Dali by ste zaočkovať 12-ročného chlapca proti HPV?
Lekárka mi ponúkla možnosť dať syna zaočkovať vakcínou proti infekcii HPV. Že od januára túto vakcínu hradí zdravotná poisťovňa dievčatám aj chlapcom počas trinásteho roku života (medzi dvanástymi a trinástymi narodeninami). Ostala som trochu zaskočená, doteraz som si myslela, že takéto očkovanie je určené dievčatám. Zaujímal by ma preto váš názor, dali by ste touto vakcínou zaočkovať chlapca?
@kulumulu123 budes prekvapena ale moze to chytiť aj zena od jedného jedineho partnera
@evittam chceš mi povedať, že protitetanovka nefunguje? Alebo vakcíny proti besnote? To by už 90 percent veterinárov voňalo fialky odspodu... A takto môžeme ísť rád za radom... Prečo sa očkovaním podarilo vyhubiť pravé kiahne? Prečo už deti neumierajú má záškrt, čierny kašeľ a meningitídy? Lebo sú tie očkovania neúčinné, však? Bože, ženy, už sa zobuďte!! Netvrdím, že očkovanie je 100 percentné - to nie je na tomto svete nič. Ale VÝZNAMNE pomáha.
Je 5 kmeňov (sérotypov) meningokokov: A, B, C, Y a W135. Tretina až polovica prípadov meningokokových ochorení je spôsobená kmeňom B, a ten NIE JE obsiahnutý vo vakcíne.
U detí do 5 rokov je kmeň B zodpovedný za 66% až 70% prípadov meningitídy. Dojčatá v prvom roku života sú teraz novou cieľovou skupinou, ktorej je odporúčané toto očkovanie, a to navzdory faktu, že kmeň tejto baktérie, ktorý je zodpovedný za drvivú väčšinu prípadov NIE JE zahrnutý vo vakcíne.
"...keby boli zaočkované tak by tú chorobu nedostali... Koniec, bodka."
@extempore napr. veterinari si sakra dobre rozmyslia, či by si tú besnotu preventívne dali pichnut..a tetanovku detto..oni vedia čo robia, kde robia a aj aké majú vakciny dôsledky..veterinári na klinike - poznám súkromne...očkovanie proti tetanu nezabráni "otrave krvi"..otrava krvi to je úplne niečo iné, tú môžeš dostat bez akehokolvek poranenia...čierny kašel na vzostupe - nie kvoli neočkovaným ludom a detom, práve preto že tá preočkovanost je taká vysoká..Účinnost vakciny je max 3-5 rokov.. tým že sa očkuje len proti jednemu druhu - tak druhý druh bakterie čierneho kašla je na vzostupe..a tak to máš s takmer všetkými chorobami ..očkovanie proti pneumokokom - /pár "nebezpečných" kmenov/ - za posledných 10 rokov prudký nárast ochorení - zodpovedné za ne sú tie kmene, ktoré nie sú zahrnuté vo vakcíne.. v tom videu spomínané očkovanie proti najčastejším "smrtelným" typom vírusu HPV , áno pravdepodobne človek je pred nimi chránený, ale zase tie dalšie kmene / menej sa vyskytujúce/ dostávajú volný "priestor" na pôsobenie...takto laicky "hovorovo zhrnuté"... ak sa o to tak zaujímaš, tak odoborne si to možeš naštudovat, overit , prečítat v správach zverejnených napr ÚVZ, EPIS, v zahraničných študiach za posledné roky, desatročia atd o .. a tým, že teraz napicháš do sebe všetko možné, čo dnešná medecinska veda "ponúka, nezaručí zdravie tvojmu dietatu.. môže to byt práve naopak..
@iv007 hej a ten jediny partner to mal ako vrodenu vyvojovu chybu!!!!! Boze zena!!!! Predtym ako zacnem s niekym spavat dame sa obaja partnery otestovat na std!!!! A ak s tym ma niektora strana problem nemam co dalej riesit... Ale toto ma zmysel iba pre ludi ktori by jednorazoVku neskusali ani pre zabavku ani z opilosti ani pre nic.... Kazdy rozumie sam sebe najlepsie...
@kulumulu123 klud,nerozculujeme sa🙂 Nezijeme v 19.storočí ze sa beru panny a panici, doba je taka ze ludia maju viac vztahov kym najdu toho praveho a nevidim v tom ziadnu promiskuitu.A to ze dnes som zdravá a mam dobre vysledky neznamena ze o pol roka ci rok to tak bude rovnako,ide predsa o virus! Osobne som poznala mladu babu,ktora ani sexuálne nezila a zomrela na rak.krcka maternice..
@iv007 pokial viem rakovina nie je sexualne prenosna choroba ani ziadny virus.... ci?? Ale je dost mozne ze sa myslim.... Ako som uz spominala kazdy rozumie sam sebe najlepsie tak nech robi ako uzna za vhodne... Pekny den prajem ☺
ja som pred 10 rokmi dala zaockovat svoju dceru. Dam aj druhu. V tom case som viedla diskusiu s mojou gynekologickou a takisto dala zaockovat ona svojho syna. Staci, ze narazi na dievca, ktore HPV ma.Tema ockovania je tu vzdy bujará. Vyťahujú sa tu tie isté linky a príklady spred xy rokov. Ale uvedomte si, ze proti HPV sa ockuje kazdy den niekolko stoviek dievcat a chlapcov. Základ je ísť na očkovanie bez sopla a zdravy.
@pavucikvet zaujimali by ma protilatky, ktore nie su v priebehu 24-48 mesiacov detekovatelne v tele...
@77daniela77 hm,a co myslis,ze ti ju dali gratis?ved je z verejnych penazi...aspon predali,nie?
@77daniela77 skoro som si...🙂,nepoznas youtube? si vyhladaj,obetne panny",tak nejako,danska studia plus video
ze trestne,trestna je neznalost🙂
@pallacinka tak ak nemas naozaj plnu zdravotnu kartu a si ok,ziadne alergie,ci problemy,chronicke,mozes byt rada
ale co by si odporucila tym,ktory nemaju pevne zdravie,nakolko sa vie ze ockovanie je odporucane zdravym,ci ma nejake kontraindikacie
@extempore z tvojho uznavaneho Celeka sa nezblazni🙂))
,ze vraj vedca,ktory po svojej otrasnej dehonestujucej odpovedi radsej schudol 15 kg,a neobjavil sa v telke
si naivna...nebud hlupa,ak niekto velebi ockovanie napriek zopar umrtiam,rozumej obeti zlej vakcinacie,
kuk yuotube,nebudem to hladat
Celek sa vyjadril ze je"irelevantne sa zapodievat niekolkym obetiam vakcinacie"
bezdetnemu,co zdaleka nema sajnu,co prezili rodiny a maminy deticiek co trpeli,a poniektore trpia poskodenim vakcinaciou
@pallacinka tak aby si bola viac v obraze,pozri si celu historiu ockovania,ktora ma dosah este do este davnej historie ciny,pocnuc prvymi dolezenymi poznatkami z 19 stor.,plus a co mna zaujima najviac,ze vyhradnym dodavatelom vakcin je neslavny bayern
a len taka poznamocka,preco musia byt nasi kojenci ockovany hexou kde je vlozena vakcina proti zltacke B,
preco nie je dostupna ina vakcina,preco nemame na vyber,
preco je vyhradny dovozca len jeden,
preco nemame inu schemu ockovania,iba jednu
a hlavne,chcem vidiet klinicke skusky
@extempore protitetanovka je imunoglobulin. Inak je len vakcina DTP
@kbeata Som za ockovanie ako prevenciu,ale neverim multivakcinam.Mali by byt mono,len proti jednej chorobe.Ani mas pravdu v tom,ze si nemozeme vybrat od viacerych vyrobcov,to sa mi nepaci,lebo je to zjavne zmanipulovane.
@lula313 nemusíš striedať partnerov, stačí ze tradis na jedneho, toho pravého a ani nemusí vedieť ze je HPV pozit a a máš to aj ty. Na toto je očkovanie, aby sa vyhlo šíreniu, Odkedy sa ockuju 12-14 ročne decka, štatistiky uvádzajú pokles nákazy u mladých ľudi. Rozhoduje sa každú podľa svojho úsudku.

Ja sama som ockovana a dala by som aj svoje deti.Pokial ta vakcina ochrani len voci 2 typom vírusu,aj tak v tom vidim zmysel.Pytala som sa viacerých lekárov ktori dali zaockovat svoje deti.Navyse ked je to teraz zadarmo nevahala by som.Ja som si zaplatila vyse 250€ tuším pred x rokmi