Dali by ste zaočkovať 12-ročného chlapca proti HPV?
Lekárka mi ponúkla možnosť dať syna zaočkovať vakcínou proti infekcii HPV. Že od januára túto vakcínu hradí zdravotná poisťovňa dievčatám aj chlapcom počas trinásteho roku života (medzi dvanástymi a trinástymi narodeninami). Ostala som trochu zaskočená, doteraz som si myslela, že takéto očkovanie je určené dievčatám. Zaujímal by ma preto váš názor, dali by ste touto vakcínou zaočkovať chlapca?
@vroni Preto som aj písala, že to tiež nevyzerá na práve dôveryhodný zdroj.
citujem ta bez očkovanie by prežili tí najzdravší, najodolnejší a generacie by boli " zdravé"..ved o tom sú tie niektoré choroby, preto sa aj vyskytovali....stále je to o tom, že "chemická generacia splodí len chemickú generaciu".. ci co ti vadi na tom, ze chemicka generacia plodi chemicku generaciu @luba41
@pallacinka samozrejme že ho nepoavžujem za 100%dôverihodný zdroj informácii.. Ale po pravde, ktorý zdroj, či už mediálny, alebo akýkoľvek je dnes 100%dôverihodný... Povedala by som, že žiadny😉 a Ďakujem, túto knižku mam, aj precitanu, hned aj skoncila tam, kde patri, v koši a je to teda riadna vymyvacka mozgov 🤦♀️ presne ako dennik N ci stranka zomri prepac, ale mna liberalno fašisticke sra...cky nezaujímaju,😉 staci poziet len kto tu knižku vydal.🤦♀️
@vroni Presne 👍 Úplný strop aj dno zároveň. Tvoje príspevky @1lulu1988 sú rovnako dôveryhodné ako tá stránka, ktorú si citovala (a áno, nič nie je 100% dnes, ale predsa len niektoré zdroje maju väčšiu kredibilitu ako iné). V prvej odpovedi, ktorú si vymazala, si písala, že tú knihu už doma máš a potom zrazu je v koši. Tak kde je pravda? Zjem kefu, ak si ju niekedy vôbec mala.
@pallacinka odoslala som ju skor nez som dopisala, kedze sa to uz nedalo dopisat tak som vymazala a napisala znova... A áno este ju mam doma hodenu v kosi!!! Smeti som dnes nebola vynášat. K tej kefe ti prajem teda dobru chut 🙉
@1lulu1988 To je taká náhoda, že ju práve dnes máš v koši, k tomu už netreba ani nič dodať. Každý súdny človek si spraví názor sám.
@pallacinka ako povieš 😀
odporucam pozriet video:
@luba41 ako vieš, že určite lepší priebeh? Lebo tak sa to hovorí? Ak osýpky "absolvuje" dieťa, býva to zvyčajne bez komplikácií a získa tak imunitu na celý zivot. Je to typicky detská choroba. Ak ju dostane dospelý, nie je to prirodzené, býva to už komplikované, starý organizmus je starý organizmus. Ja som nemala šancu prekonať osýpky ako dieťa, lebo som bola ako bábätko zaočkovana. Teraz mam 41 rokov a s veľkou pravdepodobnosťou už nemám protilátky získané očkovaním. Keby som teraz dostala osýpky, malo by to ťažší priebeh a zároveň by som nebola schopná postarať sa o svoje dieťa, keby bolo tiež choré. Navyše - keďže už zrejme nemám protilátky z očkovania - nebola som schopná ochrániť svoje dieťa dojčením vo veku, kedy sa ešte neockuje a u dojčiat je priebeh tiež ťažký. Takže očkovanie proti osypkam vlastne ťažko ohrozilo dojčatá, dospelých a starších ľudí. Či mám protilátky z očkovania si môžem dať zistiť, ale po 40 rokoch mi to príde ohromne malo pravdepodobne. Podobne to je s mumpsom a rubeolou, pričom tam navyše hrozi, že ak dostane chorobu dospelý, ktorý ju neprekonal v detstve, tak u chlapov hrozí neplodnosť a u žien poškodenie plodu, ak sú práve tehotné. Skúste to prosím vnímať a rozmýšľať o tom.

@pallacinka, inak, ten "tvoj" článok uvádza len pochybenia v článku Daily Mail (co je skoro rovnako spoľahlivý zdroj ako hlavné správy) a to je zbuchany článok na základe "co sa babe chcelo, to sa babe snilo". Neobracia sa na Rakúsku poisťovňu ani hlavného hygienika (čoby kontrolný a zodpovedná orgán), usudzuje len, že článok je blud (ako ze aj je)