icon

Dali by ste zaočkovať 12-ročného chlapca proti HPV?

marika258
18. sep 2019

Lekárka mi ponúkla možnosť dať syna zaočkovať vakcínou proti infekcii HPV. Že od januára túto vakcínu hradí zdravotná poisťovňa dievčatám aj chlapcom počas trinásteho roku života (medzi dvanástymi a trinástymi narodeninami). Ostala som trochu zaskočená, doteraz som si myslela, že takéto očkovanie je určené dievčatám. Zaujímal by ma preto váš názor, dali by ste touto vakcínou zaočkovať chlapca?

vroni
22. sep 2019

@pallacinka, inak, ten "tvoj" článok uvádza len pochybenia v článku Daily Mail (co je skoro rovnako spoľahlivý zdroj ako hlavné správy) a to je zbuchany článok na základe "co sa babe chcelo, to sa babe snilo". Neobracia sa na Rakúsku poisťovňu ani hlavného hygienika (čoby kontrolný a zodpovedná orgán), usudzuje len, že článok je blud (ako ze aj je)

dkethe
22. sep 2019

@extempore deticky a tvojej prapra starej mame nezomreli lebo nebolo ockovanie, ale preto, ze v 19st nebola medicina na dnesnej urovni.

pallacinka
22. sep 2019

@vroni Preto som aj písala, že to tiež nevyzerá na práve dôveryhodný zdroj.

extempore
22. sep 2019

@dkethe keby boli zaočkované tak by tú chorobu nedostali... Koniec, bodka.

evittam
22. sep 2019

@extempore Takže ty tvrdíš,ze ked som zaočkovana proti osypkam alebo inej chorobe tak ju nedostanem? 😀😀😀😀
Zaujímavé tvrdenie. Nejak ale potom nesedí s tym,ze vacsina ľudí co v nedávnej dobe mali osýpky ci uz v CR aj u nas boli očkovaní jedinci.

zuzana76
22. sep 2019

@luba41 cize ty si vlastne myslis, ze chori, slabsi jedinci by mali byt odstraneni chorobami, a rozmnozovat by sa mali len silni jedinci, lebo to si nepriamo vlastne povedala, a to mi teda pripomina jednu ideologiu

zuzana76
22. sep 2019

citujem ta bez očkovanie by prežili tí najzdravší, najodolnejší a generacie by boli " zdravé"..ved o tom sú tie niektoré choroby, preto sa aj vyskytovali....stále je to o tom, že "chemická generacia splodí len chemickú generaciu".. ci co ti vadi na tom, ze chemicka generacia plodi chemicku generaciu @luba41

dkethe
22. sep 2019

@extempore v casoch ockovania uz bola medicina na vyssej urovni. To je ako vi bolo skor vajce abo sliepka... Takto obmadzene sa na to neda nazerat

extempore
22. sep 2019

@evittam áno, presne to tvrdím. Keď máš protitetanovku nedostaneš otravu krvi, variola Vera úplne vymizlo. Očkovanie proti besnote, atď. atď.

laduska79
22. sep 2019

@marika258 NIKDY !!!

1lulu1988
Autor odpoveď zmazal
1lulu1988
22. sep 2019

@pallacinka samozrejme že ho nepoavžujem za 100%dôverihodný zdroj informácii.. Ale po pravde, ktorý zdroj, či už mediálny, alebo akýkoľvek je dnes 100%dôverihodný... Povedala by som, že žiadny😉 a Ďakujem, túto knižku mam, aj precitanu, hned aj skoncila tam, kde patri, v koši a je to teda riadna vymyvacka mozgov 🤦‍♀️ presne ako dennik N ci stranka zomri prepac, ale mna liberalno fašisticke sra...cky nezaujímaju,😉 staci poziet len kto tu knižku vydal.🤦‍♀️

vroni
22. sep 2019

@1lulu1988, leberalno fašistické sracky sú top. Skvostny oxymoron, dokonca aj na konské pomery

1lulu1988
22. sep 2019

@vroni dane vydavateľstvá za peniaze oligarchov prezentuju recepty na pravdu, lebo len oni ju maju a ostatní su konšpirátori a veľmi ma mrzí, ze som urazila vas receptár dennik N eandertalca. A kludne mozte pouzit cely slovnik cudzich slov, ale oba zežimi sa spravaju rovnako..

pallacinka
22. sep 2019

@vroni Presne 👍 Úplný strop aj dno zároveň. Tvoje príspevky @1lulu1988 sú rovnako dôveryhodné ako tá stránka, ktorú si citovala (a áno, nič nie je 100% dnes, ale predsa len niektoré zdroje maju väčšiu kredibilitu ako iné). V prvej odpovedi, ktorú si vymazala, si písala, že tú knihu už doma máš a potom zrazu je v koši. Tak kde je pravda? Zjem kefu, ak si ju niekedy vôbec mala.

1lulu1988
22. sep 2019

@pallacinka odoslala som ju skor nez som dopisala, kedze sa to uz nedalo dopisat tak som vymazala a napisala znova... A áno este ju mam doma hodenu v kosi!!! Smeti som dnes nebola vynášat. K tej kefe ti prajem teda dobru chut 🙉

vroni
22. sep 2019

@1lulu1988, áno, keď považuješ liberalizmus za režim, tak nepochybne. Danú knihu rozhodne nepotrebuješ, slovník cudzích slov sa ti zíde viac. Aspoň na základné pojmy.

pallacinka
22. sep 2019

@1lulu1988 To je taká náhoda, že ju práve dnes máš v koši, k tomu už netreba ani nič dodať. Každý súdny človek si spraví názor sám.

1lulu1988
22. sep 2019

@pallacinka ako povieš 😀

evittam
23. sep 2019

@extempore Zaujimave tvrdenie. Kde len po tom ti ockovani prisli k tym osýpkam.

portret7
23. sep 2019
volnomila
23. sep 2019

@extempore nečítala som celé vlákno, ale takto to moja nefunguje. V Trebišove pri posledných osypkach bolo koľko zaockovanych ktorí ochoreli? Vieš mi povedať to číslo kolko ochorelo a pritom boli zaočkovani?

luba41
23. sep 2019

@volnomila ale teda ked už ochoreli, určite malo ochorenie aspon "lepší priebeh"..

evittam
23. sep 2019

@volnomila Ved nikto nemohol byt zaockovany podla nej, nakolko ak boli tak nemohli predsa chorobu dostať.

evittam
23. sep 2019

@luba41 Urcite

volnomila
23. sep 2019

@luba41 ako vieš, že určite lepší priebeh? Lebo tak sa to hovorí? Ak osýpky "absolvuje" dieťa, býva to zvyčajne bez komplikácií a získa tak imunitu na celý zivot. Je to typicky detská choroba. Ak ju dostane dospelý, nie je to prirodzené, býva to už komplikované, starý organizmus je starý organizmus. Ja som nemala šancu prekonať osýpky ako dieťa, lebo som bola ako bábätko zaočkovana. Teraz mam 41 rokov a s veľkou pravdepodobnosťou už nemám protilátky získané očkovaním. Keby som teraz dostala osýpky, malo by to ťažší priebeh a zároveň by som nebola schopná postarať sa o svoje dieťa, keby bolo tiež choré. Navyše - keďže už zrejme nemám protilátky z očkovania - nebola som schopná ochrániť svoje dieťa dojčením vo veku, kedy sa ešte neockuje a u dojčiat je priebeh tiež ťažký. Takže očkovanie proti osypkam vlastne ťažko ohrozilo dojčatá, dospelých a starších ľudí. Či mám protilátky z očkovania si môžem dať zistiť, ale po 40 rokoch mi to príde ohromne malo pravdepodobne. Podobne to je s mumpsom a rubeolou, pričom tam navyše hrozi, že ak dostane chorobu dospelý, ktorý ju neprekonal v detstve, tak u chlapov hrozí neplodnosť a u žien poškodenie plodu, ak sú práve tehotné. Skúste to prosím vnímať a rozmýšľať o tom.

vroni
23. sep 2019

@volnomila, obávam sa, že si nepochopila iróniu 😉

volnomila
23. sep 2019

@vroni Asi nie. V tejto téme ale prosím neironizujte, ak chcete, poskytnite informáciu, vysmievať sa nie je z coho

evittam
23. sep 2019

@volnomila Sú tam úvodzovky-tie nieco znamenaju. Takže nedramatizuj. Skor tu niektoré podavaju az bludne informacie typu ako keď sa necháš zaočkovat chorobu nedostanes a ine...

vroni
23. sep 2019

@volnomila, irónia nie je vysmievanie sa, irónia je nastavenie zrkadla. Len pre poriadok.