Dali ste meno pre syna po partnerovi?
Ahojtee, koľko vás je tu takých , čo ste dali synovi meno po manželovi/partnerovi? Kombinovali ste to aj s iným menom že mal potom synček 2 mená alebo ste to nechali tak aj ked ste s tym neboli možno stotožnené? Môj partner natom trvá pretože aj jeho dedo sa tak vola a chcel by udržať "tradiciu" len mne sa to meno akosi nepači pre syna .. k partnerovi uplne pasuje to meno, samozrejme ze jeho prianie splnim, nebudem protestovat,len neviem ci vyberat aj druhe meno a teraz kazdy ho bude volat tym menom ktore sa jemu pači? .. alebo si nato proste zvyknuť🤔🤔
Má len jedno meno, také isté ako tatko. A dcéra má zase moje. Sme veľmi kreatívni 😊
@aylinn Ahoj, môj syn nemá meno po partnerovi, ale po jeho otcovi. Nemám rada pomenovávanie detí po rodičoch, alebo po prarodičoch a bola som zo začiatku proti tomu. Ale môjmu mužovi na tom záležalo, jeho otec zomrel relatívne mladý. Hovorili sme o tom hneď na začiatku tehotenstva. Ja som žiadne dopredu vysnívané meno nemala, chcela som vymyslieť a vybrať niečo, čo by sa mi fakt páčilo. Takže sme malému, ešte keď bol v bruchu, začali "pracovne" hovoriť Vilko, dokonca už vtedy, keď sme ešte nevedeli, či to bude chlapec, alebo dievča. Nakoniec som si na to meno tak zvykla a dokonca sa mi veľmi zapáčilo, takže som už iné nechcela. Takže syn je Viliam a myslím, že má meno, s ktorým nikde na svete nebude mať problém. (Ináč, myslela som si, že s týmto menom bude v dnešnej dobe už ojedinelý, ale zďaleka nie, mám pocit, že s Viliamami sa v poslednej dobe roztrhlo vrece!)
Jasne vyber dve teda, jedno muzove a jedno tvoje
Ano. Syn bude mat meno po otcovi 😉
Nie preto, ze chceme udrzat tradiciu, ci co...ale preto, ze od malicka sa mi to muzske meno paci a nahodou sa tak vola aj partner 😍
@aylinn čisto záleži na vás ako sa rozhodnete. My sme napr. od začiatku vedeli že nechceme meno ani po mne a ani po mužovi, chceli sme aby dieťa malo svoje "originálne" meno pre svoju vlastnú osobnosť. Mám aj kolegyňu ktorá aj chcela a aj nechcela a tak dali synovi meno Simon Martin (Druhé martin je jej manžela). A zase mám kamošku kde jej rodičia sú Ján a Jana a ona s bratom dvojičkou sú tiež ján a Jana. Osobne sa mi to ani nejak nepáči dávať meno po otcovi, príde mi to bez fantázie a taká nuda. Ale to je každého osobná vec
No neviem co by na to povedali psychologovia, ale podla mna sa clovek ma oslovovat jednym menom.. nie ze jeden mu bude vraviet Tomas a druhy Karol. Dohodnut sa musite vy, ak by sa mi doslova meno nepacilo, nebudem s tym suhlasit... dve mena na papier sa daju dat, to nie je problem, ale oslovovat ho tak? Tradicia s menami sa mi tiez nepaci.. ja ked doma zakricim Jano, chcem aby rpisiel Jano a nie skupina muzov.. alebo budu kukat na seba ktory, pripadne ked sa rozpravam o Filipovi, vieme o kom je rec, lebo ich nie je 10kusov... tradicne dostane otcove priezvisko. Ine by bolo keby sa mi nejak extra to meno pacilo... ale aj to by som si velmi premyslela.
@veronikaszabova Oscar....
@dopolbokaodrata on tiez povedal ze ked budeme mat dceru ze by chcel.aby sa volala ako ja ale.moje meno sa.mi uz duplom.nepaci.😁 podla mna je to milé , taky štvorlistok
@h2 viliam je pekné meno! Ja som.tiez nechcela vobec nikoho z rodiny on chcel najprv po jeho bratovi.ale tak snim sa nenavidim takze to.som rovno zmietla zo stola a podla mna ma iba skusal ci povolim lebo vie jak je to medzi nami.. 😁
@3petka no ja som to tiez od zaciatku vedela ze to nechcem, ale ked partner je presvedceny ze sa tak bude volat aj synov syn raz 😁 tak nechcem mu kazit iluziu no koniec koncov je to to najmenej co prenho mozem urobit ked bude nato taky hrdy ze maly sa vola ponom ( a po dedovi) ale schvalila som to aj viac menej zo zufalstva lebo sme sa nevedeli zhodnut na nijakom inom mene tak som povedala ze serem uz nato ze bude oscar ale teraz vaham ci oscar nebude az druhe meno a prve si nejak krvopotne najdem take aby som bola aj ja spokojna a bude aj koza cela aj vlk syty
@aylinn nedala by som meno po mužovi a to nie je ani take hrozne.. toto meno Oskar musela dat aj kamoska, lebo všetci muži v rodine sú Oskari a nie, nedala by som take meno, lebo je hrozne a vôbec sa ti nedivím, že sa tomu brániš.. našťastie môj muž netrval na žiadnom mene a určite by som nedala take, ktoré by sa pacilo len jemu a ja by som s ním stotoznena nebola. Keď si to dieťa chlap vynosi, odgrca a porodí, potom mu moze dat meno kludne aj Emil.
Nie nedala, v ziadnom pripade, pride mi to maximálne samoľúbe ked na tom manzel trva...A tiez poznam rodiny kde je jedno meno, vola sa tak decko tatko dedko pradedko...cisty guláš no hrôza. Svokra skusala ťahy, ked som čakala deti ale boli hneď zamietnuté zo stola. Syn ma jedno meno a dcera ma dve, používame to prvé ale ja aj to druhe.
Syn má dve mená...Jakub Ján...Ján je rodinné (otec, starý otec) a voláme ho Kubko
Dala by som 1 meno a urcite ine, nez jeho otca
@aylinn v pohode by som dala meno po otcovi, ale nedala by som meno, s ktorym nie som stotoznena. na oboch menach sme sa museli zhodnut a dohodnut. ja som netlacila na silu mena, co sa nepacili chlapovi a on netlacil tie, co som hned odmietla.
si v zahranici? ze osCar? tak v pohode daj dve mena. tak ma moja neter. prve co chcel otec, druhe, co chcela mama, a volame ju zvacsa vsetci druhym, lebo je kratsie 🙂 takze v poho oscar aj prve, a volaj ho druhy.
a svokrovi by som asi nieco (ne)pekne naznacila, keby sa mi mixoval do vyberu mena ...
@ukulela nooo do takej debaty s partnerom sa mi nechce velmi pušťať že sa mi nepači jeho meno lebo to smrdi len škandalom😂 velmi by sa ho to dotklo.. mna tiez kebyze mne povie nieco na moje meno.. ano sme v zahranici a na slovensko sa ani nechystame urcite takze preto zahranicne mená, mne sa napriklad paci aj david,filip,tomáš,lukáš zo slovenskych ale to zase on nechce 🤦♀️ ťažko...podla mna maly nebude mat meno este ani par hodin po porode vymyslene
My sme boli, nastastie, zajedno s manzelom - deti nebudu mat rovnake meno ako my. Ak by na tom manzel trval, muselo by sa mi pacit, musela by som s nim byt stotoznena. Bude ho nosit cely zivot, denne ho budem tak oslovovat, takze musi byt spokojnost na oboch stranach.
áno, aj my tak máme...a všetko Ok...
Muz sa vola Jozef, ano dala by som po nom meno a nedavala by som ziadne dalsie. Ale mame zatial len 2 dcery :D
Ale je pravda, ze po sebe som meno nechcela davat, aby ma nezacali vsetci volat maminka, ze by som vlastne akoby prisla o meno :D ked to ale tvojmu muzovi nevadi, tak to je podla mna ok. A vyhodou bude, ze si mozu navzajom vyberat postu, pokial budu mat rovnake trvale bydlisko a meno :D
@aylinn môj otec a môj manžel majú rovnaké mena. Moja mama chcela aby sa aj syn volal po nich ale to sme s manželom nechceli..a tak dostane meno po manželovom dedovi (manzelova najobľúbenejšia osoba na svete keď bol malí, bohužiaľ už umrel ) a mojom pradedovi.. stále tam bude ta tradícia a nebudú sa všetci volat rovnako.. uz teraz to býva problém nie to keby boli traja
@aylinn Mne sa to nepaci, ked su deti pomenovane po rodicoch, resp. ja som to urcite nechcela. Aj ked ma manzel krasne meno a velmi rada by som mala syna s takym menom, vymysleli sme ine mena. Takze za mna NIE. Ak vsak na tom trva a chces mu ustupit, osobne by som to urobila tak, ze By sa volal napr. Tomáš Oskar Konôpka. Proste prve meno nove a druhe po tatkovi. To mi pride ako kompromis.
Na mňa skúšal priateľ aj jeho mama aby sa volal buď po priateľovi alebo jeho bratovi, starkom, otcovi a neviem kom všetkom. Všetko som zatrhla tak, ako on zatrhol moje. Proste keď sa to jednému nelubilo nepovolil. Nevidím zmysel v tom ustúpiť aby bol pokoj v rodine. Je to aj moje dieťa aj priatelove, tak snáď sa ma ľúbiť nám dvom spoločne a nie iba niekomu 🤦♀️
Čiže určite by som nedala po priateľovi keby sa mi neľúbi a bodka. Keď môže byť on sebecký že neberie ohľad na to, či sa mi to ľúbi, nebrala by som ohľad ani ja.
ja som dala po partnerovi..takze uz mam doma jozefa 3tieho aj 4teho hehe
My sme sa dohodli, že synovi vyberá meno manžel, dcere zase ja. Chce, aby sa syn volal po ňom, mne sa to predtým nepáčilo, ale teraz úplne v pohode.

@aylinn podla toho, ake meno by to bolo. Ci nie je nejake "zastarale", s ktorym by som nebola stotoznena.
Za mna - nedala by som meno po muzovi, lebo ludia maju potom tendenciu rozlisovat - stary a mlady