Darček - degustácia vína
baby dohodla som sa so styrmi kamoskami, ze kupime jednej z nas na okruhle narodeninam taky zazitkovy darcek, degustaciu vina aby sme si to uzili pekne spolu. sme vsetky take vinkarky a casto chodievame na nejake akcie aby sme sa trochu odreagovali tak mi to prislo ako fajn napad. najcastejsie pijeme asi elesko tak som si nasla, ze aj tam nieco take robia ale neviem si predstavit ako to prebieha, boli ste niekedy niektora na takej sukromne degustacii? alebo aj priamo u nich?
@joja101 fuuu, tak toto presne ti neviem povedat, zavisi aj od daneho majitela, bola som uz na kostovke, kde sme dali aj 15, ale to bolo naozaj len z kazdeho necelych 0,5dl 😀 ale na konci to aj tak vyzeralo, uz nam chutilo kazde jedno a isli sme odtial poriadne veseli 😂
ale mam pocit ze to byva cca tych 6-9 druhov/znaciek
@joja101 Podla mna dobry napad 🙂 Neviem sice co to stoji ale ked sa na to budete skladat viacere tak to bude v pohodicke nie? My teraz premyslame, ze kde by sme si dali buduci vikend vianocny veceriok z firmy kde som robila pred materskou a zavolali aj mna, ze som tam robila dlho tak ci nepridem, lebo s kolegynami mame dobre kamaratske vztahy tak by som to tiez navrhla, ze by sme tiez nieco taketo dali
@joja101 a si si ista, ze to bude darcek pre tu kamosku a nie pre vas? :D vies, lebo uz som zazila takych ludi co kupuju darceky napriklad aj na vianoce niekomu z rodiny s tym, ze je to darcek, ktory moze vyuzit aj ten clovek co ho kupuje a to je vlastne aj dovod preco ho kupuje, to mi pride dosta take sebecke trochu
@marcelik88 wow to mate super sefa, ze by vas zobral na takuto akciu a teba pozval aj ked tam teraz nerobis. to by sa asi u nas nestalo :D :D
@marcelik88 hadam, ano co to stoji som este ani je nezistovala, musim tam co najskor zavolat aby sme to stihli zarezervovat a ist tam este niekedy teraz najlepsie. ale mozno to aj odlozime na januar az, musim sa este s babami dohodnut presne. to sa mas, ze ta zavolali, aspon vies, ze tam maju radi aj ked uz s nimi nie si kazdy den, je to mile 🙂
@sisulia chapem co chces povedat ale pisala som, ze takto chodievame casto, proste si oddychnut, porozpravat sa, zasmiat sa, vino mame rady vsetky to je pravda ale aj tak mi to pride ako fajn darcek pre nu, lebo za prve ona za to nebude platit vobec a za druhe myslim, ze si to uzijeme a co je lepsi darcek?
@joja101 nevravim, ze to nie je dobry darcek. to si ma vobec nepochopila. podla mna je to dobry darcek ale keby ste sa jej nan poskladali a napriklad ju nechali nech si vyberie s kym tam pojde, vies aby to nebolo take, ze jej date darcek ale nanutite sa jej tam. co ked by si to ona radsej vychutnala s partnerom alebo s rodinou?
@joja101
@sisulia My sme tam celkom taky fajn kolektiv, ja som tam bola vlastne medzi prvymi babami a vela z tych co potom prisli som aj zaucala a mala som ich tie prve mesiace na starosti takze som bola vlastne taka prva osoba, ktorej sa naucili aj zdvorit ked bol nejaky problem tak asi preto je to tak 🙂 Som rada hrozne za to, ze ma nemali za sekeru co ich furt upozornuje ked robili nieco zle alebo tak, lebo som to robit musela nastastie to chapali a celkovo ta atmoska je tam taka, ze proste sme kamosky vsetky a na matersku som odisla vlastne minuly rok v lete takze si este na mna celkom pamataju :D :D
@sisulia naco by tam chodila s rodinou? aj tak taketo akcie sa robia vacsinou pre 5 ludi a niekde aj ovela viac takze ako rodinny vylet to podla mna moc vhodne nie je. proste chodievame si takto sadnut spolu tak nam to prislo ako dobry napad. nechcem moc diskutovat o tom ci je to vhodne aby sme s nou sli my alebo nie. koniec koncov bude to jej darcek, ak jej to bude vadit tak nam o tom hadam povie ;)
@marcelik88 wow tak to je super, zavidim ti to riadne, lebo napriklad u nas j praci taky dobry kolektiv nebol vobec. tam sa baby ohovarali co to dalo. ja osobne to moc nemusim takze ked sa ma snazili do toho zapojit tak som iba povedala, ze neviem alebo mi to je jedno, len nech sa do toho nezamotam :/
@joja101 Hm tak mozno ste tam potom prilis rozdielne povahy alebo mate medzi sebou vypocitave osoby. Som si uplne vedoma, ze len malokde je to takto takze si to uplne vazim a dokonca sa tesim zase do prace ked mi skonci rodicak ale ktozvie tiez ci sa to tam tak dovtedy udrzi 🙂 Ale tak ty mas aspon super partiu kamosiek, s ktorymi sa mozes takto pekne odreagovat no nie? 🙂
@marcelik88 tiez zavidim take kolegynky, nemozem sice povedat, ze by sme v praci boli akoze zly kolektiv alebo co ale mame to tam dost take poskupinkovane ako byvalo aj v skole, ze proste tie sa bavia s tymi a tie zas s tymi, nie je to uplne idealne ale zase nechodim kvoli tomu do prace so stresom
@marcelik88 ale jasne, to som tiez zase ja rada, ze mam aspon ich, aby som sa mohla postazovat trosku, aby sme si mohli vyjst von a trosku si oddychnut takze toto nemozem povedat, ze by mi nieco take chybalo 🙂 ale zase ked to ma clovek aj v praci tak sa hned lepsie zije :D je tam potom aj taka ina atmosfera si myslim, nie?
@sisulia nie sme kamosky, ktore by boli na seba falosne mile 🙂 ked sa nam nieco nepaci tak si to navzajom povieme. nie len pri takychto veciach ale jednoducho zakazdym si povieme pravdu. ak jej to dame ako darcek a ona sa rozhodne, ze tam chce ist s niekym inym tak jej nebudem branit. su to jej narodeniny
@sisulia To je podla mna normalne, lebo ked si vezmes tak kazdy clovek je proste iny a podla mna nie je mozne aby ste si tam sadli vsetky uplne do bodky. Je fajn ak po sebe nehukate a nema mindrak z toho, ze musite ist do prace len kvoli kolegyniam a to uz to, ze ste podelene vobec nevadi, aspon tam proste kazda mate tie svoje kolegynky, s ktormi rady travite cas 🙂 Ostatne vas nemusi zaujimat
@joja101 S tym s tebou suhlasim ale treba si uvedomit, ze pravdepodobne to nie je nikde idealne 🙂 Hlavne ak chcete aby to bolo v kancelarii fajn alebo teda na pracovisku tak je treba aby na tom pracovali vsetci, nie len par osob ;)
@marcelik88 v tom asi pravdu, mozem byt rada asi aj za take prostredie a atmosferu aku tam mame teraz 🙂 kamosky tam mam a je pravda, ze nie kazdy si musi sadnut aj so vsetkymi
@marcelik88 to prave nie su vsetci ochotni vies, tam bude podla mna ta chyba, lebo niektorym to tak vyhovuje, ze sme tam tak poskupinkovane si myslim :/ ale tak tazko to riesit ked je nas tam tak vela bab
@sisulia Presne tak 🙂 Treba to brat tak, ze kazdy sme nejaky. Kym sa tam nebijete navzajom a nerobite si nejake naschvaly alebo co tak je to stale este ;)
@joja101 Neber to tak vazne 🙂 Nie ste tam male deti, viete sa spravat ako dospeli ludia vsetko si vyriesit 🙂 Hlavne by som skor chcela vediet, ze co vas vysla ta ochutnavka, kolko to trvalo a ako to spoliehalo 🙂
@marcelik88 stane sa, ze sa nezhodneme ale to sa stane aj tam kde su vsetci kamosi nie? :D k bitke este zatial nedoslo, to neviem ako by dopadlo teda :D

priamo u koho? asi zalezi aj od toho, kde/u koho degustaciu kupis... ja chodievam takmer kazdy rok do Valtic, kde su "pivnicky", kde priamo majitelia robia degustracie - vytvori sa skupina urciteho poctu ludi, zajedna sa termin (datum, cas), je to vacsinou tak hodinka, posedite, pokecate a majitel pri tom nalieva postupne na "kostovku" rozne druhy vina, vacsinou aj o kazdom povie nejake info, na konci si potom mozes nejake vinko/vinka aj kupit