila som majitelovi...potom.postupne som pri sledovani prace pochopila,ze ,,jednoduchší,,z nich vykonavali fakt len pomocne prace...ini pracovali s materialom a ti,ktori boli fakt odborne a skusenostne zdatni to mali cele pod kontrolou a palcom a nemala som problem. Lebo som vedela,ze sa vyznaju...a kavickovala som ....bez rozdielov kavu na zelanie
A neboli to taki osadní romovia...
tento rok sme dávali fotovoltaiku cez firmu (dlhoročná, overená, kvalitná) a polovica robošov rómovia - viac ma zaujímala ale tá firma, či je poistená, či má majetok, či robotu dokončí a pod 😉
@micusa2222 hej
Nie

A keď si spomeniem, aj vodára sme mali róma.
Biely jak vápenka pov.že týždeň robota, róm to spravil za 3 a pol dňa, ešte mi aj s balíčiskom od kuriéra pomohol a mužovi pomohol osadiť sprch.kút.
Keď nám praskla trúbka, tak opäť "biela tvár" -môžem zajtra,móžem pozajtra.
Róm sadol do auta a večer prišiel.